• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeklerde ekran süresi

Tuvalet meselesi mi, nefes almak için mi yapiyorsun, yoksa tuvalete git yani ağlasa ne olur, hiç aglatmamak üzerine bı düzen kurulmaz, odaya gir çık alışsın ağlasın, oyuncak ver dağılır dikkati, ağlayacak yani kaçışı yok, 9 aylık oldu benimde hiç ağlamamszlik yapmadı sagolsun 😂😂
😀😀 inan tuvalete gidemiyorum karnım patlayacak daha

Eşim nöbetli çalışan birisi, FARKLI şehirdeyiz tüm akrabalarımızdan. AİLELERİMİZ İLE İLETİŞİM SIFIR.
Kolu komşu YOK.
Bebeğimi TEK büyüttüm, ikinci bebeğim ilk bebeğim 18 aylıkken doğdu. Müzik hariç hiç birşey hala televizyonda yok.
Hala tekim, bahane bulmak kolay.
Tuvalete nasıl mı gidiyordum evde ilk bebeğimden 3 adet 2. Bebeğimde ise almak zorunda kaldığımız hamak, puset, ana kucağı, oto puseti adına ne derseniz onlardan var ve hangisinde ağlamazsa ona koyup tuvalete onunla götürüp göz temasında kalarak ihtiyaçlarımı gördüm.
Benim ilk bebeğimde tüp bebek. Yani bahanelerinizin tümü yalnızca vicdan rahatlatmak için uydurmaya çalıştığınız ama şefkatli annelerin asla yutmayacağı bahaneler.
Yemek yapamazdım kendime eşim ertesi gün gelince yerdim, bebeğime ek gıdasını hazırlar yedirirdim.
Bahaneyi bırakın herşeyi daha iyi nasıl yapabilirim odaklanın.
Göz temasıyla susuyorsa akıllı bir bebeğiniz var demektir Allah bağışlasın 🤍

Susmuyor, yanında olduğumu hissediyor ve katılarak ağlamıyordu en azından. Susuyor gibi bir şey söylemedim, hangi pusette o ihtiyaç anımı giderirken duracaksa onunla götürüyordum.

Sizinki TV ile susuyor sanırım garibim. Anneye bakıp susmak varken (!)

Susmuyor, yanında olduğumu hissediyor ve katılarak ağlamıyordu en azından. Susuyor gibi bir şey söylemedim, hangi pusette o ihtiyaç anımı giderirken duracaksa onunla götürüyordum.

Sizinki TV ile susuyor sanırım garibim. Anneye bakıp susmak varken (!)
Kucağımdan inmesi yetiyor ağlaması için

Yok 4. Aya kadar ekran görmedi bile sünnette ilk defa gösterdik ekranı. Kaç kere doktor gördü ağlayan bir bebek bu kucak istiyorsa kucağına alacaksın diyor 🤷‍♀️
4 ay uyku gerilemesi sureci var, yani gun ici uykularindan en az 1 tanesi gidecek, uykuya direnis başlayacak, cevresel farkindaligin arttigida bi surec.

Cocugunuzun sosyal gulumsemesi, basini kaldirmasi, dik tutmasi gibi seyler ne durumda? Tummy time yaptiriyor musunuz?

Tv vermemek icin onerilerde bulunma adina cocugunuzun once sikintisini cozmek lazim.

Simdi once sunu bi netlestirelim, bu aylarda cocuk sizle tek vucut zannediyor kendisini hala... dolayisiyla sizin olmadiginiz anlarda canindan can gidiyor gibi aglamasi asiri derecede normal.

Emziriyor musunuz? Mama mi veriyorsunuz?

Ten temasi yaptiginizi dusunuyorum? Uyku ve banyo gibi durumlarda direnc var mi?

Yerde siz yanindayken duruyor mu?

4 ay uyku gerilemesi sureci var, yani gun ici uykularindan en az 1 tanesi gidecek, uykuya direnis başlayacak, cevresel farkindaligin arttigida bi surec.

