• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek ve kv

Aynen bir de o var benim kızım sanki kendisinin gibi davranıyor çok sinirleniyorum rahatsız olduğumu belli ettim anladı o da geri çekti biraz kendini annesi diye seviyor eşime dedim annesi benim hoşuma gitmiyor böyle sevmesi dedim benimsiyormuş istemiyorum dedim o da bişey demedi haklı bulmasa beni sen anneme ne diyorsun diye parçalar hemen beni
Sen ne zaman düşünüyorsun canım 2. çocuğu. Ben sırf çocuğumu sahiplenmelerinden dolayı 4 seneyi bulur yapmam

Sacmaliga bak sanki kv bakiyo kv doguruyo onane canim sen ne zaman istersen esin ne zaman isterse o zaman yaparsiniz isterseniz 10 yas yaprsiniz isterseniz 20 yas o kadar da yüz vermeyin canim gercekten uyuz oldum su anda

İlk bende öyleydim sus sus cevap vermedim eşim sağolsun haklı olduğum yerde arkamda sen söyle dedi susma rahatsız olduğunda dedi cevabımı veriyorum bende
En son işte süt konusunu konuştuk hatta dedi senin sütun bir işe yaramıyor diye eşimde sinirlendi onu allah yarattı diyemezsin öyle diye sustu daha bu konuda yorum yapamıyor şu çocuki için ideal zamanı ayarlayıp eşimle konumaram kimseye söylemeyecevapgim hamile olsamd
Kusura bakmayın, ama kayınvalideniz haklı.. Bir bebeğe bile bakamıyor, eşinizin ailesinden maddi destek alıyorsunuz..
İkinci çocuğa nasıl bakmayı düşünüyor sunuz? Ben anne değilim, bebeğim yok. Ama yakın çevremden gördüğüm kadarı ile, el kadar çocuğun bir çok masrafı oluyor. Ki büyüdükçe de, masrafları artıyor..
Ha sen diyorsan ki, eşimin ailesinin maddi durumu iyi.Onlar bize her koşulda destek çıkar, yardımcı olurlar.. Çocuklarımda, bende mağdur olmam. O zaman kayınvalidenin dırdırını çekmek zorundasın...
Canım bakabiliyorum bebeğe çok şükür zaten mama konusu sıkıntı çünkü kyn valide kendi istedi sütüm varken beğenmedi sütümü bi işe yaramıyor dedi mama verin ben alırım dedi ki kendi zaten dedi hepsini keza mama için bile yarısını biz veriyoruz her ay kv den para almıyoruz çok sıkışınca alıyoruz

Hayatınızı siz planlayın başkalarını araya sokmayın. çocuk sahibi değilim ancak benden 10 yaş büyük bir abimin olmasından yola çıkarak söylüyorum anlaşamıyoruz. Yani çocukların arasındaki yaş ne kadar büyürse o kadar anlaşamamazlıkların araya girdiğini düşünüyorum ben, herkeste aynı olacak değil ancak cevremdede çok fazla görüyorum.

Hayatınızı siz planlayın başkalarını araya sokmayın. çocuk sahibi değilim ancak benden 10 yaş büyük bir abimin olmasından yola çıkarak söylüyorum anlaşamıyoruz. Yani çocukların arasındaki yaş ne kadar büyürse o kadar anlaşamamazlıkların araya girdiğini düşünüyorum ben, herkeste aynı olacak değil ancak cevremdede çok fazla görüyorum.
Bende duydum bunu kardeş gelince büyük olan küçüğü benimsemeyebilir istemeyebilirmis kıskançlıkta cabası tabi

:)) cok komik.
Nezaman istoyorsan ozaman yap. hatt ayap mujde hamileyim de. esinin arada kalacak birseyi yok.
Ben simdi istiyotum bebek bitti... korunmazsin olur biter. karnimdaki bebek icinde kimseye hesap verecek degilim. degilsin yani...

Sutunuzu begenmeyip mama mi aldirdi? Kusura bakmayin ben kvnizde hata bulmadim. Tum hata sizde. Insan sutune bile bu denli karistirir mi?

Oğlumla doğacak bebeğimin yas aralığı 6,5 olucak ve oğlum 1.sınıfa basladı.inanın cok zor hamileyken bukadar zorsa doğduktan sonra ne yapıcam bilmiyorum
Bence kayınvalideyi takmayın.

