Bebeklerimiz Nasıl Büyüyorlar ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi febi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
fatma cım resimleri at hemen merak ettim cnmmmmmm ..

doğu yu nasıl atlamışım ben yaa .. şeker oğlan .. :)) teknocum o bultak ın yuvarlak olanı var bende de .. çok zor onu merve de yapamıyor hala .. ama alırsan ahşap yapboz tavsiye ederim bundan sonra .. 2 yaşında da o bultak ı yaparlar sanırım ..

ben de çamaşır askısını evin ortasına kurdum merveye mandalları verdim oynuyo ama takamıyo.. minik parmaklarının gücü yetmiyo maalesef :asigim:

saol febi teyzesi evet baya zor tek bir tarafta olsa belki bulabilir ama şekilde çokk koyacak yerlerinn yerleridde hep farklı yerdee..

biiz oyunlar yapmıyoru zma birkaç güzel şeyini gördüm oğluşumla gurur duyuyorummopuyorumnanaktan

sabahları çay koymak için mutfağa gittiğimde peşimden geliyorr ben çaydanlığı temizleyene akdarr küçük kiler gibi yerden çay kavonozunu ben hiç bişey demeden alıp geliyorr...çayı koyunca kapağını illa lendisi kapatmak istiyor çaydanlığın her seferinde izin veriyorum bend eçok mutlu oluyorr...

salonda mutfağa ait bir şey olursa alıp götürüp tezgahın üstüne bırakıyor zorda olsa...

bugün banyoda ablası terlik çıkarmış yerine koymak için aldımm.. elimden aldı istedi verdim götürdü kendisi terlik kısmına koyduu....

birde kendi terliklerimi bulamadımm..kendi kendime nereye çıakrdımki terliklerimi dedimm dolanıyordum ortalıktaa ..terlikk dolabından bir tane terlik almış gelmiş bana verdi...

yemek yaparken mutlaka karıştırmak istiyorr karıitırtıyorum.
ütü yaparken eline bir havlu veya çamaşırlardan ne olursa alıp geliyor ütülüyccem diyee koyuyorum bend eelinden tutup ütületiyorum..

kapı çalar çalmaz açmak için bana koşuyor beraber gidelim diyee otomatı o açıyorr..

telefon çalarsa o koşup açıyorrr...

birde eşyalar kiminsee bir başkasına vermiyorr benim telefonumu abbası alırsa alıp bana veriyor yada ben ababsının alırsam alıp babasına veriyorr..

ne kimin kime ait biliyorr...

bir eşya yı ilk nerede gördüyse veya aldıysa orayı biliyor ve onu ilk gördüğü yere aitt olarak benimseyip oraya bırakıyorr..

oyuncaklarını toparlarken mutlaka yardım ediyor ama toplama bittikten sonraa kendisi tekrar deviriyor sepetikaydirigubbakcemile3

ve bunun gibi bir sürü örnek ama biz ölee alengirli oyunlar henüz yapmıyoruzz yavaş yavaşş vakit bulursam ara ara yaptırırımm.

teknooooooo.........

allah ın emriyle oğlunu kendime istiyoruummmmmmmmmmmmm bayanssulusmile

Allah almasın seni.. nasıl akıllı maaşallah cnm yaa... süpermiş .. eferim doğu paşaya .. tam şeker ya bu oğlann :asigim:

verdim getti diyecemde ayşegül keser menii....sözümüz varrr duruşumuzlaabayanssulusmile

verdim getti diyecemde ayşegül keser menii....sözümüz varrr duruşumuzlaabayanssulusmile

kiz sen elayi almayacan mi..oyle biliyom ben...

masallah annesi aayy ne tatli yerim onu ben..

size ben kahve ye geliyim, en iyisi...

yusuf da bulasik makinesinden (temiz olanlarina izin veriyom)tabaklari bana vermeyi cok seviyor..bir isi basardi diye yuzu guluyo..

feride cim, yarin yollarim anca,daha cekmedim..

