gece yarısı uyanıp anne babanın arasına gelmek bizde uzun zamandır var .. benim kızım da gece uyanır ve beşiğinde dikilir illaki yanımıza alıcaz yoksa katiyen uyumaz.. ama aramıza gelince uyur.. genelde de acıkıp uyanıyo.. bu konuyu iyice araştırmak lazım .. alışkanlık edindirmek çok önemli bence.. ve şu geçirdiğimiz dönem bunun tam zamanı .. 2 yaşına kadar çok konuda alışkanlık edinmiş olucaklar bence .. hatta şimdiden ben mesela yeme konusunu değiştiremiyorum ..
kızlar okul öncesi eğitim kitapları profosyonel biraz da bilimsel ama çok faydalı .. ders çalışır gibi oturup okumak altını çizmek lazım .. çok fazla kitap var .. en mantıklısı sahaflar çarşısına beyazıta gidip bi gezmek sanırım ..ferdacım sen al bize de yolla şekerim yerimseniben
cansın çocuklarımızın gelişimleri özellikle ruhsal gelişimleri birlikte paylaşımda bulunmamız gereken bir konu .. tek başına zor .. çocuk büyütmek ne zormuş diyorum bazen .. okuyalım öğrenelim paylaşalım.. iyi bir anne olabilmek hepimizin içindeki bir kaygı .. bazı şeyler için yarın geç olabiliyor.. onların kendine güvenen saygılı aktif ne istediğini bilen neşeli bireyler olması bugün bizim ellerimizde.. tüm arkadaşlarımın da katılımda bulunmasını isterim opuyorumnanaktan
benim kızımda irite olduğum bir davranışı benim eteğimden ayrılmaması .. ben nereye o da peşimde .. kendi başına olabilmesini istiyorum ama şimdilik erken sanırım ..
mayacım urasa da maaşallah akıllı şey kule yapmayı öğrenmiş de bi de seni yanıltıyor kaydirigubbakcemile3 iç içe geçen kutuları ben de görmüştüm benim kızım da tezgahın altındaki leğenlerimle çok oynuyo onları iç içe geçirmeyi seviyo .. ben mutfakta iş yaparken o da her tarafı birbirine katıyo .. tencere tava leğenler çekmecelerim hep yere dökülüyo.. iç içe geçen saklama kaplarımı verdim onlardan kule yapmasını gösterdim bugün üst üste koyuyo ama bozmasını daha çok sevdi ..kaydirigubbakcemile3
arkadaşlar benim oğlum henüz 5 aylık hala sütümü veriyorum ancak son 1 aydır kucağıma emzirirken sanki bir yeri acıyormuş gibi ağlamaya başlıyor ve yatarak emmek istiyor. yatağa gidiyoruz orada karnını güzelce doyuruyor. gece de 2 saatte bir uyanıyor. sabaha kadar direniyorum ama artık saat 5 gibi gücüm tükeniyor yanımıza alıyorum ama böyle de uyuyakalıyorum bir bakıyorum ki sabah olmuş. bebişim aramızda uyumaya alışacak sanırım. 1 yaşına gelince ona odasını hazırlar tek kişilik yatakta yatırır ve uyuyana kadar yanında kalır sonra kendi yatağıma dönerim die düşünüyorum ama sizce yatağımda emzirmeyi tamamen bırakmalı mıyım?
arkadaşlar benim oğlum henüz 5 aylık hala sütümü veriyorum ancak son 1 aydır kucağıma emzirirken sanki bir yeri acıyormuş gibi ağlamaya başlıyor ve yatarak emmek istiyor. yatağa gidiyoruz orada karnını güzelce doyuruyor. gece de 2 saatte bir uyanıyor. sabaha kadar direniyorum ama artık saat 5 gibi gücüm tükeniyor yanımıza alıyorum ama böyle de uyuyakalıyorum bir bakıyorum ki sabah olmuş. bebişim aramızda uyumaya alışacak sanırım. 1 yaşına gelince ona odasını hazırlar tek kişilik yatakta yatırır ve uyuyana kadar yanında kalır sonra kendi yatağıma dönerim die düşünüyorum ama sizce yatağımda emzirmeyi tamamen bırakmalı mıyım?
feridecim doktor bana gece emzirmeyi bırak demişti 1 yaşında artık acıkmamalıymış alışkanlık edinirmiş ama yapamıyorum uyanınca meme vermezsem çığlık atıyor nasıl yaparım bilmem.
canım biliyormusun sahaflarda hiç melis için kitap bakmadım burnumun ucu halbuki:kedi:
melis de öyle yapışık yaşıyoruz wc bile birlikte gidiyoruz. En çok ben bilg. başına oturunca ağlıyor.
offf melis de öyle babası diyorki melis için aldığın eğitici oyuncaklar beni çok eğitiyor diye dalga geçiyor. Legoları o üst üste koyuyor melis yıkıyor, aslında birbirine geçirebiliyor beceriyor ama işine gelmiyor yıkması daha hoş galiba.
yeğenden çok şey öğrendi bir haftadır çok kavga ediyorlar ama gün boyu gözünü kırpmadan onu izliyormuş ne yaparsa yapıyor çokda sinir oluyor oyuncaklarıyla oynuyor diye ama bir sürü kelime ve hareket öğrenmiş ben gelince bana yapıyor.bide gelip onu gösterip şikayet ediyor. ara dayağı yediği çok oluyor yeğenede kızamıyorum(
malesef gece boyu ayaktaydık zırt pırt. tatil diye sinirlenmedim(sabahın seherinde de uyandık.
