• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeklerde ekran süresi

Hanımefendi alternatif çözüm arıyorum siz iyi misiniz sorunlarınız mı var
Hepimizin sorunları var. İdare ediyoruz işte şükür.

Bebeğiniz çok küçük kendi kendine oyun oynayamaz. Dur,bekleyi de anlayamaz.

Siz de her desteksiz anne gibi bu süreci bu şekilde yaşayacaksınız.

Allahım korusun morarans kadar ağlaması çok kötü,başka bir sorunu yoktur inşallah.

Azıcık ağlamasına sıkılmasına izin verin. Ekran çözüm değil bu çocuk ek gıdaya geçince de ekran ister emeklemeye başlayınca hiç durmayacak o zaman ne yapacaksınız saatlerce ekran mı vereceksiniz ? Çözümleride yazdık illaki oyalanacağı bir şey olur 5.5 aylık bebeğin. Benim kızım özellikle fisher price eğitici tırtıl ile susardı bakar dururdu ona.
Aaa tam adını yazarmısınız biz şu ördekleri yengeci su şişesini denedik olmadı birde onu alayım belki işe yarar çözüm odaklı yaklaşımınız için teşekkğrler🙏

Hepimizin sorunları var. İdare ediyoruz işte şükür.

Bebeğiniz çok küçük kendi kendine oyun oynayamaz. Dur,bekleyi de anlayamaz.

Siz de her desteksiz anne gibi bu süreci bu şekilde yaşayacaksınız.

Allahım korusun morarans kadar ağlaması çok kötü,başka bir sorunu yoktur inşallah.
Götürdüm doktora gaz yok sağlıksal sorun yok tek derdi kucakta ayakta gezmek doktor ağlayan bebek ağlar diyor

Götürdüm doktora gaz yok sağlıksal sorun yok tek derdi kucakta ayakta gezmek doktor ağlayan bebek ağlar diyor
İyi çok şükür.

O zaman ya ağlamasına dayanacaksınız ya da işte tuvalete beraber girersiniz,kucağınıza alırsınız mesela.

Bebeğinizin gelişimi nasıl? Ben o aylarda yürütece oturtuyordum tuvalete giderken, kapıdan beni izliyordu 😂
Yani günde toplam 5-10 dakika ekranın da bi zararı olacağını düşünmüyorum. Ama sürenin artmaması lazım. Bebeğiniz alışır ve ilerde daha fazla ekran isterse sorun olur kesinlikle.

Ben acikca soyliyeyim, aksam yatmadan 1 saat once tv acilir bizim evde. Hep boyleydi. Benim ikizlerim var ve yurtdisindayim kimsem yok. Esim de saat 11 gibi ise gider gece gelir.
Bir de son 1 senedir sabah kalkinca tv aciyorum cunku uyanamiyorum kendime gelemiyorum. kendime gelmem lazim, cunku gece cocuklarla hala uyuyorum.
Onun disinda tuvalete beraber gideriz. Mutfakta isleri beraber yapariz. got gote geziyoruz evin icinde cocuklarla. Kendi kendilerine oturup oyun oynamazlar.
Bir keresinde ishal oldum, tuvalette hep beraber oturduk. o gun aglayacaktim sinirden.
Tv konusunu soyle anlatayim size. ben de ayni hataya dustum. Bir ara youtubedan hem muzik hem de hayvanlari gosteren videolardan aciyordum gun icerisinde. sonra bir baktim, cocuklar odaklanamiyor, ortalik daha da karisiyor o gun kapattim tv yi. cunku ilk basta rahatlik gibi geliyor nefes aliyorsunuz ama bedeli cok agir oldu benim durumumda.
Rahat rahat tuvalete gitmeyi ozluyor insan :D
Beraber yuz yikiyoruz, beraber dis fircaliyoruz, beraber krem suruyoruz, saclar taraniyor. Herseyi beraber yapiyoruz. 5 dk yalniz vaktim yok.
Çocuklarınız kaç yaşında?