--------------------------------------------------------------------------------

kızlar bizim oyuncakların hepsi geldi gelmesine ama merve hiç biriyle oynuyamıyor.. kule bile yapamıyo.. gerçi 2 gün oldu ama .. ne bilim .. kulenin 3 parçasını verdim ben de yavaş yavaş artırim diyorum .. siz nasıl öğrettiniz.. boncukluyu da ilerletme filan yok hepsini birden ortaya atıyo okadar .. diğer tarafa geçirme takip filan yok yani.. en güzeli geçmeli oyuncak onun parçalarını boncuk gibi dizmesini istiyorum onu da yapamadı.. iyice sinir oldum ben .. ama 2 gündür de yazı tahtasına ve ahşap yapbozuna bayılıyo.. eski oyuncaklar revaçta ahşap yapbozu çok girintili çıkıntılı .. 3 yaş üzeri diğer çok şey gibi tabii.. yardımsız çoğu zaman oturtamıyo yerine sinirleniyo.. ben yardımcı oluyorum biz de durumlar böyle..

Canım ya canını sıkma bu kadar,ne isterse onu oynasın önemli olan mutlu olsun.Bizimki de öyle uzun zamn bişey oynamazki..5 dk bir şey sonra 1 dk başak öyle geçiyor zamn.Günde 100 şeyle oynarız ancak günü bitiriyoruz.Eğer bişey oynarken sıkılıyor sinirleniyor hemn o oynacağı kaldır ve bir süre gösterme canım yoksa özgüvenini kaybediyorlarmış ve kendine güvenmeyen ve korkak olan çocuklar olurlarmış.En iyisi ona hoşuna giden şeyleri yapın,ana yapması kolay gelen şeyleri.Bu şekilde kendine daha çok güvenip yeni, şeyleri yapmak isteyecektir.
fatmacım oyun hamurundan şekil çıkarabiliyomu yusuf merve hala çıkaramıyo da .. ben açıyorum ama şekli üzerine pat pat yumuşak vuruyo .. kuvvetli basmıyo yanii. şeklin izi çıkıyo swadece .. onu da beceremediikk mandalı da takamıyoruz .. eee ne kaldıı zamanı var napalım yavaş yavaş ilerleriz biz de

cnm ben merveye istemedim kii yusuf beni gebertir ben doğuyu kendime alcaktım :roflol:

fatmacım yarın bekliyorum fotoları o zaman..opuyorumnanaktan

maya melis fikriye nerdesiniz hadi ayşegül misafir kapanında size noldu bakiimm ...

akşam misafirlerimiz vardı merve coştu resmen .. napıcağını bilemedi yavrum insan yüzüne hasret kalmış .. yaşıtı kimse de yok etrafta olsa götürücem çok sıkılıyo evde kuzum .. kardan soğuktan hiç dışarı çıkarmıyorum ..

tegno canım daha ne yapsın yavru,bunlar yetiyor zaten,en güzel okul evdir...Bundan daha güzel aktiviteler yok zaten.
Bız de dış kapıyı hep kilitli tutuyoruz çünkü zil sesi duyunca hemn açıyor ee tabiki komşunun zili duynca yine koşuyor bizimki.

