Bebekler İçin Yemek Tarifleri

aynen seldus..ağlıcam sinirden..maşallah ne güzel yediriyosunuz..

bugun tavuklu salçalı maydanozlu arpa şehriye çorbası yaptım bakalım sevicekmi

Ben de kasaptan kuzu kemiği alıyorum. ( Siz de isteyin kızlar kasabınızdan, ücretsiz veriyorlar. Bebeğim için alıcam derseniz verirler.) Çorbasına püresine suyundan katıyorum.

evet süt ürünleri canim !! yani inek sütü kullanarak yapilan muhallebi, yogurt... ve peynir.....
Cogumuz süt yogurt peynir tarzi seyler vermeye baslamis.
bize 1 yasina kadar vermeyin dedi doktorumuz.

Bu konuyu ben desordum doktorumuza. Bebek mamaları da sonuçta inek sütü proteininden yapılıyor dedi. Saf inek sütü tabii ki vermeyin ama yoğurt , peynir tarzı mayalanmış şeyler ver ihtiyacı var dedi.

bnde bugun kabak,patates,havuc ve ırmık ten corba yaptım.cok şükür yedı masallah.
dun beslenme uzmanı buğday yesıl mercımek,tuz yumurtanın beyazı harıç herseyi verebılırsın dedi...

bnde bugun kabak,patates,havuc ve ırmık ten corba yaptım.cok şükür yedı masallah.
dun beslenme uzmanı buğday yesıl mercımek,tuz yumurtanın beyazı harıç herseyi verebılırsın dedi...

Buğday mı. Acaba bulgur da bu sınıfa giriyo mu. CADIARZU

bugünki yemeğini yazayım boranın

bir avuç semizotu
bir küçük çiçek brokoli
yarım havuç
bir küçük patates
yarım domates
1 arpacık soğan
1-2 yemek kaşığı kırık pirinç
bir tatlı kaşığı arpa şehriye

hepsini küçük küçük doğrayıp 3 su bardağı suda haşlayın
piştikten sonra tel süzgeç yada blendırdan geçirin
en son üzerine bir iki çay kaşığı zeytinyağı gezdirin

Afiyet olsun hem size hem bize opuyorumnanaktan

yeşil mercimek ben de koyuyorum corbalarına bi sakıncası ı varmıs ??????

Bu tarifi 1 yemek kaşığı dana kıyması ekleyerek yaptım. cokacimcoook

ohhh afiyet olsun kuzunaaa.
asya böyle bi çorba yese ben 3 gün göbek atarım sebzenin bi kaşıgını bile yutmuyo sıpa yaa

bugün mercimek çorbası yapıcam, patates ve havuçlu. Blender yada tel süzgeç kullanmıycam ben kullanmıyorunda zaten. Doktorumuz 15-20 gün sonra kızımın ev yemeklerine geçebilceğini söledi:))))

bugün mercimek çorbası yapıcam, patates ve havuçlu. Blender yada tel süzgeç kullanmıycam ben kullanmıyorunda zaten. Doktorumuz 15-20 gün sonra kızımın ev yemeklerine geçebilceğini söledi:))))

ohhh maşallah yarasın zeynebime maşallah :teytey:

maşallah kuzuna. ev yemeği derken yaptığımız salçalı,baharatlı,tuzlu yemeklermi :uhm:

maşallah kuzuna. ev yemeği derken yaptığımız salçalı,baharatlı,tuzlu yemeklermi :uhm:

teşekkür ederimopuyorumnanaktan baharat acısız ve yoğun kokulu olmayanlardan, salça tuzsuz olucak ve tuz da çok az olucak, yani zeynebim dolma, patetes yemeği makarna pilav herşeyi yiyebilicek, ancak çok az tuz ve acısız. Bize pişirirken aynı usul pişiricem ama tuzu az koyacam, yada tuz koymadan onun yemeğini ayrı tencereye çekicem.

Bu arada kemik suyunu önermedi doktor, ayrıca yemeklerin suyunu vermenin de çok sağlıklı olmadığını söyledi. Önemli olan sebzeli etli kısmıymış, onu vermeliymişiz. Kemik suyuda kolestrolü arttırırmış haberiniz olsun. Kıymalarımızda yağsız dana kıyma olucak ve 3 kere çekilicek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…