Bebeğinizin gelişimi nasıl? Ben o aylarda yürütece oturtuyordum tuvalete giderken, kapıdan beni izliyordu 😂
Yani günde toplam 5-10 dakika ekranın da bi zararı olacağını düşünmüyorum. Ama sürenin artmaması lazım. Bebeğiniz alışır ve ilerde daha fazla ekran isterse sorun olur kesinlikle.
Dönebiliyor şuanda zıpzıpta ayaklarını tam basmıyor henüz doktorum yürüteç tehlikeli önermiyorum deyince yanaşmak istemedim alsammı acaba

Dönebiliyor şuanda zıpzıpta ayaklarını tam basmıyor henüz doktorum yürüteç tehlikeli önermiyorum deyince yanaşmak istemedim alsammı acaba
Ben zor durumda kaldığımda kullanıyordum, emeklemeye başlayınca bırakmıştım. Oğlum basıyordu ama koyduğumda. Doktorunuz önermediyse kullanmayın yine de

Ya iste ilk anne olunca aman aglamasin cart curt diyorsunuz sonra 2.5 yasinda git odada agla gel oluyor :D
Ben şimdiden aşmışım o zaman😂 Yani bebek bu sonuçta illa ki ağlayacak henüz deneyimlemediğim için büyük büyük konuşmak da istemiyorum ama ekrana maruz kalacağına 5 dk ağlasin daha iyi diye düşünüyorum

Benim oğlum kadar ağlayan bebek yoktur
4 yaş hala bişeyi bahane eder ağlar hiç bi doktor yuruteç önermiyor ama lavabo temizlik vs zamanında ben oğlumu üzerine bindirirdim oda onunla oyalanırdı peşimden gelirdi ekrana alışır ve bundan sonra hayatınız ekran olur oğlum 4 yaşında ama evdeki televızyon bozuk diye bilir hala hiçte açmadık halada açılmaz Eşim sabah gider akşam 7de gelir oğlumla biziz ailelerde yok bende desteksiz buyuten bi anneyim Allah yardımcınız olsun ..

Arkadaşlar tek başıma desteksiz çocuk büyütüyorum bazen tuvalete gitmek için 5-10 dk ekran önüne koymak zorunda kalıyorum bebeğim şuan 5 buçuk aylık ve sürekli ağlayan kucak harici durmayan bir bebek çok yoruluyorum vicdanım rahatsız oluyor ama tuvalete de gitmem gerekiyor varmı böyle bebeği olup farklı yöntemlerle büyüten anneler
Sıfırdır. 0-3 yaş grubu ekran verilmemeli. Müzik açabilirsiniz . Önüne oyuncak renkli hisirtili kitaplar verin birkaç dk idare eder en basiti anakucağına koyup yanınıza alın. Ben bütün oyuncaklarını kartlarını kitaplarını etrafına koyar yerde zaten örtüsü var bırakırdım. Zaten böyle böyle zorlanarak donmelere emekleme çalışmaları yapmaya baslıyorlar. Geldiğimde mutlu bir ses tonuyla gayet normal şekilde konuşurdum güldürürdüm.

Son düzenleme:
Yürüteçe ben de değinmek istiyorum kullanırken en vicdan yaptığım şeydir ama kritik anlarda kullandım valla gün içnde 10 dk 10 dk koydum ara ara. Onun haricinde hep kangurudaydı ben başına oturup oyun oynatamadığım tüm işleri yaptığım zamanlarda. Soğan doğramam gerekirse koyardım. Sebzeleri de hemen bi doğrardım. Kavuruken kucağıma kanguruya alırdım mesela. Hala yapışık bi çocuk bana.

