Bebeklerimiz Nasıl Büyüyorlar ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi febi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
slm kızlar,bir haftadır yoktum evde,geçen hafta kapımızın önünden bebek arabamızı çaldılar,çok üzüldüm ona,dedim annemlere gideyim biraz,yiğitte çok huysuzdu,değişiklik olsun dedim
annemler finikede otoruyorlar,havada çok güzeldi,bahar geldi buralarda

yiğit orda çok eğlendi annane ve dedediyle çok oynadı,parklara bahçelere gittik,,
kumlarda doyasıya enerjisini attı,
ama orda mama sandalyemiz yok ve yemek yedirmek çok zor oldu,hiç bişey yemedi desem yeridir,sadece meyve yedi,dün akşam geldik ve hemen eski moduna döndü yavrum

ayşe sat canım arabya üzüldüm çok..
belki biraz iyi niyet oalrak düşünebilirsin kızabilirsinde ama..
umarım gerçekten ihtiyaç sahibi biri almıştırr..satıp içkiye kötü bişeye veren biri deildir..
ama tabiki çalmak gibi bir şeyi onaylıyor deilimm..

kuzununda inşallah iştahı yemek düzeni geri gelirr..
ne güzel eğlenmiş biizm brudada hava bugün çok güzel çıksakmı çıkmasakmı akrar veremedimm..

Tekno çok sağol hayatım güzel yön gösterdin bana:))) Bilmiyorum ama ben hala hazır hissetmiyorum kendimi.Hep yazza brakıyorum o zamn gündüzleri bezsiz brakacam ve çiş ve kaka sağtlerini takip etmek için daha kolay olur diye düşünüyorum.Bide o zamn daha akılı olur daha iyi anlar herşey.Bi de yazın ben daha moralli oluyorum galiba güneş çok iyi geliyor bana.Kış günler canımı sıkıyor çok onun için şuan hiç başaramma gibime geliyor.Nasıul olsa bir gün kendisi rahatsız olup bezi brakmak isteyecektir.Askerliğe kadar bez kullanmayacaz ya:))))))))))
Bide Eşim daha bebeklikten çişi öğretmeye çalışmışlar ama ancak 3 yaşa yaklaşınca kendisi söylemeye başlamış.Yani ben de erken başlamasından korkuyorum,çünkü tam tersi olabilir.Erken bezi braktırmak yerine süresi uzabilir.
Teşekkürler canım.

fikriyecim ikinizde hazır olduğunuzda kendiliğinden olur tatlım sıkma canını. uras daha ne çiş ne kaka bişi bilmiyor . çocuk dr arkadaşım en iyi yaşın 3 olduğunu söylemişti bilimsel çalışmalarda. 3 yaş civarı başlamalarda ileriki dönemde karşılaşılan altını islatma vs daha az oluyormuış. hem havalar sıoğuk. yaza bizde öğreniriz.
aysetat üzüldüm arabanıza((yiğitin kilosu çok güzel maşallah. üzme kendini hiç.

ben merve için çiş eğitiminin henüz erken olduğunu biliyorum .. bazen kaka yapsa bile bezine sölemiyor.. ama rahatsız olsa daha çabuk öğrenir diyolar kötü bez alıp rahatsız olmasını sağlamak lazım .. tabii havalar ısınsın .. halıları yerden kaldıralım sala sala yürüyebilsinler :sinifsinif: :kedi: kaydirigubbakcemile3

ha ayşecim ben de üzüldüm cnm .. kapının önünde bırakma napalım giden gitmiş .. bizimki arabanın bagajında genelde .. yada portmanto yanında durur..klava:

ayşecim çok üzüldüm canım yaa geçmiş olsun.artık büyüdüler ucuz bi baston alırsın idare eder bi sene daha.ben bazen dışarı çıkarken almıyorum arabayı elinden tutup yürüyoruz daha rahat oluyor.avm.ye falan giderken hiç almıyorum zaten anca çarşıya pazara gidince yani uzun yürüyeceksem alıyorum oda nadir oluyor.bu arada bizimkide bi haftadır apt. girişinde umarım bişey olmaz.

