Bebekler İçin Yemek Tarifleri

canım muz neden verilmiyor ki !!!!! ben veriyorum muz yogurdunun içine koyuyorum ohhh bayıla bayıla yiyor valla... bzen de sade veriyorum..cok seviyor..kayısıli muhallebiyi canım sööle yaptım:)))
4 tane kuru kayısıyı ve 2 dilim elmayı soyup yarım bardak suda kaynattım.
sonra onları blanderdan gecirdim..sütlü pirinç unuyla yaptıgım muhallebinin içine kattım.süper oldu.zemuszemus
ya benimki herseyi yemiyor sevmiyor ben de içine sevdiği seyleri ekleyerek veriyorum napayım örneğin yoğurt..(( yoğurt+muz,, yoğurt+elma .. yoğurt+ bisküvi:))))

Ben de tüm meyveleri veriyorum yalnız annemin uyarısıyla muzun ortasını vermiyorum ağır gelebilir diye.Bu gün de brokoli çorbası içtik ve çok sevdi .................

Ben de tüm meyveleri veriyorum yalnız annemin uyarısıyla muzun ortasını vermiyorum ağır gelebilir diye.Bu gün de brokoli çorbası içtik ve çok sevdi .................

canım meyvalardan çilek bir yaşına kadar yasak diye biliyorum,alerjik olabilir diye,aklında olsun

bn cılek verdım bısey olmadı ama muz kabızlık yapıyo sanırım. bugun bnm oğlum hıc uyumadı arpa sehrıye corbası verdım ondan mı acaba dokundumu? hasta da hala diş mi off hersey karıstı...

cilek bende vermiyorum. veripde birsey yapmadı diye düsünmeyin. bazi besinler erken verilip vücütda ona karsi erken tanismasindan dolayı alerji oluyor ve bu sonrada ortaya cıkabiliyor. biraz daha gec tanısırsa bazi alerjik ürünlere vücüt sonra tepki vermeden alisabiliyor ondan dikkat etmek gerekiyor bence.

canlarim tarhananin tarifini nasil sizmi yapiyorsunuz yoksa hazirmi var özel bebekler icin merak ediyorum. bebek mamalari arasinda aradim rastlamadim. bebisime vermek istiyorum ama nasil yapiyorsunuz siz banada anlatin lütfen.

ben kayınvalidemden aldım tarhanayı ev yapımı canım. 1 kaşık tarhanayı 1 su bardağı suda beklettirim 1 saat ,sonra ateşe koyar karıştıra karıştıra pişiririm. pişerken içine çok az tereyağı ve salça koyarım. Bebeğin damak tadına göre kuru nane yada piştikten sonra peynirle verebilirsin. afiyet olsun:)

hmm demek ev yapimi veriyorsunuz. nettende baktim hazir bebekler icin yeni cikan bi ürün varmis herhalde tarhana corbasi. ama ev yapimi daha iyi.

balık yağı neden canım ne gerek var. Ben balık verdim olmazmı:))) şaka maka omega açısından söylüyorsan, bol bol somon ve sardalya yedirmen lazımmış doktor öyle söyledi.

valla ben koyuyorum, doktorumuzda sakınca görmedi, ben zaten ayrı yemek yapmıyorum biz ne yiyorsak aynısını yiyiyor kızım. Bizde yemekler salçalı olduğu için bol bol kızımda nasipleniyor. Ya ev yapımı salça yada organik salça kullanabilirsiniz isterseniz.

bu ay bize de dr sizin yemeklerden hatta herşeyden yiyebilir dedi opuyorumnanaktan ben azar azar tattırıyordum ama artık öğün olarakta verebilirmişim... her şey serbest artık , tabi yiyen olursa sempatiksalakcinni yani salça vs.. verebiliyoruz...

benim kızım hiç birşekilde benim yaptığım yemeklerden yemiyor ben bizim yemeklerimizden tattırmadım bir deniyim bakalım yiyecekmi
teşekkürler zencefine

pammuk yediğin yemeklerden özellikle hep birlikte yemeğe oturduğunuzda vermeye çalış, emin ol kalabalık yemek ortamından daha çok haz alıp daha güzel yiyorlar. Yalnız ben yemeklerimde tuz ve baharat (Acı ve yoğun kokulu olan baharatlar) kullanmıyorum.

Boracım kuzucum sende bizdensin ha artık:))) Blucum emin ol kendi yaptıklarından vermek daha zahmetsiz, bizim doktor çorbayı azalt ve sulu yemekler, dolma, pilav makarna ver gitsin dedi. Cumartesi doktordan çıktık soluğu balıkçıda aldık. Bizim kız meğersem hasretmiş balığa haberimiz yokmuş, benim yememe fırsat vermedi o derece yani. Gerçi ben burda yazıyorum ya eminim bir daha yemez. Aksini yapmak üzere programlanmış:))))

Ya cnm bende çok istiyorum yediklerimden biraz biraz verebilmeyi ama bizim hiç dişimiz çıkmadı daha o yüzden tırsıyorum biraz vermeye ekmek falan sulandırıp versemmi ki acepbilmiyorumkismile

sols, bizim dişimizde daha cumartesi patladı:)) Vala ben 3 haftadır kendi yemeğimden veriyorum. Bişey olmuyor ayrıca ıslak ekmek benim tecrübem bu daha çok damağına yapışıyor. Yemeklerin suyuyla tanelerini çatalınla ez, pürüzsüz olmasın ama böle pütür pütür olsun, o kadar güzel çiğniyorlarki büyük adam gibi. Bugün denesene akşam yemeğinizde, oturt onuda yanına önce siz başlayın yemeğe onu unutmuş gibi, sonra sadece bir kaşık tattır, izle sorun yoksa vermeye devam et. Ben pilavıda yemeğin suyuyla ezip öle veriyorum. Yanına biraz da yoğurt. Denemelisin bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…