Febici burdayım ben,Mrve de mi yalnız bütün gün..aynen bizim gibi ben de ondan daha çok ilgilenmeye çalışıyorum.....Salı günü arkadaşlarla buluştuk ama pek de güzel vakit giçirdik diyemem 3 erkek çocuklar oyuncak için hep tartıştılar..en sonunda sanberk ikisine de vurdu işte gün öyle bitti...Bi daha nasıl götüreyim ben onu hep jandarma gibi duruyorum yanına vurmasın diye ama en sonunda kaçırdım işte...
ıki gün çok yoruldum sürekli bişeyle ryapıyoruz sizin gibi vakit geçirmye çalışıyoruz.Güzel tarafı daha önceden gösterdiğim oyunlar bazıları artık kendisi yapamaya başladı yani ben yaptırmıyorum o bana yaptırıyor.Hergün yeni bişey bulmaya çalışıyorum ama hayal gücüm zayıf maalesef ona yetişemiyorum.Neler yaptık soruyorsanız hatırlamıyorum desem inanırmasınız bilmiyorum ama gerçekten öyle.Bu kadar çok şey yapıyoruzki aklımda tutamıyorum.Ama her aktivite 5 dk dan fazla sürmüyor.Tek arabalar ve bebeklerle uzun zamn oynuyor.Bide 3 gündür parmak boyala uğraşıyoruz çok zevli vakit geçiriyoruz sanberk de çok eğleniyor.Bır oyunu okudum onu yaptırmayı düşünüyorum ii gün bir yere kadar yaptık devama daha sonra yaparız diyorum.Şımdi bu yeterlidir eğleniyor çünkü sıkılmaya başlayınca o zamn devamını göstercem.
OYUN
Çocuğunuzun elini alın ve renkli kalemle kenarlarından geçerek elini çizmiş olursunuz sonra parmak boya ile elini bouamasına izin verin.Redimi ters çevirin ve 4 parmaklar koyunun ayakları olsun 1 parmağı ise koyunun başı olsun.Siz gözleri kullakları ve ağzını çizin.
Sonra küçük pamuk topları verin ve nasıl yapıştıracağını gösterin.Boya daha ıslakken yapın boya kuruyunca pamuk da yapışır.

Bız tek eli çizim boyatıyoruz pamuk daha yapıştırmadık daha sonrası için braktım.

Dıyer oyunlarımız kuru yemiş kavanozlara ayırtmak ve bir tabaktan diyer tabaya aktırmak braktım yaptırmıyorum çünkü daha çok yemek isityor veya dağtıyor,

-bugün uçak gibi uçtuk,at gibi koştuk,tavşan gibi zıpladık
-bebkleri ve hayvanları besledik,içirdik.
-boyadan sonra banyoya girdik 1 şişeden diyer şişeye su aktırdık,plastik kabları iyakadık,süzgeçten banyo oyuncakları yakaladık,sonra kendimizi iyakadık ve en sonunda banyuyu.
-akşam babasının yardımıyla mutfaktaki farklı elektrik aletleri çalıştırdı bizde oraya gidip kimden geldiğini gördük,ama gitmeden önce ona sordum hiç şaşırmadan kendi dilinde söyledi.
Mesle çamışır makina için bu-bu deyip elinle daira yapmaya çalışıyor,kahve makine için if deyip içme harakati yapıyor,blendır içi ise öğretiğimiz bir kelime yok ve biz mutfağa gitmeden babası durdurdu orda sesin nerden geldiğini sorduk hemen bledırı gösterdi.
-çamışır topladık ve kime aait olduğunu sordum hata yapmadan benimki,babasınıni ve kendi giyicekleri tanıdı,sonra beraber yerleştırdik.ama ben katlarken o tüm çamaşırı başına koydu ve odalara gezdirdi.
-ayakıbı oyunumuzu yine yaptık,ayna karşısında da organları göstermek ve değişik suratlar yapmak ve sesler çıkartmak.sandaliye oyunu
-bazı oyuncakları ipe bağladık odalara gezdirdik,
-kule yaptık sonra arabayla yıktık
-arabalarla oynadık,ben arabanın nerey gitiğini söylüyorum sanberk de oraya götürüyor,mesela ARABA koltuğa bindi,sonra orda gezdi,a araba yere indi...gidiyor gidiyor..nereye gidiyor..kapıya kadar...a kapıya çıktı..aaa yükara yükara..dur orda bekliyor....hadi şimdi arana aşaya aşaya iniyor...oyun oyle devam ediyor farklı yerle binergder ,çıkar..ve en sonunda araba çok yoruldu hade garaca...
Zaten sanberk sıkılınca kendizi garaca götürüyor..
-birkaç kez kitap okuduk veya sadece baktık ve neler görüyor anlatık
-pazzel yaptık,daha önceden foto yüklemiştim bir tane resimli pazzeli var onu artık baya yapmaya başladı..tabiki bir çok kez hatta yapıyor.
-yemek yeptık
-tahta ve metal kaşıklarla,tencere ve plastik kaplarla müzik yaptık ve ben oynadım.Bide bıcakla ben bişey kesiyormuşum gibi yapıyorum sanberkin çok hoşuna gidiyor,bıcak tahtaya tıktık yapınca sanberk de tak tak deyip ounuyor.
-bugün camdan baktık kar yok diye konuştuk,kar erimiş ama hava hala soğuk dedik.
-tuzluk oyunu da yaptık,dün .çok severek ve güzel yaptı bugün pek ilgilenmedi.

