- 15 Nisan 2017
- 3.507
- 9.099
- 158
- Konu Sahibi strawberry_cake
-
Sanirim bende tam orda hataya dusuyorum. Herseye yetismeye calisiyorum ama can bu nereye kadar dayanacak iste. Aman kimsenin agzina laf vermeyeyim diye kendime ve yavruma eziyet ediyorumBenim de destekçim yok, ücretsiz izindeyim, doktora tez dönemindeyim, benimki de on kaplan gücünde bir bebek.
Bebeğime hiç bağırmadım şükür. Bazen o uyuyunca oturup ağlıyorum.
Ama eve misafir kabul etmiyorum, ayda bir temizlikçi alıyorum, onun dışında evde süpürge tutmak ve klozeti yıkamak dışında özel temizlik yapmıyorum. Çamaşır yıkama, asma, toplama eşimde. Bebek için haftada bir balık yemek lazım diyerek ya dışardan söyleniyor ya dışarda yeniliyor. Yine bir kez daha kebapçıya gidiyoruz paça çorbası yapan bir yer var temiz o da bahanemiz hem. Haftada en az iki kez yemek yapmıyorum yani. Yapamadığım günlerde ya yine güvendiğimiz yerlerden söylüyoruz ya da pratik fırın yemekleri yapıyorum.
Eşiniz çocuk bakımına ve ev temizliğine maddi ve manevi destek olmak zorunda.
Kavga etmeden sakince destek isteyin. Herşeyi yapmaya çalışırsanız size zaten kimse yardım etmez.
esim bir bakar ikincisinde tavir yapar rahatina cok duskundur o konudada cok dertliyim malesefAaaa surat aşmasına gerek yok. Akşam eve geldiğinde siz mutfaktayken eşiniz çocuğa bakmıyor mu? Çocuk büyümüş zaten babasıyla oyun oynamak ister. İşleri geceye bırakın biraz gündüz yapamadım diyin.
Biz memleketimize geldikten hemen sonra hamile kaldim ben daha once gurbetteyken cok anlayisli bir insandi burda iki cahil cuhelanin lafina bakip karakter olarak 180 derece degistirdi kendisini.Kendinizi bu kadar ezdirmeyin o çocuğu tek başınıza yapmadınız. Yardım etmek zorunda. Bebeğiyle vakit geçirmek zorunda. Keşke böyle adamları baba yapmasanız
Mesela şu an kahvaltıyla oturuyoruz eşimle (bugün çalışmıyor) aç mısın dedim biraz acıktım dedi eline kuruyemiş verdim. Pazar’a yollayacağım birazdan. Sabah ekmek almaya yolladım çocuğu da aldı o arada ben kahvaltı hazırladım. Dün gece ders çalışıyordum bulaşık makinasını yerleştirmiş çamaşırları asmış. Şükür benimkine ben destekçim yok demeyeyim o zaman:) Size sabır diliyorum ama bu devran böyle geçmez.esim bir bakar ikincisinde tavir yapar rahatina cok duskundur o konudada cok dertliyim malesef
Valla beynini patlatırım. Bence siz eşinizin sinirini küçücük bebekten çıkarıyorsunuz. Bu bağrış çağrışı eşinize yapsaydınız adam olurdu belki. Küçücük bebek anlamaz çünkü.esim bir bakar ikincisinde tavir yapar rahatina cok duskundur o konudada cok dertliyim malesef
Aynı benim kızımı anlatmışsın 13 aylık ve yoruldum bunaldım gece en az 7 kez kalkar doğdundan beri.doğdunda sarılıktı sarılık bebek uyur dimi hiç uyumadı ya hiç hep bi mız mız annemle babamı hemen hemen hergün görüyo ama istemiyo kimseyi ya hep bende durcak sırtım ağrıyo el parmaklarım bile zonkluyo yediğim yemekten tat bile alamıyorum soğuk biyere de çıkamıyorum.ve okula giden 6 yaşında oğlum var ona yetişmeye çalışıyorum.banyo yapmak benim için muhteşem bi bakım böyle kahvemi alıp tw izleyip keyif yapmak istiyıorum.Merhaba hanimlar canim cok sıkkın bana yol gostermenize ihtiyacim var. Sabrim tahammulum kalmadi artik. Bebegim 13 aylik ve dogdugundan beri cok zor bir bebek. Sabirla duzelir diye bekledim