Bebeklerimiz Nasıl Büyüyorlar ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi febi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
teiekkürler arkadaşlar uras kendini aştı evet bu yazma çizme işinde. aslında ben çok vermek istemiyorum nasıl olsa bundan sonra okul başladımı yaz çiz kurtaramıcak kendini.
bu arada yeğenle çok fena oynamışlar iki gündür ev harabeye dönmüş oyuncak cenneti gibi heryerden bişi çıkıyo bir saatte topladık dün onlar uyuyunca evi.
hamur işini sevdi biri bizde kaldı hamurun bugünde beraber oynadık.kalıp çıkarmayı öğrendi zibidi.hamurdan şekil yapınca gıcık oluyo ama hemen bozuyo :)))
şevvalden öğreniyo ne öğreniyosa bir sürü kelime öğrenmiş iki günde bugünde ilk cümlesini kurmuş.dil gelişimimiz biraz geri.babamız sağolsun eve glince aynen tv açar. urasda bön bön bakar.
yalnız dün gece çok kötü çarptı sehpaya. pazar günü annemler varkende alnının diğer tarafını çarpmış şişmişti şimdi öbür taraf boynuz gibi oldu.mosmor alın.uras 800 gibi uyur 900 dan gece kalınca uyku sersemi oluyor bacakları dolanmaya başlıyor ama bir o kadarda hiperaktif oluyor ve evde misafir varken bende biraz rahatlayıp peşinden koşturmayınca küttt çarpıyor.siz evdeki sehpaları kaldırdınızmı ne yapsam diye düşünüyorum iki gündür kaldıramamda üstünde çok güzel araba sürüyor onların üstünde oynamayı seviyor.

oyyy oyyy tatlım ya. bulaşık makinesinin ben yanındayken hiç açamıyorum hemen koşup arabalarını alıp kapağında oynamaya başlıyor.bitmiyoda oyunu ((
uras anenci değil çok yukarlarda bişeye dokunmak isterse kucağa gelir yoksa çok başına buyruk fır fır döner durur.
ben gündüzden ne oynasam diye düşünüyorum işte. bazen seçtiğim oyunu oynamıyor.hamur işini tavsiye ederim ama yer derseniz pastanelerde şeker hamurları varmış onlardan alabilirsiniz ben bulamamıştım.
ev işi hiç yapılmıyo zaten o uyuyunca anca toparla yemek yap yetişiyo.siz gene benden iyisinizdir.

ayyy çok tatlı maşallah yazık
sibelcim kübra da aynı bitürlü izin vermiyo bulaşık makinasına zar zor hallediyorum işimi
hiç peşimi bırakmıyo hep benimle geliyo yalnız ne mutfağa ne tuvalete çıkabiliyorum
bebeğini alıp sallıyo eee eee e diyo bazen şarkı söylemeye çalışıyo kendi çapında mırıl mırıl beraber araba sürüyoruz ınnnn diyee
bişeyler karalıyo ama işte kafasına göre
urasa çok geçmiş olsun canım ben çok korkuyorum biyerine bişey olcak diye rabbim korusun bazen çok dengesiz hareket ediyolar

kızlarr feridenin koyduğu videonun aynısı bizim evde her akşam yaşanıyo... iremde böle benim üstümde uyur... sonra tam uyudu deyip biraz kaykılırım tekrar üstüme çıkar:)) bu kısır döngü yaklaşık 1- 1.5 saat sürer:)) bende videosunu çekimm ilerde hatıra olur:)
mayacım ben orta sehbamı kaldırmıştım ama iki ay önce tekrar geri koydum çünki gerçekten lazım oluyo... ama dün mutfaktaydım arkamı bi döndüm irem sehbanın ortasında oturuyo... bugün de masanın başındaki büyük sandalyeye çıktı... korkuyorum çünkii yüksek yerlerden inmekte çok usta değil.. düşebiliyo... kaldırsammı diye bugün bende düşündüm aslında... sehbanın köşeleri içinse köşe koruyucular var biliyosundur gerçi.. geçen ikea ya gittiğimizde almıştık ama kasada unutmuşuz

