Bebek yapmalı mıyım kararsızım

:)) en kötü karar kararsızlıktan iyidir diyorsun yani :))

Çok evde durmaya imkan verecek bir işim yok ayağım alçıda 10gündür izinliyim. Müdürlerim on kere aradılar. Annem yakın. Ben bakarım diyor ama bilemiyorum
O zaman ben nacize fikrimi soyluyorum; yapmayin. Kendisi bakmayacak, annranneye yada babanneye birakacak herkese ayni soyluyorum. Dunyaya bir bebek geliyor. Sizin icin. Su hayatta tanidigi tek insan icin geliyor. Annesi icin. Cok buyuk haksizlik gibi geliyor bana. Tartisilmaz bir gercek var. Ruhen ozellikle gelisimi icin ilk 3 yil anneyle olmasi cok onemli. 1 yil anne sutu almasi gerekiyor. Bazi sartlar yerine getirilmiyor bazen zaruriyetten. Siz bu mecburiyetlerin icine dogurmayin. İsten ayrilabileceginiz bir vakit dusunun bence.

Eğer bir sağlık sıkıntınız yoksa yaşınız da genç biraz daha bekleyin derim. Borç sıkıntısı nedir iyi bilirim az çok farketmiyor inanılmaz ağır bir yük. Bir de kendiniz için değil eşinizin ailesi için çekilmiş kredi anladığım kadarıyla. İşinizde de rahatsınız, ekonomik olarak bir tık daha rahatlarsanız bebişe de daha iyi bir hayat sunabilirsiniz.
Şu an nişanlıyım, malesef erken menopoz teşhisi kondu doktor olabildiğince erken çocuk sahibi ol dedi evlenince hemen istemiyorduk ama bizde mecburiyetten erken bebiş yapıp borca gireceğiz. Elimde olsa beklerdim ben.

Çocuk sırf maddiyatla ilgili bi durum değil ki.
Konunuz sırf maddiyatla ilgili kaygılar üzerine olduğu için yazıyorum.
Mesela eşiniz sizi onca borca sokmuş hacizlik olmuş demek ki sorumsuz bir insan.
Evliliğiniz ne durumda? Ona güveniyo musunuz?nası bi baba olacak?
Bu soruların cevabı maddiyattan önemli bence

Eşim sorumsuz biri değil sadece iyi niyetli. Ailesine çekip verdiği bir borç ailem paramın üzerine yatmaz dedi çekti verdi onlar ödeyecektiler biraz ödediler ve daha sonra kendileri ev borcuna girdiler o borcu ödememeye başladılar. Bizimde evimiz kira aldığı maaş belli doğal olarak altından kalkamadı faiz üstüne Faiz bindi çok yüksek ödemeler çıktı. En son maaşa haciz konuldu ve maaşın belli bir kısmı kadar kesinti oluyor öyle böyle ödeniyor para. Maaşı biraz daha artınca bankayla görüştü haciz kaldırma gibi bir durum varmış yalı genç ilk kredi filan olduğu içinmiş galiba tam bilemiyorum da. Şimdi ben de çalışınca fazla fazla ödeyelim de kapatalım diyoruz şu anda 450 kesiliyor 750 tl ödeyelim diyoruz. Aslında borç çok yüksek değildi 25bin gibi bir şeydi faiz bindi başka şeylerde oldu diğer konumda var.
Beş senelik evliyim tam beş olmadı ama hemen hemen 3 senedir bu pisliğin içindeyiz bir buçuk senedir çalışıyorum çok toparladık maddi olarak ama ben psikolojik olarak pek toparlayamadım gibi hissediyorum ondan çocuk konusunda kararsızım. Çocuk olunca tekrar eve tıkılmak istemiyorum çünkü ben evde olduğum için çok bunalım geçirdim işe girince daha iyi oldum eskiye nazaran. Ama tamamen üstümden atamadım. Bir de işimi seviyorum şükür. Çocuk olsa da çalışmak istiyorum önüm açık yükselme şansım var bunları elimle itmek de istemiyorum bilemiyorum karar veremiyorum.

İşim iyi şükür rahat tek başıma çalışıyorum personel müdürüm var bir tek. İnsanlarla pek iç içe değilim. Bilgisayar başında kendi kendime çalışıyorum odamda. Arada bir fabrikayı geziyorum çalışanların performansını değerlendirme açısından. Kafama göreyim yani işim güzel. Böyle iş bulmak bir daha nasip olur mu bebek için çıkarsam açıkcası işimi bırakmak da istemiyorum. İkilemdeyim.

