Bebek ve tahammul

Hayatta elini surmez. Cocuk konusunda yardim istedigimde bile surat asar bazen.
anneniz çok acayipmiş. çok sinirlendim. zoruna giden ne ya.
bebek için söylencek şeyler söylenmiş. maddi durum idare ederse haftada bir iki gün oyun ablası tutabilirsiniz. saatlik ücretle. çocuk gelişimi okuyan öğrencilerden.

Her cocuk bir değil.her annede öyle.yasadiklarinizi okadar iyi anlıyorum ki.ayni yollardan geçtim.kendimi dünyanın en kötü annesi gibi hissettiğimde çok oldu.etrafta sakın bebekleri yada bağırmayan anneleri gördüğümde kendimden nefret ederdim.bu böyle yıllar sürdü.herkes aynı tahammül gücüne sahip değil.bende değildim.sonra dr a gidip küçük bi sakinleştirici aldım.aman allahım.bu kadarmi değişir insanın hayatı.surekli gerginlikten gece dişlerimi sıkardım düşün.ben gevşeyince herşey düzeldi.ha tabiki yine olmadimi zorluklar tabiki oldu.ama krize dönüşmedi.yani uzun lafın kısası önce geçeceğine büyüyeceğine inanın ki bana hiç düzelmiycek gibi gelirdi.sonrada bi dr a gidin.uyutmayan uyuşturmayan ilaçlarda var inanın.ve şunu kafaniza kazıyın.siz dünyanın en kötü annesi değilsiniz.gecicek goruceksin.

Acılısın anlıyorum ama depresyonun eşğinde bir anne için bu hiç fayda etmez.
Bu tür kıyaslar o anneyi daha kötü hissetmekten öteye götürmez.

Henüz yaşamadığın için bilmiyorsun ama bebek büyütmek gerçekten zor sen de anlayacaksın.
Bu şükürsüzlük değil. Herkesin bir molaya siteme hakkı vardır. Eşi bile yardımcı değil.

Peki ikinciyi düşündüren neydi?
Ben ikinci konusunda hala kararsızım. Zaten en az 2 yıl daha düşünemem. Malum terrible two..

Oğlum çok çok huysuz değildi. Orta segment bir bebek diyelim :)
Ama sorana "hayır" diyorum ki çeneleri kapansın. Yine de bir tarafım "olmalı" diyor..
Çok kararsızım ya..

Tesekkur ederim yazdiklariniz icin. Son soylediklerinizde cok cok haklisiniz oyle birsey asla yapmamaliydim..

Tesekkur ederim yazdiklariniz icin. Son soylediklerinizde cok cok haklisiniz oyle birsey asla yapmamaliydim..

32 yaşımda dişlerimi sıkmaya alıştım diyeyim siz anlayın..
Ama emin olun zaman içinde rahatlayacak ve siz de farkedeceksiniz..

Bu süreçte sizin yapmanız gereken en önemli şey eşinizi nazlamamak.
Ağlamayana meme yok bunu kabullenin..
Siz annesiyseniz o da babası.
Artık babaya emanet edip bir kaç saat kendinize zaman ayıracak kadar büyük. Kararlı olun gidin deşarj olun.

Ben oğlumu ilk aylarda sürekli doktora götürdüm.
Hocam bu durmuyor, uyumuyor, sürekli ağlıyor diye.
Büyük oğlum 1 aylıkken dönüp, 4 aylıkken yerde sürünüp 5. Ay komple emekledi.
18 saat 1 dk uyumadığı günler oldu.
Bebek arabası, mama sandalyesi oyuncaklar sling falan hikaye yani bize.
Siz düşünün yaramazlık boyutunu.
Bırakın bir yere koymayı, kollarımla kucağımda uzaklartırdığımda bile ağlıyordu.
Doktor bana senin bebeğin bu, yüz bebekten birkaçı böyle yapacak bir şey yol kabul edeceksin derdi.
Belim kopardı, tüm gün aç beklerdim eşimi ve bir de üzerine hamile kaldım, daha 5 aylıkken.
Allahım ne günlerdi...