bide aklımdayken şunu sorayım.. benim görümcem oğluna yemek yedirirken mutfak tezgahına oturtuyo... yanından uzaklaşabiliyo....(çekmeceden kaşık almak yada buzdolabına gitmek gibi) ama çocuk yerinden kıpırdamıyo... yani oranın yüksek ve tehlikeli bi yer olduğunun farkında demekki... gerçi iremden 4 ay büyük ama annesi aylar öncede bunu yapıyodu... ben hayatta yapamam.. yanii zaten iremin o şekilde durması mümkün değil.. direk kendini aşağı atar sanırım Allah korusun... irem şuanda koltukta otururken bile asla onu bırakıp gidemiyorum.. elim kolum hep üstünde... benmi fazla abartıyorum acaba? sizde durumlar ne? koltuğa sandalyeye tırmandığı zaman rahatmısınız yoksa hemen yanına gidip koruma altına alıyomusunuz:)

Son düzenleme:
ayy cok güzelmiss videoo..
ne kadar tatli yhaaa:)))

sibosum efe de cok iyi bu konuda.. yaklasik 1 aydir falan oglum düsersin diyorum yapmiyor.
örnegin merdivenlerde beni bekliyor. iceride birsey unuttugum zaman.. bak burda bekle hemen bisi alip gelcem .. sakin inme düsersin diorum.. icerden cantami ve ya anahtari, ya da herneyse iste aliyorum..
tezgahin üstüne oturtuyorum.. basindan ayrilabiliyorum.
sansliyim sanirim.
nerede tehlike varsa düsersin diyorum, anliyor.

hatta ilk zamanlar bunu ögretmek icin kücük ve zararsiz olaylarda düsmesine izin verdimki, ben düsersin dedigimde neyi kastettigimi, ve düstügünde cani aciyacagini bilsin die.

ama tabiii.. dudagimi patlamadi, kasimi sismedi,, alnimi kanamadi.
hepsi oldu. cocuklar istee düse kalka büyüyecekler.
bu kadar takinti yapma. birak birazcik neyi neden yapmamasi gerektigini kendi ögrensin.
ben firin hafif sicakken efenin elini dokundurup üff sicak oglum uf olursun falan diorum.. kesinlikle ellemiyorr

ben de ne zamnadır yazamıyorum neresinden tutarsam yazayım artık çok geçmişe gidemiyorum.

melis düşme konusunu çok bilmiyor ben de koltukda bile bırakıp gitmiyorum böyle bir tecrübesi olmadı ilk yürüdüğünde de düşmemişti sanki 40 yıldır yürüyor gibiydi ama kaşını patlatmıştı bir kere kafasına bir şeyi çekip düşürerekten ve onu biliyor anlatmıştı herkese kafasına vurup pat pat diye. şimdi kızım pat olursun diyor yapmıyor. Bir de yemeğe fırına çaya sıcakken asla dokunmuyor

duru koltuğa sandalyeye defalarca çıkar iner,iki koltuğun arasına girer sonra tırmanarak çıkar onlarda bi sorun yok hatta çok uzun zamandır bunları yapıyor,ama tezgahın üzerinde yada merdiven başında bırakıp gidemem açıkcası belki düşmeyecek ama o riske giremem.

sibel bence bu kadar korumacı olma cnm .. iyice de boş bırakma tabii ama sonuçta neyin kendine zarar verebileceğini tecrübe ederek öğrenmesi gerekiyor.. örneğin ben de hilmiş gibi bir kaç kez çay kaşığıyla elini yaktım çaya çaydanlığa yaklaşmıyor.. başka türlü sıcak dediğimde neyi kastetdiğimi asla bilemiyecekti.. geçen gün komşuya gittik sobalı ev ilk defa soba gördü bak kızım bu sıcak dediğim gel parmağını uzat katiyen uzatmadı kaydirigubbakcemile3

benim kızı da akşamları babası uyutuyo beraber uzanıyolar yani daha doğrusu merve babasını uyutuyo sızıp kalıyolar kaydirigubbakcemile2 elini boynuna atıyo babsına sarılıyo arada da yanağını filan uzatır öptürür kendini zilli :asigim: tam videoluk uyuma halleri ama çekim yapsam kalkar anında akannehir

