Bebekler İçin Yemek Tarifleri

bende bir gün yapıp birgün yapmıyorum. ısıtırken de bainmari usulüyle ısıtıyorum iyi oluyor... bide sebzeleri piştikten sonra blendırdan geçiriyorum sonra atıyorum pirinç yada bulguru.. taneleri yemeye alışsın diye.. çıkarmadı hiç damaklarını açıp kapatıp ezmeye çalışıyor. herşeyi püre yapıp vermemk lazım artık bence..

geçn yayla çorbasını öyle yaptım ben, pirinçleri çiğner gibi yapıp yuttu ama rahat yutsun diye kırık pirinç kullanıyorum

canim siz dondurdugunuz besinlerin tekrar cözmesini nasil yapiyorsunuz. bayagi disari cikarip cözülmesini mi bekliyorsunuz yoksa dolabin üst kismindami cözdürüyorsunuz. yoksa baska bi formulmü var hani vitamin degerlerini korumasi ve bakteri olusmamasi icin...

kızlar bu gün benim sıpacık ilk defa peynir ekmek yedi :)) bebek ekmeklerinden aldık ona zaten sürekli bizimle sofraya oturtmaya çalışıyorum. oda atlıyo yiyebileceği şelerden kendi mamalarından falan aynı saatlerde veriyordum bu sabah 6 aylık kontrolümüzden geldik. doktorumuzada danıştık peynir vs. yiyebilirmi diye.olumlu yaklaşınca kendi bebek ekmeğini küçücük koparıp üzerinede az peynir koyup verdim bir çiğnemesi vardıki bayılırsınız.
zemmrax canım Türkiye'de zaten hemen hemen her sebze ve meyveyi taze bulmak mümkün seninde bildiğin gibi bu sebeple ben hiç bir şekilde dondurulmuş gıda kullanmıyorum oğluma ve yapabileceğimin herşeyi kendim yapıyorum.

afiyet olsun yarasın yanlız domates eklemişsin 1 yaşından önce yasak canım. aklıma gelmişken patlıcan mevsimide yaklaşıyo oda 1 yaşından önce yasak kızlar.

canım ben de bebeğe dondurulmuş bişey vermiyorun,ama kendimiz için olanları önce budolabının alt kısmına indiriyorum sonra dışarı çıkarıyorum...
afiyet olsun yarasın yanlız domates eklemişsin 1 yaşından önce yasak canım. aklıma gelmişken patlıcan mevsimide yaklaşıyo oda 1 yaşından önce yasak kızlar.

canım tamamen doktorumun verebilirsin dediği şeyleri ekliyorum... bana organik küçük domates ekleyebileceğimi söylemişti...a.s

ooohh afiyet olsun

burada cok kisitliyorlar yaaa siz herseyi doldurmussunuz hatta süt ürünleri bile. bize 1 yasindan önce yasak dedi doktor. hatta sebzelerinde hepsini vermiyorum önce en iyi hazmedilir olanlari. zor is..... cok ince eliyorlar

burada cok kisitliyorlar yaaa siz herseyi doldurmussunuz hatta süt ürünleri bile. bize 1 yasindan önce yasak dedi doktor. hatta sebzelerinde hepsini vermiyorum önce en iyi hazmedilir olanlari. zor is..... cok ince eliyorlar
evet kızlar tariflerinizi okudum benim de dikkatimi çekti. inek sütü çok zararlı, devam sütüyle yapayım desem onda da 1 yaş üstü yazıyor.. kafamçokkarıştı
şaşırmış vaziyetteyim.

