• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebekle kaliteli zaman geçirmek, vidanım rahat değil.

zubeyde1

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2024
75
17
3
25
Merhaba, sevgili anneler. Vicdanımı ve aklımı karıştıran bazı durumlar var sizinle paylaşmak, fikir almak istiyorum. 1 yaşında kızım var, desteksiz büyütüyorum. Eşim iş yoğunluğu nedeniyle geç saatlerde gelip sabah erkenden evden çıkıyor. Yardım alabileceğim herhangi aile büyüğüm, arkadaşım, akrabam vs. yok. Bebeğimle 7/24 saat baş başayım anlayacağınız. Ev işleri, yemek, alışveriş, bebek bakımı derken kendimi unutmuş durumdayım zaten. Kendime ayırabildiğim zaman dilimi asla yok. Bebeğim oldukça hareketli ve hırçın bir bebek. Oyuncak oynamaktan falan pek hoşlanmaz. Sürekli hareket halinde ve yaşına girmesiyle de 1 yaş sendromları kendini gösterdi. Bazen kendimi kaybedecek gibi oluyorum. Ekran göstermemeye çalışıyorum elimden geldiğince fakat bazen açıyorum. Bebeğime kitapta okuyorum oyunda oynuyorum ancak sürekli bu enerjiye sahip olamıyorum ne yazık ki… sürekli bebek bakımı ve iş döngüsünde olduğum için boş bulduğum zamanlarda televizyondan bir şeyler açıp izliyorum. Ben izlerken bebeğim çok fazla bakmaz genelde ama oda içerisinde oluyor aynı zamanda onunla oyunda oynuyorum ancak yukarıda da belirttiğim gibi bebeğimin çok fazla oyuna, kitaba ilgisi yok genelde benim tepemde ve yürüme çalışmaları yapıyor. Ve artık sosyal medyada gördüğüm anneler; bebeklerle geçirilen zamanlar, yapılan aktiviteleri gördükçe kendi vicdanım beni rahatsız ediyor. yetemiyor muyum, ben bebeğime yeterli şekilde kaliteli zaman ayıramıyor muyum? Gibi, benimle aynı şeyleri yaşayan anneler var mı ??

Eminim ki muhteşem bir annesinin. Bunı düşünmen bile zaten ne kadar ilgili olduğunu gösteriyor. Her şeye yeteyemeye bilirsin, yetmek zorunda da değilsin. Çocuklar fazla enerjikler tabi ki her haline yetişemeyiz. Ama onunla zaman geçirirken bundan keyif aldığını hissettiriyorsan yetişebildiğin kadar kaliteli zaman geçiriyorsan sürenin bir önemi yok bence. Sonuçta biz kadınız iş, yemek, temizlik, kişisel bakım, eş, çocuk her şeye yetişemeyebiliriz. Ama yetişebildiklerimiz için hem bizim hem karşımızdakinin keyif alması gerek, bence harika bir anne harika bir eşsin. Zaman zaman bunları duymaya hepimizin ihtiyacı var 🥰🥰

Eminim ki muhteşem bir annesinin. Bunı düşünmen bile zaten ne kadar ilgili olduğunu gösteriyor. Her şeye yeteyemeye bilirsin, yetmek zorunda da değilsin. Çocuklar fazla enerjikler tabi ki her haline yetişemeyiz. Ama onunla zaman geçirirken bundan keyif aldığını hissettiriyorsan yetişebildiğin kadar kaliteli zaman geçiriyorsan sürenin bir önemi yok bence. Sonuçta biz kadınız iş, yemek, temizlik, kişisel bakım, eş, çocuk her şeye yetişemeyebiliriz. Ama yetişebildiklerimiz için hem bizim hem karşımızdakinin keyif alması gerek, bence harika bir anne harika bir eşsin. Zaman zaman bunları duymaya hepimizin ihtiyacı var 🥰🥰
Çok teşekkür ederim, çok incesiniz🙏🌸 Her şeye yetişemiyorum, bunu söylemekten de asla çekinmiyorumm. Bazen günlerce evim kirli kalıyor, bazen yemek yapamıyorum. Bebeğim önemli olan. Ama artık onunla da kaliteli zaman geçiremiyorum galiba. Kendi enerjim bitti çünkü bu döngü beni yıprattı. Sosyal medyayı çoğumuz kullanıyoruz. İşte “bu saatte şu etkinliği yaptık, şu saatte bu aktiviteyi yaptık”. Postları kendimi sorgulatıyor. Ben asla bebeğime bu kadar zaman ayıramıyorum. Zamanım olsa bile tüm gün oyun, kitap, park gibi aktivitelere enerjim olmuyor.

Saati saatine etkinlikler imkânsız. Çünkü bebek yada çocuk robot değil ki. Ama rutinler olabilir tabi. Bazen aksayabilir. Biz de insanız. Yorulabiliyoruz. Veya sıkılabiliyoruz. Mümkün olduğunca kendimize zaman ayırmak lazım ama destek olmayınca ayıramıyoruz ne yazıkki. Umarım eşinizin yoğunluğu azalır ve kendinize bir alan açar rahatlar enerjinizi toplarsınız. Çünkü desteksiz çocuk büyütmek herkes için aynı ve zor maalesef 🙏

Saati saatine etkinlikler imkânsız. Çünkü bebek yada çocuk robot değil ki. Ama rutinler olabilir tabi. Bazen aksayabilir. Biz de insanız. Yorulabiliyoruz. Veya sıkılabiliyoruz. Mümkün olduğunca kendimize zaman ayırmak lazım ama destek olmayınca ayıramıyoruz ne yazıkki. Umarım eşinizin yoğunluğu azalır ve kendinize bir alan açar rahatlar enerjinizi toplarsınız. Çünkü desteksiz çocuk büyütmek herkes için aynı ve zor maalesef 🙏
Kesinlikle öyle kendi psikolojimiz ne kadar iyi olursa bebeğimize de o derece faydalı olabiliyoruz zaten çok teşekkür ederim☺️🌸

O etkinlikleri yapanların başka yapacak bi işi yoktur o kadar söyleyeyim. Ben de bi ara yapmalı mıyım vs diye düşündüm ama alakası yok, çocuk o etkinliği yapmadı diye eksik kalmayacak. Zaten duyu hassasiyeti vs olursa farkedilirse mecbur bununla alakalı çalışma yapılır uzman eşliğinde ama çocuğu etkinliğe boğmanın anlamı yok bence

Back
X