Yürüteci deneyebilirsiniz bence zor anlarda gayet kurtarıcı oluyor
Onun dışında ışıklı-müzikli oyuncakları deneyebilirsiniz ilgi çekici oluyor

isinizi kolaylastirsin diye ekran onune koyuyorsunuz ekran cocugun odagini kisaltiyor, uykusuna engel oluyor, gelisimine zarar veriyor uzun vadede yine siz uğraşıyorsunuz.
cevremde ilk yillar sifir ekran buyuten de "ay ne olacak, biz izledik de aptal mi olduk" diye dizisini haberini cocugun yaninda izleyen de var. cocuklarina bakiyorum ekran alan ne kendi kendine oynamayi biliyor ne erken uyuyor. ustelik acilmadiginda krizlere giriyor. ekran acmayan ortak tanidiklarin cocuklari icin de "benim cocugum oyle uslu , kendi kendine oynasa olsa ben de acmazdim" diyorlar 😅 cocugun kendi kendine oynamamasinin sebebinin kendi yetjstirme sekli oldugundan habersiz..
sizde de yazik gunah o kadar minik bebeginize niye bu kötülüğü yapitorsunuz? bugun 20 dk izliyor yarin 2 saat izleyecek, önünden kaldiramayacaksiniz. agliyorsa agliyor 5 dk aglamakla ne olacak cocuklara? madem agliyor sadece tuvalet gibi molalarda ortaya cikan - evdekilere benzemeyen ilgisini ceken bir oyuncak verin onla oyalansin. sıkılana kadar cikarsiniz zaten wcden. sonra caktirmadan alirsiniz oyuncagi elinden, her wcde ayni seyi yaparsiniz bir yolu bulunur.

*dogur seni de goreyim uzaktan konusmak kolay diyenler icin evimde o aptal kutusu yok ki cocugum izlesin. istese bile izleyemez tvsiz evde

isinizi kolaylastirsin diye ekran onune koyuyorsunuz ekran cocugun odagini kisaltiyor, uykusuna engel oluyor, gelisimine zarar veriyor uzun vadede yine siz uğraşıyorsunuz.
cevremde ilk yillar sifir ekran buyuten de "ay ne olacak, biz izledik de aptal mi olduk" diye dizisini haberini cocugun yaninda izleyen de var. cocuklarina bakiyorum ekran alan ne kendi kendine oynamayi biliyor ne erken uyuyor. ustelik acilmadiginda krizlere giriyor. ekran acmayan ortak tanidiklarin cocuklari icin de "benim cocugum oyle uslu , kendi kendine oynasa olsa ben de acmazdim" diyorlar 😅 cocugun kendi kendine oynamamasinin sebebinin kendi yetjstirme sekli oldugundan habersiz..
sizde de yazik gunah o kadar minik bebeginize niye bu kötülüğü yapitorsunuz? bugun 20 dk izliyor yarin 2 saat izleyecek, önünden kaldiramayacaksiniz. agliyorsa agliyor 5 dk aglamakla ne olacak cocuklara? madem agliyor sadece tuvalet gibi molalarda ortaya cikan - evdekilere benzemeyen ilgisini ceken bir oyuncak verin onla oyalansin. sıkılana kadar cikarsiniz zaten wcden. sonra caktirmadan alirsiniz oyuncagi elinden, her wcde ayni seyi yaparsiniz bir yolu bulunur.

*dogur seni de goreyim uzaktan konusmak kolay diyenler icin evimde o aptal kutusu yok ki cocugum izlesin. istese bile izleyemez tvsiz evde
Ben anlatamıyorum derdimi ya hala 5 dk ağlasın yazıyosunuz yeter cidden ya 5 DK DEĞİL YARIM SAAT AĞLIYOR SUSTURAMIYORUM MORARTIYOR KENDİNİ KUCAKTAN İNMİYOR 5 dk ağlasa ben neye bırakmayayım iyimisiniz ya akıl vermeyin öneride bulunun diye yazdım buraya boş boş konuşuyosunuz sanki denemedim ışıklı oyuncakları g.tümün rahatına canım sıkıldı geldim buraya yazdım lahavle ya. Lütfen abuk sabuk akıl verenler yazmasın adam akıllı çocuğu böyle olup çözüm bulanlar yazsın. Anam ağladı denemediğim yöntem kalmadı dışarı çık gir yapmaktan ayakta gezmekten topuk dikeni bel fıtığı oldum herkes neyin kafasını yaşıyor ya girin girin milleti eleştirin

