- 24 Mart 2009
- 3.258
- 4.547
- 658
- Konu Sahibi salincaksevdam
-
O kadar zamanın var demek istiyorum .şimdi yapma o zamana kadar yaparsın35de çok geç o saatten sonra olacağının garantisi yok hoş şimdide yok 5senelik evliyim zaten otuz beşe 15senelik evli oluyorum o kadar da bekleyemem heralde.
Bence cocuk olayını erteleyınHanımlar merhaba.
Şimdi bebek yapmayı da buraya mı soruyorsun demeyin soracak kimse yok aklında başında. Herkes rızkıyla gelirden başka yorum yapmıyor. Onu ben de biliyorum ama çektiğim sıkıntıları gözardı edemiyorum malesef.
5 senelik evliyim bu zamana kadar çocuk düşünmedim düşünemedim. İlk sene hadi evlilik otursun faslıyla geçti. Daha sonra eşim bi borcun altına girdi ailesi yüzünden konularım var orasını es geçiyorum. O sebeple de üç buçuk dört senedir de yapmadım. Bir buçuk senedir çalışıyorum işim güzel şükür. Psikolojik olarak çok yıpranmıştım işe girince kendime geldim ve maddi olarak da toparlandık sayılır. Ama ödediğimiz borç daha bitmedi ne zaman bitecek bilemiyorum eşimin maaşı hacizli kesinti oluyor biraz.
Maddi açıdan yetememekten eve geri dönüp sıkıntıları tekrar yaşamaktan korkuyorum.
Bu arada bi sıkıntı var mı diye ara ara doktora da gittim. Bu zamana kadar bir sıkıntı çıkmadı her şey normal. Eşim de gitti,onların tarafında çocuk sıkıntı çünkü.Amcasının yok, anasının altı sene sonra olmuş. Eşim de kontrolden geçti.En son 1 ay önce gittim başka bir şikayetle.Gitmişken tekrar konuştum doktorla bakalım dedi tahlil yaptı prolaktin hormonum azcık yükselmiş ilaç verdi kullan gel bakalım dedi. Şimdi ben nolur nolmaz diye kullanıyorum ama karar vermekte zorlanıyorum hala.
Borç bitmeden çocuk yapsam mı yapmasam mı tekrar tekrar maddi sıkıntıları yaşamak istemiyorum hele ki o yaşadığım psikolojik sıkıntıları hatırlamak bile istemiyorum,gelecek kaygısı yaşıyorum. Eşim de garibim ben ne dersem o.Benim ne hallere geldiğimi gördüğünden çocuk diye ağzını bile açmıyor arada konuşunca sadece gözüme bakıyor o zaman da üzülüyorum. Ne yapsam bilemedim.
(Yaşadığım sıkıntıları unutamıyorum konularım var onlarla birlikte yorumlasak daha doğru olabilir.)
Aslında ciddi bir şekilde psikoterapiye de ihtiyacım var İstanbul Anadolu yakasında tavsiye edeceğiniz bir yer var mı? Hepsini bir araya sıkıştırdım ama kusura bakmayın.
iki kişiyken maddi sorunlarla boğuşmak ne kadar zorsa ona *100 ekleyin, işte çocuk sahibiyken maddi sorunlarla uğraşmak o kadar zor.
canının istediği bişeyi alamamak, ihtiyaçlarını karşılayamamak yavaş yavaş tüketir insanı, ne huzur kalır ne mutluluk...
Daha yasiniz 26 ,cok gencsiniz ,acele etmeyin ,cocuk zor bir surec ,hamilelek zor ,bakimi buyutmesi daha zor ,oyle rizkiyla gelir lafi adetten olmys soyleniyor ,
En basit bebek emzigi 10 tl,mamanin kutu 25 tl ,haftada 3 kutudan hesapla ,
Psikoterapi al ,erenkoy ruh ve sinire randevu al ,
Esinden emin ol,ailesi ilgili bir daha sorun olmayacagindan emin ol,kenara para koy ondan sonra cocuk dusun ,
Maddi ve manevi agir bir surec kaldiramazsin cocuga yazik olur
İstanbulda ev almak çok zor benimde evim kira. Ev almak benim için hayalden bile öte. İnan hayal bile kurmuyorum. Birikim tamam da ama kıt kanaat geçiniyoruz 1800 ben 2400 eşim ev kirası borç derken elimize bir şey kalmıyor kiMaddi sorunlar varken çocuk düşünme derim,rızkıyla geliyor diyorlar ama bir çok kurumsal firma bile doğum izinden sonra işten çıkarıyor, Tr de bu işler düzelmedi ve düzelmeyecek çünkü devlet büyük patronların tekelinde. Ben ev almadan çocuk düşünmüyorum, İst Anadolu dayım ben de ve her sene kiramız tefe tüfeden artacağına %10-15 pazarlığı yapıyor ev sahibi. Aileler de destek olacağına köstek anladığım kadarıyla, 30 yaşında düşün derim birikim yapıp.
