Bebeklerimiz Nasıl Büyüyorlar ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi febi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
mayacım üzülme canım hepimiz aynıyız az çok ..

cümle kurmak için daha vakitleri var ama merve su bile istemiyor hala çok sinir oluyorum dediğim gibi kakasını da haber vermiyor..

sayma işini denedim benim kız pek ilgilenmedi.. bazen öyle bişey sölüyo kalıyorum .. bazen çok basit şeyleri sölemiyor.. böyle işte..

inatlaşmamayı öğrendim gibi.. inatlaşınca çok hırçınlaşıyolar.. kuralcı olmak bu yaşta sökmüyo maalesef..

merve ye annecim demeyi öğrettim.. devamlı evin içinde annecim diyerek geziyo deli oluyorum .. annecim babacım demesi çok hoşuma gidiyo .. uyanınca bi kez günaydına benzer bişey dedi bu da çok hoşuma gitti .. söyletmeye çalıştığım şeyleri söylemez başka her şeyi söyler zilli .. konuştukça çok tatlı oluyolar :asigim:

ireme kocaman bir masallah

efemin kelimelerini ve cümlelerini sayayim size.

baba yok
baba gel
yat
kalk
anne
dede
teyze
hala
cipcip yok:)) (balik yok dio :) )
aloo gel
cok korktum (cok kooktum:) )
dört ( sayilardan bir tek bunu biliyo)

allah kac diince 1 gösteriyo

eline anahtari alip bay bay dio.

ondan baska odada dolabin icinde bulunan birseyi istiyorum gidip getiriyo.

duyu organlarini gösteriyor.
ama dudak ve kulagi karistiriyor cogu zaman :)

kedi ye ledi diyor görünce.
köpegede vuf vuf

daha vardirda aklima gelmiyor simdi.

sanirim efe yasina göre oldukca normal.

hosuma gitmeyen tek sey sürekli beni ve etrafinda kim varsa dövüyor.
hosuna gitmeyen birsey olunca pat pat vuruyor. deli ediyor beni.
ne yaptiysam vazgeciremedim.

ewet irem e maaşallah bu arada ..

merve nin sölediği kelimeler de

geldi
baba geldi
atti

öp
anne
baba
babanne
dede
teyze
oturdum
elma

bunları hatırladım ..

maşallah kuzucuklara
bizimkide anne baba
anneanne
gel
git(diitt)
attı
lelaaa (leyla diyo ) artık beni bu şekilde çağırıyo
hatann (hasan diyo ark.ismini öğretti sanki aşıklar gibi hattaan diyo)
bişey isteyince getiriyo
kapıyı kapat diyorum kapatıyo
bebeği ile oyu oynarken datt diyo
ninni söylüyo huhu hu Allah ı va va Alllalllah diyo
babasına giderken öpücük atıyo
duyu organlarını gösteriyo
elini poposuna vurup popuşumu ye yapıyoo :roflol:
kaçırdığındada dırt diyo :roflol:

ayyy kübra alemsin :sm_cool:

efeye de maaşallaaaaahhhhhhhhhh askitooommm

ireme maşşalah kocaman. çınara efeye merveye duruya cimcime senin kuzunada kocaman maşşalah.
hemen hemen aynılar.bizde sorun yok onlarda var sanırım. şarkı söyleyen kız hipotiroidili çok zorluklar yaşadılar o yüzden dil gelişiminin iyi olması çok mutlu ediyor bizi.
aman geç olsun güç olmasın.
urasda eve sevmediği onunla oynamayan biri gelirse kapıya götürüp gidin der gibi açtırıyo bay bay yapıyo :)))

tüm bebişlere maşallah. Bence hepsinin ilgi alanı farlı biri birşeyi daha iyi yapabilirken biri bir diğerini.
Melis de henüz çok bilinçli cümle kurmuyor birkaç kez tesadüf etti. Ama çok şey anlatıyor bana tabi yarısını anlıyorum o ayrı :)) ne yaptınız kızım bugün oyna diyor ne ile oynadınız kızım bebek havhav anlatıyor. Asya seni uyuttumu diyorum onu anlatıypr falan. İşte artık herşeyi anlıyor. Tel ile saatlerce kponuşuyor dedesi ile konuşuyormuş dede mama diyor sonra anlatıyor ııı oooo uuuu çok komik ona kablolu ama çalışmayan bir tel koyduk ortaya onunla konuşuyor. Bir de müzik çalışğı zaman çok güzel oynuyor parmakları görseniz.
10a kadar bütün sayıları biliyor ama zaman zaman takıntıları oluyor şimdilerde 6 ve 10. bir ara 1 ve 4tü.
her söylediğimi tekrarlıyor.

