Bebeklerimiz Nasıl Büyüyorlar ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi febi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
sizlerede teşekkürler kızlar.
kreftcim yusufun odasıonı düzenlerken montessorinin oda düzenlemesine bak derim benim çok hoşma gitti ama ben bebek odası almıştım. yatak yere yakın çocuğun inip çıkabileceği yükseklikte.bide oyuncaklarını sıralayacağın kitaplık tarzı dolaplar var.
bende en yakın zamanda masa sandalye almayı düşünüyorum uras nerdeyse kırmak üzere mini koltuğunu.
bizdede şu aralar aktivite yok. hava soğuk dışarıda çıkamıyoruz.şmarık haller devam ediyor.yeni aldığım kitaplarla ilgilenmiyor varsa yoksa traktör kitabı. sabah raktörün sesiyle uyanıp onun sesiyle uyuyoruz.habire saklambaç hoppa sobe.
koltuktan atlamaya çalışıyor atlarsan ne olur diyoruz pattt diyor. pat olursa ne olur diyoruz. ufff diyor. ufff olunca ne yaparsın diyoruz. eeeiiiiyyyy diyo(ağlarmış öyle)bakıcı öğretmiş.bir ikide yeni kelime öğretmiş.ağaç diyor nampa(lamba)diyor bide uras nerde diyince göbeğine bastırıp menn diyor.herkesi eliyle gösteriyor ama anne nerde deyince benim duvardaki fotomu gösteriyor. anlayabilmiş değilim banada anne diyor ama.
atma deyince ısrarla atmaya devam ediyor oyun sanıyor.ona bakmıyoruz bu sefer gelip gözümüzün önünde atmaya devam ediyor.hemen başka biişi bulup dikkatini dağıtmaya çalışıyoruz.
hadi şunu yapalım desem iki dkda onu yapıp hemen fırlıyor yerinden sanki ben bunları biliyorum hiç eğlenceli değil der gibi.laylay lom geçiyor yani günler şu günlerde.

Aynurrr canım seni görüyorum ama bizim topige ne oldu. Temmuz annelerimiz kusuruma bakmayın lütfen bir haftadır pc başına oturmadım ve agustos anneleri topigi kapanmış merak ettim bilgilendirirseniz sevinirim.

canım maşallah Durucuya,sizi yine iyisiniz Duru tek makarnayı yemiş sanberk fasulyeleri yiyor,bunu için bu oyunu başka kuru yemişlerle denedim ama olmuyor bizimki anlamadı galiba her şayin tadına bakmak istiyor.Tokken de denedim yok hep iştajlı bu çocuk..keşeke çorbaları görünce de böyle olsa:))))))))

Canım durunun arkdaşaları var demekki e daha ne aktivite yapsın canım...brak doya doya oynasın çocuk bidaha ne zamn bulcak onları...
Biz de bugün arkadaşıma gittik orda başak bir arkadaşımız da vardı onların çocukları sanberkten 1 yaş büyük..onlardan birşeyler öğrenir sanıyorum ama onlar hep havga ediyor oyuncakları paylaşamıyor.Geliyorlar sanberkin ellinden de oyuncağı almaya çalıştılar bizimki baktı baktı iikisi dayak yediler sanberkten zor kurtardık çocukları((((((((((((((((((alsanaalsanasmilene yapacam bu çocuğu bilmemeakannehir

Son düzenleme:
maya cim, oda duzenleme nerde var canim...kk da mi baska sitemi..bu aksam almaya gidecez..haftasonu hava kotuymus...cikamayiz..

yusuf a dun sandalyenin ustune ve altini gosterdim..bir kac gun tekrar edicez sanirim..daha bir sey goremedim...

artik yuzundeki organlari gosterebiliyor..biz bu konuda baya gec ogrendik...

bugun hamur oynadik...ipe camasirlarimizi astik..mandallari tam acamiyo ama gosterince yapiyo...
ve kitabindaki fil gostererek fiii fiii dedi..bunu duymak cok guzel oldu benim icin...

feride cim, mailine yusufun fotolarini yolladim..musait olunca yaparsan sevinirim..bu gidisle seni hep yorucam sanirim...

fatmacım rica ederim cnm .. anca girdim nete hemen atıyorum cnm .. sorun değil gerçekten .. 5 dakka yerimseniben

kızlar bizim oyuncakların hepsi geldi gelmesine ama merve hiç biriyle oynuyamıyor.. kule bile yapamıyo.. gerçi 2 gün oldu ama .. ne bilim .. kulenin 3 parçasını verdim ben de yavaş yavaş artırim diyorum .. siz nasıl öğrettiniz.. boncukluyu da ilerletme filan yok hepsini birden ortaya atıyo okadar .. diğer tarafa geçirme takip filan yok yani.. en güzeli geçmeli oyuncak onun parçalarını boncuk gibi dizmesini istiyorum onu da yapamadı.. iyice sinir oldum ben .. ama 2 gündür de yazı tahtasına ve ahşap yapbozuna bayılıyo.. eski oyuncaklar revaçta akannehir ahşap yapbozu çok girintili çıkıntılı .. 3 yaş üzeri diğer çok şey gibi tabii.. yardımsız çoğu zaman oturtamıyo yerine sinirleniyo.. ben yardımcı oluyorum biz de durumlar böyle..

