Bebek ve iş cok kararsızımm

Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim ancak bazı arkadaşlar kınayarak yorum yapmışlar yakıştıramadım.. Tabi ki gelecegimi düşünücem ki gelecek dediğiniz eylülde dersaneler başlıyor ya kayıt yaptırcam ya yaptırmıcam anlattıklarımon hayalperestlikle ne alakası var anlamadım.. Tabi ki insanın ilerde ne olacagı belli degil ayrılık yoksa da ölüm var bu dünyada ben de farkındayım.. Biz üç kardeşiz ve babam da milyarlar kazanan bi insan degil ama cok şükür bişeyimiz eksik olmadı kardeşlerimle birbirimiz için ölürüz bile.. Bir de oturduğumuz şehirde yalnızız ne kayınvalidemin ne de annemin bebeğime bakmak gibi bi imkanı yok.. Gelecegimizi düşünmeden kararlar alamayız tabiki de

Gelecegi ne kadar kafaya takmışsın şimdiden plan yapıyorsun diyen arkadaşlar ya ilerde yalnız kalırsan eşin bırakırsa diyen arkadaşlar gelecekten örnekler vermişler bu da bana celişkili geldi..

Neden bu sene atanamayacagıma gelirsek en son 4 sene önce test cözmüştüm össye yönelik buna rağmen dersaneye giden arkadaşlarımla aynı puanı aldım:75 bölümümüzün ataması az olduğu için en az 85 90 civarı almamız gerekiyor insan kendini az cok bilir genelde sınavlarda başarılı biriyimdir çalışorsam yapabilecegime eminim ki yazarken de allah izin verirse dedim sonuçta o basib etmeden olmaz hiç bir şey

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Haklısınız ben zaten buna katılıyorum yorumumda da yazdım ayrılık yoksa bile ölüm var bu dünyada zaten bu söyledikleriniz de kafamı karıştıran sebeplerden birkaçı ben de böyle düşünmeseydim hemen yapardım cocugu otururdum aşağıya

Tabiki önce iş sonra çocuk... Çocukla dersaneye gitmek atanmak başka şehir olursa tayin vs çok daha zor yaşın genç

Memur olduktan sonra bi çaresi olur herşeyin

Bu arada 4 çocuk çok geldi bana bi tane doğur fikrin değişir yani en azından 3 dersin çocuk sorumluluk demek zor iş Allah gönlüne göre versin

Benimde kendi dükkanım vardı ve işime aşık bir insan olarak devretmek zorunda kaldım. çocuk bütün zamanını alıyor insanın. Doğmadan önce ben hem çalışır hem bakarım diyordum hatta kreşe veririm hemen diyordum ama şimdi asla kimselere güvenim bırakamam diyorum. Bu arada yaşım 33 ancak bebek yapma cesaretini kendimde buldum ve bu yaşıma kadar hep çalıştım. kesinlikle önce iş hayatı olmalı insanın, ayaklarının üzerinde durmalı, evliliğin tadını çıkarmalı, gezmeli, eğlenmeli...bir bebekte özgürlüğüm gitti elimden, yıllardır koruduğum formum gitti, bakımını hiç aksatmadığım güzel göğüslerim bebeğimin umarsızca sömürmesi yüzünde deforme olacak koca bir göbek kaldı geriye akabinde...birde 4 diyorsun bende sana geçmiş olsun diyorum...Ha bunlardan şikayetçimiyiz tabikide hayır çünkü evlat dünyanın en güzel aşkıymış...ama vakti ve zamanında geleni tabi. Yaşın daha küçük böyle düşünmen normal ve burayada fikrini sunmuş bizden fikir bekliyorsun aslında. Sana bir abla tavsiyesi kesinlikle bebek için acele etme. Evlilğini şimdiden tehlikeye atma

Kadın kadını, hatta kadın kendini sadece eş ve çocuk bakıcısı olarak görüyor ne acı. Bu erken yaşta ne bu acele, bir de daha ortada 1. yokken 3-4 tane çocuktan bahsediyorsunuz. 28 yaşında evlendim 30 yaşında doğurdum ama geç kalmışım pişmanım diyen arkadaşlar olmuş. Şaşırmamak elde değil. Hayat değişti, dünya değişti. Artık kadın hayatın her yerinde, eskisi gibi baba evinden çıkıp koca evine girmiyor. Okuyor, çalışıyor, arkadaşlarıyla tatil yapıyor, seyahatler yapıyor, iş hayatında kariyerler ediniyor. Daha mantıklı, daha dolu, daha yaşamış, daha geniş bakış açılı anneler var artık.