Sen ne zaman düşünüyorsun canım 2. çocuğu. Ben sırf çocuğumu sahiplenmelerinden dolayı 4 seneyi bulur yapmam
Ah Can'ım benim evliliğim çok kötüydü konu bile açmıştım birlikte oturuyoruz güya ev alana kadar dı 4 ay falan sonra ayrılacaktık 2 sene oldu hala birlikte oturuyoruz eşimle çok kavgalar ettik şiddet gördüm falan şimdi iyiyiz bu ara damarına basmadığından o da tabi ki ama ev konusu artık açıldı kalmam artık dedim tamam alacam sesi çünkü Bebek istiyormuş evi ayırırsan olur yoksa benden bu kadar dedim inşallah bu sefer olacak yoksa boşanacaz evime çıkarsam uzatmam yaparım 2 yaş koymak istiyorum aralarına çünkü

esin sikistiginda kv denlerden yardm isteyebilir. ailesi bu cok normal . ama yardim ediyorlar die soz haklari yok. sorma yap istedgn zaman cocugunu. yardm ediyolarsa yine etsinler etmiyilarsa etmesinler . iki lokma az yersiniz . cocuk rizkiyla gelir derler .

Cocuk senin cocugun o ne karisiyor ne zaman istersen ozaman yaparsin bu kadar mudahele ettirmeyin ozelinize

Merhaba hanımlar ilk konum ben önceki sene doğum yaptım şuan 15 aylık kızım var sorunum şu ikinci çocuk için üç yaş aralığı düşünüyorum kv karşı çıkıyor tabi 6 yaş olsun diyor karışıyor yani eşimde arada kaldı benim düşüncem iki çocuk 30 yaşımdan önce yapmak nasipse tabi ama sürekli yapmayın diyor anlatıyorum anlamıyor karışması normal mi belki oğlunu düşünüyor geçim için ama beni düşünmüyor ilk çocukla hem okul hem bebek nasıl olacak bilmiyorum sorum şu dinleyip 6 yaşımı bekleyeyim yoksa 3 yaş ideal mi
Anlamadım kayinvalidene mi soruyorsun ikinci çocuğu ne zaman yapayım diye ?? Ona ne allah askina niye karistiriyorsunuz sen ne zaman hazirsan o zaman yap. Esin de arada kalmasın ne saçma. İkinizi ilgilendirir bu sadece. Bence de 6 yaş çok fazla 3 ideal

6 yas çok
3 iyi hadi kimsenin gonlu kirilmasin 4 olsun ortayi bulalim :)))

benim kayinvalide uvey bize karismaz
ama baska çocuklari var ilk esinden, biri evli
oglu evini ancak geçjidiyordu gelin çalismiyor, torunun biri çok hasta dogustan surekli hastanelerde falan
hiç istemiyordu gelin dogursun, kiyamiyordu ogluna kirasi, çocuk bezi mamasi bitmiyor çocugum çok çalisiyor yoruluyor diye

gelin nemi yapti ? çocugu 4 ledi :))) kiz yapaacam diye sonunda kizi buldu insallah baska dogurmaz ama bizim konuda kv gerçekten hakliydi ..

6 yas çok
3 iyi hadi kimsenin gonlu kirilmasin 4 olsun ortayi bulalim :)))

benim kayinvalide uvey bize karismaz
ama baska çocuklari var ilk esinden, biri evli
oglu evini ancak geçjidiyordu gelin çalismiyor, torunun biri çok hasta dogustan surekli hastanelerde falan
hiç istemiyordu gelin dogursun, kiyamiyordu ogluna kirasi, çocuk bezi mamasi bitmiyor çocugum çok çalisiyor yoruluyor diye

gelin nemi yapti ? çocugu 4 ledi :))) kiz yapaacam diye sonunda kizi buldu insallah baska dogurmaz ama bizim konuda kv gerçekten hakliydi ..
Evet bende hak verdim kv

Ona sormana bile gerek yok bu esinle senin bilicegin birsey annesi sen olacaksın kendi kararını kalbini dinle benimkide karisiyor basindan beri daha bebek yok olmuyor diyor her gördüğü bebegi aa tatli aa bize gel falan diyor benim yanımda icim acıyor sinir oluyorum sende karistirma kararlariniza sonra kalbin cok kırılır annesi sensin onun o cocuklarin hazirsan yapın tabi ki ailesiniz siz artık

Ayda 300 lira verip bnm sütüme bebeğime yatak odama karışacaksa almam o kadının 300 ünü 500ünü

Daha tek çoçuğa bile maddi olarak yetemezken, ikinciyi düşünmek zaten mantığa aykırı. Bu konuda kv haklı. Ara sıra diyorsunuz da, ara sıra başkasına muhtaç olmak da 2. bir çocuğu daha dünyaya getirmemek için yeterince büyük bir sebep zaten. Siz kimseden yardım almadan çocuğunuzu geçindirebilseydiniz ve 2. için de yeterince durumunuz olsaydı " ona neymiş" derdim. Ama durumunuz başka. Tek çocukla ara sıra yardım alıyorsanız, iki çocukla hiç bir ayın sonunu getiremezsiniz. Keşke çocuk konusunda herkes durumunu ölçüp tartıp davransa. Sokaklar ve yuvalar Allah rızkını verir düşüncesiyle dünyaya getirilip ziyan edilmiş çocuklarla dolu. Çocuk rızkıyla değil, masrafıyla gelir.

Back
X