• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebek sahibi olmak ya da olmamak :/

Canim anlıyorum seni. Bende yeni evlenirken 1 sene çocuk muhabbeti geçmesin dedim ama etrafimda çocuk görünce hep bi anaç ruhum çıkıyordu ortaya bende bebek sahibi olmak istiyordum valla bana kalsa 3.ayda tamam baslayalim çalışmalara demiştim de eşim kabul etmedi gezelim sorumlulugumuz olmadan istedigimizi yapalım dedi. 1.yil donumumde hamile kaldım. Düşükle sonuçlandı. Şimdi 1.5 yıllık evliyim ve yeniden hamileyim. Bence acele etme sende canım. 1 yil göz açıp kapayana kadar geciyorr

3,5 senelik evliyim ilk bebeğim Zaman konusunda iyice düşünmeden,kendinizden ve sabrınızdan emin olmadan kalkışmayın derim. Genç kızlığımdan beri çocuklarla aram çok yoktur yani eş dost akrabanın bebeğini alıp sevmem,dışarıda bir çocuk görsem sevmeye çalışmam hatta bazı ortamlarda çocuk sesi bana rahatsız edici gelebiliyor. Şimdi kendi bebeğimi bekliyorum hevesle sevgiyle ama bu sabah bütün gece çok rahatsız bir uykudan bel,kasık ve olduğum tetanoz aşısı yüzünden kolum ağrıyarak uyanıp şimdilerde giymesi zor olmaya başlayan çoraplarımı giymeye çalışırken doğru mu yapıyorum acaba değiyor mu bunca sıkıntıya dedim kendi kendime. Sonra kızım içerden dürtüp tekmelemeye başlayınca herşeye değer dedim ama evliliğiniz tam oturmadan,maddi ve manevi olarak hazır olmadan aman kalkışmayın derim nacizane

Duygularıma tercüman olmuşsun bende aynı senin gibiydim 2,5 senelik evliyim eşimle 9 yıldır tanışıyoruz ondan yana sorunum yok ama sorumluluk ve kısıtlanma fikri bana çok ağır geliyo ve böyle beklemeye devam edersem her geçen gün gözümde daha çok büyütücem gibi geliyor O yüzden bebek yapmaya karar verdik bakalım inş senin gibi fikirlerim değişir

Ben de 88 doğumluyum 4.5 yıllık evliyim 2 çocuğum var biri 3.5 yaşında diğeri 5.5 aylık. (Çok şükür) evliligimin 3. Ayında korunmama rağmen hamile kaldım ogluşum geldi Hamdolsun. Pişman miyim hiç değilim genç anne olmak onunla büyümek mükemmel bir serüven. Eşim zaten çocuk manyağı (ona kalsa 10 çocuk yapalim) ve çok ilgili yani ev işlerinde bile hep müşterek. Yine de herkes bir olmadığı gibi her evlilik de bir değil. Arkadaşlarımın bircogunun dediği gibi yine de 1 sene beklemek daha mantıklı. Birbirinizi daha iyi tanimaniz açısından. Ama ben çocuklarımla da gezip tozuyorum tatillere gidiyorum hemen her Pazar bir yerlerdeyiz çocuk buna engel değil. Biraz da kısmet sanki ne bileyim her planladiginda da çocuk olmuyor ya da planlamadan da gelebiliyor. Hayirlisi olsun inşallah en uygun zamanda hayırlı sağlıklı bir evladınız olur:)

Ben 10 aylık evliyim. Esimle de iliskimizin 11.ayında evlendim. Esimin sevgisinden emin oldugum icin hic dusunmeden istedim bebegi zaten ikimizde istiyorduk. Evliligimizin 6.ayinda hamile kaldım
Bana gezip tozsaydin diyenler cok oldu. Ama ben bebisin buna engel oldugunu dusunmuyorum. Simdi geziyorum zaten. Bebisim nisanda dogacak ve ben yaz tatilinde bi tatil planim da var. Bebek dogsun otur eve kapan muhabbetine karşıyım kesinlikle

