fikriyecim bugün tuvalet eğitimini bir arkadaşıma sordum. aynen bana dediki bazı drlar tuvalet eğitimi diye bir kavramı kabul bile etmiyorlar. çocuk sfinkterlerini kontrol etmeye başladığının ayırdına varınca kendini hazır hisseder. ona sadece yol göstermek gerek. beraber gidip çiş yapmak yada yer göstermek.bencede hiç acelesi yok.
bugün iş çıkışı babaanneye gittik bizde.orda kalan hayvan yapbozlarımız var. komşularından biri 2 ay büyük biride 10 ay kadar büyük olan geçen anneme geldiğinde onlara göstermiş yapbozları oynasınlar diye. ikiside yapamamış. yani ilgilenmekle zekalarını nasıl geliştiriyoruz.
renk çalışması kolay oluyor. uras aynı renklilerin ayırdına vardı.ama mesela uras sanberk gibi eşyaların yerini yada kime ait olduğunu bilmez. hiç öyle çalışmadığımızdan yani benim o işleri sevmediğimle ilgili belkide:)))( dağınık ve pasaklıyım )
şu aralar en sevdiği film olan arabalardaki karakterleri öğrendi. şimşek, doc ve gök gürültüsünün arabaları vardı elimizde.(dergiden çıkanda arabalar filmi kartlarımız) filmi seyrederken onlar önümüzde bildiği karakterler çıkınca çok seviniyor.yani bilinçli film seyretmeye başladık bön bön bakıp seyretmelerimiz sona erdi gibi.birde buzdolabında yapıştırmaları var. hepsini gösterip tanıyor. günboyu daggggg (hudson hornett)diye bağırıyor.yalnız sizede mail geldimi bilmem 25. kare diye sinema çekimlerinde uygulanan bir yöntemle biliçaltı sinyaller veriliyormuş. sanal reklam bir nevi.seyrederken görmüyorsun ama bilinçaltın o anlık görüntüyü algılıyormuş ve kabulleniyormuş. mesela kola iç yada seks içerikli öğeler vs vs. bunu okuyunca biraz tırstım.
maeves o dediğin programı ben çok seviyordum geçen yıl seyrederdim. saat kaçta oluyor hala devam ediyormu. bende biliyom o şarkıyı ezbere hatta grup şurubun dvdsini aldım şarkıları çok eğlenceli ve eğitici.
bugünün süprizi doğum gününden beri görmediği halasının fotoğraflarına bakıp halaaa demeyi öğrendi. gelince süpriz olacak halasına.
selam kızla r.. merveyle bugün :
tarak verdim saçımı taradı tokayla filan oynadık..
bulaşık mak. çatal kaşık sepetini ve çekmecedeki çatal kaşıklığı önüne koydum yerleştir dedim .. biraz oylanadı ama ayıramadı karışık koydu daha çok ..
bi de odasındaydık uzun süredir bebklerini vermiyodum sepette bulmuş çıkarmış pek seviniyodu .. bir ara baktım kıyafetle bebeğin burnunu sıkıyo .. guya burnunu siliyo bebişin .. yeni hastalık atlattık ya malum .. kaydirigubbakcemile3
bugün bebek görmeye gittik bebeği çok sevdi çok ilgi duydu .. çok hoşuna gitti ..
benim eltimin oğlu inanılmaz yaramaz ve o kadar da zeki.. hiç oyuncak yüzü görmese de anında çözer yaşı 3 gerçi .. ama çok serbest büyüttüler.. her şey serbest .. vur kır dök incele .. tüm dünya senin oyuncaklarınla dolu .. gerçekten çok zeki çocuk .. ama aşırı yaramaz dediğim gibi.. gerçi büyüdükçe oturdu bayağı.. bu da bir yetiştirme tarzı çok iyi değil ewet ama zeka yönünden süper geliştiriyo ..
Bilmiyorum ama bence herşeye bir sınır olmalıdır.Aslında montessori eğtimi bunula ilgimi çekti.Çocuk özgür nasıl isterse öyyle yapabilir etkinlikleri.ama aynı zamnda bu etkinlikeri çocuklara kendi kendini kontrol etmeye öğretiyor,düzenli olmaya öğretiyor,
Herkez özgür ortamda yaşamalı ama anarhist ortamda anlama gelmiyor.
kızlar maalesefki yiğit sabah uyanınca biz hemen salonumuza geçiyoruz ve oyuncaklarla oynayalım diyorum,yok hemen tv kumandasını alıp geliyor ve daa daa diyor,d smart var bizde luli diye biçocuk kanalı var hemen onu açmamı istiyor,birde kanal 1 de vardı barney(mor dinozor)ama kanal 1 kapandı artık.
onu açmamı istiyor,açıyorum,10 dk içinde kahvaltısını hazırlayıp tv kapatıyorm.napyıım,sonra başlıyoruz oyunlara,sabah kalkınca ilemezse kıyameti koparıyor,,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?