ama yok herseyiyle beni ve sabrimi cok zorluyor. Kendi basina durmasi cok nadir hep mizmiz halinde hep aglamakli. Gece sık sık uyanir gece birden once uyumaz. Gun icerisinde onu oyalamanin tek yolu mama sandalyesine oturtup eline kemirebilegecegi birseyler vermek ondada 10 agliyor bir duruyor. Uykumu alamiyorum kendime hic bir sekilde vakit ayiramiyorum cok asabilestim ve bazen elimde olmadan cok bagiriyorum bebegimebiraz once yine uyutmaya calistim uykusu geldigi halde yatmadi gecedende uykusuzdum bagirdim yine ustune once onunla oynuyorum zannetti gulucukler atti sonra ciddi oldugumu anlayinca hickira hickira agladi vicdan azabindan kahroluyorum su an. Cok zor donemler atlattim iki ay icinde iki kez ev tasidim yataga girene kadar bes dakika oturmak haram bana bir misafirim oldugunda atlatana kadar akla karayi seciyorum destekcimde yok . Annem arabayla 5/10 dakika uzaklikta gururundan gelipte su cocugun yaninda biraz durayimda islerini halletsin demez. Oda,yetmiyormus gibi gelince sura niye soyle bura niye boyle cok tembelsin hic bana cekmemissin der havasini atar gider. Bazen nefret ediyorum ondan. Biraz uzun oldu kusura bakmayin bebegimin biraz sakinlesmesi icin uyku duzeninin oturmasi icin ne yapabilirim en onemliside kendimi tukenmis hissediyorum hem fiziksel hem ruhsal olarak bebegime karsi hic sabrim yok bazen cok sert davraniyorum bunun bir aliskanlik haline gelmesinden cok korkuyorum. Cok coktum zayifladim her goren bu ne hal diyor kendimi nasil toparlayabilirim bir akil lutfen
Bırakın surat assin,bırakın dırdır etsin çok mu önemli ? O sizi önemsiyor mu ? Niye bu kadar mukemmel eş olma çabası ?Hayatta elini surmez. Cocuk konusunda yardim istedigimde bile surat asar bazen.
Valla beynini patlatırım. Bence siz eşinizin sinirini küçücük bebekten çıkarıyorsunuz. Bu bağrış çağrışı eşinize yapsaydınız adam olurdu belki. Küçücük bebek anlamaz çünkü.
Kendi babası bakmıyor surat asıyor anneanne niye baksın?
Bebeği rahatsız edecek uykusuz bırakabilecek durumlar olabilir. Alerji, diş, hastalık gibi. Bunları araştırdınız mı? Özellikle alerji uykuyu çok etkiler.
Konunuzun tamamını okuyamadım kusura bakmayın. Bir kısmından sonra gerek görmedim okumaya. Ama lütfen siz benim konumu okuyun. Neden okumadığımı anlayacaksınızMerhaba hanimlar canim cok sıkkın bana yol gostermenize ihtiyacim var. Sabrim tahammulum kalmadi artik. Bebegim 13 aylik ve dogdugundan beri cok zor bir bebek. Sabirla duzelir diye bekledim ama yok herseyiyle beni ve sabrimi cok zorluyor. Kendi basina durmasi cok nadir hep mizmiz halinde hep aglamakli. Gece sık sık uyanir gece birden once uyumaz. Gun icerisinde onu oyalamanin tek yolu mama sandalyesine oturtup eline kemirebilegecegi birseyler vermek ondada 10 agliyor bir duruyor. Uykumu alamiyorum kendime hic bir sekilde vakit ayiramiyorum cok asabilestim ve bazen elimde olmadan cok bagiriyorum bebegimebiraz once yine uyutmaya calistim uykusu geldigi halde yatmadi gecedende uykusuzdum bagirdim yine ustune once onunla oynuyorum zannetti gulucukler atti sonra ciddi oldugumu anlayinca hickira hickira agladi vicdan azabindan kahroluyorum su an. Cok zor donemler atlattim iki ay icinde iki kez ev tasidim yataga girene kadar bes dakika oturmak haram bana bir misafirim oldugunda atlatana kadar akla