Cocugunuzun sosyal gulumsemesi, basini kaldirmasi, dik tutmasi gibi seyler ne durumda? Tummy time yaptiriyor musunuz?

Tv vermemek icin onerilerde bulunma adina cocugunuzun once sikintisini cozmek lazim.

Simdi once sunu bi netlestirelim, bu aylarda cocuk sizle tek vucut zannediyor kendisini hala... dolayisiyla sizin olmadiginiz anlarda canindan can gidiyor gibi aglamasi asiri derecede normal.

Emziriyor musunuz? Mama mi veriyorsunuz?

Ten temasi yaptiginizi dusunuyorum? Uyku ve banyo gibi durumlarda direnc var mi?

Yerde siz yanindayken duruyor mu?
Evet başı kaldryor gülümseme var rummy sık sık yaptırıyorum. Malesef fışkıran sütüm hergün 2-3 saat uyumaktan artık yok o yüzden dolaptaki sütler ve mama devam ediyorum ten teması yapıyoruz bol bol birlikte banyoya giriyoruz hergün

Kucağımdan inmesi yetiyor ağlaması için
Bebek ya normal değil mi? 😁 Keşke tüp bebek sürecini geçiren ve DESTEKSİZ bebeğini büyütecek annelere babalara ebeveynlik eğitimi verilse. En azından arkasına sığınıp abuk sabuk bahaneler üretmeye utanırsınız.
O süreçten geçtim, bunu yapıyordum, şöyleydi, böyleydi diyemezsiniz.
Yengeç oyuncak alabilirsiniz tummy time sık sık(!) yaptırıyorsanız madem, onu izler. Ki hani kucağınızda olmuyor ya onu ağlatmadan nasıl sık sık yaptırıyorsunuz merak ettim açıkçası.

Bebek ya normal değil mi? 😁 Keşke tüp bebek sürecini geçiren ve DESTEKSİZ bebeğini büyütecek annelere babalara ebeveynlik eğitimi verilse. En azından arkasına sığınıp abuk sabuk bahaneler üretmeye utanırsınız.
O süreçten geçtim, bunu yapıyordum, şöyleydi, böyleydi diyemezsiniz.
Yengeç oyuncak alabilirsiniz tummy time sık sık(!) yaptırıyorsanız madem, onu izler. Ki hani kucağınızda olmuyor ya onu ağlatmadan nasıl sık sık yaptırıyorsunuz merak ettim açıkçası.
Yazık sizlere destek için yazdım buraya malesef hemcinslerim yine düşman kesildi yazık çok yazık en iyi siz baktınız en mükemmel anne sizsiniz !!!!!!!!!!!

iki yıl tüpbebek için kostururken esinizin sabah cikip aksamin köründe geldigini, sizin anne kaynana abla gorumce vsnizin olmadigini, "gel onbes dk cocuga bak" deme yakinliginizin oldugu komsunuzun olmadigini bilmiyor muydunuz?
bu kadar yalniz kalacaginizi bile bile cocuk yapmak icin cabalayip sonra "tek bakiyorum" diye sızlanmak neden ben de bunu anlamiyorum.
herkes tek bakiyor cocuguna. bazilari kaynana apartmaninda yasiyor onlarin cocuguna sülale bakiyor ama secme imkanlari olsa eminim yalnizligi secerlerdi.
benim annem dogumuna bile kimseyi istememis, lohusaligindan itibaren esiyle yalnizmis iki cocuk - kj bir de agir hastalik donemi gecirmis.
ablam da kimseyi hastane odasina bile jstemedi, esiyle bir sekilde halletti. ben de su an hamileyim ayni sekilde evimde kimseyi istemiyorum annem vs gelmeyecek. planladigimiz gibi olursa ikinci cocugum hepten baska ulkede dunyaya gelecek.
bir yerde hepimiz yalniz büyütüyoruz. bu kadar dramatize etmeye hic gerek yok.
size özel degil şu forumun yarisindan cogu ailesinden uzakta cocuk buyutuyor.
Ben anlatamıyorum derdimi ya hala 5 dk ağlasın yazıyosunuz yeter cidden ya 5 DK DEĞİL YARIM SAAT AĞLIYOR SUSTURAMIYORUM MORARTIYOR KENDİNİ KUCAKTAN İNMİYOR 5 dk ağlasa ben neye bırakmayayım iyimisiniz ya akıl vermeyin öneride bulunun diye yazdım buraya boş boş konuşuyosunuz sanki denemedim ışıklı oyuncakları g.tümün rahatına canım sıkıldı geldim buraya yazdım lahavle ya. Lütfen abuk sabuk akıl verenler yazmasın adam akıllı çocuğu böyle olup çözüm bulanlar yazsın. Anam ağladı denemediğim yöntem kalmadı dışarı çık gir yapmaktan ayakta gezmekten topuk dikeni bel fıtığı oldum herkes neyin kafasını yaşıyor ya girin girin milleti eleştirin
cocuk annesinin stresini hisseder. bu kadar huzursuz bjr bebek olmasina şaşirmadim