Ben annemle her zaman gurur duydum, iyi ki çalışmış, iyi ki ayakları üzerinde bir kadın olmuş, geniş bir hayat görüşüne sahip olmuş. Öyle evleneyim, kocam bana baksın, ben de doğurayım 4-5 tane, hepimize yetsin demek yok artık.

Bizler bilinçli anneleriz. Hem ben hem eşim çalışıyoruz, eşim kızımız olacağını öğrendiği zaman hemen gitmiş Bireysel Emeklilik yaptırmış. Erkek çocuğu limon satsa geçinir ama kız çocuğuna sağlam bir gelecek hazırlamak gerek, kimsenin yanına sığıntı olmasın dedi. Önce Allah'a emanet muhakkak ama, sağlıklı gelişsin, sağlıklı büyüsün diye elimiz el verdiğince özel hastane, özel doktor, özel oda da doğum, geleceği için yapılan planlar, kordon kanı bankasıyla anlaştık maliyeti 1000Euro , senelik 100Euro ödemeli. Artık öyle doğurayım, içinden gelirse okur adam olur devri yok. Herşeyin en iyisini sunmaya çalışıyoruz. He bunca şeyi sadece eşim çalışıyor olsaydı yapamazdık.

Biraz uzattım kusura bakmayın ama, kadının kendisini sadece çocuk bakıcısı olarak görmesini ben kaldıramıyorum. O kadar okumuşsunuz, aileniz okumanızı sağlamış ve siz tüm bu emekleri yok sayıp sırf kardeş duygusunu tatsınlar diye bu yaşam şartlarına 4-5 tane çocuk yapmak istiyorsunuz. Kendi ayaklarınız üzerinde durun, madem çocuk istiyorsunuz o zaman artık sadece kendi geleceğinizi değil, dünyaya getireceğiniz çocukların geleceğini düşünmek zorundasınız.

Tavsiyeniz için teşekkürler:) allaha şükür evliliğimiz de bi problem yok eşimle tencere kapak gibiyiz 6 sene cıktık hiç büyük bi kavgamız olmadı bir senelik evliyiz daha hiç tartışmadık bile allah herkese nasib etsin.. Ama dedgiğiniz cok doğru cocuk olduktan sonra eşlerin birbirine ilgisi cok azalıyo bu da oldukça düşündürücü

Bence ilk önce evinizi alıp sonra bebek düşünün ben 29 yaşıma giricem ama hala kariyer peşindeyim ilk evliliğimden 1 oğlum var ama 2. eşimde 1 bebek ister ama şuan sadece kariyer odaklıyım bu yaşımda bile hala daha erken diyorum bence yaşınız şuan müsaitken evinizi alın sonra bebek düşünün 3 4 çocuk odaklı düşünmeyin 1 bebek yapın sonra 2. ye karar verin daha mantıklı olur

Bence düşünecek hiç birşey yok ; git dersaneye kaydını yaptır,sınavına gir
ayrıca 3-4 çocuk istiyorum gibi şeyleri düşünme bence hele 1 tanesi olsun asıl kararını o zaman vereceksin bence 3-4 çocuk demek kadının ömründen direk en az 10 yıl gitmesi demek allah tüm kadınlara anneliği tattırsın inşallah
birde uzun süreli korunma ile ilgili doğru korunma yöntemleri secersen hiç bir sorun olmaz bunu da biliyorsundur.:2:

4 çocuk demek benim ölümüm demek. Geçenlerde rüyamda gördüm dördüzüm oluyormuş üstüne bir tane daha doğuruyormuşum falan, amanın.
Yapabilene, bakabilene helal olsun valla ne diyim.

Şu da var devir değişti, çocukların bakımı zorlaştı, istekleri arttı. 3-4 çocuklu mutlu aile tablosu artık biraz ütopik kaçar. Eskidenmiş öyle çok çocuklu azla yetinen alçak gönüllü anadolu aileleri.

Açıkçası ben cesaret edemem. Cesareti geçtim, istemem. Tek başımayken bile feci gelecek kaygısı yaşayan bir insandım, bebeğim oldu kaygı had safhada şu an. Onun aç kalması, üşümesi düşüncesi beni delirtmeye yeter. Dünya hali, ne olacağımız da belli değil.

Hele sen daha atanmamışsın. Önce bir atan, mesleğini al, paranı kazan, o zaman düşünürsün çocuğu. Bir gör nasılmış, bakalım isteyecekmisin 3.yü 4.yü

İnsan gerçekten hayret ediyor. Borç var, ev yok, tek maaş. Ve 4 çocuk istiyorsunuz. Ne cesaret? Bir durun, işe girin, birikim yapın. 4 çocuğun çok zengin olmadıkça aynı şartlar altında büyüyeceğine inanmıyorum. Çocuk makinesi gibi mi görüyorsunuz kendinizi? 4 çocuktan sonra eski siz asla olamazsınız, bunalım kapıda. Eşinizin babası zaten size yardım etmek zorunda değil. Yorgunluğu umursamıyorsun falan, millet tatava yapmış size, bebek bakmak kolay mı?