duru çok net konuşuyor ayşegülcüm melis elinden bebeğini aldı ayşegülde dediki duru melise söyle versin dedi "versin" diyor. Bizimki henüz emirci ver gel git duru versin bile diyor tatlışım benimn.

maşalalh tum bebeklere hepsı bırbırındenn becerıklı akıllı valla maşalahhh..

ERENDE DE
anne,
baba,
babananne,
gel,
anne mama,
hadi anne,
atta,
cansel(cancee dıyor komuşumunkızı onu çok sevıyorr)
suuuu,anne şuuu
cici ye cicee dıyorr,
kedıyi görünce mıyavlamaya başlıyoo miyaa miyaa diye köpeğa howw how
dıyor çok fazla konuşmuyor ama ne ısterse ıstiyeyım gıdıp alıyo gelıyorr ama konuşmuyorr arkadaşımın kızı varr 6 temmuz doğumlu erenle 20 gun aralrı var ama maşalahı varr herşeyı konuşuyor dıyebılırım herşeyı söyluyorr ..

errende bütünn duyu organlarını söluyor hatta göbekını dötünü herbişinii sorunca gösterıyorr..

bırde bu aralar bırşeye kızınca hemen dövmeye kalkıyor ,istedıklerını yapmayınca tokat sallıyor kım olursa olsunn :)))
bırde hemen alındekı bırşeyı yere atıyor kırıyor delı olucamm alın ebırşey vermesemde gıdıp mutfaktan alıyorr ..geçenlerde gitmiş çekmelerden tırmanmış tezgahın üzerinden cam kaseyı alıp gelmışş oturma odasına yere fırlattıı hertaraf cam olduu ..düşünün bunurn gibi bırsuru örnek su içtiği bardakların bırçoğundan bırdaha su içmek nasıp olmadııı ner vara atıyor sürekli dağıtma işlerınde inşalah en kısa zamanda vazgeçerr ..

babsını uğurlarken yada bıryerden eve dönerken yanı kısacazı bırı gıderken yada bız bıryerden ayrılırken hemen bay bay yapıyorr dışarı gıtmek ısteğinde kapıı yı açıp bana bay bay yapıyorr.. aklıma gelenler bunlarr
..

Son düzenleme:
uyukum kaçtı biraz çalıştım uyuyacağım melis bugün ne yaptı anlatayım aslında hergün yapıyor ama bugün çok acıkmıştı istekleri ve konuşması çok netti.

sabah ben ona kahvaltı hazırlıyorum acıkmış dönüp ağlaşıp duruyor ben de oyalamak için git mama sandalyeni getir dedim odadaydı akşamı orada yemiştik orada kalmış. Bayaa oyalandı sonra yarı ağlamaklı eteklerimi çekiştirerek teee teee diyor o neki dedim ilk defa böyle bir ifade duydum tüm kısaltmalara alışıktım ama bunu tanımıyorum. Gittim baktım mama sandalyesine terlik takılmış gelmiyormuş. neyse aldık geldik ben son hazırlıkları yapıyorum bir yandan mama sandalyesine tırmanmaya çalışıyor bir yandan otur otur diyor. neyse oturttuk sonra başladı önlüüü önlüüü demeye neyse önlüğünü de taktım sonra kıyamet koptu işte mamaaaa mamaaa nasıl bağırıyor. Gören de bir şey yedi sanır 2 lokma için kıyamet kopardı :)))
hanım iş yaptırıyor bana emirlerle. günümüz koy kalk yat oturlarla geçiyor.