[mayacım ben orta sehbamı kaldırmıştım ama iki ay önce tekrar geri koydum çünki gerçekten lazım oluyo... ama dün mutfaktaydım arkamı bi döndüm irem sehbanın ortasında oturuyo... bugün de masanın başındaki büyük sandalyeye çıktı... korkuyorum çünkii yüksek yerlerden inmekte çok usta değil.. düşebiliyo... kaldırsammı diye bugün bende düşündüm aslında... sehbanın köşeleri içinse köşe koruyucular var biliyosundur gerçi.. geçen ikea ya gittiğimizde almıştık ama kasada unutmuşuz

tatlım orta sehpam ortada değil kenara çektim ben kenarlarında koruyucu yapışık ama benim şaşkın koşup ortasına vuruyor. çok heyecanlanıyor koşarken bide uyku sersemi dengesini sağlayamıyor. ikiside öyle oldu.koltuğa çıkarken mutlaka yanındayız çaktırmadan bakıp düşecek gibi olursa yakalıyoruz yoksa müdahale ettirmiyor ittiriyor.yolda koşarken düşse çok problem olmuyor ellerinin üstüne düşüyorda evde o kadar şaşkın koşuyorki bide kovalamaca meraklısı top meraklısı koridorda oynuyoruz yetinmiyor illa heryerde koşacak. evin ortasında dönme dolap giibi koşup duruyor bize bulaşıyor yakalayalım diye. iki gündürde bakıcıya fırsat vermemiş ödü kopmuş kadının gel beni yakala diye avaz avaz bağırıyormuş havada yürüyo sanki diyo yakalayamıyorum :)))
bu koşma işine kadar rahattım aslında emeklerken yürürken problem olmuyordu bu aralar peşindeyiz mecburen birde bu kadar sık düşünce...
urasda sıcağa dokunmaz soğuğa dokunmaz zararlı şeyleri biliyor kapıda beni bekler yürümez ama ben genede hemen her tehlikeli şeyi kaldırdım. ve heran arkasını kolluyorum.

iki gündürde ipten geçirmece oynuyoruz. ayakkabı bağcıklarından boncuk (büyük boncuklar)geçiriyoruz. buna benzerde ahşap bir oyuncağımız var ip geçirilen. bloglarda aynı şeyi makaralar kullanarak yapmışlar.ayakkabı bağcığının ucu kısa olduğundan bantla ucunu uzattım daha rahat geçiriyor. tavsiye ederim.

iyi fikir alkisalkisalkis ama çok dikkat et boncuk biraz tehlikeli cnm .

6 - 12 Ay Bebekler için Beyin Geliştirici Aktiviteler

* Bebeğinizi sık sık kucakların ve ona sevgi dolu sözler söyleyin.

* Evde yaptığınız işlerle ilgili onunla konuşun. Ne yaptığınızı ve neden yaptığınızı anlatın.

* Ninni ve tekerlemeler söyleyin, müzik dinletin. Müzik matematik, dil ve diğer beceriler ile ilgili alanları uyarır.

* Küpleri üst üste dizip devirin. "Alt" ve "üst" kavramlarını anlaması için ona ne yaptığınızı anlatın.

* Bebeğinizi aynanın önünde tutun ve yüzünün bölümlerini ona gösterin.

* Neden sonuç ilişkisini anlatın. Örneğin elektrik düğmesine basılınca ışık açılır veya musluğu açınca su akar gibi. 9-12 aylık olduğunda gözetim altındayken bunları denetin.

* Bebeğinizin başka çocuklarla bir araya gelmesini sağlayın.

* Bir kabın içinde top yuvarlayın.

* Hışırtılı sesler çıkaran objeleri buruşturun, bu tip sesler bebeğinizin hoşuna gidecektir.

* Kutu, tencere, plastik kap gibi malzemelerle oynayın. Küçük objeleri büyüklerin içine yerleştirin, kapaklarını kapatın.

* Dergi ve gazetelerden insan ve obje resimleri gösterin. Böylece resimlerin gerçek objeleri temsil ettiğini ve hepsinin birer adı olduğunu öğrenir.