fikriyecim bencede erken çiş eğitimi için bende yazın başlamak istiyorum.duruda kakasını yaparken söylüyor kaka diye hatta bana öpücük atıyo yaparken :)) tuvalete girincede çişş diyo ama yaparken onu söylemiyo daha tabi :)
eskiden hazır bezler olmadığı için anneler daha çabuk alıştırırlarmış ve bebeklerde rahatsız olup daha erken söylermiş sanırım.kayınvalidemde bir yaşından sonra bütün çocuklarının bezden çıktığını söylemişti.şimdi hazır bezler olunca bizde rahatız bebeklerde rahat tabi.inşallah bizi çok uğraştırmadan atlatırız bu dönemide.

Son düzenleme:
teşekür ederim arkadşlar kabullendim artık bende napayım,akıllandım artık kapıda günlük terlik bile bırakmayacağım,(((((sizlerde bırakmayın tavsiyem...yiğit dışarı çıkınca yürüse eyvallah ama bir adım bile atmaz malum kucakta zor oluyor,aldım bugün bitane baston(
bugün dışarda yiğite rüzgar gülü aldım çok seviyor dışarı çıkınca hep alıyoruz.evde 10 kadar oldu.
yiğitte çiş eğitimine hazır değil tahmin ediyorum,ama daha 18,5 aylık,erken bana göre,27 aylıkken hazırsa başlayın diye biliyorum ben,,,
öpüyorum bütün bebişlerimizi

bugün eşimde evdeydi buluşma yaptığımız avm.ye gittik duru için güzel bi gün oldu lunaparkta eğlendi bizim içinde biraz yorucu oldu peşinde koşturmaktan dolayı :) tel.imi almadığım için resim çekemedim ama genel olarak güzel geçti.bikaç ahşap pazzle aldım saatli pazzlemız yoktu bide ondan aldım.

duruda parmaklarını ve birden çok olan aynı şeyleri sayıyo kendince ama sadece biy iki anlaşılıyor diğerleri karışık :)

Teşekkürler arkadaşlarçok rahatladım,ben de hep yaza brakıyorum zaten ama annem biraz lafaşıyor bu konuda canımı sıkıyor bazen((( anneler işte.Neyse ben bildiklerimi yapacam.Umarım yazın hep beraber bu dönemi de başarılı atlatırız.

yeni bişey yapmadık,bugün pazar vardı oraya gezdik,arkadaşımla buluştuk çocuklar parkta top oaynadılar.
Yeni aktivite olarak kol meyve sıkacığı kullandık..bugün benim yardımıyla kendine meyve suyu hazırladı ve lok lok içti.
püzzel yaptık,geometrik şekilleri yaptık.
Aklıma bir aktivite geldi yarın yaptırmaya çalışacam.
Yust yuste koyan kupler ve geometrik şekilerinden oluşan bir aktivite.
HEr küpte aynı renkten şekil koymak.Renkleri tanımıyoruz hala ama belki öğrenmesi için yardımcı olur bu aktivite.

selam kızla r.. merveyle bugün :

tarak verdim saçımı taradı tokayla filan oynadık..

bulaşık mak. çatal kaşık sepetini ve çekmecedeki çatal kaşıklığı önüne koydum yerleştir dedim .. biraz oylanadı ama ayıramadı karışık koydu daha çok ..

bi de odasındaydık uzun süredir bebklerini vermiyodum sepette bulmuş çıkarmış pek seviniyodu .. bir ara baktım kıyafetle bebeğin burnunu sıkıyo .. guya burnunu siliyo bebişin .. yeni hastalık atlattık ya malum .. kaydirigubbakcemile3

bugün bebek görmeye gittik bebeği çok sevdi çok ilgi duydu .. çok hoşuna gitti ..

