Bebek yapmalı mıyım kararsızım

iki kişiyken maddi sorunlarla boğuşmak ne kadar zorsa ona *100 ekleyin, işte çocuk sahibiyken maddi sorunlarla uğraşmak o kadar zor.
canının istediği bişeyi alamamak, ihtiyaçlarını karşılayamamak yavaş yavaş tüketir insanı, ne huzur kalır ne mutluluk...
 
Yaşın müsait bekle bence lohusa depresyonu diye bi şey de var ve çok yaygın hamileliktende doğumdan da daha zor bu sıkıntılarla birleşmesin tetikleyebilir
 
Daha yasiniz 26 ,cok gencsiniz ,acele etmeyin ,cocuk zor bir surec ,hamilelek zor ,bakimi buyutmesi daha zor ,oyle rizkiyla gelir lafi adetten olmys soyleniyor ,
En basit bebek emzigi 10 tl,mamanin kutu 25 tl ,haftada 3 kutudan hesapla ,
Psikoterapi al ,erenkoy ruh ve sinire randevu al ,
Esinden emin ol,ailesi ilgili bir daha sorun olmayacagindan emin ol,kenara para koy ondan sonra cocuk dusun ,
Maddi ve manevi agir bir surec kaldiramazsin cocuga yazik olur
 
Ben bebeklerin rızkıyla falan geldiğini düşünmüyorum, öyle olsaydı dünyada milyonlarca çocuk açlıktan, soğuktan ölmezdi. Ebeveynlik çok ciddi sorumluluk gerektirir. Anne ve baba adayı da maddi manevi hazır olduklarını hissettikleri zaman dünyaya bir çocuk getirmelidirler. İkinci, üçüncü çocuğu yaparken de bu geçerlidir. Mesela sadece bir çocuğa maddi ve manevi eşit imkanlar sunabilecek durumdaysanız ikinci çocuğu düşünmemelisiniz, çünkü ona da kardeşiyle eşit imkanlar sağlamanız gerekir. O yüzden kendinizi maddi ve manevi tamamen hazır hissettiğiniz zaman çocuk dünyaya getirmenizi öneriyorum.
 
Ben maddi sıkıntıya gelemiyorum acikcasi. Evlendigimiz ilk sene esim isinden olmustu ve is bulmasi biraz uzun surdu, cok sebrettik, cok sabrettim gecti sukur ki ama cok zor oldu kafayi yiyecektim. Buna birde cocugun ortak oldugunu hayal bile edemiyorum.
Yerinizde olsam maddi dara duseceksem cocuk yapmazdim ama ben genel olarakta cocuk dusunmeyen biriyim o bakimdan bilmiyorum ne hissettiginizi.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Maddi sorunlar varken çocuk düşünme derim,rızkıyla geliyor diyorlar ama bir çok kurumsal firma bile doğum izinden sonra işten çıkarıyor, Tr de bu işler düzelmedi ve düzelmeyecek çünkü devlet büyük patronların tekelinde. Ben ev almadan çocuk düşünmüyorum, İst Anadolu dayım ben de ve her sene kiramız tefe tüfeden artacağına %10-15 pazarlığı yapıyor ev sahibi. Aileler de destek olacağına köstek anladığım kadarıyla, 30 yaşında düşün derim birikim yapıp.
 
Bence cocuk olayını erteleyın
 

Onları ince ince düşününce ben de vazgeçiyorum açıkcası.İki küçük kardeşim var onları görünce ben bu sıkıntıyla başagelemem diyorum.
 

Hesabı işin içine sokunca kalkamam altından farkındayım ne bileyim işte beş sene oldu evleneli onun bunun yüzünden bir beş sene daha beklemek zoruma gidiyor açıkcası. Bu sefer eşime sarıyorumm ne için bekliyorum ne için ananın borcu yüzünden bana da yazık değil mi. Off çok kötüyüm aslında da neyse
 
İstanbulda ev almak çok zor benimde evim kira. Ev almak benim için hayalden bile öte. İnan hayal bile kurmuyorum. Birikim tamam da ama kıt kanaat geçiniyoruz 1800 ben 2400 eşim ev kirası borç derken elimize bir şey kalmıyor ki
 
Yakın geçmişte 5 lirayı bile bulamadığın zamanlar olduysa daha istikrarlı bi düzen oturtmadan çocuk yapma. Maddi açıdan rahatlamanızın sebebi senin de çalışıyor olman. Hamileliğin sonunda izne ayrılman ve bir müddet bebekle ilgilenmen lazım. Sonra çalışman gerekecek ve bakacak kimse yoksa bakıcı masrafı da olacak bunları iyi düşün.

