- 27 Mart 2017
- 16.160
- 65.352
- 598
- Konu Sahibi salincaksevdam
-
Psikoloji cok onemli , hsmilelik ve dogum , bebekle hayat zaten zor saglam bunye gerektiriyor , hayirlisi olsun simdidenEvet beklemeye karar verdim bu süre zarfında kendimi toplayamaya çalışıcam. Maddi olarak belki süper olamam ama en azından sağlam psikolojim olur.
O planları şimdiden yapıyorum da bazen abartıyorum gibi geliyordu ama abartmıyormuşum demekki. Evet karar verdim kendimi topladıktan sonra düşünebilirim. Hayırlısıo zaman sakın çocuk düşünme. çocuk demek çok büyük sorumluluk demekmiş. ben çocuğum olmadan önce bebek sev, altını değiş, doyur sanardım. ama asla böyle değilmiş. yüzde milyon sorumlulukmuş. onun için 50 yıl sonrasını bile planlamakmış. ha plan tutmaz ama planlarsın işte. evhammış, panik olmakmış, yetersizlik duygusuymuş. bu uzar gider. bence hem psikolojik olarak hem de maddi olarak oturtun hayatınızı. ondan sonra bakarsınız duruma göre. zaten nasip de varsa olur.
Teşekkür ederim inşallah öyle olur.Psikoloji cok onemli , hsmilelik ve dogum , bebekle hayat zaten zor saglam bunye gerektiriyor , hayirlisi olsun simdiden
Borcunuz çok mu yuksek bi meblağ ? Valla biz orta gelirli bi aileyiz ufak tefek borvlarimiz vardı bebeğimizi planladigimizda ben çalışıyordum eşim is bulamıyordu benim izne ayrılmama son 1 ay kala (32.hafta) eşim is buldu ben ciktim sonra doğum oldu falan iznim bitti derken ben geri donmek istemeyip bebegime kendim bakmaya karar verdim. Sonuç tek maaşla geciniyoruz hiç bi sıkıntımız yok şükür
Ben de bazen öyle düşünüyorum bir de kız kardeşim de yeni evli hamile. Görümce sözlenecek milletin içine girip çıkınca zoruma gidiyor. Olup olacağının zaten garantisi yok da eşimin tarafında çocuk sıkıntılı amcasının yok,halasının ve anasının 6 sene sonra olmuş sıkıntılı yani. Off offffCanım yaşın gencmis ama bizim milleti bilirsin işte... Yasina, geçimine bakmaz kaç yıllık evli olduğuna bakıp yapistiriverir yaftayi. Madem kaygıların var bekle amaaaa çocuk sıkıntısı varsa eğer bekleme, aman aman bir borç değilse yapabilirsinizkocanın baba olma sevincini elinden alma, Allah korusun sonra istediğiniz zaman bir sorun çıkarsa çok pişman olursun
Ben de bazen öyle düşünüyorum bir de kız kardeşim de yeni evli hamile. Görümce sözlenecek milletin içine girip çıkınca zoruma gidiyor. Olup olacağının zaten garantisi yok da eşimin tarafında çocuk sıkıntılı amcasının yok,halasının ve anasının 6 sene sonra olmuş sıkıntılı yani. Off offff
Bi sorun yok ama zaten beş sene oldu evleneli bir beş sene daha beklemek hoşuma gitmiyor açıkcası he 28de evlenseydim 30a kadar beklesem neyse. On sene beklemiş oluyorum. Onun bunun yüzündem kendi keyfim için değil bu da zoruma gidiyor.29 30 a kadar yolu var eğer bir sorun yoksa insan 30-35 40 a kadar zaten çocuk yapabilir. Belki 1 2 sene daha maddi manevi daha güçlü hissedersiniz kendinizi. Çünkü söz konusu çocuk oldumu ona herşeyin en güzeli en kalitelisini almak istiyor insan buda kolay olmuyor. Doğum masrafı yatak odası maması bezi derken zaten bir düğün kadar yatırım yapıyor insan tabi kısmayım dersen. Çocuk sahibi tecrübeli ablalarda yorumunu yazsın bir çocuk ne derecede masraflı oluyor ?
Beni en cok sizin evde oturmaniz dusundurdu. Tam ise girmissiniz kendinizi toparlamissiniz. Bebekten sonra bir sure evde oturmaniz gerekiyor. Bana gore 3 sene. O kadar dayanamam derseniz en azindan 1-2 sene. Evde olmak psikolojinizi bozabilir. Cunku ilk sene epey zorlu geciyor. Guzellikleri daha fazla tabi ama zorluguda cok zor. Sunu da belirtmeden gecemicem. Erken yasta anne olmanin degeri paha bicilemez. Daha hayat enerjinizin basindayken bebeginize verebileceginiz cok seu var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?