Bebek yapmalı mıyım kararsızım

O planları şimdiden yapıyorum da bazen abartıyorum gibi geliyordu ama abartmıyormuşum demekki. Evet karar verdim kendimi topladıktan sonra düşünebilirim. Hayırlısı

Borcunuz çok mu yuksek bi meblağ ? Valla biz orta gelirli bi aileyiz ufak tefek borvlarimiz vardı bebeğimizi planladigimizda ben çalışıyordum eşim is bulamıyordu benim izne ayrılmama son 1 ay kala (32.hafta) eşim is buldu ben ciktim sonra doğum oldu falan iznim bitti derken ben geri donmek istemeyip bebegime kendim bakmaya karar verdim. Sonuç tek maaşla geciniyoruz hiç bi sıkıntımız yok şükür

Canım yaşın gencmis ama bizim milleti bilirsin işte... Yasina, geçimine bakmaz kaç yıllık evli olduğuna bakıp yapistiriverir yaftayi. Madem kaygıların var bekle amaaaa çocuk sıkıntısı varsa eğer bekleme, aman aman bir borç değilse yapabilirsiniz kocanın baba olma sevincini elinden alma, Allah korusun sonra istediğiniz zaman bir sorun çıkarsa çok pişman olursun

Hemen hemen bi on on iki bin daha var diye biliyorum. Haciz olduğu için belli bi kesinti yok mesai olunca daha fazla kesinti oluyor ondan anlayamıyorum tam olarak bankayla görüşmek gerekiyor
Şimdi haczi kaldırmak gibi şansımız varmış. Bende bi yandan bebek olursa çalışmam diyorum ama çalışmak da istiyorum işim güzel ve rahat bir daha bulamayabilirim böyle bir iş ki önüm açık yükselme şansım da var. Bunu elimle itmek istemiyorum. Bebek konusunda kararsızım aslında biraz beklemek en mantıklısı ama sanki istiyorum da böyle görünce milleti ne için çekiyorum böyle borç için. Ne borcu onun bunun borcu için milletin pisliğini temizlemek için. İşte bu zoruma gidiyor. Kendi keyfim için olsa zoruma gitmezdi bu kadar.

Son düzenleme:
Ben de bazen öyle düşünüyorum bir de kız kardeşim de yeni evli hamile. Görümce sözlenecek milletin içine girip çıkınca zoruma gidiyor. Olup olacağının zaten garantisi yok da eşimin tarafında çocuk sıkıntılı amcasının yok,halasının ve anasının 6 sene sonra olmuş sıkıntılı yani. Off offff

Beni yoran kendi keyfim veya borcum için beklememem. Eşimin ailesinin kazığı yüzünden beş sene beklemek zoruma gidiyor. Yoksa çocuk meraklısı değilim nasip deyip geçiyorum ama onun bunun borcu yüzünden oluncaya kabullenemiyorum. Anlatamıyorum ki gerçekten. Çok bunaldım ağlamaktan artık

29 30 a kadar yolu var eğer bir sorun yoksa insan 30-35 40 a kadar zaten çocuk yapabilir. Belki 1 2 sene daha maddi manevi daha güçlü hissedersiniz kendinizi. Çünkü söz konusu çocuk oldumu ona herşeyin en güzeli en kalitelisini almak istiyor insan buda kolay olmuyor. Doğum masrafı yatak odası maması bezi derken zaten bir düğün kadar yatırım yapıyor insan tabi kısmayım dersen. Çocuk sahibi tecrübeli ablalarda yorumunu yazsın bir çocuk ne derecede masraflı oluyor ?

Tam olarak şartlarınızı bilmiyorum ama 26 yaşındasınız. Kabaca bir hesap yapardım ben olsam yani borç 5 sene içinde bitecek mi ya da azalacak mı? Eğer öyleyse 30 yaşıma kadar beklerdim. Ama zaten borç çok uzun zaman devam edecekse daha keskin bir karar vermek gerekiyor yapacaksam ve istiyorsam yapardım o halde ya da tamamen çocuk fikrinden vazgeçerdim.

Ödenmeyecek bir borç değilse, aylık taksit gibi oduyorsaniz çocuk düşünün derim Kendinden anne, eşinden baba olma hakkını çalma kardeşim sonra üzülürsün

yine aynı sıkıntıları yaşamayın hele komple bir düze çıkın sonra bebek düşünün bence kendinize bir sene süre verin mesela çalışın çabalayın tasarruf edip biraz köşeye atın nolur nolmaz eşinizle borçların üstesinden gelin. niye sıkıntı içinde bebek yapasınız ki rahat rahat bakmak varken

Beni en cok sizin evde oturmaniz dusundurdu. Tam ise girmissiniz kendinizi toparlamissiniz. Bebekten sonra bir sure evde oturmaniz gerekiyor. Bana gore 3 sene. O kadar dayanamam derseniz en azindan 1-2 sene. Evde olmak psikolojinizi bozabilir. Cunku ilk sene epey zorlu geciyor. Guzellikleri daha fazla tabi ama zorluguda cok zor. Sunu da belirtmeden gecemicem. Erken yasta anne olmanin degeri paha bicilemez. Daha hayat enerjinizin basindayken bebeginize verebileceginiz cok seu var.

Bi sorun yok ama zaten beş sene oldu evleneli bir beş sene daha beklemek hoşuma gitmiyor açıkcası he 28de evlenseydim 30a kadar beklesem neyse. On sene beklemiş oluyorum. Onun bunun yüzündem kendi keyfim için değil bu da zoruma gidiyor.

Çok evde durmaya imkan verecek bir işim yok ayağım alçıda 10gündür izinliyim. Müdürlerim on kere aradılar. Annem yakın. Ben bakarım diyor ama bilemiyorum

Amannn yap gitsin bende 3 senedir bekliyorum ilk 2 sene düşünmedim eşim Deli gibi istiyor kredi borçları vs var çalışıyorum ben didindikce olmuyor . Yaşım 29 ne ara 2 çocuğu düşüncem ben istiyorsan yap gitsin ben yapcam şahsen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…