Bebeklerimiz Nasıl Büyüyorlar ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi febi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ceza vermeyi zaten önermiyorlar ödüllendirmeyide.bende işin içinden çıkabilmiş değilim. önümde bir yığın kitap beni bekliyor.
yemek konusundaki sıkıntılarımı aştım bir nebze.kilo alımı durdu ama hayır deyince hemen kaldırıyorum. bir yarım saat sonra deniyorum hala yemezse kendi isteyene kadar aç bırakıyorum. önce teklif ettiğimi değiştiriyorum alternatifler sunuyorum.yemezse yemiyo zaten.
bende başkalarıylayken sürekli tetikte olan annelerdenim. yeğen dışındaki çocuklarlayken ilk yarım saat bende oynayıp onlarla kaynaşmasını sağlıyorum yönlendiriyorum.öyle yapmazsam ikide bir beni oyuna dahil etmeye kalkışıyo. bazende yadırgamayıp beni ittiriyor.
kurtlu gibi bişi uras. durmuyo bi dk. yetişilmiyo haliyle.durumu kabullendim.

Canım iyi moral veriyorsun bana,zaten tek düzelcek umuduyla hala sabrdiyorum.Ama evde bağrsın,çağrsın hiç sıkıntı yapmıyorum.ama dışırda diyer çocuklara karşı böyle davranmasını hiç istemiyorum,çok üzülüyorum.bugün bir kadın bana sevdirmiyormusun dsoruyor bana.Tam tersi tanımadığım insanlarla bile konuşturmaya çalışıyorum ama kiminle nasıl davranacağı kendisi karar veriyor.İnsanları seçiyor.Buna bişey diyemem o onun doal hakkı.

ay egede çok yaramaz walla dün yemeğe gittik arkalarla onunda 1 kızı 1 oğlu war kızı 2 yasında oğlu1 yasına girecek onlarda cocuk bizimkide ama bizimkini görseniz saniye durmadı yerinde cd calarla cdler var koymuplar onlara gidio kaç kere cd nin kağanı actı müzk kapandı merdivenli bi yer kapısı var ama acık yemekleri ordan getriyorlarmıs sürekli oraya gitti ödüm patladı düşcek die asagıya öteki çocuklar hiç bişi yapmadı ay dedim eşime bizimki ne kdr yaramazz sinir etti bizi yediğimizden bişi anlmadık zaten peşinde koşturmaktan gidio buzdolabı var tatlıları koymuslar kapatıo onu düğmelerindenn daha bi çok şeyy

aynen tatlım ya. urasda ilk yarım saat etrafı gözlemleyip insanları tanıyor. ondan sonra hemen laubali moddda etrafa saldırıyor. yapma deyince illa yapıyor.o yüzden misafirliğe hiç gitmiyorum nerdeyse.değişik şeyler ilgisini çekiyor. mesela geçenlerde yuvarlak sehpa etrafında koşturmaca oynuyordu . sehpa üzerinde küllükler vardı ikisi porselen ikisi kristal. ben bunları alalım dedim kadın bişi olmaz dedi. bir baktım kristal olanı eline almış bide bir tarafı hafif kırık gibi. ödüm koptu. elinden alıncaya kadar çok korktum oda vermek istemez çekiverir diye.

konumuz yaramazlık galiba .. bu aralar gittikçe hareketleniyolar giderek de yaramazlaşıyolar .. genelde erkek çocuğu kabına sığamaz daha aktif olur .. kızlar da daha mızmız .. benim kıızm da numardan ağlamalar çoğaldı .. bizi kullanmayı iyice öğrendi.. eeee eeeeee diye bebek gibi ağlıyo istediği olmayınca .. ben katıyım umursamıyorum .. ama babadan yüz buluyo .. bu huyunu unutması zor ..lmaz:

yaramazlık deyince buralarda herkes benim oğlumun ismini söyler,o kadar çok hareketliki bi saniye takip etme yanlış bir iş yapar,ben çok yapma etme demek istemiyorum ,engellenmek sinirlerini daha çok bozuyor ve kendini yere atıp ağlamaya başlıyor ondan sonra,istemediğim bişeyler yaparsa ilgisini başka yöne çekmeye çalışıyorum ama bazen o da olmuyor,
ilk hedefi elektronik aşyalar oluyor,tv yi kapatıyor,çamaşır mak.düğmelerine basıyor,bul.mak çalıştırıyor.zaten bilg.2 defa bozdu,klavyeyi kırdı,fareyi kırdı,
bu yıl işime geri dönmeyi planlıyordum ama oğluma kimse bakamaz diye düşünüyorum,kreş istemiyorum,bakıcıda onun performansına dayanamaz ve kötü davranır diye korkuyorum
evdeyim artık,2 yaşını doldurunca bunlar azalır diyor bazıları,allah bizlere sabır bebeklerimizede sağlık ve usluluk versin