Ama biraz da olsa geçti inanın.
Şuan düşünüyorum kabusmuş ve çevrede sizin gibi başka örnek olmayınca insan deliriyor.
Diyorum ya sizi sonuna kadar anlıyorum ve hak vermemem imkansız.
Ama yine birkaç önerim olacak biraz daha iyileşmeniz adına.
Günse maksimum 5 saat uyuyorsunuzdur ve inanın 4 le 5 saat arasında fark yok.
Ben tüm işimi gece bebekler uyurken yaparım.
Onlar uyuduğu an önce çamaşır atarım, sonra mutfağa girip pratik bir çorba ana yemek.
Evi derle topla derken 1 saat az uyumakla bütğn gündüz kurtarılıyor.
Bulaşık makinası bile boşaltmam, içinden kullanırım, eşim eve gelince akşm yemeğinden sonra eğer içinde hala temiz varsa boşaltır, tüm gün tezgahta birikeni atarım.
Böyle şeyler size gün içinde hem zaman hem de enerji kazandırır.
Bebekle beraber iş yapmak çarpı 10 eziyettir çünkü ve kafa sürekli hadi dur hadi uyu off işim bitmedi diye söylenmededir.
Ayrıca çocuğunuza sabah eşiniz kalksın, 7 de 6 da mı kalkıyor, adam zaten işe gidecek gece 1 saat erken yatsın sabah onunla kalksın siz biraz daha fazla dinlenin en azından.
Maddi imkan varda haftalık kadın tutun kesinlikle.

Uyku eğitimi şart. Yatağa bırakın uyusun demiyorum. Uyuduğu zamanların belli olması, rutinler şart. Uykuyu oturunca rahatlıyor bebişler. Benim kızda çok felaketti, ilk bebeğim, deli gibi araştırdım bunun bir yolu olmalı normal değil diye. Doktorum algısı çok açık zor bir bebek dedi ama ben yinede yılmadım ve uyku saatlerini düzenledim. Uyanıkken hala durmaz,sürekli oyun ve ilgi ister ama huysuzluğu ve mızmızlığı nerdeyse bitti. Uyku şart, çocuğun uyuması uykusunu alması şart. Uykuyu düzenlemedikçe amuda kalk göbek at fark etmez.

13 aylik bebek yuruyodur dimi? Sal gitsin evin icinde.. ben sadece guvende olmasini istedigim zaman yatagina koyuyorum..eline ver yiyecek donsun dursun evde.. hic bi cocugumu mama sandalyesine koyup oyalamadim. Aglayacaksada aglasin yani. Hasta degilse eger birak yani

Sizi cok iyi anliyorum benimde kizim 1 yasina gelene kadar cok zor bir bebekti gercekten cok yipraniyor insan ve bazen kendini kontrol edemiyor.benim annem destekcimdi kizim mamayla buyudugu icin haftada iki gun ya ona birakirdim yada annem gelir iki uc gun o ilgilenir ben dinlenirdim.ama sizin durumunuz daha. Zor gercekten sizin icin dua edecegim Allah yardimciniz olsun

Aynen. Bazısı böyle. Bu sebepten çıkmaza girmek yerine çözüm üretmek lazım. Benim ikinci de o gruptan. Ayıplayanlar, kinayanlar, sitem edenler mi olmadı. Neymiş ben misafirliğe gelip gitmiyormusum. Ya hu ben günde iki üç saat uykuyla geziyorum ne gezmesi ne misafir alması. Bir büyük var anaokullu. Karnımı zor doyuruyorum diyorum. Bu sefer de ne çok şikayet ediyorsun bak şu şu hiç şikayet ediyor mu demeler. Hepsini çıkardım hayatımdan. Bana köstek değil destek lazım. O da manevi olarak seni anliyorum desin yeter yani. Neyse ki geçti gibi. Beş yaşında hala zor bir çocuk. Üstelik benim yakinimda da kimsem yoktu. Eşim kısıtlı yardımcı olabiliyordu, yoğundu. Geçiyor. Ama şu bebeği uslu olanların bize beceriksizmişiz gibi davranmaları kadar beni sinir eden başka birşey olmadı. Gerisi geçecekti biliyordum zaten.

gdo2 lu yiyecekler herşeyi kötü etkiledi...

İki tane önerim var hepside basit..evinize misafir davet etmeyin çocuk büyüdügü zaman bol bol görüşürsünüz.
Misafire vakit ayırmak yerine dışarı çıkın yürüyün aadece yürüyün.
Diger önerim mutsuz anne huzursuz çocuk.
Siz sakinleşin bebekde sakinleşecek

Büyük oglum kötü bir hastalik geçirdi
Pesine ben rahim agzi kanserine yakalandim ve rahim agzim alindi.
Iki dr bir daha çocuğun olmaz dedi.
Ameliyatimi yaoan dr istersen bir ay sonra hamile kalirsin dedi.
Buyuk oglumun dr u sen gap bir tane çocuk ne olur ne olmaz dedi
Ben o ay hamile kaldim . Ilk denemede saka gibi. Bir de ben de sperm alerjisi var. Hemen yikaniyorum. Canim yaniyor.
Sartlar resmen beni zorladi diyelim
Iyi ki de olmus
7 yasinda dünya tatlisi bir oglum daha var.
Allah hepimizinkini bağışlasın

bnm annemin uyku problemi var rezene anason lavanta karıştırıp çay yapıyor biz kızıma bebekken rezene anason veriyorduk gazına uykusuna iyi geliyordu annemin bu çaydan geçen gece içti sabaha kadar deliksiz uyudu kizim 3 yasinda sizde doktora danışarak verebilirsiniz birde kızınızı yorum devamlı kontrol altında tutmayın mama sandalyesi gibi az serbest bırakın etrafta dolaşıp yorulsun biraz

