• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeklerde ekran süresi

Benim bebeğim de 1 hafta sonra 6 aylık olacak. Ben de tek başıma büyütüyorum ki ben hayatında bebek tutmamış, hatta bir bebekle 1 saat den fazla aynı ortamda kalmamış bir insanım. Bebek bakımına dair 0 bilgi yani:)
Ben asla ekran vermedim vermeyi de düşünmüyorum. Özellikle bir de erkek olduğu için.

Ayakkarıyla bastığı piyano var ya o çok işe yarıyor ona koyuyorum en azından ağlayana kadar 2-3 dk idare ediyor bir de yanından gidince sürekli geliyorum diye sesleniyorum duyacağı şekilde ki yakınlarında olduğumu anlasın diye. Onun dışında balkon camını açıp karşısına oturtuyorum. Önceden anakucağına yatırıp eline diş kaşıyıcı veriyordum şimdi bebe yatmaz diye bir minder var ona yada mama sandelyesine oturtuyorum çok işe yarıyor.
Yok o piyanoyu sevmedi pek bebe yatmaz deneyeceğim öneri için teşekkürler

Bu kadar gergin yaşıyorsanız hep zaten sizin stresi de hisseder susmaz hiç. Kadın bir güzel anlatmış. Hiç ağlatmazsanız her istediği şıp diye olursa ne olacak? Gideceksiniz ağlayacak geldiğinizi görecek güvenli bağlanmamın temelleri atılacak filan yani.

Bir sizin çocuğunuz istisna ve kimsenin yaşamadığını yaşıyor değilsiniz. Bi sakin olun.
Bakın diyorum ki ağlıyor ve bir ağlamaya başladımı almazsam eğer yarım saat susmuyor ve o anda naparsam yapayım susmuyor artık kucağa almam bile fayda etmiyor soluğu hastanede alıyorum

Kızım uyurken tuvalete gitmeye çalışıyorum vaziyetim bu. Sıfır ekranda mıyız, hayır. Daha minnacıkken kayınpederim bırak sese alışsın görsün etsin minnacık çocuğa gösterdi. Hastaneye vs gittiğimde durmadığı zaman gösterdiler. Ben telefondan şarkı açıp ekranı kapatıyorum. Baksa da bişey göremez zaten. Ama şarkıları paso dinliyoruz yani. Bazende tv açık olsa bile umrunda olmuyor oyun oynuyor kendi kendine. Bu çocuktan çocuğa değişir, benim kızım kendi halinde oyun oynayabilen bi bebek, arkadaşımın var aynı aydalar kızını tv bile susturamıyor kolikte bir bebek asla memnun olmuyor oyun oynamıyor. Bu bebekten bebeğe değişir. Ki şuan günümüzde %90ımız desteksiz büyütüyoruz. Ailemden bende uzağım, halalar falan var ancak 2-3 günde bir 10-15 dk oynatmakta destek değil. Eşim sabah 6da gider gece 12-1de gelir bazen kızımızı bile göremez. Yani kaçış yolu değil ekran, şarkı dinletin, bu şaşkın ördek, unutkan balık oyuncakları var kukuli vs. Onlarda tvdeki şarkıları söylüyorlar biz onlarla oynatıyoruz.

Yok o piyanoyu sevmedi pek bebe yatmaz deneyeceğim öneri için teşekkürler
Bazı bebekler sesten bazı bebekler görüntüden hoşlanıyormuş. Sizinkisi neyden hoşlanıyor? Ona göre çözüm bulabilirsiniz. Bir de sesli kitaplar var çok güzel tv gibi kilitlemez ama bakmayı seviyor benimkisi mesela onu da deneyebilirsiniz

Bakın diyorum ki ağlıyor ve bir ağlamaya başladımı almazsam eğer yarım saat susmuyor ve o anda naparsam yapayım susmuyor artık kucağa almam bile fayda etmiyor soluğu hastanede alıyorum
Tamam ekran verin.