Sana tavsiyem önümüzdeki 1-2 yılı azar azar birikim yaparak geçir. Bu esnada psikolojini de düzeltmeye bak. Yaşın daha genç 30una gelmeden anne olursun inşallah merak etme. Hakkında hayırlısı.
 
bence bekleyin. para maalesef her şey. bu çocuk mama yese bezi doktoru derken ayda 500 lira gider. kaldı ki sizin maaş da gidecek. zaten eşin hacizli. aman kendini yeni toparlamışken tekrar çökme
 
Onları ince ince düşününce ben de vazgeçiyorum açıkcası.İki küçük kardeşim var onları görünce ben bu sıkıntıyla başagelemem diyorum.

Ben de evlendikten 7 yil sonra cocuk sahibi oldum, cunku ancak o zaman hazir olduk.
Saglam da birikim yapmistim ona ragmen zorlandigim, keske bikac yil daha bekleseydim dedigim zamanlar oldu...
Insan kendi istek ve ihtiyaclarini goz ardı edebiliyor ama çocuk sozkonusu olunca bu yapilamiyor. O yuzden acele etmeyin, zaten en ideal annelik yaslari 30 lar. Simdi cocuksuz hayatin tadini çıkarın.
 
Ne bileyim 5sene bekledim ne için borç için öyle olunca zoruma gidiyor. Adam gibi ne yedim ne içtim ne gezdim hala da borçluyuz. Hani kendi keyfim için yapmasaydım belki kafam daha rahat olurdu. Şimdi mecburiyet olunca kabullenemiyorum. Allahtan eşim de rahat o konuda şimdi konuştuk da bekleyelim nasıl istersen öyle diyor. O da gezelim biraz daha hayatımızı yaşayalım diyor benim kadar borcu kafasına takmıyor. Benim psikolojim hiç iyi değil. Kaldıramıyorum konumda var hatta.
 
Tabi ben çalışmasam yapamayız ev kira borçlar fatura derken ele bişey kalmıyor. Birikim yapmak işte kenara bi kaç bir şey atıyorsun ama yetmediği için hopp o da gidiyor diğer ay yani kalmıyor bize. Hayat çok pahalı. Ayağımı çatlattım 10gündür evdeyim ben çalışmasam neyle özele gidebilirdim doktora.
Ever en iyisi ertelemek en azından kendim için psikolojimi düzeltene kadar.
 
Keske rizkiyla gelse ama gelmiyor maalesef , cocuk demek para demek ciddi anlamda , aklinizda bu konularda suphe varsa bekleyin bence yasiniz da genc
Ama en dogru karari kendiniz verirsiniz , biz ne desek bos
 
bence bekleyin. para maalesef her şey. bu çocuk mama yese bezi doktoru derken ayda 500 lira gider. kaldı ki sizin maaş da gidecek. zaten eşin hacizli. aman kendini yeni toparlamışken tekrar çökme
Çok da toparlandık sayılmaz belki maddi açıdan biraz rahatladık ama ben hiç toparlayamadım sanki yine de çalışmak benim için çok güzel. Sadece para değil kendime geldim ben çalışmadan önce ağlamadan konuşamazdım bile öyle çökmüştüm. İyice toparlanmak istiyorum psikologa gitmek istiyorum güzel bir doktor bulabilirsem.
 
Keske rizkiyla gelse ama gelmiyor maalesef , cocuk demek para demek ciddi anlamda , aklinizda bu konularda suphe varsa bekleyin bence yasiniz da genc
Ama en dogru karari kendiniz verirsiniz , biz ne desek bos

Evet beklemeye karar verdim bu süre zarfında kendimi toplayamaya çalışıcam. Maddi olarak belki süper olamam ama en azından sağlam psikolojim olur.
 
o zaman sakın çocuk düşünme. çocuk demek çok büyük sorumluluk demekmiş. ben çocuğum olmadan önce bebek sev, altını değiş, doyur sanardım. ama asla böyle değilmiş. yüzde milyon sorumlulukmuş. onun için 50 yıl sonrasını bile planlamakmış. ha plan tutmaz ama planlarsın işte. evhammış, panik olmakmış, yetersizlik duygusuymuş. bu uzar gider. bence hem psikolojik olarak hem de maddi olarak oturtun hayatınızı. ondan sonra bakarsınız duruma göre. zaten nasip de varsa olur.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…