bugün ben ekstra işe gidince bakıcımız yoktu anneme bıraktım annem diyorki çok kolay çocuk beni zorlamadı hem de öğretti herşeyi. altı kirlenince bezzini getirmiş vermiş anneme ortalığı topa diyince toplamış acıkınca mama demiş. Annem diyorki çok akıllı hiç zararı olmadı bana ahhh bi de bana sorsa cadı kızım dışarıda melake

Son düzenleme:
bu ara erkek çocuklarının hepsinde aynı sorun var sanırım kızlar hemen sinirleniyorlar ve karşısındakine vurmaya çalışıyorlar,çınar da da bir huy çıktı istemediği birşeyi yapınca gözüme baka baka kafasını ya duvara ya da yere vuruyor çok hızlı vurmuyor uyanık ama gene de vuruyor ilgi çekmek için...

ben bütün gün evde yokum eve glince ayrı bir ilgi istiyor elimden geldiğince ilgileniyorum ama yetmiyor sanırım ki gündüzleri anneanne babaanne hala ilgi düzeyi hat safha da ama anne baba farklı işte

çok sinirli bi çocuk inşallah bu huy gider yakın zamanda

kızlar fikri olan varsa yazsın

şöyle bir yazı buldum benim ki ile ilgili kızlar Huysuzluk ve Soluk Tutma Çok az çocuk çocukluk çağını huysuzluk ya da aksilikler yapmadan geçirir. 18 aylık ile 3 yaş arasındaki çocuklarda negativizm baskındır. Çocuğun en sevdiği sözcük "hayır dır (hatta kimi zaman çocuk bu kelimeyi "evet yerine de kullanır).
Bazen yaptığınız her şey ne kadar zararsız olursa olsun çocuğunuz tarafından reddedilir. BL inatçı muhalefetçi ve uzlaşmaz tutum tamamiyle bağımlı olmaktan çıkıp bağımsızlığın zevkini tatmaya yönelik doğal bir başkaldırıdır.
Çocuğunuzun ters bir huysuzluk nöbeti geçirmeye karar verdiği andan daha çileden çıkartıcı bır şey yoktur. Böyle bir durumla karşı karşıya geler anne babalar bilirler ki çocuğun kontrolsüz tekmelemelere çığlık atmalara kafasını vurmasına ve hatta soluğunu tutmasına kadar varan tepkiler göster
meye başlamasına ramak kalmıştır. Aslında çoğunlukla huysuzluk nöbetinin asıl nedeni sizinle ilgili değildir; huysuzluğun nedeni çocuğun hedefine ulaşamamasının yarattığı öfkedir.
Bu duruma gelen bir çocuk artık kontrolden çıkmıştır. Konuşmanız ve uzlaşmaya çalışmanız sonuç vermez. Genellikle bir huysuzluk nöbeti belli bir süre geçmeden ortadan kalkmaz.
öyle ise ne yapmalıdır?
Çare teslim olmak değildir örneğin eğer 2 yaşındaki çocuğunuz ikinci bir pasta için isteğini reddettiğinizde huysuzlaşırsa kararınızdan cayarsanız (isteğini kabul ederseniz) ona yanlış mesaj vermiş olacaksınız. Huysuzluk nöbeti başladığında çocuğunuza "biraz süre" tanımanız çok yararlı olacaktır. Odayı terk edin. Olan biteni (her ne kadar size zor gelse de) görmezlikten gelin. Çocuğunuz soluğunu tutsa bile endişelenmeyin. Çünkü bu zararsızdır. Kafasını vurma tepkisine gelince çocuk da büyükler kadar acı duymaktan kaçınır; eğer canı yanarsa ya da işler kötüye giderse vazgeçecektir.
Çocuğunuzun yanına ne zaman dönmeniz gerektiği duruma göre değişir. Bazı anne babalar çocuklarının huysuzluğa kendi başına son verdiğini görürler; kimi çocuklar da ağlamayı kesmeden önce bir miktar yardıma gereksinim duyarlar.
Her ne kadar bir huysuzluk nöbetini görmezden gelmek çoğu durumlarda etkili ise de bazen başka önlemler almak gerekebilir. Şurası kesindir ki bir süpermarketin ortasında huysuzluk etmeye başlayan çocuk orada etrafındaki şeyleri tekmelemesine izin verecek şekilde bırakılmaz. Başkalarına karşı saldırgan bir çocuk etrafına zarar vermeye terk edilemez. Böyle bir anda çocuğu kendi odasına ya da ayrı bir odaya alın ve huysuzluğu geçene kadar orada bekletin.

nalancım çok faydalı bilgiler cnm zamanla daha da çok karşılaşacağımız durumlar bunlar .. saolasın cnm...

