Bebek sorunsalı...

Bu arada işe götürmek imkansız.
Nerden biliyorum çünkü bi süre ben de 8 aylık bebeğimi götürdüm kendime ait bir odam vardı işyerinde. Olmuyor daha doğrusu Rezil olunuyor yani.

Daha cocuk doğmadan kesin konusmayin o isler oyle yurumuyor sonra size bu laflari hatirlatirlar. Ayrica kvnizexe sert konusmayin sonra cok ihtiyaciniz olacak kirmadan yapin bebek dogduktan sonra size uyum saglarlar biraz da olsa

İlk hamileliğimde okadar kurallarım vardı ki, ozamanlar telefon tablet olsaydı eminim yasak listemde onlarda olurdu. Sürekli hamilelik ve bebek bakımı ile ilgili kitaplar okurdum
Şöyle yapcam şöyle yapmicamlar ohooo herkese o çok bilgili halimle tavsiyede bile bulunurdum.
Sonramı?
Sonra bi doğurdum ve gördüm günümü
Yapmıcam dediğim şeylerin çoğunu kızımın 40ı çıkmadan yapmıştım bile
İkincide ise hiiiç şunu yapmicam şöyle yapıcam demedim tabii.

Bu aralar eğitimci bir annenin ‘Mükemmel annenin el kitabı’ nı okuyorum. Yazarını (Şeyma Çekici) Instagramdan tesadüf takip etmeye başladım 1-2 yıl önce. Çok eğlenceli ve keyifli bir kitap. Okumamızı tavsiye ederim.

7 aylik bebege gece cizgi film mi izletecekmis tv karsisinda???
Rica ediyorum bakmasi icin birakmayin , sevmeye size gelsinler , siz gittiginizde de yanlarindan ayrilmayin
Pesss

7 aylik bebege gece cizgi film mi izletecekmis tv karsisinda???
Rica ediyorum bakmasi icin birakmayin , sevmeye size gelsinler , siz gittiginizde de yanlarindan ayrilmayin
Pesss

o ne ki benmi kv 2,5 aylık kızıma karpuz verelim demişti. Sıcakta hareretini alırmış, hem canı çekermiş biz yerken

Bu arafa konuya baslarkenki ilk sorunuza da cevap veriyim
Bebegim dogdugunda babam ortaya konsuur sekilde dedi ki , zaman degisti , artik anneler daha bilincli , kizim da surekli okuyor arastiriyor , kimse ona bebek bakimiyla ilgili karismayacak
Sen bize anlat kizim , bize nasil davranacagimizi ogret dedi
11 senedir anneyim , yuzde 90 benim kurallarimla baktilar cocuklarima baktiklari zaman

o ne ki benmi kv 2,5 aylık kızıma karpuz verelim demişti. Sıcakta hareretini alırmış, hem canı çekermiş biz yerken
Pofff valla daraliyorum ben boyle seyleri okudukca , hadi siz izin vermemissinizdir de eminim ki buna sesini cikarmayip izin veren anne doludur ulke

+
Ben de her gün 7’de yatıracaktım çocuğu .
Görüldüğü gibi , koala ile oynuyoruz hala
(Çoğu zaman 7-8 arası uyuyor ama maalesef kurulu saat değil bazen şaşıyor )
Sevgili konu sahibi demek istediğim ; herşey öyle bizim ‘hayal’ ettiğimiz gibi olmuyor .

Eklentiler

• 818B6BF0-A150-4FFF-AF49-99F41AFEC406.webp
    25 KB · Görüntüleme: 88
Şöyle eşimle aynı yerdeyiz benim dersim olunca o alacak onun dersi olunca ben ona göre derslerimizi ayarlayabiliriz
Daha tüm sayfaları okumadım.
Ama buna çok takıldım.
bir gün değil iki gün değil.
İş yerinde nasıl çocuk bakacaksınız?
Yani ev gibi olmaz ki?
bu çocuk ağlayacak. Acıkacak. Gün gelip sıkılacak yatağında. Emeklemek isteyecek. Siz ayaklarınızı uzatıp bir uzanmak istersiniz. Uyumaz yanına uzanırsınız?
Anlamadım yani olur mu ki?

Oy kuzum. Çok tatlı maşallah

Bebek için belirlediğiniz kurallara uyulmak istenmemesinden daha büyük sorununuz var sanki. Başkalarının da şahit olduğu bir ortamda söylediğinizden bambaşka bir cümle kurarak eşinizi kışkırtmaya çalışması her türlü yalanı söyleyebilecek karakterde biri olduğunu gösteriyor. Bakıcı tutmayı tercih edin.

Öyle yanınızda götürme ve bakma imkanınız varsa daha iyi tabi. Kayınvalideniz elbette çocukla zaman geçirmek isteyecektir ona da izin vermeli. Belki daha yumuşak dille yasak masak yerine bunların ne kadar zararlı olduğunu anlatarak, bu yüzden bunları istemediğinizi bunların sizi üzeceğini vs dile getirerek anlatabilirsiniz. Görümceniz de destekliyorsa sizi onlar da uyar diye ummuyorum. Ah keşke bizim istediğimiz gibi bir dünya olabilse, Kayınvalideniz olmasa başkaları tanıştıracak onu öyle istemediğiniz şeylerle, dayılar amcalar yeğenler, okula gidecek bu sefer diğer çocuklar vs vs... çok zor ama sizi takdir ediyorum.