Uras çok çıkarcı sadece ihtiyacı olduğunda eteğimde dolanıyor. yoksa keyfine çok düşkün.istediği gösterir beraber oynamak isteyince işaret eder otur diye. bazende hiç iplemez.özelikle bişeyleri kurcuklarken yüzüme bile bakmaz.yapma derim diye.
en kıl olduğum birisi gelince hemen anne yerine o geçiyor. mesela haftasonları babaanne anneanne bir haftadırda teyzesi.ama uykusu gelince direkt yanıma geliyor.sanırım bırakıp işe gidiyorum diye bocalıyor.
bizimde etrafımızda çocuk yok sadece yeğenla haftasonları anne annede görüşüyorlar bide aralarda. karşı komşunun kızı vardı oda okula başlayınca görüşemiyorlar.oyun grubu olsa götürmeyi düşünüyorum çünkü çocukları çok seviyor ve dediğiniz gibi büyükler küçüklerle oynamak istemiyor.
ayy bu uras çok alem mayacım nasıl da işini biliyo kaydirigubbakcemile3 bir kaç fotosunu daha koysana cnm 2008 temmuz anneleri ve bebkleri de var oraya da koyabilirsin biz genelde oraya koyuyoruz resimleri..
gece çok sık uyanması bu ayda çok normal değil bence çok mu terliyo bunalıyo ya da üşüyo belki de acıkıyodur.. walla ben gecede tek sefere düşürdüm beslenmeyi uyandığında emziğini verdim yatırdım derken alıştı tekrar uyumaya .. merve de uyanıyo yanımıza geliyo bazen 2-3 kez ama bazen de bir kere uyanır sütünü içer yatar..
canım seviyorlar yanımızda yatmayı hepimiz kıyamayıp alıyoruz. Ben de sabaha doğru alıyorum 5-6 gibi son uyanışında yani. Gece boyu kendi yatağında yatıp sadece sabah birkaç saat yatsa sizin yanınızda alışmaz herhalde.
ben de bazen çok sıkıyorum kendimi alışacak diye amann boşverelim onlarla yatmak çok güzel bir daha bu yaşı yaşamayacağız.
merveyle bugün..
o kadar çabuk büyüyolar ki her günleri ayrı her gün yeni bişeyler oluyo .. ben de merveyle bugün serisine başlamış bulunuyorum hadi hayırlı olsun
kızım ben halı örtüsünü düzeltirken yanıma geldi ve benim düzelttiğim yeri bozdu .. ben de yapma kızıııım dedim o da durdu bana baktı durduğu için kendini alkışladı .. aferin benim kızıma teşekkürler dedim döndü tekrar bozmaya başladı .. akannehirvben de kızdım napıyosun diye baktım daha çok bozacak belki devamlı bozacak ben de bıraktım naparsa yapsın bi süre sonra unuttu ben de düzelttim çaktırmadan
walla arkadaşlar bunlarla inatlaşırsak kaybedeceğimiz kesin çok beterler kaydirigubbakcemile3
merveyle bugün..
o kadar çabuk büyüyolar ki her günleri ayrı her gün yeni bişeyler oluyo .. ben de merveyle bugün serisine başlamış bulunuyorum hadi hayırlı olsun
kızım ben halı örtüsünü düzeltirken yanıma geldi ve benim düzelttiğim yeri bozdu .. ben de yapma kızıııım dedim o da durdu bana baktı durduğu için kendini alkışladı .. aferin benim kızıma teşekkürler dedim döndü tekrar bozmaya başladı .. akannehirvben de kızdım napıyosun diye baktım daha çok bozacak belki devamlı bozacak ben de bıraktım naparsa yapsın bi süre sonra unuttu ben de düzelttim çaktırmadan
walla arkadaşlar bunlarla inatlaşırsak kaybedeceğimiz kesin çok beterler kaydirigubbakcemile3
uras çok üçkağıtçı.banyoda babaaaaaa babaaaaa diye bas bas bağırıyor ona sarılıyor gözünün içine bakıyor kurtar beni diye ve sonrasında her banyoda babasıyla aramızı bozuyor((
bugün eve gelir gelmez işi gücü bırakıp 3 saat oynadım dur durak bilmeksizin.onu yaptık bunu ettik vs vs babamız gelene kadar çok şımardık.sonra oturdu yedi çorbasını sonra ağlamadan banyosunuda yaptı babası gelince şikayetde etmedi :)))eee ne olcak şimdi hep böylemi devam etmeliyim???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?