Onları ince ince düşününce ben de vazgeçiyorum açıkcası.İki küçük kardeşim var onları görünce ben bu sıkıntıyla başagelemem diyorum.
Ne bileyim 5sene bekledim ne için borç için öyle olunca zoruma gidiyor. Adam gibi ne yedim ne içtim ne gezdim hala da borçluyuz. Hani kendi keyfim için yapmasaydım belki kafam daha rahat olurdu. Şimdi mecburiyet olunca kabullenemiyorum. Allahtan eşim de rahat o konuda şimdi konuştuk da bekleyelim nasıl istersen öyle diyor. O da gezelim biraz daha hayatımızı yaşayalım diyor benim kadar borcu kafasına takmıyor. Benim psikolojim hiç iyi değil. Kaldıramıyorum konumda var hatta.Ben de evlendikten 7 yil sonra cocuk sahibi oldum, cunku ancak o zaman hazir olduk.
Saglam da birikim yapmistim ona ragmen zorlandigim, keske bikac yil daha bekleseydim dedigim zamanlar oldu...
Insan kendi istek ve ihtiyaclarini goz ardı edebiliyor ama çocuk sozkonusu olunca bu yapilamiyor. O yuzden acele etmeyin, zaten en ideal annelik yaslari 30 lar. Simdi cocuksuz hayatin tadini çıkarın.
Tabi ben çalışmasam yapamayız ev kira borçlar fatura derken ele bişey kalmıyor. Birikim yapmak işte kenara bi kaç bir şey atıyorsun ama yetmediği için hopp o da gidiyor diğer ay yani kalmıyor bize. Hayat çok pahalı. Ayağımı çatlattım 10gündür evdeyim ben çalışmasam neyle özele gidebilirdim doktora.Yakın geçmişte 5 lirayı bile bulamadığın zamanlar olduysa daha istikrarlı bi düzen oturtmadan çocuk yapma. Maddi açıdan rahatlamanızın sebebi senin de çalışıyor olman. Hamileliğin sonunda izne ayrılman ve bir müddet bebekle ilgilenmen lazım. Sonra çalışman gerekecek ve bakacak kimse yoksa bakıcı masrafı da olacak bunları iyi düşün.
Sana tavsiyem önümüzdeki 1-2 yılı azar azar birikim yaparak geçir. Bu esnada psikolojini de düzeltmeye bak. Yaşın daha genç 30una gelmeden anne olursun inşallah merak etme. Hakkında hayırlısı.
Çok da toparlandık sayılmaz belki maddi açıdan biraz rahatladık ama ben hiç toparlayamadım sanki yine de çalışmak benim için çok güzel. Sadece para değil kendime geldim ben çalışmadan önce ağlamadan konuşamazdım bile öyle çökmüştüm. İyice toparlanmak istiyorum psikologa gitmek istiyorum güzel bir doktor bulabilirsem.bence bekleyin. para maalesef her şey. bu çocuk mama yese bezi doktoru derken ayda 500 lira gider. kaldı ki sizin maaş da gidecek. zaten eşin hacizli. aman kendini yeni toparlamışken tekrar çökme
Keske rizkiyla gelse ama gelmiyor maalesef , cocuk demek para demek ciddi anlamda , aklinizda bu konularda suphe varsa bekleyin bence yasiniz da genc
Ama en dogru karari kendiniz verirsiniz , biz ne desek bos
o zaman sakın çocuk düşünme. çocuk demek çok büyük sorumluluk demekmiş. ben çocuğum olmadan önce bebek sev, altını değiş, doyur sanardım. ama asla böyle değilmiş. yüzde milyon sorumlulukmuş. onun için 50 yıl sonrasını bile planlamakmış. ha plan tutmaz ama planlarsın işte. evhammış, panik olmakmış, yetersizlik duygusuymuş. bu uzar gider. bence hem psikolojik olarak hem de maddi olarak oturtun hayatınızı. ondan sonra bakarsınız duruma göre. zaten nasip de varsa olur.Çok da toparlandık sayılmaz belki maddi açıdan rahatladık ama ben hiç toparlayamadım sanki yine de çalışmak benim için çok güzel. Sadece para değil kendime geldim ben çalışmadan önce ağlamadan konuşamadım bile öyle çökmüştüm. İyice toparlanmak istiyorum psikologa gitmek istiyorum güzel bir doktor bulabilirsem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?