* Beraber topu ileri geri yuvarlayın.

* Bir objeyi havlu altına saklayarak bulmasını sağlayın. Böylece "altında" kavramını öğretmiş olursunuz.

* Bebeğinize değişik ve yeni yerler gezdirin ve gördüklerinizi anlatın.

* Adını söyleyerek bir objeyi bebeğinize verin ve geri vermesini isteyin.

* En sevdiği oyuncakları saklayıp nerede olduğunu bulmasını isteyin.

* Bebeğinize kağıt ve kalem verip, neler yapabileceğini gösterin.

* Ellerinizi çırpın ve onun taklit etmesini isteyin

alıntıdır...

bizimkiler bir buçuk yaşındalar ama bunların bazılarını denemedim .. mesela saklambaç oynuyoruz ama oyuncağını saklamak da çok farklı iyi bi fikir yerimseniben

12 - 24 Ay Bebekler için Beyin Geliştirici Aktiviteler

--------------------------------------------------------------------------------

* Çocuğunuzla konuşun. Karşılıklı diyalog zekasını geliştirmenin en basit ve en etkili yoludur.

* Her gün mutlaka kitap okuyun.

* Her şeyi sayın ve her şeyin ismini söyleyin.

* Günde 1 saaten fazla televizyon seyrettirmeyin.

* Kendi kendine yemek yemesini ve bardaktan su içmesini özendirin. Böylece güven ve bağımsızlık duyguları kazanacaktır.

* Beraber şarkı ve tekerlemeler söyleyin.

* Dışarıdaki her türlü aktiviteyi beraber yapın. Markete gitmek gibi mesela. Gördüklerinizi ve yaptığınız şeyleri anlatın.

* Eşyaların renklerini söyleyin.

* Çocuğunuza bir kutu vererek kapağını açması, kapatması, içine objeler doldurması ve boşaltmasını sağlayın.

* Açık, kapalı, içeride ve dışarıda kavramlarını öğretin. Bunun için basit kutulardan faydalanabilirsiniz.

* Büyük motor becerilerini geliştirecek aktiviteler yapın. Örneğin; merdiven inip çıkmak. Bu üst ve alt kavramlarının gelişmesine de yardımcı olur.

* Bu yaştaki çocuklar henüz beraber oynamayı ve paylaşmayı bilmeselerde etraflarında çocuk olmasından hoşlanırlar.

* Ona içine bir şeyler doldurup odada gezdirebileceği, hatta içine girip oturabileceği bir kutu veya sepet verin.

alıntıdır..

benim kızım çok tv izliyor .. açmadan da olmuyor tüm gün evde kös kös .. bakmasın kendi kendine oynasın istiyorum yok.. benden çok bakıyor..tv çok işime yarıyor.. o bakarken çamaşır asıyorum yemeğini hazırlıyorum yada mesela mutfağı topluyorum .. onunla bunları katiyen yapamıyorum .. ama vicdanım rahat değil.. öyle saatlerce değil ama işte mesela 20 dk. filan izliyo .. gün içinde de toplam 1-1.5 saati buluyodur ..

kızlar benim bir sorunum var merveyle.. vıdı vıdı konuşuyo istese nerdeyse herşeyi sölicek.. altı yanıyo pişiyo demiyo ki anne kaka yaptım .. o kadar göstermeyi öğretttim filan ama yok.. ne kaka yapınca ne de susayınca sölemiyo.. sizinkiler sölüyo mu nasıl öğrettiniz yaa.. yavrumun poposu kıpkırmızı olmuştu kokmuyo da ..offf... :sinifsinif:

ne güzel ya aferim merveye.uras çok az kelime söylüyor tvninde etkisi var sanırım. şu aralarda hiç ilgilenemyiyorum zaten çok yoğunum.susayınca suuu diyor ama kakasını söylemiyor. emirleri yerine getiriyor ama biraz şımarık oldu.bizim konuşmamızı bekliyor.herşeyi anlıyor ama tekrarlamıyor canı çokkk isterse konuşuyor.bende tıkandım kaldım. (

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…