Bebeğinizin gelişimi nasıl? Ben o aylarda yürütece oturtuyordum tuvalete giderken, kapıdan beni izliyordu 😂
Yani günde toplam 5-10 dakika ekranın da bi zararı olacağını düşünmüyorum. Ama sürenin artmaması lazım. Bebeğiniz alışır ve ilerde daha fazla ekran isterse sorun olur kesinlikle.
Bende bunu duşa girerken mecbur yapıyorum. Kapıyı açık bırakıp yürütece koyuyorum gidemesin diyede banyoda şarkı açıyorum dinlicem hevesiyle uzaklaşamıyor

Bazı bebekler sesten bazı bebekler görüntüden hoşlanıyormuş. Sizinkisi neyden hoşlanıyor? Ona göre çözüm bulabilirsiniz. Bir de sesli kitaplar var çok güzel tv gibi kilitlemez ama bakmayı seviyor benimkisi mesela onu da deneyebilirsiniz
Sesler çok kısa süreli kurtarıcı oluyor aslında tv de bile 5 dk sonra ağlıyor oda ayrı tabi de şarkıda pek kurtarıcı olmuyor emzikte tutmadı hiç zaten meme reddi de yaşadık sütüm gelmiyor bu yüzden. Doğum yaptığım andan beri full tektim birinin gelip 15 dk alması için bile neler yapmazdım ki

Akıllı kelimesinin anlamını biliyorsunuzdur umarım
E zaten bildiğim için yazdım ya. Bebek o bebek. Siz sanıyorsunuz ki bizler hep bol desteklerle büyütüyoruz. Ya da bütün bebekler sakin bir sizinki ağlıyor. Hem reflüsü olan hem de kolik olan bir bebekti benim kızım. Tuvalet kapısında ana kucağına koyar tuvaletimi yaparken yada duşumu alırken bir yandan da ona şebeklik yapardım dikkatini çekebilmek adına. Ekrana sığınmadım çünkü bu daha da zorlaştırıyor süreci. Kısır bir döngü başlıyor önünü alamıyorsunuz. Doktor yürüteç önermeyip ekran önermiş olamaz değil mi ?

E zaten bildiğim için yazdım ya. Bebek o bebek. Siz sanıyorsunuz ki bizler hep bol desteklerle büyütüyoruz. Ya da bütün bebekler sakin bir sizinki ağlıyor. Hem reflüsü olan hem de kolik olan bir bebekti benim kızım. Tuvalet kapısında ana kucağına koyar tuvaletimi yaparken yada duşumu alırken bir yandan da ona şebeklik yapardım dikkatini çekebilmek adına. Ekrana sığınmadım çünkü bu daha da zorlaştırıyor süreci. Kısır bir döngü başlıyor önünü alamıyorsunuz. Doktor yürüteç önermeyip ekran önermiş olamaz değil mi ?
Valla ana kucağına koyup duş almak büyük lüks gerçekten akıllı bebişiniz varmış Allah bağışlasın🤍

Evet hepimiz desteksiz büyütüyoruz ve ekran vermiyoruz. Bize göre zararlı ve bu konuda katı fikirdeyiz ki bizler beş dk bile vermiyoruz. Siz de bu denli katı fikirli insanlara bunu sormasaydınız madem. Bir soru sorup sonra eleştirenlere ahkam kesmeyin lütfen!

5 dk ağlamıyor arkadaşlar inanın sizin tahmin edeceğinizde daha tahamüllü bir insanım ben 2 sene tüp bebek yaptım hamileyken hergün şantiyelerde 100 işçiyi kontrol edip 50 bin adım atan biriydim adımlarımı bir bir burda paylaşabilirim asla kolay kolay pes etmem keşke 5 dk ağlasa dediğiniz gibi gidip gelsem hiçbir oyuncakla oyalanmıyor hiç kimsem yok yanımda evet DESTEKSİZ BÜYÜTÜYORUM eşim akşam 8 de geliyor sabah 5 de gidiyor o asan kesen eleştirel tayfa ben ekransız yaptım diyosa çocuğu akıllıdır nokta. Herşeyi denedim herşeyi durmuyor yani bi ağladımı susmuyor morartıyor kendini yarım saat bu yüzden tuvalete gidemediğim için 10 gün kabız oldum yorgunluktan sütüm kesildi eleştirin diye yazmadım varsa aynı sorunu yaşayan alternatif bir çözüm bulan çözümünü yazsın harici olanlar konuşmasn
4.5 yas ve 2.5 yas annesiyim, atip tutuyorsak bilerek atip tutuyoruz.

Cocugun hicbir sekilde durmadan agliyorsa tv susturuyorsa sebebi dogustan tvye maruz kalmasidir ya da cocugunun fiziksel bir rahatsizligi var ve sen bunun icin doktora danismadin yani farkli bir açıklaması olamaz.

Emin ol zor karakterli 2 cocuk buyutuyorum ve desteksizim.

