Bebeklerim ve ben... yapabilir miyim?

sağolsun teklifini yapmış ama mecbursun demesi yanlış.. arz ederse sende istersen buyursun gelsin sende baksın ama sen 2 çocukla orada sığıntı gibi olursun

sakın canını sıkma..tabiki başarırsın bakarsıın sen bi annesin çünkü...anneler herşeyi başarırlar unutma...valla benim annem aralarında 21 ay olan iki çocuk büyütmüş yanında ne anne ne kayınvalide...... ikisi de sapasağlam birisi öğretmen birisi avukat...bi de biyolog var :)))) ama onu bizden 9 yıl sonra büyüttü o yüzden saymadım...

kendine güven Allah sana annelik yetilerini vermiştir....

kendi evinde gönlünce büyüt çocuklarını.....

Son düzenleme:
bu ve benzeri durumlarda, kimisi -bana yardımcı olacak kimse yok- diye yakınır, kimiside yardımcı olacak birileri vardır ama istemez,şikayet eder,insanoğlu işte.....

yuh artık 20 günlükken neden başlıcaktın mesela kuru fasülye bi acılı adana falan mı :roflol::roflol: ey Güzel Allah ım sen nelere kadirsin?? o zaman anne sütüne ne gerek var(!) yardımları olur elbette ama bu tarz şeyler hele bir de lohusayken adamı çileden çıkarır emin ol psikolojin mahvolur..bence gitme derim varsın evde çocukların aynı anda ağlasın..varsın aynı anda çiş yapsın..alışırsın;alışırlar ...anlaşılan sen d kafaya takan birisin gidersen aradan zaman geçse de yapılanları kafaya takacaksın..boşver..gelebilirse kayınvaliden gelsin 1 hafta annen 1 hafta..kafan ahat olsun önemli olan bu..tamam belki onlar kendilerince doğru bildiklerini yapıyorlar empati kurarsak...ama arada kuşak çatışması mıdır yoksa şimdiki biz gelinlerin "çocuğumu büyütüreken kimsenin karışmasını istemiyorum" düşüncesi midir gelemiyoruz bunlara bu da bir gerçek...mesela ben de lohusalığımı olduğu gibi kayınvalidemin köyünde geçirdim dışarı çıkıp içeri girince ellerimi sobanın borusuna sürdürüyordu:roflol: bebek 40 ı çıkmadan çatıdan dışarı çıkmazsa iyi olurmuş...bu tarz batıl inanışların dışında doğruluk payı olan şeyleri de diyordu tabi bazen..amannnn boşver onlar öyle büyümüş öyle görmüş doğruyu öyle biliyor de geç geçmişe..ama kafayı takacaksan sinir olacaksan gitme derim sana tatlılıkla atlatmaya bak hatta eşini kullan bu konuda kendini kötü etme eşin halletsin bu konuyu..

canım benimde oğlum 11 aylık şuan ve martta tkrar doğum yapcamkayınvalidemle evlerimiz yakın 300 metre ancadır ama böyle olduğu halde bile oğlumun orda kalmasını istemiyorum ben alırım arası bakarım diyo ama ben istemiyorum inşallah doğcak olan yavrumun bebekliğide aras gibi olur bana çokeziyeti olmadı rahat büyüttüm diğeride böyle olusa zorlanmam ikisinede bakarım benim sana tavsiyem gitme gidince hem diğer çocuğunun huyları değişcek şımarcak senidinlemicek sen karışamıcaksın kayınvalidenler laf söyletmicek daha neler çıkcak kimbilir allah yardımcımız olsunda güzel güzel bakalım yavrucaklarımıza anneler herşeyin üstesinden gelir benim tek avantajım misafir gelince yada acil işim çıktığında en azından birini bırakabilcem

ben kesinlikle gitmezdim.. hem kendi evin degil rahat edemiyeceksin hemde ilk cocugundan bilirsin dogumdan sonra cok hassas bir dönem valla bana kendi annemin söyledigi bile batiyordu lohusalik döneminde o yüzden kendin bak derim... ilk basta zorlanirsin ama zamanla alisirsin .. Simdiden kolay bir dogum diliyorum , saglikla kucagina alirsin insallah

benim bebisim iki aylik kaynanamda bir hafta kaldim bebegim 3 haftalikken omrumden omur gitti..
sakin ha en rahati evin
gerekirse maddi durumun musaitse ev isleri icin haftada bir iki defa temizlikci bayan cagirabilirsin annen yakinsa musaitse arada yardima gelebilir
kesinlikle ozguvenini kaybetme cogu insan yapabiliyor sen neden yapamayacaksin boyle dusun ve kendi kendini motive et ..

Kimsenin istemesiyle olmaz.İstemiyorsanız k. valide ye İSTEMİYORUM diyin. Olsun bitsin.Kendi aileniz yok mu? Onların yanına gideceğinizi de söyleyebilirsiniz. bence kendi başınıza da halledersiniz siz.Bu kadar büyüttüm çocuğumu bunu da büyütürüm Allahın izniyle deyin o mesajı alır.

Ben kendi başımın çaresine bakmayı tercih ederdim..İlk bi hafta çok yardımcı olmak istiyosa gelsin kalsın..Sonra iyileşirsin zaten kendin bakabilirsin..