Yazık sizlere destek için yazdım buraya malesef hemcinslerim yine düşman kesildi yazık çok yazık en iyi siz baktınız en mükemmel anne sizsiniz !!!!!!!!!!!
Destek oldum zaten,
Yengeç oyuncak önerdim?
Sizin ihtiyacınızı giderirken kullanabileceğiniz bebeğinizin durabileceği puset ile birlikte girmenizi önerdim?
Ama yok laf sokayım, yok tersleyim, yok mağduru oynayayım daha cazip dimi?
Yetmedi beni stalklayıp bdv başlığındaki konuma gelip acılarımı tiiye alıp kendi çapınızda laf sokup beni demorize ettiniz 🤣

Sizin çözüm telefonu elinizden bırakıp s*çmaya gitmeniz.

Ağlayan kucaktan indiği an durmayan bebeği olan anne(!) bu kadar telefonla meşgul olamaz.

Hah sonunda yargısız bir mesaj :( zaten zor durumdayım insanlar öyle acımasızki sadece eleştiriyolar yazdığıma pişman oldum buraya. Ağlayan bir bebek doktorum herşey yolunda bazı bebekler çok ağlar normal bu süreç dedi
Şimdi diğer konunuza da baktım çocuğunuzun sanırım çok oyuncağı var. Hepsinin ortalarda olması da ters tepki yapabilir. Biraz bebeğin canının sıkılmasına izin vermeniz gerekiyor sanki. Bir de şartlama yöntemini denediniz mi hiç? Her tuvalete gittiğinizde aynı şarkıyı açabilirsiniz. Küvete oturtup önüne bebek kitapları koyabilirsiniz. Aynı mekanda hep aynı ritüel bebeği de güvende hissettir. 1 hafta sonra küveti dışarı çıkarırsınız kapı açık kalır. Bir sonraki hafta kapı kapalı olur. Bir sonraki hafta küvet olmaz sadece kitaplar kalır. Bir de şunu düşündüm acaba yoğun stres mi yaşıyorsunuz? Aman dikkat, dur yapma, ay üstün battı vs. şeklinde çocuğa yansıtıyor olabilir misiniz?

Şimdi diğer konunuza da baktım çocuğunuzun sanırım çok oyuncağı var. Hepsinin ortalarda olması da ters tepki yapabilir. Biraz bebeğin canının sıkılmasına izin vermeniz gerekiyor sanki. Bir de şartlama yöntemini denediniz mi hiç? Her tuvalete gittiğinizde aynı şarkıyı açabilirsiniz. Küvete oturtup önüne bebek kitapları koyabilirsiniz. Aynı mekanda hep aynı ritüel bebeği de güvende hissettir. 1 hafta sonra küveti dışarı çıkarırsınız kapı açık kalır. Bir sonraki hafta kapı kapalı olur. Bir sonraki hafta küvet olmaz sadece kitaplar kalır. Bir de şunu düşündüm acaba yoğun stres mi yaşıyorsunuz? Aman dikkat, dur yapma, ay üstün battı vs. şeklinde çocuğa yansıtıyor olabilir misiniz?
Bunları deneyeceğim acaba çok oyuncak kafamı karıştırıyor diye düşünmüyor değilim

