Bebeklerimiz Nasıl Büyüyorlar ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi febi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
şimdilik ii akşamlar herkese yarın görüşürüz inşallah sizi takipteyimzemuszemus

Mervemizde pek tatlıymış hele o saçlar 41 kere maşallah memnun olduk efendimzemuszemusEge öpüyor yanaklarından arkadaşını:))
Arkadaşlar çok teşekkürler Allah hepimizin evladını bağışlasın bahtlarını açık etsin hayırlı evlatlar olsunlar inşallah...

amiin duygucum .. herkese sevgiler iyi akşamlar .. yarın için bol aktiviteli günler.. akşam rapor verceniz ona göre fotoları eksik etmeyin kaydirigubbakcemile3 opuyorumnanaktan

bi tek bunu çekmişim. yeni aldığım oyuncağımız.yanında görünende traktör arabamız.

Eklentiler

• $IMG_9900.webp
    8,4 KB · Görüntüleme: 47
kızlar merhaba uzun süredir gelemdim iş yoğunluğum çok sanberkin durunun ve mervenin videolarını izledim aşmışlar artık. Merve nasıl da döndürüp geçiriyor parçalar, sanberk puzzle uzmanı olmuş duru da 4lülere başlamış harikalar nazar değmesin. Bende de çok foto var çektim ama ekleyeedim bir türlü boş vaktimde eklerim.

Ferdacım merhaba canım,ah bu yoğunluğun hiç bitmiyor canım.Ne güzel anlatmışsın aa bak moral verdin bana bir çocuk bişeyi iyi yaparken diyer çocuk başak bir şey iyi yapar.TÜm konuştukarımız 1 cumlede yazmışsın.

ooo ferdacım hoş geldin cnm .. tatilde rahat olursun dedim daha yoğunsun arayıp rahatsız etmek de istemedim ama merak ettim seni cnm ... neyse işlerin yolunda olsun gerisi sorun değil cnm ..

maya oyuncağınız güzel ama net göremedim çok küçük resim ..

ferda 2. dönem dersleriniz azmış inş. daha çok konuşuruz cnm .. resimleri bekelrim ...

canım sorma gün geçtikçe artıyor sankiş bu yoğunlukta melise vakit ayırmaya çalışıyorum ama sanki çok da olmuyor sadece bakıcısı eğitebiliyor gibi. tabi fikriyecim hepsinin el becerisi ilgisi başka. Melis de bunların bazılarını yapabiliyor ama bazılarını hiç yapamıyor.

hoşbulduk feridecim yok ne rahatlığı hayatım yaa bana rahat yok :)
ne rahatsızlığı ayıp ediyorsun ne zaman istersen arayabilirsin. Evet 2. dönem biraz daha rahatım ama malum sebepten ne kadar rahat olurum bilemem. kızıma vakit ayıramırum bu beni çok üzüyor

FErdacım akşam 1 saat kaliteli bir vakit geçirdiğiseniz o yeter.Kendini boşuna üzme canım.Ben evdeyim ama buna rağmen yeterli ilgilenemiyorum bazen.
CAnım sizn oyuncaklarınızdan 1 tanesi gördüm ben çok beğendim:)))))))))) bir gün size gelcez sanberk de oynasın.

Arkadaşlar boncuk dizme yapıyorlarmı bebişleriniz?Sanberke hiç yaptırmadım ama çok faydalı bir aktivite. nette baktim biraz pahalı gibime geldi bir gün çıkacam boncuçudan boncuk alcam umarım olur.

şimdilik ii akşamlar herkese yarın görüşürüz inşallah sizi takipteyimzemuszemus

canım senin bebişin 8 aylık ise bunlarla başlayabilirsin en azından biz böyle başladık.İlk önce halkalarıyle oynadı daha sonra kaplumba ile daha sonra daire kule ile(foto yok febininki gib) şimdi ise kara şeklinde olan kule yaparız(yapmaya çalışıyoruz)

