Bebek ve iş cok kararsızımm

İnfertilite o kadar yaygınlaştı ki artık evlenir evlenmez insanların cocuk derdine düşmesini yadırganmıyorum. Benim yengemin 20 yıl bebegi olmadı servet harcadılar bu uğurda.. Dediklerinizi düşünecegim:)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Düşüncelerin çok güzel, mantıksız bulmadım asla
Ama önce işin
Yaşın geç değil, bu kadar endişelenme
İş durumunu bir yoluna koy gerisi kolay
İşin senin ömür boyu güvencen
Korunmaya gelince ; hapla korunmanın bir zararı yok şu durumda. Yaygın kanının aksine doğum kontrol haplarının yararları bile var, sürekli kullanımda rahim ağzı kanserine karşı koruyucudur.
Dört çocuk fikrine yorum yapmam zor, hayal bile edemem öyle bir şeyi. Ancak günümüz yaşam koşullarında abartılı bir hayal gibi geldi. İmkanlar açısından değil de kaliteli yaşamak açısından. Evlat mutlaka ki çok güzel bir şey ancak bütün ömrünü çocuk büyütmeye vakfetmek ne kadar içine siner, anne olarak hayattan o kadar uzak kalmak sana nasıl gelir bilemiyorum. Tabi bir de ilgi ve psikoloji meselesi var, dört çocuğa verilen ilgi ile iki çocuğa verilen ilginin kalitesi arasında çok fark var. Biz dört kardeşiz, bunları annemin hayatını düşünerek yazdım, çok zor hele günümüzde

Yok ben hapla falan korunmadim bende pko var canim ama bunu bebek istemeye basladiktan bir sure sonra ogrendim cunku doktorlar da oyaladi
Erken yasin kucuk bilmem ne diye diye

Son düzenleme:
valla arkadaşım dünyanın en güzel şeyi çocuklar.rabbim zaten cocuğu rızkıyla yolluyor.kalbin hangisini istiyorsa onu yap,ben de üniversite mezunuyum ama çalışmıyorum . kocamın getirdiğiyle aç, açıkta da kalmıyoruz.hem doya doya çocuğumla vakit geçiriyorum.en güzel meslek annelikmiş

Ben senin yerinde olsam, bi an önce kpss mi gerekiyor her neyse ona girer kazanir ve atanır bi yandan da çocuk calismalarina başlar, atanmis ve memur vaziyette iken dogum iznine cikar ve istersem ucretsiz izin alirdim. Bebek olduktan sonra ders calismak zor geliyor.
Ki boyle de yaptim, 20 yasimda evlendim, 24te okulu bitirdim, bebek cok istedim ama tus u kazanmayi da istedim biliyordum bebekten sonra cok zor oluyor. Tustan evvel coluk cocuga karisan hanim arkadaslar hic ise yarar puan alamadi ondan biliyorum.tus a girdim kazandim 1 ay sonra tesadufen gebe oldugumu ogrendim. Hamilelik surecinde atandım, kazandigim yere basladim 25imde dogurdum ve su an ucretsiz izinde olan bir memurum. 2 sene icinde istedigim an donebilirim o guvencem var onu biliyorum onu hissetmek cok guzel bir sey. He bu arada dipnot tabii esimin bana ve bebegime bakmasindan da rahatsizlik duymuyorum bu arada çoğu kimsenin aksine.

30 yasindayim uzman doktorum ve ust ihtisas yapiyorum 17 aylik bi oglum var acayip yogun calisiyorum ve allah kismet ederse iki yil sonra bi bebek daha istiyorum .ben bile bu kadar yogunlukta cocuk da yaparim kariyer de derken sen niye umutsuzsun ki..hem ogretmenlik guzel haftasonu ve diger tatillerin var belki yarim gun mesai.ustelik yasin da genc.bence meslegini heba etme.ya bizim gibi haftasonu gece bayram demeden calissaydin.ya basinda hesap vermen gereken bir suru hoca olsaydi.o zaman hic mi bebek dusunmeyecektin ?

