bebişlerimizin yediklerini paylaşalım hem böylece fikir de edinmiş oluruz,benim kızım 7 aylık bugun sabah hiçbirşey yemek istemedi sütünü içti öğlen 12de un çorbası içti birazcık 14.30da sütünü içti yattı,uyanınca yogurt vermeyı dusunuyorum,bugun portakal suyuyla danonede vermeyi düşünüyorum zaten baska da bırsey yemıyoruz,kafamçokkarıştıgamyoncuiremsu
Ben işteyim ama menüsünü akşamdan belirleyip anneme söylüyorum ve ona göre hareket ediyor.
Elif hanım sabah ben işe gitmeden 7,5 gibi emdi.
Saat 11'de ıhlamur içine 3 cici bebe, bir ceviz rendesi bulamacı yanında da ayrı olarak bir yumurta sarısı, labne peyniri ve ekmek içi ve bir çay kaşığı pekmez yedi.
Saat 3'de emzirmek için eve gittim, emdi.
Şu saatlerde de domatesli ve maydanozlu şehriye çorbası yiyiyor olması lazım.
7 gibi belki meyva yer.
Akşam biz yemek yerken de tavuk haşlaması vericem ekmek içiyle birlikte.
Gece 10'da yatarken de emicek inşallah.
Gece emzirmemeye çalışıyorum artık. Sabaha karşı 5,5 - 6 olmasını bekliyorum.
canım bu arada un çorbasının tarifini verebilir misin...ben bir türlü beceremedim şu çorbayı yapmayı...
bir de çok iyi düşünmüşsün bu konuyu açmayı ama herkes önce bebeğinin kaç aylık olduğunu belirtip sonra yazsın ki karışıklığa sebep olmasın...
benim kızım da 7 aylık.. iştahsızlıkla başımız dertte. doktorumuz günde
bir öğün kahvaltı
bir öğün yoğurt
bir öğün kaşık maması
bir öğün meyve
bir öğün çorba
bir öğün sebze püresi
bunların dışında da alabildiği kadar anne sütü alması gerek dedi.. hesaplıyorum. çocuğun bütün bunları yemesi için 3 saatte bir beslemem gerek. ama bu hiç mümkün olamıyor ki( sizler nasıl beceriyorsunuz...???
bi de bi sorum alacak....
bebeklerinize kemik suyu veriyormusunuz???
benim kızım da 7 aylık.. iştahsızlıkla başımız dertte. doktorumuz günde
bir öğün kahvaltı
bir öğün yoğurt
bir öğün kaşık maması
bir öğün meyve
bir öğün çorba
bir öğün sebze püresi
bunların dışında da alabildiği kadar anne sütü alması gerek dedi.. hesaplıyorum. çocuğun bütün bunları yemesi için 3 saatte bir beslemem gerek. ama bu hiç mümkün olamıyor ki( sizler nasıl beceriyorsunuz...???
bi de bi sorum alacak....
bebeklerinize kemik suyu veriyormusunuz???
bizde çok zorlanıyoruz ek gıda konusunda daha alışamadık tam olarak ne meyve ne sebze ne yumurta işte bi un corbası yogurt danone bıde bazen meyve suyu o kadar,un corbasını yaparken tavuk veya eti kaynatıyorum ıyıce sonra içine salça koyuyorum bir kaşık falan ayrı bir kapta unu suyla çırpıyorum yınede opak olmasın dıye tel suzgecten gecırıp dokuyorum corbanın ıcıne unun mıktarını hep göz kararı ayarladığım için net bir miktar veremem ama ortalama 3,4 bardak suya bir kaşık un olabilir koyu olursa su eklersin sıvı olursada bıraz daha un o kadar kendımız içerkende üzerine kırmızı bıber yakıyorum inşallah senın bebegınde sever,afiyet olsun...:içelim:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?