Bebekler İçin Yemek Tarifleri

Tuz Kullansak mı?

l Bebekler, hepimiz gibi bir miktar tuza ihtiyaç duyarlar. Fakat yine hepimiz gibi çok fazla tuza da gereksinim duymazlar.
l Gerçekte, böbrekler yüksek miktarlarda sodyumla başa çıkamaz ki doğa da kesinlikle bu sebepten dolayı anne sütünüçok düşük bir sodyum oranıyla yaratmıştır.
Ona yiyecekleri tuzla karıştırmadan tatması için bir şans verin. Böylece bütün hayatı boyunca sahip olacağı doğal bir yiyecek lezzeti geliştirmiş olur.

kızlar bir yerde okudum paylaşayım dedim :))

Tatlı Sebze Püresi

•1 yemek kaşığı rendelenmiş havuç

•1 yemek kaşığı rendelenmiş kırmızı pancar

•1 adet brokoli çiçeği

•1 yemek kaşığı haşlanmış pirinç

Pürenin yapılışı:
Bütün sebzeleri tencereye koyun,üzerini geçecek kadar sıcak su ilave ederek pişirin.Sebzeler pişince pirinci içine katıp ezerek bebeğinize yedirin.

Balkabaklı Bebek Muhallebisi

Bebek beslenmesinde muhallebi önemli bir yer tutar ve her bebek ek gıdaya geçtiği andan itibaren muhallebi yemeye başlar.Genelde bebeklere muhallebi hazırlamak için pirinç unu kullanılır.

Bal kabaklı bebek muhallebisi sade muhallebiye göre daha besleyici ve sade pirinç unlu muhallebinin bir alternatifi olarak verilebilir.

Balkabaklı Bebek Muhallebisinin Malzemeleri:
150ml süt
yarım dilim balkabağı
1 tatlı kaşığı tepeleme pirinç unu
Balkabaklı Bebek Muhallebisinin Yapılışı:

Balkabaklarını ince tatlı dilimi şeklinde doğrayıp tencereye koyun.Kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin,buharda da pişirebilirsiniz,kabağınız susuzsa biraz su ilave etmeniz gerekebilir.Pişen balkabaklarını iyice ezin.

Süte piriç ununu katarak muhallebiyi pişirin ve pişen muhallebiye balkabaklarını ilave edin.

bebeğiniz 9 aydan küçükse sütü yarıyarıya sulandırın ya da sade su ile yapabilirsiniz.Afiyet olsun.

Sebzeli Bebek Maması

Sebzeli Bebek Mamasının Malzemeleri:

1 çorba kaşığı buğday
1 tatlı kaşığı yulaf ezmesi
Çeyrek kabak
Çeyrek havuç
1 küçük brokoli
1tatlı kaşığı zeytinyağ
su
Bebek Mamamızın Yapılışı

Buğdayı yıkayıp geceden 300 ml su ile ıslatın,aynı suda ertesi gün pişirin.Buğdaylar çatlayıp pişince yulaf ezmesini ilave edin ve 5 dakika daha pişirin.Pişirdiğiniz bu tahıllı karışımı blendırla ezin.Diğer tarafta sebzeleri buharda ya da az su ile pişirerek iyice ezin.Sebzeleri tel bir süzgeçten geçirebilirsiniz daha küçük parçalara ayırmış olursunuz. Sebzeleri hazırladığınız tahıllı karışıma ilave edin ve yağı katın,bebek mamanız hazır

Son düzenleme:
çorbaları gördükçe içim gitti ama malesef benim sıpa çorba içmiyo (( bende ya püre olarak veriyorum sebzeleri yada çorbasına pirinçli mamalardan ekliyorum katılaşması için.ayrıca bir arkadaşımız istemiş meyva püresi tarifleri sanırım ilgi alanım :))
canım ikindi öğününe önce tek meyva olarak başladım (birer tane) sonra iki üç karışımlar olarak verdim. şimdide tatları birbirie yakın olanları karıştırıyorum ve artık süzme yoğurtla karıştırmaya başladım. yoğurdu kendim bir bebek kavanozu kadar yapıp sabahtan tülbente koyup süzülmesini sağlıyorum.sonra içine 1 çay kaşığı pekmez duruma göre ( bir dilim elma 1 dilim armut ve havuç rendesi)(yarım muz, çeyrek kivi rendesi) ekliyorum.
yada portakal mandalina gibi suyunu verebileceğim bir meyvaysa bebek muhallebileri var paket onu onunla karıştırıyorum öyle veriyorum.
ayrıca aklınızda olsun kızlar bebekler için özel tarhana yapılmış 200 gr'lık ambalajlarda satılıyor bebeklere özel bazı malzemeler içerikten çıkarılığ bazıları eklenmiş gaz yapmaması sindirim sorunu yaşanmasın diye. bazı bebek marketlerinde bulunuyor nettende e bebekten ulaşabilirsiniz.