karayi seciyorum destekcimde yok . Annem arabayla 5/10 dakika uzaklikta gururundan gelipte su cocugun yaninda biraz durayimda islerini halletsin demez. Oda,yetmiyormus gibi gelince sura niye soyle bura niye boyle cok tembelsin hic bana cekmemissin der havasini atar gider. Bazen nefret ediyorum ondan. Biraz uzun oldu kusura bakmayin bebegimin biraz sakinlesmesi icin uyku duzeninin oturmasi icin ne yapabilirim en onemliside kendimi tukenmis hissediyorum hem fiziksel hem ruhsal olarak bebegime karsi hic sabrim yok bazen cok sert davraniyorum bunun bir aliskanlik haline gelmesinden cok korkuyorum. Cok coktum zayifladim her goren bu ne hal diyor kendimi nasil toparlayabilirim bir akil lutfen
Sizin acınızı anlıyorum ama böyle kıyaslamalar bana yanlış geliyor.Konunuzun tamamını okuyamadım kusura bakmayın. Bir kısmından sonra gerek görmedim okumaya. Ama lütfen siz benim konumu okuyun. Neden okumadığımı anlayacaksınız
https://www.kadinlarkulubu.com/foru...mi-kaybettim-7-11-2018.1098562/#post-57932456
Isi gucu birakin sadece onunla oturun gezin evin icinde emekleyin yuruyun ve surekli sevin sarilin.cocuklar da skliyor.bize ihtiyac duyuyorlar.bu sekilde hircinlasir.sizi de anliyorum kendinizi suclu hissetmeyin.tasinma isi son bulduysa yerlesmesi de sonraya kalsin.annenizin de yaptigi cok ayip.yaslandiginda sizden destekbeklemesin.Merhaba hanimlar canim cok sıkkın bana yol gostermenize ihtiyacim var. Sabrim tahammulum kalmadi artik. Bebegim 13 aylik ve dogdugundan beri cok zor bir bebek. Sabirla duzelir diye bekledim ama yok herseyiyle beni ve sabrimi cok zorluyor. Kendi basina durmasi cok nadir hep mizmiz halinde hep aglamakli. Gece sık sık uyanir gece birden once uyumaz. Gun icerisinde onu oyalamanin tek yolu mama sandalyesine oturtup eline kemirebilegecegi birseyler vermek ondada 10 agliyor bir duruyor. Uykumu alamiyorum kendime hic bir sekilde vakit ayiramiyorum cok asabilestim ve bazen elimde olmadan cok bagiriyorum bebegimebiraz once yine uyutmaya calistim uykusu geldigi halde yatmadi gecedende uykusuzdum bagirdim yine ustune once onunla oynuyorum zannetti gulucukler atti sonra ciddi oldugumu anlayinca hickira hickira agladi vicdan azabindan kahroluyorum su an. Cok zor donemler atlattim iki ay icinde iki kez ev tasidim yataga girene kadar bes dakika oturmak haram bana bir misafirim oldugunda atlatana kadar akla karayi seciyorum destekcimde yok . Annem arabayla 5/10 dakika uzaklikta gururundan gelipte su cocugun yaninda biraz durayimda islerini halletsin demez. Oda,yetmiyormus gibi gelince sura niye soyle bura niye boyle cok tembelsin hic bana cekmemissin der havasini atar gider. Bazen nefret ediyorum ondan. Biraz uzun oldu kusura bakmayin bebegimin biraz sakinlesmesi icin uyku duzeninin oturmasi icin ne yapabilirim en onemliside kendimi tukenmis hissediyorum hem fiziksel hem ruhsal olarak bebegime karsi hic sabrim yok bazen cok sert davraniyorum bunun bir aliskanlik haline gelmesinden cok korkuyorum. Cok coktum zayifladim her goren bu ne hal diyor kendimi nasil toparlayabilirim bir akil lutfen
Bu yorgunluğun asıl sebebi eşmiş zaten. Bebek arada kaynıyor. Yemekten ve ev işinden taviz vermemek için konu sahibi kendini parçalıyor anlaşılan.Annenizden önce eşiniz nerde? O bu yorgunluğun neresinde merak ettim?