kızlar ben çok kızınca bazen poposuna yapıştırıyorum bitane,üzülüyorum ama her dediğimi anlayan çocuk konu inatlaşma olunca hiç söz dinlemiyor,geçen arkadaşıma gittim ,2 dk mutfağa geçtik onun kızla benim oğlan salonda yalnız kaldılar,hiç ses çıkmadı bir süre,ben bir gittimki ne göreyim,yerde duran saksının içindeki tüm toprak halının üstünde,halısıda çok kabarık olanlardan,içine hep girmiş,şok oldum,üzüldüm,temizledik neyse,ben hemen kalkmak istemedim,kirlettik ve gidiyoruz olmasın diye,anlattım oğlum yapma ama üzüldük diye,yok hızlıca gitti ve yine toprağı avuçladı halıya attı,halıyı kaldırdık,yenisini serdik,süpürdük oraları filan..gitmeye hazırlandık,tam kucakladım elimden fırladı ve yine aynı şeyi yaptı,inadına yaptığını anladım,arkadaşım bozuldu,sonuçta hiç hoş bişey değildi,ben inanılmaz üzüldüm ve yiğitin poposuna 2 dere yapıştırdım,ağladı,ama suçunu bildiğinden,sonra eve geldik,anlattım yine bidaha yapma diye,hemen yüzünü kapatıyor,suçlu olduğunu biliyor,ama sabaha kadar uyku girmedi gözüme,çok acımışmıdır diye düşünmekten,

ahhh kızlar bende dün annemle gezmeye gittim apartmandan çağırdılar ikisi evde babasıyla kaldı uyuyorlardı.. buragı aldım çıktık valla o bile yetti hemen etrafı gözetliyor birde alışkın değiller farklı evlere gitmeye her yeri keşfetmek istiyor apartmandakiler çok iyi illa sende gel günlere ayda bir diyorlar üçünede bakarız diyorlar ama biri bile yetti inşallah büyüdükçe düzelirler

duru bugünde her zamanki gibi tencereleriyle oynadı bol bol :) ne anlıyor bilmiyorum ama dibine azıcık su koyup ondan ona aktarmaya bayılıyor.Bu 1 yaşından beri böyle önce benim mutfak tencere tavalarımla yapardı sonra ona tencere takımı alınca onlarla devam etti.Bu resimdede güya yemek pişirip kendini beni ve ineğini besliyor :)

Birazda eşleştirme taşlarımızla oynadık resimlerdeki hayvanları ona tanıttım ve eşleştirme yaptık.Önceleri 4-5 çift ayırıp içinden bi tanesini seçip ötekisini bulmasını istiyodum ama bikaç gündür taşların hepsini döker dökmez çiftleri bulup bana veriyor sonrada kendini alkışlıyor :)

Renk konusundada şöyle yapmayı düşünüyorum her hafta bi renk seçip onunla çalışmak.ılk kırmızıyı seçtim bugünde kırmızı giymişti.evdeki kırmızı eşyaları ve oyuncaklarını bi yere topladık ve kırmızı rengini vurguladık.hafta içindede kırmızı neye rastlarsak söyleyeceğiz.

Son düzenleme:
cok guzelmiş oyuncagı durunun bende ondan almak istiyorum egeye merzifonda bulabilirim herhalde merziköy desem daha ii olur:)