5 dk ağlamıyor arkadaşlar inanın sizin tahmin edeceğinizde daha tahamüllü bir insanım ben 2 sene tüp bebek yaptım hamileyken hergün şantiyelerde 100 işçiyi kontrol edip 50 bin adım atan biriydim adımlarımı bir bir burda paylaşabilirim asla kolay kolay pes etmem keşke 5 dk ağlasa dediğiniz gibi gidip gelsem hiçbir oyuncakla oyalanmıyor hiç kimsem yok yanımda evet DESTEKSİZ BÜYÜTÜYORUM eşim akşam 8 de geliyor sabah 5 de gidiyor o asan kesen eleştirel tayfa ben ekransız yaptım diyosa çocuğu akıllıdır nokta. Herşeyi denedim herşeyi durmuyor yani bi ağladımı susmuyor morartıyor kendini yarım saat bu yüzden tuvalete gidemediğim için 10 gün kabız oldum yorgunluktan sütüm kesildi eleştirin diye yazmadım varsa aynı sorunu yaşayan alternatif bir çözüm bulan çözümünü yazsın harici olanlar konuşmasn
Benim bebeğim de 1 hafta sonra 6 aylık olacak. Ben de tek başıma büyütüyorum ki ben hayatında bebek tutmamış, hatta bir bebekle 1 saat den fazla aynı ortamda kalmamış bir insanım. Bebek bakımına dair 0 bilgi yani:)
Ben asla ekran vermedim vermeyi de düşünmüyorum. Özellikle bir de erkek olduğu için.

Ayakkarıyla bastığı piyano var ya o çok işe yarıyor ona koyuyorum en azından ağlayana kadar 2-3 dk idare ediyor bir de yanından gidince sürekli geliyorum diye sesleniyorum duyacağı şekilde ki yakınlarında olduğumu anlasın diye. Onun dışında balkon camını açıp karşısına oturtuyorum. Önceden anakucağına yatırıp eline diş kaşıyıcı veriyordum şimdi bebe yatmaz diye bir minder var ona yada mama sandelyesine oturtuyorum çok işe yarıyor.

Ben anlatamıyorum derdimi ya hala 5 dk ağlasın yazıyosunuz yeter cidden ya 5 DK DEĞİL YARIM SAAT AĞLIYOR SUSTURAMIYORUM MORARTIYOR KENDİNİ KUCAKTAN İNMİYOR 5 dk ağlasa ben neye bırakmayayım iyimisiniz ya akıl vermeyin öneride bulunun diye yazdım buraya boş boş konuşuyosunuz sanki denemedim ışıklı oyuncakları g.tümün rahatına canım sıkıldı geldim buraya yazdım lahavle ya. Lütfen abuk sabuk akıl verenler yazmasın adam akıllı çocuğu böyle olup çözüm bulanlar yazsın. Anam ağladı denemediğim yöntem kalmadı dışarı çık gir yapmaktan ayakta gezmekten topuk dikeni bel fıtığı oldum herkes neyin kafasını yaşıyor ya girin girin milleti eleştirin
Bu kadar gergin yaşıyorsanız hep zaten sizin stresi de hisseder susmaz hiç. Kadın bir güzel anlatmış. Hiç ağlatmazsanız her istediği şıp diye olursa ne olacak? Gideceksiniz ağlayacak geldiğinizi görecek güvenli bağlanmamın temelleri atılacak filan yani.

Bir sizin çocuğunuz istisna ve kimsenin yaşamadığını yaşıyor değilsiniz. Bi sakin olun.

Ben de aile akraba vs olmayan bir şehirde yaşıyorum. Eşim işteyken gündüz baş başaydık kızımla. %90 da böyledir, sanmıyorum herkes 5 kişi bebek bakıyor olsun. Tuvalete gideceğim zaman ana kucağına oturtup banyonun kapısının önüne koyuyordum yalnız bırakmamak için. Duş vb için de akşam eşimin işten dönmesini bekliyordum. Kimse için kolay olmuyor inanın. Ekran ilk 2 hatta 3 sene hiç olmasa süper olur. Ne kadar geç o kadar iyi.
Gündüz uykusu sırasında halledeceksiniz işlerinizi mecbur.

Back
X