- 26 Ağustos 2010
- 1.950
- 989
- 373
- 34
- Konu Sahibi salincaksevdam
-
Amannn yap gitsin bende 3 senedir bekliyorum ilk 2 sene düşünmedim eşim Deli gibi istiyor kredi borçları vs var çalışıyorum ben didindikce olmuyor . Yaşım 29 ne ara 2 çocuğu düşüncem ben istiyorsan yap gitsin ben yapcam şahsen
O zaman ben nacize fikrimi soyluyorum; yapmayin. Kendisi bakmayacak, annranneye yada babanneye birakacak herkese ayni soyluyorum. Dunyaya bir bebek geliyor. Sizin icin. Su hayatta tanidigi tek insan icin geliyor. Annesi icin. Cok buyuk haksizlik gibi geliyor bana. Tartisilmaz bir gercek var. Ruhen ozellikle gelisimi icin ilk 3 yil anneyle olmasi cok onemli. 1 yil anne sutu almasi gerekiyor. Bazi sartlar yerine getirilmiyor bazen zaruriyetten. Siz bu mecburiyetlerin icine dogurmayin. İsten ayrilabileceginiz bir vakit dusunun bence.Çok evde durmaya imkan verecek bir işim yok ayağım alçıda 10gündür izinliyim. Müdürlerim on kere aradılar. Annem yakın. Ben bakarım diyor ama bilemiyorum
Çocuk sırf maddiyatla ilgili bi durum değil ki.
Konunuz sırf maddiyatla ilgili kaygılar üzerine olduğu için yazıyorum.
Mesela eşiniz sizi onca borca sokmuş hacizlik olmuş demek ki sorumsuz bir insan.
Evliliğiniz ne durumda? Ona güveniyo musunuz?nası bi baba olacak?
Bu soruların cevabı maddiyattan önemli bence
Eğer bir sağlık sıkıntınız yoksa yaşınız da genç biraz daha bekleyin derim. Borç sıkıntısı nedir iyi bilirim az çok farketmiyor inanılmaz ağır bir yük. Bir de kendiniz için değil eşinizin ailesi için çekilmiş kredi anladığım kadarıyla. İşinizde de rahatsınız, ekonomik olarak bir tık daha rahatlarsanız bebişe de daha iyi bir hayat sunabilirsiniz.
Şu an nişanlıyım, malesef erken menopoz teşhisi kondu doktor olabildiğince erken çocuk sahibi ol dedi evlenince hemen istemiyorduk ama bizde mecburiyetten erken bebiş yapıp borca gireceğiz. Elimde olsa beklerdim ben.
Tamamen benim fikrim, bence bir süre daha bekleyin. İşinizden memnunsunuz, maddi olarak toparlanmaya başlamışsınız yeni yeni. 1 sene bile bekleseniz kardır. Eşiniz de baba olmak istiyor olabilir ama bebiş olduğunda siz çalışamayacaksınız borçlarla birlikte bütün yük ona kalacak ona da çok zor. Lohusalık sendromu da cabası.İşim iyi şükür rahat tek başıma çalışıyorum personel müdürüm var bir tek. İnsanlarla pek iç içe değilim. Bilgisayar başında kendi kendime çalışıyorum odamda. Arada bir fabrikayı geziyorum çalışanların performansını değerlendirme açısından. Kafama göreyim yani işim güzel. Böyle iş bulmak bir daha nasip olur mu bebek için çıkarsam açıkcası işimi bırakmak da istemiyorum. İkilemdeyim.
Ben de biraz daha bekleyemeyiz karar verdim en azından kendimi toplayanq kadar psikolojik olarak.Tamamen benim fikrim, bence bir süre daha bekleyin. İşinizden memnunsunuz, maddi olarak toparlanmaya başlamışsınız yeni yeni. 1 sene bile bekleseniz kardır. Eşiniz de baba olmak istiyor olabilir ama bebiş olduğunda siz çalışamayacaksınız borçlarla birlikte bütün yük ona kalacak ona da çok zor. Lohusalık sendromu da cabası.