fikriyecim bugün tuvalet eğitimini bir arkadaşıma sordum. aynen bana dediki bazı drlar tuvalet eğitimi diye bir kavramı kabul bile etmiyorlar. çocuk sfinkterlerini kontrol etmeye başladığının ayırdına varınca kendini hazır hisseder. ona sadece yol göstermek gerek. beraber gidip çiş yapmak yada yer göstermek.bencede hiç acelesi yok.
bugün iş çıkışı babaanneye gittik bizde.orda kalan hayvan yapbozlarımız var. komşularından biri 2 ay büyük biride 10 ay kadar büyük olan geçen anneme geldiğinde onlara göstermiş yapbozları oynasınlar diye. ikiside yapamamış. yani ilgilenmekle zekalarını nasıl geliştiriyoruz.
renk çalışması kolay oluyor. uras aynı renklilerin ayırdına vardı.ama mesela uras sanberk gibi eşyaların yerini yada kime ait olduğunu bilmez. hiç öyle çalışmadığımızdan yani benim o işleri sevmediğimle ilgili belkide:)))( dağınık ve pasaklıyım )
şu aralar en sevdiği film olan arabalardaki karakterleri öğrendi. şimşek, doc ve gök gürültüsünün arabaları vardı elimizde.(dergiden çıkanda arabalar filmi kartlarımız) filmi seyrederken onlar önümüzde bildiği karakterler çıkınca çok seviniyor.yani bilinçli film seyretmeye başladık bön bön bakıp seyretmelerimiz sona erdi gibi.birde buzdolabında yapıştırmaları var. hepsini gösterip tanıyor. günboyu daggggg (hudson hornett)diye bağırıyor.yalnız sizede mail geldimi bilmem 25. kare diye sinema çekimlerinde uygulanan bir yöntemle biliçaltı sinyaller veriliyormuş. sanal reklam bir nevi.seyrederken görmüyorsun ama bilinçaltın o anlık görüntüyü algılıyormuş ve kabulleniyormuş. mesela kola iç yada seks içerikli öğeler vs vs. bunu okuyunca biraz tırstım.
maeves o dediğin programı ben çok seviyordum geçen yıl seyrederdim. saat kaçta oluyor hala devam ediyormu. bende biliyom o şarkıyı ezbere hatta grup şurubun dvdsini aldım şarkıları çok eğlenceli ve eğitici.
bugünün süprizi doğum gününden beri görmediği halasının fotoğraflarına bakıp halaaa demeyi öğrendi. gelince süpriz olacak halasına.

Çok teşekkür ederim canım çok iyi aydınlattın bizi.Gerçekten bu tv olaydan korkuyorum ben.Bir arkadaşım anlattı 4 yaşındaki bir komşu çocğu konuşmayı brakmış.Dr tv den demiş.Tv çocukların bildiklrini unutturuyormuş.Sanberk de tvsiz yemek yemez ben de kendi kliplerini açıyorum o da pek sağlıklı değildir ama en azından daha az zarar veriri diye düşünüyorum.Kendi klipler pasittir beyinii yormaz.Bide bazen eğitici olabilir.Bazı klpleri ezberlemiş bile.Bir tane klibinde vucut organlarına soruyorum ve tam ordaki sırayla söylüyor.bugün yine sordum ve sonraki organ ben sormadan önce o hemn gösterdi :))))))) ezber yapmış galiba.Bugün yedirdikten sonra babamı aradık onunla konuşurken bugün neler yapmış diye anlatıyor(kendi dilinde) en son seyretiği klipte bir krem kutusu açmaya uğraşıyor ama açamıyordu,ve babama bunu anlattı telde:)))))))) mesela kliplerde topla oynamak,bulaşık yikamak,banyo yapmak,uyumak,yemek yemek,tel de konuşmak gibi şeyler var.Onları izleyince o da tekrarlıyor konuşuyor anlatmaya çalışıyor.

Bide gerçekten çocukla ilgilenmek çok önemliymiş.Tabiki yaşa uygun aktiviteler göstermek gerk.Bu yaşta matemetik soruları soracak halimiz yok ya:)))) bugün arkadaşım çoğulya misafirlie geldiker bize.Çocuk sanberkten 1 yaş büyük.Sanberkin puzzeleri verdim tren puzzeli yapamıyordu çocuk,gösterince daha iyi yapmaya başladı,ama yine sanberk kadar iyi yapamadı.Sanberk o puzzeli 3 günde gördüğünüz klibinde yapmıştı.Tabiki hemen yapamaz ama en azından mantığı öğrenmiş olmalıydı bu yaşta.Çocuk ilk defa puzzel gördü.Bence de abartmadan ilgilenmek lazım.aktiviteler sunmak lazım.