Günaydın kızlar yeni bir oyuncak sitesi buldum ahşap ve eğitici oyuncaklar
( bazıları ) diğer sitelere göre uygun ve güzel oyuncaklar var tavsiye ederim sizlere
[/B

oyuncakalisveris diye girin

günaydın herkesea.s.
[/B]
evet bu küplerden ve halkalardan var ama henüz dizemiyor ben diziyorum o deviriyor

merhabalar hanımlar..topiğinizi ara sıra okuyup fikir alıyordum, paylaşımlarınız için teşekkürler.. :)
benim bebeğim de 16 aylık..Allah uzun, sağlıklı ömür versin hepsine inşallah..
gün içinde sırası ile tüm oyuncaklarımızla oynuyoruz birlikte..tabii çok uzun müddet sürmüyor hiçbirisi..
çubuğa geçirilen halkalarımız var, aylardır sıkılmadığı oyuncaklar arasında..sırasına göre diziyor birkaç aydır..
bultaklarımız birkaç çeşit; fakat kare şekliinde olup, şekillerin üzerinden atıldığı bultağımızı güzelce oynuyoruz..
kulemiz var, daireleri üst üste dizebiliyor ve iç içe geçirebiliyoruz..
fasulye , nohut vb..ile oyunumuz; farklı olanı ayırma şeklinde değil henüz..plastik bardak ve tabaklarımız var minik.. hadi şimdi hepsini bardağa koyalım vs..diyorum ve öyle oynuyoruz..bir hayli oyalanıyor bu şekilde..hem de birçok nesneyi böylelikle ayırt etmeye başladı....
bebeklerimize isimler verdik...hadi ayşeyi karakızın yanına koy vs..diyorum, koyuyor.. isimlerini de söylemeye çalışıyor kendince :)
kitapları ile de güzel ilgileniyor...kütüphanemizde bir raf ona ait ve orada sepetin içinde kitapları var..bakmak istediğinde sepetini çıkarıyor, hangi kitabı isterse ona bakıyoruz...
en sevdiği kitabı; Allah hangi şekilde yarattı? isminde bir kitap...bu kitapta; hayvanlar ve doğadaki nesnelerin şekilleri soruluyor ve yanıtlanıyor..mesela; Allah güneşi hangi şekilde yaratmış? eveet, daire şeklinde yaratmış diyor, mesela...çok hoşuna gidiyor bu kitap..renkleri ve şekilleri ilgi çekici gerçekten...
en son ise, oyuncakçıdan sebzelerle dolu bir sepet aldık, kendisi beğendi :) her sebzeden 3'er tane var..hadi mısırları koyalım, havuçları sepete dolduralım diyorum..ayırt edip koymaya çalışıyor ve sebzelerin isimlerini de öğrenmiş oluyor bu şekilde..

bir de şu sıralar okuduğum bir kitapta diyor ki; bebek 13 aylık iken yaklaşık 50 kelimeyi anlar, 18 aylık olduğunda is 100 kelime anlar, 50 kelime ile konuşabilir, diyor..
bebeklerimiz kaçar kelime söyleyebiliyor saydınız mı hiç :asigim:

burada tavsiye edip resmini koyduğunuz ahşap oyuncaklardan da almak istiyorum..özellikle ; boncuklu labirent tel oyunu benim ilgimi çekti..bakalım bebeğim de ilgi gösterecek mi?

güzel paylaşımlar diliyorum hepimize a.s.

kızlar video larada fotolarada bayıldım maşşallah hepsine..
bu konuyu size danıştıgım iyi oldu kızlar demekki ileride çok faydasını görücez..
bu arada oyun gerbu isteyen olursa bana gelsin kızlar evde 3 tane çocuk var:))
bende sizinle bir video paylaşmak istiyorum ama olmadı benimkisi oyuncaklarla oynadıkları bir video değil oğluşlarım tarak kavgası yapıyor ilginizi çeker diye düşünmüştüm:)

Bebeğinizi Mutlu Etmenin 10 Yolu

1-)Bebeğinizle birlikte oyun oynamak onun için en büyük mutluluktur. Onunla içinizden geldiği gibi oyun oynayabilirsiniz. Bu hem sizi hem de onu son derece mutlu eder. Onu günlük yaşamınızın içine katabilir, birlikte alışverişe çıkabilir, pusetiyle gezdirebilirsiniz. Sizin rahat ve sakin olmanız bebeğinize de yansır. Yumuşak, parlak renkli oyuncaklar onların mutlu olmalarını sağlar.

2-)Banyo saatleri bebekler için rahatlatıcı ve eğlenceli olabilir. Ancak bazı bebekler banyodan korktukları için sorun çıkarabilir. Oysa uzmanlar bunun anneden kaynaklanabileceği görüşünde. Anne bebeğini yıkamaktan korkuyor olabilir, sinirli hali bebeğe yansıyabilir. Olaya sakin yaklaşırsanız hem bebeğiniz hem de siz banyo saatlerinden keyif alabilirsiniz.