daha varfdı ama aklıma gelmiyor açıkçası.
-babası gelince biraz dans ettik sonra beni kovdu,yatana kadar tek akşam yemeğinde görüştük ve yatınca ben uyutum.Onunla ne yapmış bilmiyorum sormadım..ama çok eğleniyorlardı hep güldüler.

-başka bir oyunumuz var onu yazmayaı unutuyorum..farklı ağırlıta ve farklı büyüklüğnde bardaklardan su içiriyorum sanberke.Her bardağa 1-2 yumduk su veya meyve suyu döküyorum.Sonra sırayla bardakları veriyorum,iç dememi gerek kalmıyor hemnci içiyor.Bu şekilde elini kontrol etmeyı öğreniyor.

oda süper çookkk beğendim ... yatak güzel .. oyuncak dolabı masa sandalye her şey çok güzel güle güle kullansın yakışıklım ..opuyorumnanaktan

bende bayıldımmm süperrr yusufcuk güzel günler geçirsin içinde inşallahh.

yusufun odası muhteşem olmuş.kreftcim sen zaten montessorideki oda dizaynı gibi yapmışsın bakmana gerek kalmamış. sadece elbise dolabıda açık olsa tamamış. onada gerek yok bence.yatağı masa sandalyesi oyun dolabı hepsi birbirinden güzel olmuş.sizinde çok oyuncağınız varmış.perdelerinize ve ayrıca renk seçiminizede bayıldım. güle güle yatsın uyusun oynasın büyüsün yusuf.

aayyy çok beğendim her şey harika çok hoşuma gitti,güle güle kullansın oğluşun...
o dolaplardan ikea da görmüştüm ordan mı aldın kuu?
bi de dolaptaki resimleri kim yaptı merak ettim

biz neler yapıyoruz bol bol koşturuyoruz. iki gündür özlem ablasıyla kuduruyor biz biraz dinleniyoruz.zaten yorucu bir haftaydı. soğuktu.dün bir saat kadar dışarı çıktık kapının önüne. birden koşmaya başladı koşu koştu sonra köşede durdu. raktö yokk deyip ellerini açtı.daha önce o köşede traktör göstermiştim onu bulamayınca çok üzüldü.neyse yolda iki traktör geçti biz dışardayken mutlu oldu.şu aralar takılmış durumdayız traktöre :)))
özlem den ablayla gün içinde neler yapıyorlar detaylarını aldım. ona şımarmıyormuş ağzınıda açıyormuş bide durmadan herşeyi anlatıyormuş. mesela kitaplarındaki bloklarındaki benim göstermediğim çoğu şeyi öğrenmiş. keman, ayı, fare vs vs.
biz eve gelince kuduruyor normal olarak. koltuklardaki durum devam ediyor.
özlemle bacaklarımızı açıp bacak aramızdan geçiyordu.sonra yorulduk bir ayağı duvara yasladık bi altından bi üstünden geçirdik. engelli pist yaptık :)))
aktiviteleri haftasonuna sakladım kendimi toplayabilirsem...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…