Yerinizde olsam kendim bakardım. Tabi arada anneler yardım için gelebilirler ama 6 ay düzeninizi ve sinirlerinizi yıpratmaya değmez. Kendi bildiğinizgibi biraz zorlansanız da kafanız rahat olarak büyütürsünüz yavrularınızı.

gitmezdimmm.. gitmem gerekiyosa illakide
giderim ama 5-6 ay kalmamm asla.15-20 günü geçirmezdim..
ama ilk seçimim gitmemek olurdu... eger zor oldugunu düşünüyolarsada
kaynanam yada annem bizde kalsın ne var yani..

dogum yaptıgınızda evde 1,5 yasında ve yenı dogmus 2 bebek olacak
esınızın sıze bırakması ılgınc
eger sıze elınden geldıgınce yardımcı olabılırse gıtmenıze gerek yok

ılle de her gun cesıt cesıt yemek yapmak zorunda degılsınız
mısafır agırlamak zorunda da degılsınız
bu sekılde zaten bebekken karnını doyurup altını degıstırıp uyutunca bakımı 1,5 yasındakıne gore daha kolay olur

bence evınızde daha rahat edecegınızı dusunuyorum

kendin bakabilirsin canım niye bakamayasın ki
senin 2 tane olacak benim 3 tane var ve tek başıma bakıp büyütüyorum yakınımda hiç kimsem yok
zor oluyor ama üstesinden geldim şükür.sende kendine güven canıma.s
kaldı ki 6 ay da çok zun bir süre.:bbo:eğer yardım etmek istiyorsa doğumunda gelsin 1-2 hafta kalıp gitsin kayınvaliden yeter
oraya gidip sinirlerini boşuna yıpratma derim ben

benim lohusalığım berbat geçmişti her telden bir ses oluyor sütün yok diye diye sütüm gerçekten gitti herşeye takan biriyim gitme bence arkadaşım yaparsın kendine güven yeterki

İstemiyorsanız gitmeyin bence de. Daha çok strese gireceksiniz hiç yoktan.
Ben tek başıma bile hiçbir yerde rahat edemiyorum evimi arıyorum.
Çocuklarla hiç düşünemiyorum bile.:bbo:

Allah yardım ediyor inanki. Benimde 2 yaşında bir oğlum var kızımda nerdeyse 3 aylık oldu...
Bu arada kaç haftalık hamilesin bebeğin cinsiyeti bellimi ? Kızlar erkeklere göre daha sakin yapıda oluyorlar valla çok ta güzel ve zevkli bakıyorsun tek yapmam gereken biraz sabır göstermek... ben 1 ay sanra işe de başlayacağım. ilk 1 ay annem yanımdaydı sonrasını hep ben hallettim eşinde yardımcı oluyorsa bence hiç düşünme bile benide kayın validem bir kaç kere çağırdı (1-2 gün bizde kalın diye) bende istiyorsan sen gel ben iki çoçukla rahat edemem dedim insanın kendi evi gibi olmuyorya .....

ah canım yaaa.bende aynı senin durumundayım...10aylık bir oglum var ve 4aylık hamileyim.benimde senin kaynana gibi bir kayn.var.hatta daha beteri.ilk hamileligime hic sevinmemişti.bunda küplere bindi.ahlar vahlar cekti.3aylık cocugumu aldır diye tutturdu.herşeyime karışır.hatta ikinci hamileligimi duydugu halde bizi ayırmaya kalktı falan.....bence hic gitme.bi deneyim olmazsa evime geri gelirim diye falanda sakın düşünme.göndermez zaten.degilmi?bence kendini şimdiden motive et.ben iki cocugumada iyi bakarım,,bakacam diye kendine güven ver.olmazsa kendi annen varsa arada yardıma gelir sana.ama bence yaparsın yaaa.ben kendime güveniyorum mesela cocuklarıma en iyi şekilde bakcam.sende kendine güven.ve bunu en fazlasıyla kaynanana belli et.eşinede tabi.senin bu işin üstesinden gelecegine inansın kayn.nan.yani bize geleceksin demesini engelle sözlerinle.ben bakarım cocuklarıma falan de.Allah yardımcın olsun canım.bebişlere iyibak.kafanı fazla yorma psikolojin bozulmasın.bebegede yansır annesi...:)))))opuyorumnanaktan a.s.

bakarsın
niye bakamıycanmışsın
kendine güven biraz
ben son doğumumu yaptığımda
1.oğlum 7 yaşında birinci sınıfa başladı ne kadar ilgilenmem gerekltiğini düşün
2. oğlum 2 yaşındaydı
ve 3. oğlumu doğdum

tabiki zorlandım ama şükür bakabildim

sadece kendine güven

kendine şunu söyle

herkes başarabiliyo bende başarıcam çocuklarımı büyütücem

29 aylik ikizlerim var ve 2 gun sonra dogum yapicam.annem yanim da simdilik ama 2 ay sonra gidicek ve yanliz kalicam kesinlikle dusunmezdim baska bir evde kalamyi kendi annemde bile cunku herseye pek bir kairisiliyor.Evim evim derim belki cok yorulurum ama en azindan kendi duzenim olur.Sende dusnme gitmeyi ve kendiene guven bu konuda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…