3-)Uyku bebeğin beslenmekten sonra ikinci önemli ihtiyacıdır. Uykusu gelen bir bebek huzursuzluğuyla bunu belli eder. Yorulup uykusu gelen bebeğinizi hemen uyutmaya çalışmak en iyisidir. Büyüdükçe yanına sevdiği bir oyuncağını alıp yatmaktan hoşlanan bebeğiniz, oyuncağını alıp yanınıza geldiyse uyumak istiyor olabilir. Mesajı doğru alırsanız onu mutlu edersiniz.

4-)Anneler bebeklerinin sevdikleri yiyecekleri bilirler. Zaten bebekler sevdikleri gıdaları kabul edip sevmediklerini reddeder. Yemek konusunda onu zorlamaz, onunla işbirliği yaparsanız yemek saatleri “mutlu saatler” e dönüşür.

5-)Bebeğiniz ilk aylardan itibaren sizin ilginize muhtaçtır. Birlikte geçirdiğiniz dakikalarda ona söyleyeceğiniz sevgi dolu cümlelere cevap veremese bile bu diyalog onu mutlu eder. Onunla konuşurken ara verip size kendince cevap vermesini bekleyin. Bir bakışla, bir gülücükle mutlaka size cevap verecektir.

6-)Minik bebekler dili ve işitme duyuları sayesinde müziğe ve müzik yapmaya yatkındır. Eğer ruh hali uygunsa ona şarkı mırıldanmak onun çok hoşuna gidecektir. Banyo saatlerinde ya da altını temizlerken ona şarkı söylemeniz bebeğinizi çok keyiflendirir.

7-)Bebeğiniz büyüdükçe evi ve etrafı keşfetmek isteyecektir. Ancak bu keşifler sırasında engellenmek onu mutsuz eder. Evde alacağınız bazı önlemlerle onu güvenli ve mutlu bir şekilde etrafı tanımasına yardımcı olabilirsiniz.

İlk yaşından sonra bebeğiniz sosyalleşmeye başlar. Ancak yeni arkadaşlar konusunda ona baskı yapmamalısınız. Herkesle iyi arkadaş olmak zorunda değildir ve bu onun içine kapanık olduğunu göstermez. Siz nasıl herkesle samimi değilseniz bebeğinizde kendine yakın bulduğu bir ya da iki çocukla arkadaşlık edebilir.

9-)Bebeklerin yaptığı aktiviteler aylarına göre değişir. Üç aylık bebeğin yapacağı aktivite bir yaşındaki çocuğunkinden farklı olur. Bebeğinizi başka bebeklerle kıyaslamayın. Onun en sevdiği oyunları seçerek ona yardımcı olabilirsiniz. Bebekler sevdikleri oyunlardan büyük keyif alır.

10-)Bebeğinizin mutlu ve huzurlu olması biraz da anne babanın mutluluğuna bağlıdır. Sürekli gergin ve stresli ortamda bebekler de huzursuz olur. Gergin ve sinirliyseniz bunu üzerinizden atın, sakinleşmeye çalışın. Arada bir kendinize de vakit ayırın. Bol bol gülün ve pozitif düşünmeye çalışın

Bitter canım kule yapamaz zaten merak etme,şimdilik onları iç içe koyamaya başlasın yeter daha sonra kule de yaparsınız.

nalan teşekkürler cnm bakıcam siteye ..

bitter cnm 8 aylık daha .. çok küçük nasıl kule yapsın .. çıngırak sallasın oyy oyy yerim onu ben ..

pamuk helva hoş geldin cnm .. 16 ay a göre çok iyi bebişin cnm .. adı nerdir bebişinin bi de kitabınızın resmini eklermisin cnm ..

aynur video eklemek çok kolay cnm .. resim gibi çok farklı değil aynı siteye giriyoruz browse den videoyu buluyoruz ama images yazar browse penceresinin alt tarafında onu video ya çevir yükle ve direk buraya yapıştır cnm .. dağ resmi araya ekleem butonuna gerek yok ..

videoyu cep tel de çekin yüklenmiyo diğer türlü büyük oluyo klasör..

akşam yazacam neler yaptık şu an merve bırakmıyor kafamçokkarıştı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…