tv konusunda mayanın dediğini ben de duymuştum genelde reklam içerikli kareler ekleniyomuş ekranda gözükmüyomuş yada propaganda içeren bazı öğeler .. çocuk ilerde bunlara sempatisi oluyomuş.. ama ne yapalım toptan camdan aşağı atsak en iyisi .. alsanaalsanasmile

doğru söylüyosun fikriyecim kesinlikle katılıyorum.

geçende bize alt kattaki komşu geldi iki çocuğu var biri durudan 1 yaş büyük oğlan diğeri 3 ay küçük kız oyuncaklarla oynadılar.durunun müzikli bi arabası var yanlarındada bultakları var 1-2-3 ve A-B-C şeklinde belki sizlerdede vardır çok satılan bi oyuncak genelde.çocuk doğru parçaları atamadı anneside uzaktan kızdı oğlum hayır orası değil falan diye bozuldu sanırım ama öğretmeyince çocuk nerden bilecek değilmi.

benim eltimin oğlu inanılmaz yaramaz ve o kadar da zeki.. hiç oyuncak yüzü görmese de anında çözer yaşı 3 gerçi .. ama çok serbest büyüttüler.. her şey serbest .. vur kır dök incele .. tüm dünya senin oyuncaklarınla dolu .. gerçekten çok zeki çocuk .. ama aşırı yaramaz dediğim gibi.. gerçi büyüdükçe oturdu bayağı.. bu da bir yetiştirme tarzı çok iyi değil ewet ama zeka yönünden süper geliştiriyo ..

Bilmiyorum ama bence herşeye bir sınır olmalıdır.Aslında montessori eğtimi bunula ilgimi çekti.Çocuk özgür nasıl isterse öyyle yapabilir etkinlikleri.ama aynı zamnda bu etkinlikeri çocuklara kendi kendini kontrol etmeye öğretiyor,düzenli olmaya öğretiyor,
Herkez özgür ortamda yaşamalı ama anarhist ortamda anlama gelmiyor.

ben de öyle umuyodum ve esefle kınıyodum bu ne böyle yaa diye ama çocuk büyüdükçe laftan anlıyo artık .. konuşması tatlılığı zekası anlatamam ... diyeceğim ortasını bulun elbet ama aşırı baskıcı olup koca çocuk olmuş basit puzzle ı yapamıyosa da aman siz de böyle annelerden olmayın arkadaşım .. ona dokunma cıs bunu etme coss ..

çocuklu ev azıcık dağınık olur.. süsü az olur ortalıkta .. ben taşınırsam inş. kızıma göre düzenlicem sıradan düzene devam yani.. görünce ben de seviyorum gerçi ama temizliğin eşyanın hizmetçisi de olmak istemiyorum .. şimdiki koltuk takımım zaten eskidi.. istediği gibi serbest olabilir yenisini almıcam .. aman bişey olur halım yeni açık renk filan kaygıları yaşamak istemiyorum .. uygun bişeyler düşünecem ..yani demek istediğim pahalı ve hemen zarar görebilecek eşyalar olursa yada ıvır zıvır çok ayak altında olursa çocuk ona dokunma bunu elleme ile yeteri kadar keşfedici ruhta olamaz sanırım ..

kızlar maalesefki yiğit sabah uyanınca biz hemen salonumuza geçiyoruz ve oyuncaklarla oynayalım diyorum,yok hemen tv kumandasını alıp geliyor ve daa daa diyor,d smart var bizde luli diye biçocuk kanalı var hemen onu açmamı istiyor,birde kanal 1 de vardı barney(mor dinozor)ama kanal 1 kapandı artık.
onu açmamı istiyor,açıyorum,10 dk içinde kahvaltısını hazırlayıp tv kapatıyorm.napyıım,sonra başlıyoruz oyunlara,sabah kalkınca ilemezse kıyameti koparıyor,,

Günde 1 saat geçmemek şartıyla çocuklara özel hazırlamış film izletebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…