Bebek ve iş cok kararsızımm

Hayatta her şey kısmet yarının ne getireceğini bilmiyoruz

27 yaşındayım ağustosta 2 yıl olacak evleneli 6 aylık hamileyim Allahın izniyle kızım olacak , hemde çalışıyorum hem çalışıp hem hamilelik zorlasada imkansız değil özel sektördeyim üstelik doğum izni sonrasında ücretsiz iznimide kullanıp tekrar işime geri geleceğim. sende eğer öğretmen olursan tekrar işe dönmek için bir problemin yok zaten memursun ücretli ücretsiz izin hakların var ama yaşın daha küçük hemde 4 çocuk çok değil miii :) ben bir taneye nasıl bakacağımı düşünüyorum hem iş hem ev hem çocuk senide tebrik ediyorum . Bu kadar plan yapma Allahın işine karışmak olmaz istiyorsan hamileliği düşün hamilelil ne öğretmenliğine nede dershanene mani değil. bir ark. hem çalıştı hemde 1 yaşında oğluna baktı hemde dershanesiz ders çalıştı bu yıl atanacak inş. puanı çok iyi herşey senin elinde

Yoo bence gayet güzel düşünmüş eşim.Her anne bana erkek yada kız en iyi geleceği sağlamak ister evladına. Asla ayırt etmez, eşimin düşüncesi belki de şuydu. Örnek veriyorum, bir erkek geceyi dışarıda parkta uyuyarak geçirir, kimse bu ne demez. Ama kız çocuğu üzgünüm ama özellikle bizim ülkemizde değil geceyi parkta geçirmek, belli bir saatten sonra sokakta tek başına yürüyemez bile. Tabi ki, bulunulan çevreye göre değiştiği de olur ama , çoğunluk böyledir.

Eşimin sığıntıdan kastı, evlenince eşinin yanında sığıntı anlamında değildi. Anne-baba olarak bizlere bir şey olursa, kimsenin yanında kendini sığıntı hissetmeden ayaklarının üzerinde kolayca durabilsin. Tabi ki gerekirse kız çocuğu da limon satar, evlere temizliği de gider, ama üzgünüm ülkemizde kariyer basamaklarını çıkarken bile cins ayrımı yapılıyor. Sosyal yaşam içinde ne kadar eşit olduğumuzu savunsaksa, üzgünüm ama pratikte pekte öyle değil. İş yerinde tacize uğrayan kadın, sırf kadın evlenir doğurur, çok izin alır diye terfi edilmeyen kadın. Kısacası bu ülkede kadın yada erkek eşit olarak her işi yapabilir ama, güç durumlarda erkek her zaman daha kolay ayakta kalır.

Kızıma güvenim tabi ki olacak, ama güven sadece yeterli değil ki. Ona olan güvenimi, ona elimden geldiğince de güvenli bir gelecekle de sağlamlaştırırsam eğer, gözlerim açık gitmem bu dünyadan.

Eşimin düşüncesi tüm bunlar üzerineydi.

Üniversite okumasa o çok kazanan kocayı nasıl tavlayacaktı, sen de yani...

Arkadaşlar gercekten cok ayıp yorumlar yapıyorsunuz ama sizin gibi cevaplar vermeyecegim üniversiteye koca tavlamak için gitmedim ben üniversiteye başladığımda zaten eşimle görüşüyoduk eşimden önce de kimseyle görüşmedim çok şükür allah kimi nasip ettiyse onunla hayatlarımızı birlestiririz tavlamak ne demek gercekten üzüldüm bu yorumunuza

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

yok tatlım normal olan biziz çünkü mantıkla düşünüyoruz ileriye dönük saçma sapan planlar yapmıyoruz
iyi güzel düşünüyosun da kardeşim senle aynı fikirde olmayan adama neden saçma sapan dersin ki..az saygı lütfen

iyi güzel düşünüyosun da kardeşim senle aynı fikirde olmayan adama neden saçma sapan dersin ki..az saygı lütfen

kendime ait planlara saçma sapan dedim kimsenin fikrine öyle demedim şekerim
o vakit konu sahibine direk söylerdim zaten düşüncelerimi konu sahibine yazdım.

arkadaşlar kız evli adamla birlikte değil kaynanasını çekiştirmiyor kocasını görümcesini eltisi çekiştirmiyor gayet sammice düşüncelerini yazmış fikir bekliyo askeri pilotu gözünüzde büyütmeyin o da insan maaşına takılmayın dediği doğru arkadaşında 4 çocuk niyeti var Allah verecekmi vermeyecek mi belli değil..siz neyin atarını yapıyorsunuz anlamadım..yüklenilecek adama yüklenin önünüze gelene değil...vallahi pes...

kendime ait planlara saçma sapan dedim kimsenin fikrine öyle demedim şekerim
o vakit konu sahibine direk söylerdim zaten düşüncelerimi konu sahibine yazdım.

yanlış anlamışım canım kusura bakma birden millet yüklenince gözüme kestiğim ilk yoruma dalaylama girmişim olur böyle kazalar

Gerçekten konuyu açtığıma pişman ettiniz ki böyle söyleyenlere cok kızardım gorumda ama ne hissettiklerini anlıyorum şimdi

Sanki koca cok kazanan kocayı tavlayıp evde keyif sürmek tek amacım gibi lanse etmiş bazıları.. Öğrencilik hayatım cok başarılı gecti cok şükür doğru insanla evlendigimi düşünüyorum ki buna da daha bi senelik evlisin daha bişey görmedin diye yorum yapanlar olacaktır.. Ama eşimden allah razı olsun kendisi cok merhametli saygılı bir insandır onu karsıma cıkardığı için allaha şükürler olsun..