MERVEYLE BUGÜN :

sabah uyanınca yanıma aldım biraz daha yattık beraber .. bi süre sonra oturdu kalktii diyerek artık bana kalk dedi :)))

sonra aldım her sabahki gibi sütünü ısıttım çizgi film açtım ki ayağıma dolanmasın sütünü içsin ben kahvaltı hazırlim.. tepsiyi getirince hemen geldi otururken otuyduuumm deerr :)) yemek faslından sonra bana yeşil eşofmanını gösterdi bunu giydir diyo aklınca :) tv kapatınca ilk kez kapattı dedi .. kalemlerle bişeyler çizdi.. şu anda legolarla oynuyo.. arada bıcır bıcır bişeyler oldukça devamlı konuşuyo.. attı .. kapad.. otuyduu.. cicii..icc.. dütürdüü .. :)

ilginç bişeyler yaparsa yeni bişeyler öğrenirsek paylaşırız yine .. opuyorumnanaktan

benim cimcimemde
annem
anne
baba
annane
dede
gel
gitti
örttü
uyom (uyuyom)
dövcem
nenne
bay bay
öppüm (öptüm)
koş koş
acçım (aşkım)
bebem
kujum(kuzum)
ottü (oturcağı zaman)
koy
su
avva avva (alla allah)
pis
hav hav
kuş
yattı
diit dit (git)
düş
kalk
mama
pisi pisi
üff diyo
adını sölüyo ecin (ecrin)
anne gitti, baba gitti
su isteyince elimi tutup kaldırıyo koyayım diye
su şisesi varsa getiriyo aç diyo
kapıya vuruyo tak tak
terliklerimi giyiyo bazen ayağıma giydiriyo
kendi kısa çoraplarını giyebiliyo
pantalonunu çıkarıyo tişörtünü çıkarıyo
ayakkabılarını giyiyo
şapkasını takıyo
goy (gol) diyo babası maç hiç izlemez
oynamayı çok seviyo hareketli şarkılarda
şarkıyı söle kızım deyince ağzını oynatıyo çok komik yapıyo:roflol:
şimdilik bunlar aklıma geldikçe eklerim
yerimseniben

maşallah böcüklere...
urasın ilgi alanı biraz daha farklı olduğundan kelimeler biraz daha farklı :)))
raktö: traktör
ammu: ambulans
gammu:kamyon
arabaaaaa en güzel bunu söylüyor bastıra bastıra :))
keppe: kepçeli traktörü
iki gündürde itfaiyesinin merdivenini koparmış gopdu gopduu demeyi öğrenmiş.alındığı günden beri sinir oluyodu merdivenine nihayet koparmış.
geçen gün kepçeli iş makinesi görünce o kadar çok sevindiki sokakta anlatamam.bir de deve görünce
çok şaşırıp sevinmişti.bizim buralarda deve güreşleri meşhurdur. develer geçiyordu onların çanlarıyla sokakta döktürdü bi güzel ayaklarını vura vura herkes develere değil ona baktı tabiki çok salaktı develer durunca oda duruyo falan ritm kulağu iyi yani :)))
huysuzluk had safhada. işten gelince nasıl şımarıyor anlatamam oturduğu yerden sıçrıyor bizi görünce hemen üstümüzü değiştirmeden koşmaca sobelemeceye başlıyoruz. ((
atma huyumuzda gelişiyo yavaş yavaş. biz kızdıkça daha .çok atıyo ben de çok iplemiyorum. attığınıda mızıklasada almıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…