Mutfaktaki zararsız her şeyi sırayla eline verin. Bir süzgeç mesela. Sıkılana kadar sadece wc işinde verin. Rotasyon çok önemli.

Herkesin soyledigine bir kulp bulmuşsunuz ben de ikiz büyütüyorum desteksiz madem öneri istiyorsunuz eleştiri istemiyorsanız şöyle bir şey tavsiye edebilirim. Çocuğunuzun kendi videolarını Çekin yani madem açacaksınız önüne çok renkli olmayan hızlı geçişleri olmayan lavaboya gittiğinizde izleyebileceği iki 3 dakikalık videolarını Çekin sadece kendini izlesin . Telefondan değil televizyondan açıyorsanız da telefondan televizyona yansıtma yapın kendinin böyle oturduğu hareket ettiği sizin onunla oyunlar oynadığınız şeyi açın ona videoyu.

Herkesin soyledigine bir kulp bulmuşsunuz ben de ikiz büyütüyorum desteksiz madem öneri istiyorsunuz eleştiri istemiyorsanız şöyle bir şey tavsiye edebilirim. Çocuğunuzun kendi videolarını Çekin yani madem açacaksınız önüne çok renkli olmayan hızlı geçişleri olmayan lavaboya gittiğinizde izleyebileceği iki 3 dakikalık videolarını Çekin sadece kendini izlesin . Telefondan değil televizyondan açıyorsanız da telefondan televizyona yansıtma yapın kendinin böyle oturduğu hareket ettiği sizin onunla oyunlar oynadığınız şeyi açın ona videoyu.
Aaa mantıklı aslında bu fikir deneyeceğim valla 🙏

Eşim nöbetli çalışan birisi, FARKLI şehirdeyiz tüm akrabalarımızdan. AİLELERİMİZ İLE İLETİŞİM SIFIR.
Kolu komşu YOK.
Bebeğimi TEK büyüttüm, ikinci bebeğim ilk bebeğim 18 aylıkken doğdu. Müzik hariç hiç birşey hala televizyonda yok.
Hala tekim, bahane bulmak kolay.
Tuvalete nasıl mı gidiyordum evde ilk bebeğimden 3 adet 2. Bebeğimde ise almak zorunda kaldığımız hamak, puset, ana kucağı, oto puseti adına ne derseniz onlardan var ve hangisinde ağlamazsa ona koyup tuvalete onunla götürüp göz temasında kalarak ihtiyaçlarımı gördüm.
Benim ilk bebeğimde tüp bebek. Yani bahanelerinizin tümü yalnızca vicdan rahatlatmak için uydurmaya çalıştığınız ama şefkatli annelerin asla yutmayacağı bahaneler.
Yemek yapamazdım kendime eşim ertesi gün gelince yerdim, bebeğime ek gıdasını hazırlar yedirirdim.
Bahaneyi bırakın herşeyi daha iyi nasıl yapabilirim odaklanın.
82 kilo ile doğurdum, 3 hafta içinde 68 kiloya düştüm😂 yemek yiyemiyordum ki uyumuyordum bile😂 s.çmak için de uyumasını bekliyordum😂 bir defa da altıma kaçırdım😂😂😂

Hanımefendi sizin bebeğiniz de akıllı aptal değil bebek o daha. Uslu demek istiyorsunuz sanırım ama sürekli sizinki akıllı akıllı diyince yanlış anlaşılıyor. Akıllı olmak başka bir şey uslu olmak başka bir şey

Back
X