Psikolojik olarak biraz daha iyi hissedin, maddi olarak bir tık daha toparlanın bebişte rahat etsin. Bildiğim çok iyi bir psikiyatrist var ama hem avrupa yakasında hem de fiyat olarak pek uygun değil o konuda yardımcı olamıyorum malesef
Bende sizin yerinizde olsam aynı kararı verirdim. Hakkınızda hayırlısı olsun.Ben de biraz daha bekleyemeyiz karar verdim en azından kendimi toplayanq kadar psikolojik olarak.
Psikiyatristin seansları çok mu pahalı acaba?
Baya da varmış ayda bir seans olsa yine neyse de ayda bir kaç kere çağırsa mümkün değil gidemem ben biraz daha araştırayım en iyisi :))Bende sizin yerinizde olsam aynı kararı verirdim. Hakkınızda hayırlısı olsun.
Psikiyatrist avrupa yakasında leventte ben çok uzun süre 3 yıl kadar gidip geldim kendisine, en son seans başına 250 gibi bir ücreti vardı ama 6 aydır gitmiyorum artmış veya sabit kalmış olabilir.
Beni hep ayda 1 defa çağırdı ama haklısınız belli de olmaz, iyi bir doktordur yine de bir çevreme danışıp anadolu yakasında iyi bir doktor önerisi alırsam sizi haberdar ederim :)Baya da varmış ayda bir seans olsa yine neyse de ayda bir kaç kere çağırsa mümkün değil gidemem ben biraz daha araştırayım en iyisi :))
Gerçekten çok iyi olur benim için aklınızda bulunsun da unutmayın beni :)) çok ihtiyacım var güzel bir doktor bulup değiştirmeden doktoru devam etmek istiyorum aslında :)Beni hep ayda 1 defa çağırdı ama haklısınız belli de olmaz, iyi bir doktordur yine de bir çevreme danışıp anadolu yakasında iyi bir doktor önerisi alırsam sizi haberdar ederim :)
Merak etmeyin aklımdasınız bulmaya çalışacağım. En kötü ihtimalle leventteki doktora durumu izah edersiniz ayda bir kez gelebilirim diye terapileri ona göre ayarlar :)Gerçekten çok iyi olur benim için aklınızda bulunsun da unutmayın beni :)) çok ihtiyacım var güzel bir doktor bulup değiştirmeden doktoru devam etmek istiyorum aslında :)
ben çocuk rızkı ile gelir martavalına inanmıyorum. ayrıca bir insan çocuk yapma konsuunda kararsız ise bence kesinlikle karar netleşene kadar beklemeli. çocuk maddi manevi çok büyük sorumluluk hazır olmadan sahip olursanız depresyon kaçınılmaz...Hanımlar merhaba.
Şimdi bebek yapmayı da buraya mı soruyorsun demeyin soracak kimse yok aklında başında. Herkes rızkıyla gelirden başka yorum yapmıyor. Onu ben de biliyorum ama çektiğim sıkıntıları gözardı edemiyorum malesef.
5 senelik evliyim bu zamana kadar çocuk düşünmedim düşünemedim. İlk sene hadi evlilik otursun faslıyla geçti. Daha sonra eşim bi borcun altına girdi ailesi yüzünden konularım var orasını es geçiyorum. O sebeple de üç buçuk dört senedir de yapmadım. Bir buçuk senedir çalışıyorum işim güzel şükür. Psikolojik olarak çok yıpranmıştım işe girince kendime geldim ve maddi olarak da toparlandık sayılır. Ama ödediğimiz borç daha bitmedi ne zaman bitecek bilemiyorum eşimin maaşı hacizli kesinti oluyor biraz.
Maddi açıdan yetememekten eve geri dönüp sıkıntıları tekrar yaşamaktan korkuyorum.