fatmacım oyun hamurundan şekil çıkarabiliyomu yusuf merve hala çıkaramıyo da .. ben açıyorum ama şekli üzerine pat pat yumuşak vuruyo .. kuvvetli basmıyo yanii. şeklin izi çıkıyo swadece .. onu da beceremediikk :sinifsinif: mandalı da takamıyoruz .. eee ne kaldıı sempatiksalakcinni zamanı var napalım yavaş yavaş ilerleriz biz de kaydirigubbakcemile2

febicim bizde sizdenizz aslında ben uğraşmıyorumm..
sadece şimdilikk eşleştirme yapıyoruzz..ondada başarılı..
boyama yapıştırmalı kitap almıştım onun için henüz küçükk..
birde kare üçgen yıldızz atmaca bunuda ben gösterirsem sokabiliyor henüz kendisi bulamıyorr...
başkada bişey yaptığımız yokk bunlarda resimlerr.

febicim kulenin resmini yüklemiştin gördüm, yiğit onu 9 aydan beri oynuyor,ama üst üste 2 aydır güzelce yerli yerine koyuyor
önce iç içe katmayı öğrettim,büyükten küçüğe ben verdim o koydu iç içe,onu pekiştirinde üst üste koymayı öğrettim,
böyle bir dene istersen

iyi bari sevindim hemen öğrenilmiyo demek sonuçta aylar bile alabiliyo.. henüz 2 gün oldu alalı .. 12 ay üzeri yazıyo geç almışım bunu .. diğerleri 18 ay üzeri.. 3 yaş üzeri filan .. bi de üstüne dursa istese yapıyo .. canı istemiyo pek şımarık .. ben göstermeye kalkınca elimden alıyo menin menim menimdiyo .. bunu ben öğretmedim nerden öğrendiyese :)

sandalyeden inmek isterse anne inecem diyo.. kalk , oturcam , su içicem , kaka sını da sölüyo şükür .. tv son gaz devam çok tv izliyoruz maazallah .. ne zaman açsam benden önce içine düşüyo .. gündüz yemek yedirmek için açıyorum az çok izleniyo sıkılıyorum ben de .. akşam eşim de izliyo .. dikkatini başka şeylere çekmeye çalışıyoruz filan .. çok da takmıyorum .. bölük pörçük toplamda 1-2 saati buluyodur 1 saati geçmesin deniyo ama napim ..:sm_confused:

kreftcim mesajını yeni gördüm. almışsınızdır sanırım artık yatağını. kitapta vardı oda düzenleme bloglardada var. sizin zaten bizimki gibi bebek yatağınız varmış. urasda parmaklıklardan sarkmaya başladı bende bir tarafını kesdirip basamak yaptırmayyı düşünüyorum.
yusufada maşallah kocaman.

febicim ya daha dur hemen bir günde nasıl yapmasını bekliyorsunki?göre göre deneye deneye öğrenecekler.urasda oyun hamurunu yoğuramıyo.ben ince şekilde açarsam anca şekli güzel çıkarabiliyo onda bile tüm kuvvetiyle basdırması gerek.bide hamur sertleşince zor oluyo zaten.önce sen şekli çıkar şekilleri diz oynat. sonra yavaş yavaş öğrenir mervede.mandalı bizde takamıyoruz daha.organlarımızı yeni yeni öğreniyoruz hatta burnun nerde deyince kendi burnunu değil bizimkini tutup gösteriyo :)))
kule içinde önce aysenin dediği gibi içiçe takmasını öğret.urasda pat diye öğrenmedi. sonra birgün bakıyorsun yavaş yavaş yapmaya başlamış.kuleyi sen yap elinle pat diye yık alkışla. onun oyun olduğunu oyunun bir parçası olduğunu anlayınca daha kolay öğrenecektir.bazen bilerek direnç geliştirip özellikle senin sinirlendiğini görünce yapmıyorlar.birde kulenin içlerine ses çıakark birşeyler koy şıngırdat oyuncağa alışsın.hemende kızma yahu ((

kızmıyorum mayacım .. sorun ettiğim de yok .. sadece oyalamakta zorlanıyorum .. oyuncak da alsam yine bana yapışık .. oynamayınca oyalanmayınca beni bunaltıyo .. ben sevmiyorum öyle saatlerce oynamayı .. ne bilim bu da benim eksiğim belki.. bişeylerle oyalansın ben de işimi gücümü yapim stres atim istiyorum .. hiç bıraakmıyo devamlı dibimde kafamçokkarıştı sırf bu yüzden 2. çocuğu düşünüyorum .. aslında çok bunaldım ücretli öğretmenliğe başvurmayı düşünüyorum .. kızıma bakacak güvenilir birini bulabilirsem.. bakalım eşim istemiyo merve küçük diye ama ..