Tamamen benim fikrim, bence bir süre daha bekleyin. İşinizden memnunsunuz, maddi olarak toparlanmaya başlamışsınız yeni yeni. 1 sene bile bekleseniz kardır. Eşiniz de baba olmak istiyor olabilir ama bebiş olduğunda siz çalışamayacaksınız borçlarla birlikte bütün yük ona kalacak ona da çok zor. Lohusalık sendromu da cabası.
Psikolojik olarak biraz daha iyi hissedin, maddi olarak bir tık daha toparlanın bebişte rahat etsin. Bildiğim çok iyi bir psikiyatrist var ama hem avrupa yakasında hem de fiyat olarak pek uygun değil o konuda yardımcı olamıyorum malesef

Ben de biraz daha bekleyemeyiz karar verdim en azından kendimi toplayanq kadar psikolojik olarak.
Psikiyatristin seansları çok mu pahalı acaba?

Ben de biraz daha bekleyemeyiz karar verdim en azından kendimi toplayanq kadar psikolojik olarak.
Psikiyatristin seansları çok mu pahalı acaba?
Bende sizin yerinizde olsam aynı kararı verirdim. Hakkınızda hayırlısı olsun.
Psikiyatrist avrupa yakasında leventte ben çok uzun süre 3 yıl kadar gidip geldim kendisine, en son seans başına 250 gibi bir ücreti vardı ama 6 aydır gitmiyorum artmış veya sabit kalmış olabilir.

Baya da varmış ayda bir seans olsa yine neyse de ayda bir kaç kere çağırsa mümkün değil gidemem ben biraz daha araştırayım en iyisi :))

Baya da varmış ayda bir seans olsa yine neyse de ayda bir kaç kere çağırsa mümkün değil gidemem ben biraz daha araştırayım en iyisi :))
Beni hep ayda 1 defa çağırdı ama haklısınız belli de olmaz, iyi bir doktordur yine de bir çevreme danışıp anadolu yakasında iyi bir doktor önerisi alırsam sizi haberdar ederim :)

Beni hep ayda 1 defa çağırdı ama haklısınız belli de olmaz, iyi bir doktordur yine de bir çevreme danışıp anadolu yakasında iyi bir doktor önerisi alırsam sizi haberdar ederim :)
Gerçekten çok iyi olur benim için aklınızda bulunsun da unutmayın beni :)) çok ihtiyacım var güzel bir doktor bulup değiştirmeden doktoru devam etmek istiyorum aslında :)

Gerçekten çok iyi olur benim için aklınızda bulunsun da unutmayın beni :)) çok ihtiyacım var güzel bir doktor bulup değiştirmeden doktoru devam etmek istiyorum aslında :)
Merak etmeyin aklımdasınız bulmaya çalışacağım. En kötü ihtimalle leventteki doktora durumu izah edersiniz ayda bir kez gelebilirim diye terapileri ona göre ayarlar :)

ben çocuk rızkı ile gelir martavalına inanmıyorum. ayrıca bir insan çocuk yapma konsuunda kararsız ise bence kesinlikle karar netleşene kadar beklemeli. çocuk maddi manevi çok büyük sorumluluk hazır olmadan sahip olursanız depresyon kaçınılmaz...

Hazır olup olmadığımı anlayamıyorum sorun tam da işte orada ya. Şu anda çalışıyorum o kadar maddi olarak sıkıntı yok ama ben çalıştığım için yok. Eğer bebek olurda işten çıkarsam sıkıntılar başlar e malum tek maaş yetmiyor üstüne bi de borç meselesi var. E maddi sıkıntı çektiğim için psikoloji filan kalmadı. Ben işten çıksam bebek olunca aynı sıkıntıyı çekersem yine dellenebilirim kaba tabirle. Ne yapacağımı bilemedim halaa kararsızım netleştiremiyorum bi öyle düşünüyorum bi böyle.

yaşınız kaç? 1 2 sene beklemeye müsait mi?

26 buçuğum tam. Bir kaç sene beklemek sıkıntı değil de beş senedir bekliyorum zaten 5senelik evliyim.
ben sizin ne hissettiğinizi bilemediğimden muhtemelen yapılabilecek en objektif yorumu yapacağım size. bekleyin bence. bu bekleme süresinde her ay bir kenara 400 500 lira atın. borçlarınızdan ayrı olarak biriksin... 1 2 sene sonra başlarsınız çalışmaya. hem kararınızda o zamana netleşmiş olur...

VAllah cocuk oyle ha deyince olmuyormuş malesef. 1,5 senedir bekliyorum. Eşimin amcasının 5 sene olmamış 2 senede korunmuşlar. Hatta yengesi bana dedi siz korunmayın. Biz korunarak hata yaptık. Cok haklıymış. Daha tedavıye tam anlamıyla başlamadık biz. Yaşımız küçük diye acele etmiyoruz ama olmuyor malesef. O yuzden yapın kurtulun :)

O kadar tuhaf hallerdeyim ki bekle diyenle birlikte beklemeye yap diyenle yapmaya karar veriyorum :)) karar verme mekanizmam bile bozuk. Ne diyim hayırlısı biraz daha bekleyeceğim gibi görünüyor. Ama işte ben o bu yüzünden bir şeyleri askıya alırken birilerinin keyfinin yerinde olması sinirime dokunuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…