Bebeklerimiz Nasıl Büyüyorlar ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi febi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bugün neler yaptık anlatayım kızlar,sabah iç içe geçen kutularımız dizdik bir süre,yazı tahtasın resimler yaptık,hava çok güzeldi,topunu aldık ve diğer çocuklu arkadaşlarla aşağı siteye indik,,top koşturdu yiğit öyle çok yorulmuştu ki eve geldik elini yüzünü yıkayıp uyuttum,kalkınca bişeyler yedi ve ev gezmesine gittik,ikizler var,ve yiğitin ayında 3 bebek daha vardı,çok güzel oynadılar, birlikte oynama ayları geliyor heralde,sevindim
sizinkilerdede oluyormu bilmiyorum ama yiğit başka çocukları ittiriyor,,heleki kendinden zayıf çocukları daha çok,anlatıyorum ama,herzaman değilde arar ara aklına gelirse yapıyor,bazende çok uyumlu oynuyor,sevip öpüyor arkadaşlarını

kavga varmı sizinkilerde

şimdilik rastlamadım ben .. gücü de yetmez çelimsiz olduğundan anca dayak yer kavga olsa alsanaalsanasmile

şevvalden çok dayak yedi uras şimdiye kadar.hatta bir dönem görüştürmedim.geçen haftasonu ise çok daha iyiydi. şevval bağırıyor ver diye uras ondan daha fazla bağırıyor vermem diye. inatla şevvalin elindekileri alıyor. hatta şevval marketen kendine bebek bizede elde boncuklu döndürülen bişi almış. eve gelince bebekle değil o oyuncakla oynamak istedi. annesi gitti bir tane daha aldı uras vermeyince. bu seferde uras ikisini aldı ikisinide vermek istemedi.şevval arada annesine vuruyor. uras pür dikkat seyrettiğinden şevvali öğrenecek diye çok korktum ama henüz yok bişi. ama şevval öyle yapınca ona çok kızdım belki onun etkisi olmuştur.
banyoda hala kıyameti koparıyoruz ve bizde çok şımartıyoruz genel anlamda çok görmediğimizden.

Bizde durum çok farklı.ınsandan insana davranışı değişiyor.
-Mesela dedesiyle çok iyi oynar fakat dedesi 10 dk oynarsa yeter diyor(yoruluyor) bizimki bağrmaya ve vurmaya başlıyor niye oynamak istemiyor diye.
- eğer bir yere misafirliğe gidersek ilk baştan çok uslu ve sesizdir,taralara bakar insanlara sesiz izler.Bişey istiyorsana bana söylüyor ve izin verirsem alıyor.
-Gitiğimiz yerde çocuklar büyükse ve onunla ilgileniyorlarsa durum iyiy kavga yok ama aynı yaşıtlarla olunca oyuncak kavgası oluyor.Eğer diyer çocuk oyuncakları almıyorsa sorun yok ama elinden almaya çalışarsa bizimki hemen vurur veya yanaklarına sıkar.
-Eğer bize gelen olursa ve arabaları alırsa gider elinden alır.eğer karşındaki vermiyorsa yine vurur.
-komşu kızı var çok güzel kıvırcık saçları var,ama çok da bağrıyor.Sanberkin ilgisini de çekiyor çok bir ı yapsın kız hemn bağrıyor(flüt gibi) . Sanberke ilginç geliyor galiba ve her fırsatta saçlarına çekmeye çalışıyor.
-başka birkaç daha görüştüğümüz çoçuklu arkadaşlarım var onların çocukları çok uyumludur ve sanberkle iyi anlaşıyorlar(sanberke aynı yaştalar),yani çocuklar sanberkin istedikleri yapıyorlar ve hiç sorun yaşamıyoruz.Tek sorun onları çok sevdiği için okşamaya çalışıyor ama el kontrolü henüz yok ve bazı okşamalar biraz hızlı oluyor.
sarılmak istediğinde ise çocuğun yüzerine atlıyor(bizimle oyle yaptığı içn) ve hop iki çocuk yerde ağlıyor... Bizdeki durum bu