Zaten evde oturup koca parası yemeye meraklı bi insan olsaydım burda hiç konu açmazdım çünkü kararımı coktan vermiş olurdum .. Bi çogunuzun söyledigi şeyleri zaten ben de düşünüyorum bu yüzden kafam karışık.. Ama bi kadının aklı çocuk için ve cocuklarını kendi büyütmek istedigi için karışıksa bu düşmanlık neden anlayamadım..

Ben hala kararsızım evet gelecegi de hep ayrıntılarıyla düşünüp adım atarım ve bugüne kadar da pişman olacagım bir karar vermedim.. Sadece bu karışık dönemimde sizden de fikir almak istedim.. Ancak insanlar fikir vermek yerine aşağılayıcı ve düşmanca yorumlar yapmayı tercih etmişler..

Maddi durumumuzu da soranlar olduğu için söyledim ki burda gercek hayatta tanıdıgım insanlar yok yoksa maaş budalası bi insan degilim asgari ücretle geciniyo olsak da mutlu olurdum ki etrafımızda az kazanıp mutlu olan bir sürü insan var..

Çalışıp eşime destek olmayı meslegimi yapmayı tabiki cok istiyorum ama 4 cocuk sahibi olmak istemem neden insanları bu kadar korkuttu doğuracak olan benim bakacak olan benim elbette maddimanevi açıdan birşeylerden mahrum kalacagını düşündügümde cocuk sahibi olmayı düşünmeyebilirim bu bana kalmış

Keşke arkadaşlarımız( bazılarını ayrı tutuyorum gercekten faydalı ve yardımı dokunan yorumlar yapmışlar) iş ve ev hayatını bir arada yürütmenin zorluklarından kolaylıklarından ya da bebebk sahibi olmanın güzelliklerinden sıkıntılarından bahsetselerdi ben de biraz aydınlanmış olurdum..

Kırdıysam özür dilerim, ama sen sanıyor musun ki üniversite okumasan o adam seni koluna takar, o aile paşa oğullarının yanına yakıştırıp seni bağrına basardı. Ha istisnaları vardır tabi ama çok nadir. Kendime de diyebilirim bunu. Ben iyi bir okuldan, iyi bir bölümden mezun olmasam, kendimi geliştirmiş olmasam eşimle yollarımız kesişmezdi. Hayat görüşlerimiz farklı olurdu bir kere, aynı pencereden bakamazdık ki evlenip mutlu olalım. Benim şu an çalışmıyor olmam bile sorun aramızda, eşim açısından değil benim açımdan sorun. Senin eşinin kazandığının neredeyse iki katını kazanıyor eşim, ama ben kendi paramı kazanamadıktan sonra ezik hissediyorum kendimi. Eşime bağımlıyım, istediğimi alamıyor istediğim harcamayı yapamıyorum. Vermediğinden değil, ben kendime yediremiyorum. O yüzden iş başı yapmadan çocuk aklımın ucundan geçmiyor. Ki 29 yaşında ve 2 yıllık evliyim şu an. Sen böyle bir hayat mı istiyorsun, eşin verirse var vermezse yok. Ayaklarının üzerinde durmak varken bu yaşta nasıl bir mantıkla hareket ediyorsun benim aklım almıyor açıkçası.

Geçmiş olsun üzüldüm bebeginize inşallah allah gönlünüze göre verir

önce meslegınde bı kac adım at..

pesıne bebek çalışmalarına basla..

artık allah ne zaman verırse,ozaman işine bıraz ara verır,sonra tekrar dönersın..

altın bılezıgını koluna tak,ne kadar çocuk yaparsan yap sonra..

(vıcdanımın sesınıde yazım;ben olsam bebek yaparım)

Son düzenleme:

Cnm atanma ihtimalin varsa atanmaya calis es durumundan zaten yine esinin yanina gelirsin yada hamile olrak gidersen butun bi seneyi yine esinin yaninda gecirir bide es atamasi istersin

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Sen herseyi bir kenara bırak hemen bebek çalışmalarına basla inan ki evlendik evlilik borclarimizi azaltalim sonra dedik araba aldik araba kredisini biraz azaltalim hem kiradayiz zorlaniriz dedik bekledik beklemekten vazgectikten sonra ne denediysek bebisimiz olmadi ve şu an tüp bebek yaptirdik sonuc bekliyoruz bende 24 yasindayim 3 yillik evliyim bence para kazanilir onemli olan ev huzuru evinde mutluysan huzurluysan yap bi bebis bence...

Cok sagol yorumun için böyle cesaret verici fikirlere ihtiyacım var:) ah o vicdanla mantık yok mu işte:)

Sen de hapla mı korundun yoksa beni de cok korkutuyolar uzun süre korunursan sonra olmaz diye ilkini yap sonra ara verirsin en azından bi tane olsun diyolar gercekten böyle bişey var mı diye merak ediyorum ben hap kullanıyorum tam bi senr oldu dr a gidip kesicem hapı bir seneden fazla kullanmayın diyolar.. Mutlaka senelerce kullanıp da cocugu olan olmuştur ama bilemiyo insan

Cok sagol yorumun için böyle cesaret verici fikirlere ihtiyacım var:) ah o vicdanla mantık yok mu işte:)

bu hayata 1 kez geliyoruz..

sen bebeklerın olsun mu ıstıyorsun,durumda musaıt..

calısmadıgında kımse bunu basına kakmıyacak madem..

nasıl mutlu olcaksan öyle yaşa derım..

yaşın geçmeden bebek çalışmasına başlayın ozaman..

bak ben 1 yıl olsun dıye bekledim..kımse artık ceket atınca hamıle kalamıyorki..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…