Bebek sorunsalı...

Mesela şöyle zararlı kp ağzı bozuktur biraz bu bir 2.kv 12 ye kadar top patlatsan uyanmaz hafi bebek için uyandı ama bu kezde mızmızlanacak bize 3.sürekli didişen bir çift ayrıca evde kesinlikle tv tablet ve telefondan uzak kalmaz hatta hepsini çocuğun etrafına yığarlar. Sonuçta onlarında torunu güzel yetiştirmek adına kitap okumak eğitici oyunlar oynamak yerine çocuğu aptallaştırıp sadece oyalayacaklar

Şöyle eşimde aynı yerde ve onunda kendine ait odası var benim dersim olunca o bakacak onun olunca ben diye düşündük

Evet önüne önlük ve meyvenin tadına bakması ıcın verıp 45dk kesfetmesını tadını almasını bekledım. Ama ne oldu mama sandalyesını reddettı meyveyı de her seferınde mıncırıp yere attı. Sandalyesını gorunce yakama yapısıyo ınmemek ıcın

Şöyle eşimde aynı yerde ve onunda kendine ait odası var benim dersim olunca o bakacak onun olunca ben diye düşündük

İnşallah öyle düşündüğünüz gibi olur ama hiç sanmıyorum . Dedim ya saksı değil ya koyasın dursun. Yani en azından benim kızım durmuyor 7 aylık, tuvalete gitmeme izin veriyor . Siz dersteyken yani eşiniz hiç çalışmayacak mı? Bunu eleştirmek için değil bilmediğim için soruyorum . Yani sonuçta hiç mi rapor yazmayacak , hiç mi birşeyler çalışması gerekmeyecek ? Derse girecek , sonra çıkacak bitecek mi işi? Eğer öyleyse dediğinizi bir derece yapabilirsiniz . Ama öyle değilse bu bahsettiğiniz şey mümkün değil . Keşke mümkün olsa .
Yapabilsem ben yapardım , ki size göre çok daha uygundu ortamım ama gerçekten olmuyor çalışırken :/

Vallahi bebegim dogmadan once nasil kurallar belirlemistim cizgi film yoktu, telefondan asla bisey izletmeyecektim ,cikolatanin tadini dahi bilmeyecekti, krakerlerini bebe biskuvisini herseyini kendim yapacaktim. Sonuc soyle oldu asiri huysuz daimi uyumayan surekli aglayan mizmiz bi oglum oldu. Ne idealistlik kaldi ne kurallar. Ona degil bebe biskuvisi corba yapmak icin dahi firsat kollar oldum, oglen hic degilse 20 dk uyusa da ona yiyecek bisiler hazirlasam diye. Azcik kafa dinlemek hakkim diyerek yarim saat cizgi film acmaya basladm, simdilerde az az cikolatada verir oldum. Demem o ki oyle kurallarim var demekle olmuyor maalesef biseyler.

Naaıl çözüm buldunuz peki

Ben ne oğlumun ne de kızımın çocuğuna bakmam şahsen. Çocuğunuza bakmak istediği için şükredin.

Hadi ya o kadar mı
Şöyle düşünün 1.5 yaşında evladınız. Derse girdi eşiniz, yalnızsınız, çığlıklar atıyor siz telefonu elinize alınca. Sizden kalemi almaya çalışıyor, cama tırmanmaya çalışıyor, kafanızda ki tokaya takmış durumda vs vs herhangi bir şey. Okul sessiz. O ders arasında onun çığlıkları tüm binada yankılanıyor ve siz susturamıyorsunuz. Ne yapacaksınız? Telefon vereceksiniz Diğer çocuklarla oynayana kadar abur cuburdan uzak tutarsınız, yalan değil. Ama parkta çocuklar cips yerken bakıp isteyecek :) Sonra geçmiş olsun. 1.5 yaşına kadar yapabilirsiniz ama sonra kontrolü çok çok çok zor olacak.

Net soyleseniz anlasak.Kimse anlamamis bir ogretmen okulda nasil bebek bakar ki?Türkiye tarihinde yaşanmamış bir durum..Egitim diye bir sey var .Dersiniz boşken işiniz mi yok yazılı okumak,not girmek,not cikarmak vb. Esiniz okul kurucusu siz de okul muduru müsünüz. Ikiniz de rehber ogretmensiniz diyelim .Odaniza mutlaka öğrenci ve veli görüşmeleri olacak.Bir öğretmen olarak fikir saçma geldi imkanı yok çünkü. Bakıcı tutacaksiniz o zaman yarım gün. 12 de garanti cikilan bir okul varsa..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…