Bebekler İçin Yemek Tarifleri

böyle faydalı bilgileri bizimlede paylaştığın için teşekkürler opuyorumnanaktan
ben zaten hiç yemek suyundan vermedim. çorbalarınada dana kıyması ilave ediyorum 10 gündür.

rica ederim ne demek, çorbalarınızı daha kıvamlı ve pütürlü yaparsanız bebeğinizin çiğneyerek yutma kabiliyeti daha çok gelişir. Ben ilk defa bugün çorba vericeem onu da oldukça kıvamlı yapıcam:)))

bir dipnot daha dişi kaşınıyor diye çocuğa hiç bir zaman çiğ havuç vermeyin, havucu kopartarak akciğerine kaçırtıyorlarmış çocuklar doktorumuz söledi

verme istersen bengü, doktor bu konuda bizi çok uyardı. Benim kız geçen hurmayı kopardı vala yarı yerinden, tükürükleri yumuşatıyorlar hemen.

ben bugün çorbasını yaptım yarım kase yedi içindekiler
patates,havuç, çok az dereotu,çok az ıspanak, taze bezelye ve birazcık pirinç piştikten sonra patetes ezeceğiyle iyice ezdim pütürlü kaldı tabi azda zeytinyağı gezdirdim.

bugün 1 kaşık kıyma, 1 küçük patates, çeyrek soğan, 5 kiraz domates ve 2 kaşık pirinç ile bir yemek hazırladım. Pişmeye yakın 4 yaprak taze nane ekledim. Piştikten sonra soğanları ve kiraz domateslerin kabuklarını çıkardım. Sulu bir yemek oldu, kaseye koyarken için bir dilim bebek ekmeği ekledim. Kızım sevdi ve yedi, ha ben öğün atladığım için yoğurtuda yanında verdim. Kızım soyunu inkar etmeyerek et manyaklığının genlerden geldiğini ispat etmiş oldu:))))
Tavsiye ederim...

Son düzenleme:
Domates 1 yaşından önce verme demişti dr ben vermiyorum. bugün daha önceden hazırlayıp buzluğa koyduğum et suyu tabletini çorbasına attım havuç, patates, biraz kabak ve irmikle yaptım çorbayı. herzamankinden tek farkı et suyuydu ve hepsini çıkardı sanırım henüz et suyuna hazır değil oysa çok az katmıştım ilk defa yediğini çıkardı üstü başı battı bende tek başıma hemen banyo yaptırdım bu sayede banyoda aradan çıktı:))et suyu kullanan varmı acaba erkenmi hareket ettim.

evet et suyu yerine etin kendisini kullanın bence, 1 çay kaşığı ile başlayın öncelikle belki su ağır gelmiştir. Öyle ya ben eti çok severim ama et suyu pilav falan pek hoşlanmam ağır gelir bana. Domates mevzusuna gelince. Evet domates alerjendir, doktorum dene reaksiyon verirse verme dedi. Bende yedirdim bişey olmadı. Hatta az önce kahvaltısında bile verdim.

bnde corbasına kıyma koyuyorum.
bugunde yoğurduna kayısı kompostosu yaptım blendırdan gecırdım koydum alsana meyveli yoğurt yedı maşşallah o kadar cok yemek yemıyo ınsallah gıderek ıstahı artar

o zaman bende kıymayı deneyim onuda çıkarırsa yine arar verir sonra denerim. mercimek çorbası veren varmı sıkıntı yaşarmıyız içirsem.

o zaman bende kıymayı deneyim onuda çıkarırsa yine arar verir sonra denerim. mercimek çorbası veren varmı sıkıntı yaşarmıyız içirsem.

canım ben bu güne kadar iki kez verdim ve çok sevdi... zaten diper çorbalarına da çok az sarı ya da kırmızı mercimek koyuyorum,severek yiyor... gaz sıkıntısı yaşamadık... bence dene bir kere ve takip et sıkıntı yaşarsan vermezsin bir müddet

kıymayı denedim içti çok şükür çıkarması olmadı mercimeğide en yakın zamanda deniyeceğim. kızlar anne sütüne devam ediyoruz hafif öksürüğü var dr şurup verdi bende keçi boynuzu pekmezi aldım sizce kullanıyımmı yoksa pekmez için erkenmi tavsiyeleriniz bekliyorum.

pekmez için geç bile:) demir ilacı kullanıyorsanız çok önemsemeyin. Ayrıca keçiboynzu pekmezi verilebilecek en iyi pekmezdir. Lakin diğer pekmezler kumla yapılır bu da demirin emilimini azaltır. Kumla yapılmayan tek pekmez keçi boynuzuymuş. Bende keçi boynuzu veriyorum. Demir ilacınıda meyve suyunu vermeden önce veriyorum lakin C vitamini demirin daha hızla kana karışmasını ve daha çok randıman alınmasını sağlıyormuş.

ya kızlar ben benim oğluma anlam veremiyorum bi dönem kaışıkla verdiğim her çorbayı ekmek doğrayark bitiriyoduk oyunla falan her gün meyves yoğurdunu yiyyodu uzun bisüredir kaşığı ağzına koymuyo bizim yediğimiz yemeklerden veriyorum bayıla bayıla yiyyo elimden nasıl bi çözüm bulmam lazım dişleri yüzündenmi daha hiç çıkmadı dişi

aynı sıkıntı bizdede var kendikileri değil bizimkileri yemek istiyor. Ama zaten 1-2 haftaya bizim yediklerimize geçicez, bazen veriyorum kendi yediğimden vala. Ama bugün ayrı bir huysuzluk var üzerimizde hiçbirşey yemiyoruz

mantar yasak listemizde yok, doğrusu çok da emin değilim. Kültür mantaarıdır sonuçta bişey olmaz gibi.

aynı sıkıntı bizdede var kendikileri değil bizimkileri yemek istiyor. Ama zaten 1-2 haftaya bizim yediklerimize geçicez, bazen veriyorum kendi yediğimden vala. Ama bugün ayrı bir huysuzluk var üzerimizde hiçbirşey yemiyoruz

mantar yasak listemizde yok, doğrusu çok da emin değilim. Kültür mantaarıdır sonuçta bişey olmaz gibi.

biz de bugün şükür yedik ilk defa tabagımızdkini bitirdik:)))) birazdan da muhallebi yiyecez insallah yer..kuru kayısıyla yapacam insallah sever!!!!!

seldus kuru kayısıyla nasıl yapıyosun muhallebi

vede meyveleri ayına göremi verıyosunu mesela ben kızıma seftali veriyorum bayılara yiyo
yada kayısı ama bunlar 8 -9 aydan sonra bveriliyomus ee muzda verilmıyo çilekte önerilmıyo ne vercem meyve bitekte düzgün yediği meyve

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…