Mutlaka ilgisi vardır. Alerjik bebekler genelde sürekli rahatsız hissettikleri için uyku düzenleri de bozuluyor.Bir an okurken gülümsedim, kendimi gördüm. Oğlum aynen böyle bir bebekti ve ben 2.3 çocuğu olanları gerçekten alkışlıyordum. Nasıl yorulmuyorlar, nasıl kendilerine vakit ayırmamaktan rahatsız olmuyorlar diye? ne sabır ne tahammül kalmıyor bir noktadan sonra asla durmuyordu.
Hiç bilmem rahat tv izlediğimi, yemek yediğimizi, erken uyuduğunu belirli döngüler de uyandığınıı 15 aylıkken bile, büyümeye bağlı olarak değişti şuan daha iyi çok şükür. Tek değişmeyen hala geç yatıyor, uykuya ayakta teslim olana kadar direniyor. İlgisi var mı bilmiyorum ama alerjik astım teşhisi kondu geçen gün, ay da 1 kez mutlaka hastalanan bir bebekti bu arada.
Huysuz bebek zordur bilirim . Benim ilk oğlum çok zor bir bebekti ve çalışıyordum .Sabaha kadar uyumazdı .Zombi gibi gezerdim . 41 kiloya düşmüştüm . Şu an 56 yım düşün halimiMerhaba hanimlar canim cok sıkkın bana yol gostermenize ihtiyacim var. Sabrim tahammulum kalmadi artik. Bebegim 13 aylik ve dogdugundan beri cok zor bir bebek. Sabirla duzelir diye bekledim ama yok herseyiyle beni ve sabrimi cok zorluyor. Kendi basina durmasi cok nadir hep mizmiz halinde hep aglamakli. Gece sık sık uyanir gece birden once uyumaz. Gun icerisinde onu oyalamanin tek yolu mama sandalyesine oturtup eline kemirebilegecegi birseyler vermek ondada 10 agliyor bir duruyor. Uykumu alamiyorum kendime hic bir sekilde vakit ayiramiyorum cok asabilestim ve bazen elimde olmadan cok bagiriyorum bebegimebiraz once yine uyutmaya calistim uykusu geldigi halde yatmadi gecedende uykusuzdum bagirdim yine ustune once onunla oynuyorum zannetti gulucukler atti sonra ciddi oldugumu anlayinca hickira hickira agladi vicdan azabindan kahroluyorum su an. Cok zor donemler atlattim iki ay icinde iki kez ev tasidim yataga girene kadar bes dakika oturmak haram bana bir misafirim oldugunda atlatana kadar akla karayi seciyorum destekcimde yok . Annem arabayla 5/10 dakika uzaklikta gururundan gelipte su cocugun yaninda biraz durayimda islerini halletsin demez. Oda,yetmiyormus gibi gelince sura niye soyle bura niye boyle cok tembelsin hic bana cekmemissin der havasini atar gider. Bazen nefret ediyorum ondan. Biraz uzun oldu kusura bakmayin bebegimin biraz sakinlesmesi icin uyku duzeninin oturmasi icin ne yapabilirim en onemliside kendimi tukenmis hissediyorum hem fiziksel hem ruhsal olarak bebegime karsi hic sabrim yok bazen cok sert davraniyorum bunun bir aliskanlik haline gelmesinden cok korkuyorum. Cok coktum zayifladim her goren bu ne hal diyor kendimi nasil toparlayabilirim bir akil lutfen
Emin olun cok bagiris cagiris oldu bu konuda aramizda. Guzellikle anlattim olmadi bagirarak anlattim daha beter oldu. Yildim artik bu yuzden beklentilerimi sifirladim ne hali varsa gorsun. Allaha havale ettim.Valla beynini patlatırım. Bence siz eşinizin sinirini küçücük bebekten çıkarıyorsunuz. Bu bağrış çağrışı eşinize yapsaydınız adam olurdu belki. Küçücük bebek anlamaz çünkü.
Kendi babası bakmıyor surat asıyor anneanne niye baksın?
Basınız sağolsun çok çok üzücü bir durum. Allahım sabırlar versin size ve eşinize.Konunuzun tamamını okuyamadım kusura bakmayın. Bir kısmından sonra gerek görmedim okumaya. Ama lütfen siz benim konumu okuyun. Neden okumadığımı anlayacaksınız
https://www.kadinlarkulubu.com/foru...mi-kaybettim-7-11-2018.1098562/#post-57932456
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?