Bu arada bi sıkıntı var mı diye ara ara doktora da gittim. Bu zamana kadar bir sıkıntı çıkmadı her şey normal. Eşim de gitti,onların tarafında çocuk sıkıntı çünkü.Amcasının yok, anasının altı sene sonra olmuş. Eşim de kontrolden geçti.En son 1 ay önce gittim başka bir şikayetle.Gitmişken tekrar konuştum doktorla bakalım dedi tahlil yaptı prolaktin hormonum azcık yükselmiş ilaç verdi kullan gel bakalım dedi. Şimdi ben nolur nolmaz diye kullanıyorum ama karar vermekte zorlanıyorum hala.
Borç bitmeden çocuk yapsam mı yapmasam mı tekrar tekrar maddi sıkıntıları yaşamak istemiyorum hele ki o yaşadığım psikolojik sıkıntıları hatırlamak bile istemiyorum,gelecek kaygısı yaşıyorum. Eşim de garibim ben ne dersem o.Benim ne hallere geldiğimi gördüğünden çocuk diye ağzını bile açmıyor arada konuşunca sadece gözüme bakıyor o zaman da üzülüyorum. Ne yapsam bilemedim.
(Yaşadığım sıkıntıları unutamıyorum konularım var onlarla birlikte yorumlasak daha doğru olabilir.)
Aslında ciddi bir şekilde psikoterapiye de ihtiyacım var İstanbul Anadolu yakasında tavsiye edeceğiniz bir yer var mı? Hepsini bir araya sıkıştırdım ama kusura bakmayın.
Hazır olup olmadığımı anlayamıyorum sorun tam da işte orada ya. Şu anda çalışıyorum o kadar maddi olarak sıkıntı yok ama ben çalıştığım için yok. Eğer bebek olurda işten çıkarsam sıkıntılar başlar e malum tek maaş yetmiyor üstüne bi de borç meselesi var. E maddi sıkıntı çektiğim için psikoloji filan kalmadı. Ben işten çıksam bebek olunca aynı sıkıntıyı çekersem yine dellenebilirim kaba tabirle. Ne yapacağımı bilemedim halaa kararsızım netleştiremiyorum bi öyle düşünüyorum bi böyle.ben çocuk rızkı ile gelir martavalına inanmıyorum. ayrıca bir insan çocuk yapma konsuunda kararsız ise bence kesinlikle karar netleşene kadar beklemeli. çocuk maddi manevi çok büyük sorumluluk hazır olmadan sahip olursanız depresyon kaçınılmaz...
yaşınız kaç? 1 2 sene beklemeye müsait mi?Hazır olup olmadığımı anlayamıyorum sorun tam da işte orada ya. Şu anda çalışıyorum o kadar maddi olarak sıkıntı yok ama ben çalıştığım için yok. Eğer bebek olurda işten çıkarsam sıkıntılar başlar e malum tek maaş yetmiyor üstüne bi de borç meselesi var. E maddi sıkıntı çektiğim için psikoloji filan kalmadı. Ben işten çıksam bebek olunca aynı sıkıntıyı çekersem yine dellenebilirim kaba tabirle. Ne yapacağımı bilemedim halaa kararsızım netleştiremiyorum bi öyle düşünüyorum bi böyle.
yaşınız kaç? 1 2 sene beklemeye müsait mi?
ben sizin ne hissettiğinizi bilemediğimden muhtemelen yapılabilecek en objektif yorumu yapacağım size. bekleyin bence. bu bekleme süresinde her ay bir kenara 400 500 lira atın. borçlarınızdan ayrı olarak biriksin... 1 2 sene sonra başlarsınız çalışmaya. hem kararınızda o zamana netleşmiş olur...26 buçuğum tam. Bir kaç sene beklemek sıkıntı değil de beş senedir bekliyorum zaten 5senelik evliyim.
ben sizin ne hissettiğinizi bilemediğimden muhtemelen yapılabilecek en objektif yorumu yapacağım size. bekleyin bence. bu bekleme süresinde her ay bir kenara 400 500 lira atın. borçlarınızdan ayrı olarak biriksin... 1 2 sene sonra başlarsınız çalışmaya. hem kararınızda o zamana netleşmiş olur...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?