Benim şuan sağlık sorunumdan dolayı doktor çocuk yapmam gerektiğini söylüyor ama hazır olmamak bir yana maddi yönden çok sıkılırız, kredi ödüyoruz benim çalışmam gerek vs. Şöyle hiç bir sıkıntısı olmadan 2-3 sene erteleyen gruba dahil olabilmeyi ne kadar çok isterdim bir bilsen :)

aynı duygular bendede var. 5,5 aylık evliyim. eşimle evlilik öncesi 2 sene beraberliğimiz oldu. ve eşimi fazlasıyla iyisiyle kötüsüyle tanıdığıma ve evliliğimin oturduğuna inanıyorum. bazen bizde sizin gibi gaza geliyoruz hadi yapalım diye çünkü yaşlarımızda artık düşünün diyor. ben 29 eşim 28 yaşında (ocakta 30 olucam :KK14:) bir de hemen olmazsa düşüncesi var çevremde çok duyuyorum hiç bir sorun olmadığı halde kaç ay bekleyen var. ya öyle olursa ya hayata geç kalırsak düşüncesi var. 2-3 ay öncesine kadar adetin gecikince çocuk mu hayır istemiyorum diye ağlanırken şimdi yapsak mı diyoruz. yani kafamız karışık. bir yandan da ne kadar çocukla bir yere gidilmez densede kısıtlanıyorsun. çocuğun uyku saati,yemek saati çok farklı. sana uymuyor. sorumluluk had safhada. maddi anlamda kendimiz şu an rahat geçiniyoruz ama bebek dediğin sırf hazırlık ve doğum aşaması zaten masraf. ama dünyanın da en güzel duygusudur kesinlikle.... yani bende senin gibiyim bilemiyorum. yaza doğru sanırım ciddi ciddi üzerinde durucaz...

Duygularıma tercüman olmuşsun bende aynı senin gibiydim 2,5 senelik evliyim eşimle 9 yıldır tanışıyoruz ondan yana sorunum yok ama sorumluluk ve kısıtlanma fikri bana çok ağır geliyo ve böyle beklemeye devam edersem her geçen gün gözümde daha çok büyütücem gibi geliyor O yüzden bebek yapmaya karar verdik bakalım inş senin gibi fikirlerim değişir
Bizde sizin gibi çok uzun süre çıktık eşimle 7 senenin sonunda evlendik,bebeğimizde 3,5 sene sonra geldi eşimden yana asla acabam olmadı hatta şuan bile diyorum ki benden çok daha iyi bakacak kızına,o çok daha sabırlıdır,çocukları çok sever ama ikimizde hemen hemen 3 sene hiç düşünmedik hatta hala geçen gün film izlerken iyi izle son bunlar birkaç ay sonra kesintisiz bir film bile izleyemeyeceğiz dedi :) mahallede hakkımda dedikodu başlamış bebekleri olmuyor sanırım diye,bebeğimin ilk kontrollerine giderken bir abla dosyayı görünce tedavin iyi geçer inşallah bebek sahibi olursunuz dedi.
Bizimde birden oldu ilk bebeğimizi kaybedince çok istemiştim şükür bekletmeden geldi kızım ve anında bağlandım seninde öyle olacaktır eminim inşallah en hayırlı zamanda sağlıkla gelir bebeğiniz

Herkesin hissiyatı farklıdır annelik iç güdüsü eşinizin baba olma isteği onları bilemeyiz tabi ama genelleme olarak konuşursak bence erken ki birbirinizi bile tam olarak tanımadan evlenmişsiniz evliliğin oturması için genel 1 yıl diyorlar bence en azından hem evliliği tatmak adına hem de zaman açısından 1 yıl beklenebilir. Ben 90 lıyım 7 senelik ilişki sonrası evlendim 5 aylık evliyim şuanda erken kendimizi hazır hissetmiyoruz he borçlarda var ondan olabilir ama bizimde etrafımız bir sürü bebiş oldu hepsine hayranlıkla bakar severiz ama o kadar önce evlilik nasıl bir şey bilmeli gezip tozmalı derim:KK60:

Selam kızlaarrr,
Ben evleneli 6 ayım doldu hatta tarihe bakıyorum 6,5 olmuş :)
ve bazen eşim de ben de bebek isteme konusunda inanılmaz gaza geliyoruz, yani gaza gelmek derken, hevesleniyoruz. arkadaşlarımızın bazılarının bebişleri oldu. çok tatlılar maşallah.
bizim eşimle flört dönememiz de çok uzun sürmedi eylül başı tanıştık, mayıs başı evlendik.

sizce bebek yapmak için ne zaman karar vermeli.

bu arada evliliğimde çok şükür sorun yok.rutin genelde sakin artık :)

edit:88 dogumluyum.
Bebce tam zamani ;)

Benim bu konuda nacizane fikrim'her canlı bigün bu duyguyu tadacaktır' :))) çünkü tahmininden daha zor çocuk bakmak, ama eninde sonunda herkes buna geliyor , hayat bu yola çıkıyor.. Ben 10 aylık evliyken hamile kaldım isteyerek, 25 yaşındaydım, evet kızım oldu ve çok erken olduğunu farkettim ama şimdi Naz hep hayatımızda gibi, benim en iyi arkadaşım, şuan onu bu haliyle bu yaşında ben bu yaşımdayken isterdim , o yüzden fazla da plan yapma, zaten hepsi yazılmış, hayırlısı olur inşallah

Daha bir yılı bile doldurmamışsınız bence çok çok erken. Hani yaşınız büyük olsa gebeliğinizin riskli olacağını düşündüğünüz için ertelemeseniz anlarım da yaşınız da küçük daha. Ben altı yıllık evliyim biz yeni yeni bebek fikrini düşünmeye başladık .