Son düzenleme:

Ohoo, siz ev olmasa çalışmayacakmışsınız zaten. Üni okumasaydınız. Gerçekten çalışmak isteyen birine 1 kişilik kontenjan açılırdı.

ay gorende bu kadin 4 uz doguracak ya da 1 yas araligiyla cocuk doguracak sanar

bebek bakmak tabiiki cok buyuk sorumluluk..yas geciyor olsa baskada yasin gencse once gelecegini eline al derim bende..bende gec anne olamadim..daha once olsaydim diyorum bi ama sonra hayirlisi buymus diyorum....oldugu kadar, olmadigi kader...herseyide planlayamiyoruz maalesef.

Son düzenleme:
evcilik oynuyor gibisiniz....
tek maaş , daha ev bile alınamayacak kadar az maaş ve dört çocuk düşüncesi.
o çocukların kardeşten önce kaliteli bir eğitime , bol bol anne baba sevgisi ilgisi ve şefkatine ihtiyacı var.
bugün bir çocuğun üni. okuması için gereken minumun para 500 tl. dört çocuğu nasıl okutacaksınız düşündünüz mü?
dersane, özel öğretmen, kırtasiye, kreş paralarını söylemiyorum bile...
atanın işinizi elinize alın, kocanızla ömür boyu evli kalacağınızı ya da ömrünüzün yeteceğini nerden biliyorsunuz.
kocanız pilotmuş, allah vermesin ufak bir rahatsızlık bile mesleğine mal olabilir. mantıklı düşünmek lazım.

Son düzenleme:
Bence 30 yaşına kadar yolu var sonra yumurtaların kalitesi bozuluyor bu down sendromlu çocuk doğuran kadınların çoğu 30
geçmiş oluyor mükemmeli aradıkça batıyor bence hem iş hem çocuk hem ev işi olmazsa olmazlardan insanın en önem verdiği değerde sağlıktır buna göre karar ver bence hem belli yaştan sonra tahamül kalmıyor
mesela kızım diyor hadi yürüyüşe çıkalım benim hiç canım istemiyor bedeni yaşlılık işte zamanı geçirmemeye bak bence

Yazdıklarınıza çoğu yerde katıldım, mantıklı yazmışsınız. Ancak bir yerde kendinizle çelişmişsiniz. Bireysel emeklilik olayında eşinizin yaklaşımı hoş değil. Kızınıza güveniniz yok mu? 'Erkek olsa limon satar geçinir, kız birilerinin yanına sığıntı olmasın' ne demek? Erkek limon satarsa kız da satabilir, basit açıdan bakarsak.

Önce bi atan sonra ücretsiz izne ayrılırsın

iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bu zamanda 4 cocuk cesaret ister.
Adam gibi egitim veremeyip, sıkınti cektireceksem bir tane olsun temiz olsun derim hep.

Su sartlarinizda 4 cocuk hayali bana dusuncesizlik gibi geldi, siz bilirsiniz tabii de.

Daha isin yok, ev yok tek tercihin kariyer olmali ki 4 cocuk dogurabil.

Peheeyy biz daha tek çocuk için çalışmayı, iş bulmayı bekleyelim, millet 4 çocukla evde oturma planı yapsın. Cahil cesareti resmen. Daha hiç bir yatırım yok, çocukların geleceğini düşünen yok çalışsam mı çalışmasam mı derdindesin. Dünya o kadar toz pembe değil.

çocuklarınızın arasında ne kadar yaş farkı olsun istiyorsunuzda 26 geç diyorsunuz ? ben 27 yaşındayım yeni evlendim ve 2 sene çocuk düşünmüyoruz herşey kısmet belki bi kaza olur ama dikkat edioruz yani hem ben çocuğum olduktan sonra en az 3 sene kendim bakmak istiyorum bu yüzden biraz daha ekonomik özgürlük peşindeyim ve yaşımında geç olduğunu düşünmüyorum da siz bide 24 yaşındasınız ve 1 yıllık evlisiniz inanın sizin yaşınızda evlenmiş olsam kariyer yapmadan çocuk bile düşünmem eşiniz kararı size bıramış çünkü bana farketmez sen bi seçim yap diyor ya ev ya çocuk yada kariyer bu kadar yük hissediyorsanız omuzlarınızda tek başına karar veremeyeceğinizi size karşı net olmasını söyleyin eşinize yolunuzu çizin olsun bitsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…