4.5 yas ve 2.5 yas annesiyim, atip tutuyorsak bilerek atip tutuyoruz.

Cocugun hicbir sekilde durmadan agliyorsa tv susturuyorsa sebebi dogustan tvye maruz kalmasidir ya da cocugunun fiziksel bir rahatsizligi var ve sen bunun icin doktora danismadin yani farkli bir açıklaması olamaz.

Emin ol zor karakterli 2 cocuk buyutuyorum ve desteksizim.
Yok 4. Aya kadar ekran görmedi bile sünnette ilk defa gösterdik ekranı. Kaç kere doktor gördü ağlayan bir bebek bu kucak istiyorsa kucağına alacaksın diyor 🤷‍♀️

Evet hepimiz desteksiz büyütüyoruz ve ekran vermiyoruz. Bize göre zararlı ve bu konuda katı fikirdeyiz ki bizler beş dk bile vermiyoruz. Siz de bu denli katı fikirli insanlara bunu sormasaydınız madem. Bir soru sorup sonra eleştirenlere ahkam kesmeyin lütfen!
Hayatım ben size ekran vereyim mi vermeyeyimmi diye sormadım ki vermek istemiyorum napmalıyım önerileriniz varmı diye fikir almak için yazdım yani BUNU YAŞAYAN ANNELERDEN S.ÇABİLMEK İÇİN OYALAMAK ADINA FİKİR SORDUM

Arkadaşlar tek başıma desteksiz çocuk büyütüyorum bazen tuvalete gitmek için 5-10 dk ekran önüne koymak zorunda kalıyorum bebeğim şuan 5 buçuk aylık ve sürekli ağlayan kucak harici durmayan bir bebek çok yoruluyorum vicdanım rahatsız oluyor ama tuvalete de gitmem gerekiyor varmı böyle bebeği olup farklı yöntemlerle büyüten anneler
Öncelikle Allah sabırlar versin size. Eminim ki buraya yazana kadar bir sürü yol denenmişsinizdir. Akıl vereniniz de çok olmuştur. Bebeğinizin hastanelik olacak kadar ağlamasının sizden ayrılamamasının sebebi ne acaba hiç doktorlarla konuştunuz mu?

Eşim nöbetli çalışan birisi, FARKLI şehirdeyiz tüm akrabalarımızdan. AİLELERİMİZ İLE İLETİŞİM SIFIR.
Kolu komşu YOK.
Bebeğimi TEK büyüttüm, ikinci bebeğim ilk bebeğim 18 aylıkken doğdu. Müzik hariç hiç birşey hala televizyonda yok.
Hala tekim, bahane bulmak kolay.
Tuvalete nasıl mı gidiyordum evde ilk bebeğimden 3 adet 2. Bebeğimde ise almak zorunda kaldığımız hamak, puset, ana kucağı, oto puseti adına ne derseniz onlardan var ve hangisinde ağlamazsa ona koyup tuvalete onunla götürüp göz temasında kalarak ihtiyaçlarımı gördüm.
Benim ilk bebeğimde tüp bebek. Yani bahanelerinizin tümü yalnızca vicdan rahatlatmak için uydurmaya çalıştığınız ama şefkatli annelerin asla yutmayacağı bahaneler.
Yemek yapamazdım kendime eşim ertesi gün gelince yerdim, bebeğime ek gıdasını hazırlar yedirirdim.
Bahaneyi bırakın herşeyi daha iyi nasıl yapabilirim odaklanın.

Tuvalet meselesi mi, nefes almak için mi yapiyorsun, yoksa tuvalete git yani ağlasa ne olur, hiç aglatmamak üzerine bı düzen kurulmaz, odaya gir çık alışsın ağlasın, oyuncak ver dağılır dikkati, ağlayacak yani kaçışı yok, 9 aylık oldu benimde hiç ağlamamszlik yapmadı sagolsun 😂😂

Öncelikle Allah sabırlar versin size. Eminim ki buraya yazana kadar bir sürü yol denenmişsinizdir. Akıl vereniniz de çok olmuştur. Bebeğinizin hastanelik olacak kadar ağlamasının sizden ayrılamamasının sebebi ne acaba hiç doktorlarla konuştunuz mu?
Hah sonunda yargısız bir mesaj :( zaten zor durumdayım insanlar öyle acımasızki sadece eleştiriyolar yazdığıma pişman oldum buraya. Ağlayan bir bebek doktorum herşey yolunda bazı bebekler çok ağlar normal bu süreç dedi

Back
X