fikriyecim yerim ben o tombik tosbağayı yaa :)

duruda hep evde ve yalnız olduğu için saç çekme tırmalama yada ısırma gibi huyları yok şimdilik.es kaza eli bana çarptığındada uff uff diye gelir öper vurduğu yeri.eve çocuklu biri geldiğindede oyuncaklarını paylaşır sorun çıkarmaz.yalnız özellikle almak istediği ve ona değişik gelen bi oyuncak oluduğunda elinden çeker sadece alamayıncada çığlık atar :) ama büyüdükçe hem tv. hem çevredeki çocuklardan etkileneceğini düşünüyorum bu konuda.gerçi çokta sönük bi çocuk olsun istemem açıkcası.

bu arada buzdolabını açmayı öğrendi artık açıp dakikalarca önünden ayrılmıyor herşeyi inceleyip kurcalamak istiyor cadı.
bu sabah kaka yapmış "anne kaka aç" dedi çok şaşırdım cümlemi kurmuş oldu acaba ? en azından üç kelimeyi hızlıca yanyana getirdi :)))

merve gece uyuyamadı beni de uyutmadı sağolsun .. gece yarısından sonra 3-4 saat dön oraya dön buraya .. poposu kızarmış .. ishali var .. sabah muz yedirdim ben de.. şu an çubuk kraker yiyo.. pirinç lapası yapacam bi de.. gece vakti kalktık süt ısıtim acıkmıştır dedim .. masanın üzerindeki portakalı gördü portaka dedi net çok sevindim .. çok tatlı konuşmaları yaa.. portaka :)))))))) bi de eşim çiçek göndermişti ona bakıp bakıp çiçek haha çiçek diyo gülüyo devamlı :))))))))))))

bizimkide aysegulcum 1 ayı geckindir acıo buzdolabını korkuyorum bişiler dökülcek kırılcaka batcak ona die gecen yumurtayı almıs hop yere kırdı yumurtayı habire acıo dolabı kilit alıcaz basa çıkmıo böle bi bakıyorum ege yok hemen mutfaga gidiyorum buzdolabında ilgisini çekio içindekiler:)
egede bazen hırcın oynuyo ama çoğu zaman uyumlu baska bi yerer gittiğimizde ilk kucaghımdan kalkmaz cekiinir ama sonra acıldıktan sonra oynar

:icecream:vereliniortak

merve henüz açamıyo buzdolabını ama ben açtığımda başına geçiyo.. dün suda kapakta dereotu var onu tutmuş gösteriyo bana anneee çiçeeeekkk diye :roflol:

şimdiye kadar hep serbest bıraktım dolabı rahat bırakır umarım ilerde hevesi geçer de ..:Saruboceq:

Oh ne güzel özeniyorum size .((((((((((((( ben ne bir yere gitmek istiyorum ne de bana gelmelerini istiyorum.Sırf sanberkin saldırgan davranışlarıdan yüzünden..kaydirigubbakcemile Hep çok dikat ediyorum hep yanında duruyorum diyer çocuğa bişey yapmasın diye ama yine nasıl becerebiliyor 1 sn dikatsizlik benim bizimki yine belayı yapmış...Çok üzülüyorum bu durumda..mafoldumben Hata bi ara ok dar kötü olmuştuki pedagoga gitmeyi düşünüyorduk.Ama sonra nette biraz araştırdım birka arkadaşlarla danıştıktan sonra biraz rahatladım.Bana doğuru yolu gösterdiler.Şİmdi durum daha iyi galiba anlmaya başlayınca da anlatıklarımı anlıyor ve biraz dahkaydirigubbakcemilea sakin oldu. Ama daha çok yolumuz var.alsanaalsanasmile
Hele salı günü çok moralim bozuldu kendimi çok kötü hissettim.Arkadaşım gelmişti çocuyla(2.5 yaşında) geldiler çocuk yeni oyuncak görünce oynamak istedi verdim ama bizimki vermiyor tabi,kıskandı...eyvahedigeldismile dikkat etiğime rağmen çocuğa vurdu.O bi alağlamaya başladı zor susturduk.Çok üzüldüm beraber güzel oynamak yerine dövüşüyorlar,oyuncak kavga ediyorlar. alsanaalsanasmile.Yüstelik arkadaşım da biraz panikledi çoğun yanına sanbekre yaklaştırmadı hiç Çok üzgünüm çoook Bu sefer bizmki iyice sinirlendi oynamak istiyordu çünkü.En sonunda ikisi ağlayarak ayrıldı...:a015:
Arkadaşım da biraz akıl vermeye başladı bana..Sanberke anlat böyle yapma güzel değil.Sanki ben anlatmıyorum...oh dinleyen olsaydı melek gibi bir çocuk olurdu. :Saruboceq:
Bİde siz de sorayım bu konuda hiç bir bilgim yok.Çocuklar yanlış bir şey yaptıktan sonra ona ceva vermek..bu ne kadar doğuru...
Arkadaşım şey dedi işte vurduğu zaman parka götürmeyecem gibi cezalar uygulayacakmışım.Açıkçası hiç hiç benim görüşlerime tam tersi. Bilmiyorum ama çocuğumu az da olsa daha iyi tanıyorum ve bu tür davranışları durumuzu iyileştirmek yerine daha derin sorunlarına neden olabilir.Bilmiyorum ama o kadar küçük bir çocuğa bu tür uygumalar uygun değildir diye düşünüyorum. Daha 18 aylık bir çocuk disiplin ne olduğunu bilmezki. Bu konu işla ilgili bişey okumadam henüz ama benim anne içgüdüsüm bu tür sorunları çözmesi tek yolu sevgi ve sabırdır.Çocuğumla bol bol zamn geçirmek onunla bol bol konuşmak yeterli olacaktır.

ben merve yanlış bişey yaptığında avazım çıktığı kadar bağırıyorum .. hemen anlıyo yanlış bişey yaptığını :uhm: naniknanik kaydirigubbakcemile ohaoldumsmile

Ay canım geçmiş olsun size.Ama ne güzel konuşuyor öyle opuyorumnanaktan Ay biz geride kalıyoruz hep bilmiyorumkismile bizimki pek konuşmez.Ama bazen şaşırtıyor beni.Aylardır ağrı gösteriyorum söylüyorum tanıyor ama söylemzdi bugün dr gittik duvarda ağrı resmi vardı bizimki kendinden birde aıııııııı dedi... çok mutlu etti beni.Ama bu son zamnlarda baya şeyler söylemye başladı(ama kendince).
Bu sabah bana pantalonlarımı uzatıyor bide pampa diyor (pantalon) demek istiyor.

Bizim buzdolabımız diyer dolaplaa göre daha kolay açılıyor ve birkaç aydır açıyor sanberk.Hatta içinden zeytinleri alıp saklıyordu.Çok şükür bu alışkanlığı unuttu.Tek tük aklına gelir yapıyor. Ama buzdolabı karıştırma hefesi hala geçmiyor ve yakında geçmeyecek gibime geliyor.İçinde o kadar çok şey varki,her gün değişiyor.Bazı şeyler kayboluyor birkaç güntekrar geliyor,öyle işte :uhm:

ben merve yanlış bişey yaptığında avazım çıktığı kadar bağırıyorum .. hemen anlıyo yanlış bişey yaptığını :uhm: naniknanik kaydirigubbakcemile ohaoldumsmile