Bir meslektasimi bu kadar azim icinde görmek cok guzel:) hem de yandal yapiyormussunuz tebrik ederim

evlendiğimizden beri çocuk için uğraşıyoruz ve bazen bunun için kızıyorum kendime, hayatımı, evliliğimi, aşkımı yaşamak varken uykusuz geceler, kakalı bezler için kendimi helak mı ediyorum diyorum, evet bebek kokusu, kahkahası olmalı evde ama zaten bi gün olacaksa acele etmenin, hayatı ertelemenin anlamı yok, okumuşsun, mesleğin var, önce kendi ayakların üzerinde dur, paranı kazan, standartlarını yükselt, ev istiyorsun mesela bu bir hedef, evliliğinizin tadını çıkarın, eşinizle tatillere çıkın. aslında iki senedir çocuğumuzun olmaması bize bişey kaybettirmedi tam tersine dolu dolu yaşadık evliliğimizi, gezdik- tozduk, yedik-içtik, en azından o sorumluluk olmadığı için kafamız, cebimiz rahattı, yaşım biraz daha küçük olsaydı kesinlikle 4-5 sene düşünmezdim ama 29 yaşındayım o yüzden acele ediyorum ve sadece bir, bilemedin iki istiyorum. 4 çocuk bu devirde bu şartlarda büyük cesaret. onlara iyi bir hayat, iyi imkanlar vereceksen tabiki senin bileceğin iş ama kendi zevklerin için yapmak hiç adil ve sağlıklı bir karar olmaz.

mesaj tekrarı

Son düzenleme:

aynı durumdayız..
eşim bebek diye ölüyo ama ben istemiyorum..
bi yıldır evliyim ve çalışıyorum..
ama daha en az 6 ay istemiyorum..
tabiki hayırlısı olsun yine de kazayla olursa bişi diyemem...

Önce iş, sonra çocuk tabi ki...Kazayla hamile kalanı çok gördüm de kazayla atananı görmedim, çalışın mesleğinizi elinize alın :)

önce işini gücünü hallet bebeğin olur uzun süre korununca ne mantıkla çocuk olmuyomuş onu bi açıklasınlar erken menopoza girmiyosan hiçde birşey olmaz yani istersen on yıl korun, 26dan sonra dört çocuk istersen olur niye olmasın doğurganlık için 9 yılın olacak 9 yılda 4 çocuk gayet de olabilir, dünyanın binir türlü hali var önce işsonra ev çocuk bence.

Gelin ata binmiş ya nasip demiş bu kadar kolay değil bu işler. Elde kağıt kalemle cizilecek mevzular değil.

Ayrıca hamile bir sürü kadın dersaneye gidip sınava girebiliyor ve sonrasında da calısabiliyor.

aynı durumdayız..
eşim bebek diye ölüyo ama ben istemiyorum..
bi yıldır evliyim ve çalışıyorum..
ama daha en az 6 ay istemiyorum..
tabiki hayırlısı olsun yine de kazayla olursa bişi diyemem...
BIz bu konuda seninle dertlesmeliyiz o halde umitli :)
Aynen bende çalışıyorum memurum ama iste kararsizim aslinda bi konu mu acsak fikirleri alsak :)

:)sen önce 1 taneyi yap büyüt hem çalış bak bakalım nasıl oluyorbence yaşın genç..amam bazı insanlar yatkındırçocuk yapmaya evliliğe sende öylesinsanırım mesela onların hepsine istediklerini verebilecekmisin nasıl şartlarda bakacaksın manevi olarak yetebilecekmisin bence bunları düşün bunlar daha önemli

canım daha yaşın genç 4 çocuk yapacak vaktin çoktan var önce atan
dershaneye git sınava gir atama beklerken hamile kalırsan atanır atanmaz doğum iznine de ayrılabilirsin ücretsiz izne de onları dert etme
ama önceliğin iş olsun
o uzun süre korunursan bebeğin olmaz laflarına bakma 8 sene korundum üstelik 7 senesi doğum kontrol hapı
35 yaşında ilk korunmasız ilişkimde hamile kaldım
fasafiso o laflar anlayacağın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…