maaşallah duruya,ne güzel oynuyor,kız çocuklarına bayılıyorum çok cimcime oluyorlar,minik tencereler filan,çabucakta dilleniyorlar maaşallah,,,yiğitten sonra korkuyorum başka çocuğa ama bir kızım olsun çok isterim doğrusu
yiğitle bugün 11 de dışarı çıktık.dedesi ona futbol topu almı, hava çok güzeldi biraz top koşturduk birlikte,,bende belki biraz zayıflarım diye pervaneyim
bizim muhabbet kuşu dükkanımız var,eşim yetiştiriciliğini yapıyor,,yiğit babasıının yanında oyalandı tüm yemleri saçmış ortalığa,kafese parmağını sokmuş kuş didiklemiş ve gülmüş o da.bana gösteriyor durum durup,çok güldük eşimle,,
öğlen uykusundan sonra alışverişe çıktık,dönüşte yine oynadı çocuklarla,betona düşüp alnını morattı,sonra parka gittik salıncak çarptı,o kadar çok hızlıki yetişemedim ,parktan gelirken yine koştu ve bir çocukla çarpıştı ve ağladı,off bugün kaza günümüzdü

oooooooo duruşa bak sen tatlım benim .. yaa ben de alim şu eşleştirme kartlarından .. demek zamanla öğreniyolar .. süpermiş.. aferin tombul sosime.. özledim zilloşu opuyorumnanaktan

aayyy cnm okurkene yoruldum ..Allah yardımcın olsun .. ama hareketli çocuk zekidir deniyor... al sana tesellii ... canları sağ olsun .. napalım

aayyy cnm okurkene yoruldum ..Allah yardımcın olsun .. ama hareketli çocuk zekidir deniyor... al sana tesellii ... canları sağ olsun .. napalım

sağolasın febicim,inşallah dediğin gibi olur,o kadar çok yoruluyorumki akşam ondan önce uyumak ve ondan sonra uyanmak istiyorum,ama ne mümkün..canları sağ olsun,allah ağzımızın tadını bozmasın hiç,,

ayşecim çok geçmiş olsun canım yaa erkek çocukları daha bi hareketli oluyolar kesinlikle dediğin gibi canları sağolsunda gerisine katlanırız.
evet kız çocuklarıda yapıları gereği biraz zilloş oluyolar :) duruya biri kızsa yada biraz kaş çatsa hemen öpücük atar sırnaşır kedi gibi.Akşam babasının zile bastığı saniyeden itibarende cilveler işveler başlar :)
Ama kız erkek ikisininde farklı güzellikleri var tabi allah herkesin gönlüne göre versin.

geçmişi çok okuyamadım ama son sayfalarda ceza konusuna değinmişsiniz. Fikriyecim bence seninki tamamen halı bir uygulama ben de ceza vermiyorum şimdilik çok küçükler daha kişilikleri yeni gelişiyor. Yemek yerken ızıyordum kendimi kaybediyordum yemeyince bir daha sana yemek yok falan diye söyleniyormuşum çok da farkında değilim annem tvde dinlemiş çok yanlışmış böyle tehditler aslında tabi biliyordum ama yapıyordum şimdi dikkat ediyorum.
sinirlenince bağırıyorum buna da çok kızıyorum kendime çünkü hiç işe yaramıyor hırçınlaşıyor sevmek daha iyi oluyor off anne olmak zor işte.

evet kız çocukları cilveli.
ben melise annecim demeyi öğretmeye çalışıyodum babacım demeye başladı, babası da deliriyor tabi babacım babacım diye.

teşekür ederim canım,katılıyorum ikisininde farklı güzellikleri var,kız olsun erkek olsun sevgileri o kadar büyükki,,bardak kırıyor,bilg. bozuyor ama bir gülüşü herşeyi unutturuyor..
durunun belli zaten zilloş olduğu,cilve yapan o küçük yanaklara ağıza kurban

haklısın canım,ceza hiç işe yaramıyor,benim oğlum bugünlerede büyük kabahatlar yapıyor ben biraz üstüne gidince hemen yüzünü kapatıyor,çok dokunuyor ona bu davranışım,yada başka birine onun yanında şikayette bulununca gelip dizime vuruyor,beni çekiştirme dercesine,yada duymuyor gibi yapıyor,sonra şikayet ettiğim konuyu tekrar yapıp yüzüme bakıyor,en iyisi sabırlı olmak ve onlara doğruyu anlatmak.güzellikle çözebiliyoruz,tabi sabır edebilirsek

merve de uzun zamandır anneci babacı diyo nerdeyse hiç anne demez devamlı anneci :asigim:

merve de yeni öğrendi 2 eliyle yüzünü kapatıyo deli oluyorum bu haline kızmaya katiyen devam edemiyorum ..genelde kollarımı açıp ama kızıııımm deyip öpüveriyorum Şeniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…