Allah izin verirse bebek illaki olacak ve sonraki hayatınız hep üç kişilik olacak.

O yüzden bence önce iki kişilik hayatın tadını çıkarın:) geceler sinemeya gidin, yazın keyfinizce taril yapın, haftasonu istediğiniz saatte uyuyun. Küçük şeylet aslında ama bebek olduktan sonra büyük lüksler bunlar.

Hemen sorumluluk altına girmek yerine bunların tadını çıkarın bence.. Ben 3 yıldan sonra çocuk sahibi oldum. Çok da güzel olmuş:)

ben de tam 6 aydır evliyim ve geçen hafta hamile olduğumu öğrendim. aslında yakın zamanda çocuk istiyorduk ama en azından bir yılı geçseydi diyorum şimdi. bu bebek evliliğimizi olumsuz etkiler mi çok korkuyorum. eşim biraz daha benimle başbaşa vakit geçirmek istediğini söylüyor.
zaten yüksek riskli gebelik geçirecğim genetik bozukluklarımdan ötürü. bir de erken hamile kalmış olmanın stresi, baya karmaşık durumdayım :/
Selam kızlaarrr,
ve bazen eşim de ben de bebek isteme konusunda inanılmaz gaza geliyoruz, yani gaza gelmek derken, hevesleniyoruz. arkadaşlarımızın bazılarının bebişleri oldu. çok tatlılar maşallah.
bizim eşimle flört dönememiz de çok uzun sürmedi eylül başı tanıştık, mayıs başı evlendik.

benzer bir konu açmayı planlıyordum bende. biz evleneli 1 yıl oldu, eşimle tanışmamız fazla uzun değil, yaklaşık 6 ay içinde evlendik. ne eşimden ne evliliğimden yana hiç bir endişem yok, yaşımız 30 sayılır. bazen ben de inanılmaz gaza geliyorum, ama 5 dk sonra bebek fikrinin negatif yönlerini düşünüp içimdeki o sıcacık hissi yoketmeye çalışıyorum. son günlerde bu çelişkim günün her anını doldurur oldu. eşime daha önce demiştim; ben gaza gelir hadi yapalım derim, sen benim için doğru zaman olduğuna ikna olmadan kabul etme demiştim. o da şimdi bu taktiği uyguluyor, allahtan benim gazıma gelmiyor. eşim sadece benim sonra pişman olmamdan, işimin yoğunluğundan falan çekiniyor. yani o kendisi istiyor. ah ahhh... nasıl tam emin olunur? nedir bunun objektif kriteri? neler tamamsa çocuk düşünme vakti gelmiştir keşke bir formülü olsa.... ha bide maddi açıdan yetersiz değiliz, hatta eşim kendisi ücretsiz izin alıp çocuğa bakmayı planlıyor. ama yine de korkuyorum. bana da yardım edin.

Selam kızlaarrr,

Canım biraz evliliğinin cinsel hayatının gezip tozma ın tadını çıkar

Selam kızlaarrr,

Allah mutlulugunuzu bozmasin :) evliligimizin ilk 2 yilinda gezdik tozduk ,sosyal aktivitelerde bulunduk bas basa romantik filmler izledik, falan filan bir gün baktik yapacak seyimiz kalmamis ee ne yapalim çocuk yapalim bari dedik ve oldu pisman degilim hatta biraz daha bekleyebilirdim bile :) 29 yasinda anne oldum

Tam 2 yılımız doldu ve öyle karar verdik geriye baktığımda oh ne iyi yptım dolu dolu 2 yıl diyorum..ne acaba az daha dursamıydım dedım ne de erken mi diye düşündüm.

6.5 ay Çokkk çok erken. Biraz iki kişi yaşamaya doyun derim.ondan sonra o bebişin evdeki eksikliği kendiliğinden belli olup karar veriyorsunuz zaten :) bebiş zaten olur ama geriye 2 kişilik hayata bida dönemezsiniz :)

İlk bitkaç ay zaten birbirine alışmakla geçiyor bence. Karı koca olmaya alışamadan anne baba olmaya adapte olmak heralde çok zor olurdu düşünüyorumda ilk ayları.
Özellikle erkekler için

Back
X