Canım bazen sinirim kalmıyor ben de bağrırım ama sonra daha kötü oluyor daha da hrçlanıyor sanki. Ben bağrdıktan sonra ağlamaz hata yaptığını anlıyor herhalde ama çok komik suratlar yapıyor.Ben de kucağıma alınca ağlamaya başlıyor.Ben de o anda anlatıyorum ona niye yapmamması gerekeni.Ama sonra durum aynı yine yapıyor.
Eskiden kolay kandırıdım hemn ordan uzaklaşırdık ama şimdi kolay olmuyor.Bazen ısrarlı oluyor sinirleniyor bağrıyor.guclubacismile

ewet çok bağırınca hırçınlaşıyolar cnm .. bu da benim eksim .. elimde değil .. sinirlenince deşarj olma şart.. bazı şeylere kızınca daha çok yapıyo .. o ikisini ayırdediyorum onlara kızmıyorum anlatıyorum .. mesela çiğ fasulyeleri oynarken ağzına atıp yutuyo gözümün içine bakıyo bir iki kez kızmıştım yine kızar mıyım diye beni sınıyo .. oralı olmayınca oynamaya devam ediyo .. ama genelde yemek yemezse sinirlenip bağırınıyorum .. :kedi:

ay yemk konusu açma,herşeye dayanıyorum ama yemek konusu gelince benim yerime başak bir fikriye geliyor. kaydirigubbakcemile Bende öyle bişey var gün içide planladığım şeyleri illa yedircem ve başaramayınca moralim bozuluyor.İlk günde bişey demem ikinciye biraz kızmaya başlıyorum ama 3 cu gün olursa o zamn benden uzak dursunlar.Kimseaya çekemiyorum o zaman.Saneberk de alıştı sanki doyamaya başlayınca tabaya bakar var mı daha diye..Tabak hala doluyse uykulu nomarası yapıyor bana.Ben de yuz vermeyince yemeye devam ediyor veya su istiyor.Bazen gerçekten güzel yediyse ve sıkıldıysa ben soruyorum doyup doymadığını .Söylüyorum ona eğer doymuşise kalkabilir diye.Çoook mutlu oluyor.Bu ara mama sandalyesinden kendisi iniyor,kemer taktırmadığı için kolay çıkıyor ve korkmadan atlıyor sandaliyeden.delikafadulden

fikriye ceza konusunda arkadaşına katılmıyorum daha çok küçükler ceza için.zamanla kendiside anlayacaktır durumu.ama sanberke yaklaştırmama konusuda annesel bi duygu bence.durunun öpücük verdiği sarışın bi çocuk eklemiştim onu burda bi akrabanın oğlu tam gözünün altından en hassas yerinden ısırmış mosmor oldu yeri.o çocukta hep duruyu öper sıkıştırır 1 yaş büyük bende pek önemsemezdim ama bu ısırık olayından sonra annesiyle biraraya geldiğimizde sürekli tetikte oluyorum napim korkuyorum saniyelik bişey sonuçta sositososito

bende çok sinirlendiğim zaman sesimi yükseltiyorum karşılığında oda bana bağırıyor hem suçlu hem güçlüklava:

Canım arkadaşımın yaptığı çok normal,ona bişey demiyorum.Yani yaklaştırmadı dedim ama onun için bişey demiyorum yani çocuuğu yaklaştırmadığımız için daha çok sinirlendi bizimki.Arkadaşımın davranışı çok normal ve doğaldır.olumunekankayizsmile

Ay bu karşılıklı bağrma biz de de var..delikafadulden bizde herşey var ya..ne yapcaz bu durumu bilmem eyvahedigeldismile

fikriyecim bence bu durumlar çok normal canım büyüdükçe daha bi farkına varacaklar herşeyin şimdi tam zor zamanları.sanırım erkek çocuklarıda yapıları dolayı daha meyilli oluyolar %90 böyle görüyorum.
şimdiye kadarki yazdıklarından sanberki çok akıllı vede uslu gördüm ben.o dediklerin her çocukta az çok var büyütülecek bi durum değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…