- 2 Haziran 2009
- 2.877
- 391
- 373
- 45
- Konu Sahibi blueflower
-
ya tariflerde tuz var arkadaslar tuz eklemeyin bebeklere verilmiyor tuz
bide birsey sorcam kavanoz verince miktar baya cok oluyor ya. ben bazen sadece elma rendeliyorum. mesela 1 kücük elma ve miktar olarak baya az oluyor. siz sadece elma rendeleren ne kadar rendeliyorsunuz. birazda meyve püre yazın miktarları merak ediyorum.
mesela dün yarın kavanoz armut ve biraz muz ezdim verdim.
corba suan alıstırma yapıyorum diye sadece patates ve havuc yaptım ama ögüre ögüre yiyor cocuk yaa. bide ben tencerede degil buharda pisiriyorum. siz pirinc ve irmik ekliyrosunuz ben onları ayrı yerde haslayıp mı eklicem acaba?
ya bende tarhana yok annaneme gidip almam lazım..
dün bende kabak enginar ve maydanozlu çorba yaptım hiççççç sevmedi sıpaaa.enginarı çok sevdiğim için ben yedim ziyanmı olsun tanesi 2.75 kaydirigubbakcemile3
anammm kaziklanmisim alsanaalsanasmile soyulmamis enginarin tanesini 4.5 tl ye aldim ki bide soymak icin caba sarfedicem kaydirigubbakcemile
anammm kaziklanmisim alsanaalsanasmile soyulmamis enginarin tanesini 4.5 tl ye aldim ki bide soymak icin caba sarfedicem kaydirigubbakcemile
Yoğurt Çorbası
2 su bardağı suyu kaynatın Su kaynayınca içine 1 çorba kaşığı bulgur ya da pirinç atın Bu arada ayrı bir kapta 2 çorba kaşığı yoğurt, 1 yumurta (eğer bebeğiniz 6 aydan küçükse yumurtasız hazırlayabilirsiniz) ve bir dolu tatlı kaşığı unu karıştırın Bulgur piştikten sonra karışımın üzerine yavaş yavaş kaynar sudan ilave edinBu arada kesilmeyi önlemek için sürekli karıştırın Sulandırdığınız karışımı tencereye boşaltıp kaynayana kadar karıştırın Kaynadıktan hemen sonra ateşten alın Üzerine kuru nane ve 2 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı ilave edin Yaklaşık olarak 2 ya da 3 bebek porsiyonudur
ben bugün yumurtasız olarak bunu deneyeceğim bakalım beğenecek mi?
pazarda 4 tanesi 5 liraydı
Her zmn yaptımız yayla çorbasıya kız bu lülülülülülü
Ben dün yapmışdım kendime,tuz koymadım,şehriye koymuşdum kuzuya ezip verdim braz afiyetle yedi :ecrin_bebek: (ilk kez çorba içdik)hihoyyyt
alkisalkisalkis opuyorumnanaktanben biliyom bizim izmirimiz okaa pahalı olmaz yani
evet canımcım yayla çorbası :))
bu arada tariflerde tuz var ama bende koymuyorum arkadaşlar...
bengücüm pirinç , irmik ekle çorbasına hem daha doyurucu hemde lezzeti olur canım
enginar büyükler 1 lira arkadaşlar yaa... çok pahalı değil hemde çok besleyici... ama bizim dr dörtte birini koy dedi,ya da küçüklerinden koyun a.s
Valla listenizi çaldım kuzum izninle,aklinialirimsmile
tamamen başlayınca bende böle yapıcammmaklinialirimsmile
ya bide bişe sorucam kızlar,ek gıdaya tamamen başlamadan önce özellikle dr.a götürdünüzmü? 6 ay 15 nisanda bitiyo bizim,aşısı 26 nisanda.sadece ek gıdaları danışmak için dr.a gidimmi şimdi benCADIARZU
canım biz her ay düzenli gidiyoruz dr'a... bence sende önce git,çünkü her bebeğe verilen liste farklı... olumunekankayizsmile a.s
Doğrubilmiyorumkismile
Ufak ufak başladım ama,çorbaya filan öğün olarak başlamadım,,meyve püresi verdim,bide azıcık yayla çorbası işdebilmiyorumkismile ha tattırıyorum herşeyden,karnıbahar,yoğurt,kabak,peynir (tuzsuz) bakalım pazartesi ne dicek dr.umuz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?