bu arada tarifler için teşekkrler. paylaşanlardan allah razı olsun, bebiklere afiyetler olsun :)

kızlar inek sütü bencede kullanmayın... ben daha hiç devam sütü kullanmadım,sanırım doktorda gerek olmadığı için vermedi... maşallah süt durumum iyi ve kahvaltısını ya da akşam muhallebisini kendi sütümle hazırlıyorum... keza gündüz yediklerinden dolayı meme emmek istemiyor bende bu şekilde telafi ediyorum :sm_confused:
akşam ve gece emmesi güzel. dr gece emmesi yeterli dedi

bizde dün elalıyla bunu konuşuoduk tatlım,iyi oldu yazdığın..bu konuda tereddütlüydük..karışınca bazı şeylerle anne sütü iyi olurmu die..demekki oluyomuş a.s.kahvaltı için henüz erkenmi acaba,verebilirsin herşey dedi dr.da dün.ama sanki önce çorbalara alıştırsam dha iyi olcak gibi..neticede kahvaltda biraz tatlı oluyo..benimki gece muhallebi yediği için tatlıya alışıo..bugün bi patates havuçla başlım.deneyelim bakalım..

canım ben geçen ay meyva suyu ve gece yatmadan muhallebi veriyordum,bu ay ise direkt başladık herşeye... doktorun uygun gördüyse başla bencede... ama bebeğinin damak zevkine de bağlı bizimkisi maşallah tatlı şyleride çorbalarıda seviyor ( kendi kendime nazar değdircem )
patates havuç ve pirinç dene...eğer hoşlanmazsa brokoli ekle birkaç dal çok hoşuna gider canımcım opuyorumnanaktan

bugün yapımmı ben şimdi bunu? şuan emiyo,9.30 gibide muhallebi yiyo,ağır gelirmi,yarın erkenden yapsam dahamı iyi olurbilmiyorumkismile
bideee şimdi patates havucu düdüklüde buhardamı pişircem? pirinci ?
çokmu şey sordum bilmiyorumkismile
acemilik işde :kedi:

totonu kaşı nazar deycek çocuğaaa

yanlışın var, sanırım sen şişe halindeki junior devam sütlerine baktın. Devam sütü anne sütünün olmadığı yada yetmediği andan itibaren kullanır. Bu yüzden birçok markada kademe kademe devam sütü vardır. Örneğin milupada pre olanlar yeni doğanlar içindir 1 numara 2 ay, 2 numara 4 ay, 3 numara 9 aylıklarındır.

Blucum, benim doktorda kahvaltıda kendi sütünü sağ dedi ama gece muhallebisinde illaki formül mama diyor anlamadım (devam sütü) 3 kaşık pirinç unu 1 bardak su 6 kaşıkta formül mama diyoreyvahedigeldismile

bu arada bende tontişime başladım yavaş yavaş maşallahı var epey meraklızemuszemus

canım muhalllebiyi gece versen daha iyi olmazmı benim listem o şekilde mesela, hem tok tutar birde deliksiz uyurdu

canım bence olur.. ben küçük tencerede patates ve havuçu rendeliyorum sonra diğer ekleyeceklrimi koyuyorum 2-3 su bardağı suyla hazırla,en son pişince bir tutam irmik varsa at içine 1-2 dakika daha kaynat. sonra blendırdan geçir canım
totonu kaşı nazar deycek çocuğaaa
kaydirigubbakcemile3 kaşıdım kaşıdım delikafadulden
ohh zeynebimde başlamış mamalara afiyet olsun canım ona da...
canım akşamları aptamil sütlü pirinçli kullanıyorum ben... balki gerek yoktur... dr hiç öyle birşey demedi CADIARZU
canım muhalllebiyi gece versen daha iyi olmazmı benim listem o şekilde mesela, hem tok tutar birde deliksiz uyurdu
bence de hacercim gece ver canım güzel güzel uyusun yiğitcim....

Tmm cnm,uyandı emdi yeniden,biraz acıksın yapim..
Bide benimki 10 en geç 10.30da uyuyo,uykusu gelince verirsemde hemen kaçıyo uykusu o zmnda zor uyuyo..9.30-10a doğru veriyorum,biraz oyalanıp emip uyuyo..CADIARZU

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…