:))) kim seviyoki saatlerce oynamayı. aslında oynarımda mızıkçı benim istediğim gibi oynamıyo:)))
anlıyorum tatlım.bende nasıl çalışırım nasıl çalışırım derken işe başlayınca rahatlamıştım.ne kebap iş çocuk bakmak derdim yok öle değilmiş valla.henüz çok küçükler yapacak bişey yok dur kalktan anlamıyolar. ama bu günlerde çabuk geçecek diye düşünüyorum.
mesela uras bugün ne yaptı misafir vardı kızcağız hamile oyalayamıyo. bizimki koltukta bir saat kendini oraya buraya attı durdu bende dibinde tabi. en son düştü kafasını vurduda indi koltuktan.o düşene kadarda kız bana diyodu rahat bırak çocuğu düşmez o diye. bilmiyolarki şaşkınlar.zırıl zırıl ağlayıp sonra gözümün içine baka baka gene çıkacak oldu.pess yani.
bak daha yeni kakasını söylemiyo diyodun öğrenmiş merve. bir aya kalmaz tüm oyuncaklarıyla oynamayıda öğrenir.urasıda artık oyuncaklarıyla başbaşa bırakamıyoruz mutlaka yanında birisi oluyo anında bi yaramazlık yapıyo seni uyutup.yapışık gezmesi ardında koşmaktan daha iyidir diye düşündüm şimdi ((

ferıdem herkesta ayrı bır dert var anacum ben hıç bahsetmıyeyımm(
yararlı bılgıler için teşşkürler herkesee çok güzel olmuşş paylaşımlarr

feride cim,yusuf da ayni canim, sadece izi cikiyor..cikartmiyor..ben sekil cikartdigimda da pek ilgisini cekmiyor daha..birseye benzetemiyor sanirim :1closedeyes:

merdaneyle ben acip veriyorum nasil oldugunu gostermek icin o da yapiyor aynisini donduruyor ama tabiyki gucunu vermiyo hamur acilmiyor...ben 2 kez verdim daha hamuru , arada agzina koydu, en sonunda aldim onunden ve bana cok kizdi..bayagi agladi... alsanaalsanasmile...daha yeni yeni olucak zamanla..

mandallarina agziyla acabiliyor, eliyle daha beceremedi..ilk yaptik foto da daha ..camasirlari koydu, mandallari cikardi..onlarin yapabilecegi bu simdilik...

yusuf bazen cok nadir kendi oynar, arabasini surer evin icinde..bazende ben nerdeysem oraya oyuncaklarini tasir hic usenmez...bu seferde her odadan oyuncak toplamak zorunda kaliyorum..

misafir geldimi odasina cagirip , oynamak istedigi anlatir , kendi hareketlerinle..oyuncaklarini gosterir..

birde ben dus alirken, ve wc giderken..artik anlatiyorum annecim ben bici bici olucam, sen oyna diyorum oyle bana baezn izin veriyor bazen istemiyor..ben tuvalete gidicem diyorum..birsey demiyor..tuvalet dis kapinin yaninda bakiyor wc isigi yaniyorsa birsey demiyor..anliyor disari cikmadigimi...

mayacim, evet dun aksam aldik canim, sagol...
yusuf un odasi ikea dan di..bu alacaklarimizi da ordan aldik zaten..orda satilanlar yasina gore kullanisli oluyor zaten..foto daki bebek yatagini simdi kaldirdik..onun on parmakligi cikiyordu normalde, cikartmistim ben ..ama yusuf onda yatmadi hic..yanimizda yatti 7-8 ay olmustur...bende buyuk cocuk yatagi almak istedim, artik yanimizda yatmasin diye...bu gece ilk denememiz oldu..yataginda yatti..hala emdigi icinde arada yanina uzanip emdirdim ve kendi yatagima gittim sonra..bende rahat ettim..

yeni yatagina da kendi cikip , inebiliyor o boyda....
masa ve sandalyede aldik...oncedende kitaplik gibi dolabi vardi yine, kendinin ulasabildigi ..ona uygun diye dusunuyorum odasini...bir ara fotosunu cekerim..cicilerimizin...

teknocum aferin dogukanimiza...o arada kahve falida mi bakiyor kiz...sırnaşık şey

feride cim tesekkur ederim ayriyeten, fotolar icin... mucuk mucuk....

fatmacım güle güle kullansınnn cicilerini paşa..

evet canım annesinin falına bakıyorr :)))))))))))))
elimden kaptı vermedi fincanı dilinin uzandığı telveleri yalıyorr:))))))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…