Cnm e bebek dışında acaba nerde bulabiliriz ki tarhanayı ben burdaki yerlere baktım ama yok sen bildiğin başka bi yer varsa söylermisin belki ist dada şubesi vardıropuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

zümrüt bugün baktım ebebek e.. ama yoktu.. bitmiş daha doğrusu.. hatırladığım kadarıyla hipp indi.. başka yerlere bakıcam artık..

Anladım cnm bende netten bakıyorum ama bulamadım henüz netten bebe&çocuk la nar bebeye baktım ama yok sinir oldum migroslarda falan olurmu ki yarın da oralara bakıyım bari umarım buluruz cnm ...CADIARZU

canım yoğurda pekmez katıyorum demişsin ama bu doğru değil aklında olsun demir ve kalsiyum birbirini bağlar oyüzden ikisininde etkisi çok azalnaniknanikır dr.lar hatta pekmezi metal kaşıkla verilmesini söyler. sende bi arşatır ona göre bebişine ver istersencokacimcoook

hımmm bilmiyorumkismile bak bunu bilmiyordum canım teşekkür ederim uyarın için. doktorumuz 4. ayki kontrolünde artık birer çay kaşığı kadar pekmezi mamalarına ekle demişti ancak bunu söylememişti. tekrar teşekkürler.a.s.

aynı seyi ben okumustum ve doktoruma sordum yok ögle birsey demisti sütün icine karıstırıyorum ben büyük kızıma.

zümrüt bugün baktım ebebek e.. ama yoktu.. bitmiş daha doğrusu.. hatırladığım kadarıyla hipp indi.. başka yerlere bakıcam artık..

Hipp mi??? Sasırdım valla Hipp Alman Marka, almanlarda Tarhana corba diye birsey yokki. Bende bakim burda E-bebek var bi gidersek bakarım

ya benim kız benim yaptıgım püreleri yemiyor.

dün yarın patates, 1 havuc, biraz pirinc,biraz karnıbahar ve 1 yaprak ıspanak yaptım.agzını bir kapatı imkanı yok yemedi. Sonra kavanoz actım karısık sebze hepsini yedi :umursamaz:

aldıgım organik patateslerin boylarıda masallah kocaman yarısını ancak kullanıyorum gerisini atıyorum. geri kalanı küp küp dograyıp buzlaga mı atsam acaba diye düsündüm ama taze daha mı iyi olur?

kavanoz meyvede cok severek yiyor kendim rendelim zor yediriyorum

selina meyvelerden elma portakal muz üçlüsünü denesene evde kendin yap ben çok severim bu karışımı ve denettiğim herkeste müptelası olmuştur. sebzelerdede yoğurt seviyosa yoğurt karıştırsan yada elma rendelesen yada ceviz atsan

bakın bugün yaptığım karışık sebze yeğemği,bir kase bitirdi maşallah :))

1 küçük kabak
1 küçük patates
yarım havuç
4-5 dal semizotu
1 küçük domates ( kabuklarını soyun )
1 küçük arpacık soğan
bir tatlı kaşığı kırmızı mercimek,kuskus,şehriye
1 yemek kaşığı kırık pirinç
3-3 buçuk su bardağı su

sebzeleri,rende yapın ya da küçük küçük doğrayın suyu ve diğer malzemeleri ekleyin... pişince bir tatlı kaşığı irmik ilave edin birkaç dakika daha pişirin,en son blendırdan geçirip üzerine bir çay kaşığı zeytinyağı gezdirin...

anammm bi ben eksiğim orda arzucum naniknanik ne kadar çok şey koymuşundelikafadulden maşallah boraya
ben ne kadar az malzeme koysamda en az 2 günlük çıkıyo, bora hepsini bi seferde bitiriyomu? ben bi yaptımı 2 gün yediriyom walla

sorma :)) ama böyle seviyor bizimkisi herşeyden az az koyuyorum... dediğin gibi çok çıkıyor artıyor malesef.. ben ikinci gün hiç vermedim daha aslında ıspanak felan olmayınca verilebiliyor galiba :ecrin_bebek:

sorma :)) ama böyle seviyor bizimkisi herşeyden az az koyuyorum... dediğin gibi çok çıkıyor artıyor malesef.. ben ikinci gün hiç vermedim daha aslında ıspanak felan olmayınca verilebiliyor galiba :ecrin_bebek:

evet cnm ıspanak dışındaki sebzeleri 2 gün veriyorum bendeyerimseniben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…