arkadaşlar bende 2009 temmuz annesiyim sizin bu topiğinizi sürekli takip ediyorum çok güzel paylaşımlarda bulunuyosunuz elinize sağlık
benim mayalıhamura bi sorum olucak
şu oyun halınız varya sesler çıkaran
onun adı ne acaba oyun halısı dediğimde başka halılar çıkıyo
bende kızıma almak isterim çok eğitici bişi gerçekten oğlunda çok güzel öğrenmiş maşallah
arkadaşlar bende 2009 temmuz annesiyim sizin bu topiğinizi sürekli takip ediyorum çok güzel paylaşımlarda bulunuyosunuz elinize sağlık
benim mayalıhamura bi sorum olucak
şu oyun halınız varya sesler çıkaran
onun adı ne acaba oyun halısı dediğimde başka halılar çıkıyo
bende kızıma almak isterim çok eğitici bişi gerçekten oğlunda çok güzel öğrenmiş maşallah
evet canım haklısın henüz erken ama ben aklımdayken şimdiden almak istiyodumcnm oyun halısı için erken bence biraz daha beklemelisin .. seninki kadarken bizim tek derdimiz yemek yemeleriydi.. temmuz anneleri bugün bebişlere ne yedirdinizde çok faydalı paylaşımlar oldu .. orayı da incelemeni tavsiye ederim ..
süpersin valla canımCanım senin bebişin henüz küçük ama bişey yapmayacaksınız anlama gelmiyor.Bu aydaki bebeğinin gelişimi desteklemk için en etkili yolu bol bol niniler ve şarkılar söylemek.Belki sesinizi beğenmiyorsunuz ama inanin bebeğin için sizin sesinizden daha güzeli yokturBebek Şuan hem kendi hem annenin vucudunu tanımak ister.Al onun elini kendi elinin uzerine koy ve ona göster konuş onunla ellerle ilgili bişeyler anlat öp onlar burnunla dokun gülümse.BU şekilde bebğine birçok şey tanıtmış olursun ve en önemli şey onu çok sevdiğini ona hayran kaldığını anlatmış olursun.
Başka yapabileceğin şey farklı kumaşları dokunmak,tek komaş olmasın poşetler,plastik oyuncaklar,yumuşak oyuncaklar.
Kırılmayan ayna alın bebeğiniz kucağındayken aynıyı da karşısına koyun ve karşıdaki bebekle tanışsın:))))))))
büyk aynı da kullanabilirsiniz o zamn 2 nizi de görsün siz onu öperken görsün ve öptüğünüz söyleyin.Burnunu dokunun ,yanakları,başına okşayin.
Başka 2 kapta su doldurun bir kapta su oda sıcaklığında olsun diyeri ise banyosunda kullandığınız su derejesi olsun.İlk önce soğuk suya elini sokun soğuk diye anlatın.Dikkatini çekmek için ve daha kalıcı olsun diye soğuk kelimesinin yanına ona bağlayıcak br ses çıkartın.uuuu soğuk gibi:))))))))))
sonra aynı şekilde sıcak suyla tekrarlayın bu sefer sıcak kelimesi için başka bir ses uyudurmanız gerk,genelde uf deriz.
bunu birkaç hafta uygulandıktan sonra şunu deneyebilirsiniz 1 eli soğuk suya diyer elli ise sicak suda koyun bu şekilde iki su arasındaki farkı daha iyi anlamış olcaktır.
Şimdilik aklıma gelen bunlar canım.Aklıma geldikçe tekrar yazarım.Daha geçen sene biz de bu kadar küçüktük ama artık birçok şey unutmuşum(((((((((((
bende :kedi:sempatiksalakcinni:lepi:takipteyim sizisengözlerimebaksanab
bende :kedi:sempatiksalakcinni:lepi:
Sizi gidi sizi.Bİldikleriniz de paylaşırsanız daha da çok seveniriz.:hulya:
fikriyecim yazıları okuyamadım cnm sıkıldım .. pek uzun bi de sarmadı ne bilim kafamçokkarıştı
demek sanberk 18 aylık oldu .. :teytey:
kızlar merve çok korkak yaa.. siznkiler de öyle mi.. odada kendi başına bile durmuyo .. biz yakında taşınıcaz ve odasını ayırıcam .. korkar mı nasıl ayırıcam bilmiyorum .. anksiyete oluşturur diye çok korkuyorum .. tecrübelerinizi bekliyorum ..
2.5 yaş başlamak için en uygunu diye biliyorumm..
canım sein suçun yok ne alakası var suçluluk hissetme hiçç
baskılı çiş eğitimide ielrde sorun aratıyormuşş..
ben hiç kasmıyorumm..
kendisi kaka yapınca gelip bezini getiriyorr.ıslak mendilini getiriyorr..
bazen benim elimeden tutup bezin yanına götürüyorr..
şimdi yaptığını bilsin sonrada wc ye gidip yapmasını öğretirimm..yaza kakasını yaptıktan sorna bezsiz dolaşmasını sağlayacağımm.
sonra çişi gelip gelmediğini sorup wc ye götürürüm böle böle alışır sanırımm
kikoleym eğitici oyun halısı diye aratırsan çıkar sanırım karşına ama henüz çoookk erken tatlım. başka tercihlerden yana kullan şansını. mesela biz geçen sene bu zamanlar boncuklu oyuncak ve yaramaz toplar favorimizdi(playskolunki)bide çıngırak çıngırdatıyorduk :))))sesli kitaplarlada epey oyalanmıştık.birde üstüne vurunca dönüp ses çıkaran dönmedolabımız vardı vurunca çok sevinirdi tam oturmaya başladığı dönemde.aklıma gelirse yazarım daha.
febicim geçmiş olsun.mervenin korkması normal bence. urasdada oluyor.
fikriyecim detaylı bilgiler için çokkk teşekkürler. ne güel bir 14 şubat olmuş.benim 14 şubat bugün aklıma geldi :)))
haftasonu annemler kardeşim şevval bizdeydi. cümbür cemaat geçti. uras çok mutluydu. akıllanmış artık şevval oyuncağını almak isterse yada kızarsa odaha sesli ağlıyor bağırıyor şevvale:)))şevval ne yaptıysa aynısını yapmaya çalışmakla geldi geçti. tekli koltuğa çıkması yasak şevval çıkınca onada kızmamızı istedi patttt patttt diye onu gösterdi şevval bas bas bağırıp ben düşmem desede apar topar onu indirdik. benim gözüm hep şevvaldeydi yanlış bişi yapmasın kötü örnek olmasın misali.ama bu sefer çok güzel oynadılar tam kapıdan uğurlarkende sovval gibi bişi dedi gösterip:)))
bizde çok güzel sayıyoruz rakam görürsek birden fazla aynı şekilden görürsek. tek kelimeyle siii siii siii hepsi siiii ( iki diyor kanımca)
bugüne gelirsek aksi ötesi bir varlık vardı evde. aktivite yapmak mümkün değil şu aralar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?