Sizi kinamiyorum. Ne yaşadığınızı, hissettiginizi bilemem.
Ama o yavruya sahip olmak icin ne hasret cekenler, ne para dokenler var...
Lutfen ama lutfen sabirli olun. Bol bol dua edin, ferahlamak icin.
Misafir hic onemli degil birkac yil evinize kimseyi sokmayin.
Bugun bagirdim once guldu oyun sandi, sonra agladi demissiniz. Içim yandi kuzucuga. O naptigini bilmiyor ki. Her cocuk birbirinden farkli. Sizin tepkileriniz onunda psijolojisini etkiler. Temizlikle falan ugrasmayin gerekirse haftada bir gun birini alin, temizliginizi, utunuzu yapsin. Cocugunuzla etkinlikler yapin, oyunlar oynayin.

Çocuğumuz demek biz demek hanimefendi. Hiç durmuyor, çok zor bebek, sabrımı zorluyor, çok yaramaz... böyle bir çocuk yok. Zor anne- baba var. Anne ne kadar stresli, tahammülsüz, gergin, mutsuz, öfkeli, dengesiz ise bebek ve çocuk da O kadar hareketli, gergin, huzursuz ve uyumsuzdur. Herkes çocuk büyütüyor. Annelik sabir işidir , cennet annelerin ayakları altındadır boşa söylenmiş laflar degil. Gece uyumuyor olabilirsiniz, gündüz yoruluyor olabilirsiniz. Napabilir 1 yaşındaki çocuk siz bu yaşta nasıl davranmanız gerektiğini öğrenmediyseniz? Mesela 9 karpuzu 1 koltuğa sığdırmaya çalışmayın. Misafir çagirmayin, temizliği ve yemek çeşidini yeterli olacak seviyeye indirin. O bebeğe hergun mümkün değilse bile gun aşırı lütfen lütfen sıcağa yakın ilık dus aldırın, bir güzel yağlayın, bakin ne güzel mayışıyor. Kendime vakit ayıramıyorum diyen anneleri anlamıyorum. Kendinizi ünlü annelerle karıştırmayın. Bebeğiniz var artık ilk birkaç ay mümkünse ona yatırın bütün zamanlarinizi ki düzeni oturmuş, erken ve güzel uyuyan, yemeğini yiyen, huzurlu bebekleriniz olsun. Bi sakin yaa! Bi sakin. Yazık. Bu tahammülsüzlük niye. O yavru sizin geleceğiniz. 1 hafta sakin olup ev kosturmacasini bırakıp hayatı yavaslatin ve seyredin o yavruyu nasıl sakin huzurlu bir bebeğe dönüşüyor! Yani demem o ki siz önce dönün kendinize bi bakın. Kendiniz biraz duzeltin.

Ev isi ve yemek konusunda aksaklik gostersem bu sefer esim laf sokusturuyor onun dirdirini cekmek bana daha zor geliyor.
Daha dicektim ki kesin eşin destek olmuyor kendiniz yazmışsınız. destek olmak dan ziyade bide köstek oluyorlae o daha kötü psikolojik olarak çöküyorsun

Yine hariçten gazel okuyam bir üye.
Siz zor çocuk ne demek bilmiyorsunuz.
İşte biz de buna sinir oluyoruz ya!
Hah siz yaptınız, biz kötü olduğumuz için beceremedik!
Bizlerin çocukları durmuyor yemiyor uyumuyor sürekli ağlıyor, ruh hastasıyız!
Siz premsesler dünyanin en sempatik ve empatik insanları olduğunuz için muhteşem bir çocuk yetiştiriyorsunuz.
Ben her böyle konuşana ne diyorum biliyor musunuz, hodri meydan!
Aha çocuk burda bilgi sizde, buyrun eğitin öğretin diyorum.
Yok yatağa koyunca uyurmuş da yok masaya oturtunca yermiş de!
Bir sofradan tabağı kafama ya da yerlere fırlatmadan kalkarsa oğlum mutlu oluyorum.
Evde sürekli biz sirtaki oynadığımız için, bizden gördü öğrendi elbette ki!
İşte bundan diyorum başkalarının adı da anne, benimki de!
Hak mı ya bu...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…