Valla kuzum bende buyuk konusmama taraftariyim ancak bazi seyler vardir ki insanin cizgileri net olmalidir
Bak bebegini oyuncakla oynatiyorsun eminim bebegine tv acip saatlerce karsisina oturtmuyorsundur
Bazi seyleri buyuk konusmamak lazim , uyku duzeni , yemesi icmesi vs
Ancak yetistirirken bilincli bir annenin asla yapmailmamasi gereken seyleri de yapmamasi gerekir

Şöyle eşimle aynı yerdeyiz benim dersim olunca o alacak onun dersi olunca ben ona göre derslerimizi ayarlayabiliriz
Hic düsünmeyin kendinizbakin yaninizda götürün kolay mi degil ama ne var imkanlar el verdikten sonra yerinizde olsam hic düşünmezdim.

Ben cocuklarima cok titizlenen biriyim, üc bucuk yil kizimi koynumda yatirdim bebegimle, simdi oglum yanimda yatiyor toplam üc yil emzirdim, kendimi cok yiprattim iyi bakacagim diye, yalnizdim da
Alti senelik bir maraton benim ki, esim bu ay ikisine de kontrollü tablet aldi
tv de netflix üzerinden cizgi film izliyorlar
Ve benim telefonumu da verdigim zamanlar oluyor
Bunlari artik günlük ihtiyaclarimi karsilamak icin yapiyorum
Stresten yogunluktan sacimda yaralar cikti, omzumun agrisi senelerdir gecmedi sizliyor hala ayni yatakta yattigim icin
Yani ne diyeyim bende durumlar böyle
Tablet olmasa ac kalirdik hatta
Bazen insan öyle bunaliyor ki kendi sagligimiz icin veriyoruz
Ki benimkiler oyun da oynar, resim de cizer, okula gitmeden alfabeyi, toplama cikarmayi yapabilen kizim var
Oglum da üc yasina girecek onun da cizimleri cok iyi, el becerileri sahane
Ama ben bugün krese giderken oglumu arabaya oturtabilmek icin kendi telefonumu ona verdim
Bazen baska türlü mümkün olmuyor, ha cok kati kuralci olsam cocuk mum olur o baska
Ben zamanin cogunu cocuklara kizarak da gecirmek istemiyorum
Yani herkesin cocugunun karakteri farklidir, anneligi de farklidir
Yine de yazasim geldi
Tablet ve telefon oynayan cocuklarin annesiyim, ne olur ameliyatli yerime vurmayin

Özel yerde derken rehber öğretmen falan mısın. ? Ve devlette işen bu çok zor. Ben idareci olduğum halde yeğenimi götürdüm okula asla iş yapamadım. Yani bekle çalışmak çok zor ve kurumların kabul etmesi de öyle. Kaldı ki bebeğe de yazık ev ortamı olmayan hijyenik olmayan yerlerde bakım vs. Okul ortamı sürekli hastalık mikrobik. Bakıcı tut . Kamera koy . Ona zaten istediğin kuralları koyabilirsin. Zahit’ten imkan varsa güvenilir bakıcı bulabiliyorsan en güzeli o. Anneanne babanne elbette gözü gibi bakıyor ama günümüzde şımartmayı anne babanın dediğinin tersini yapmayı marifet sananlar var maalesef. Hele kayınvalide ise bir şey söyleyince alınma kırılma vs. Uğraş dur

Arkadaşım okul müdürü yaz tatilinde götüreyim dedi okul boşken iki gün ancak sabredebildi. Okula götürülür müymüş çocuk saksı mı bu,ben başka bi evde bile bakamıyorum bebeğime strese giriyoruz ikimizde,kendi evimizi arıyoruz.

Ayrıca bakıcı olsa da bazen çat diye terkediyorlar adamı üç beş günlüğüne de olsa yenisini bulana kadar kayınvalideye kalıyorsun. İnsan insana muhtaç ne yazık ki hiçbir kapıyı kapatmayın.

Öyle anlar oluyor ki bazen, evde olmazsanız işiniz çok zor olur. Mesela kakası sırtından taşıyor, ya da çorba tabağını kafasına geçiriyor, o haldeki çocuğu direk banyoya sokmak gerekiyor mesela. İşyeri dediğiniz sürekli ayakkabı ile gezilen bir yer, çocuk dediğin emeklemesi gerek, yere oturması gerek, koltuğa tutunup kalkacak, sıralamayı, yürümeyi öğrenecek. Ayakkabı ile gezilen bir yere çocuğu bırakamazsınız, sürekli beşikte ya da kucakta tutmanız gerekecek ki bu hem imkansız, hem sağlıksız. Sonra okul ya da dershanede iseniz, velisi, öğrencisi, öğretmeni derken günde 100 kişinin girip çıktığı kapalı bir mekan orası, bir sürü mikrop havada uçuşacak. Öyle bir ortamda çocuk bakmak hiç sağlıklı değil bana göre.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…