Bebeklerimiz Nasıl Büyüyorlar ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi febi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
teşekkür ederim kızlar hepinize ayrı ayrı.
buda yeşil diyoda yeşili anlıyomu pek bilemedim ben.dört renki teker teker sorunca yanlış gösteriyo ısrarda etmiyorum bilemeyince hemen kalkıp gitcek oluyo çünkü oyun bozuluyo.
gelelim bugüne:)))haftasonları 3 saatlik bir kursa yazıldım.tam uyku vaktine denk getirdim.dün zor uyutmuştu babamız sanırım birazda yorulmuş bugün annemi çağırmış bi de maç var tabi.uras şımarıklık ötesindeydi döndüğümde.banyomuz faciaydı.yemek işi zaten haftasonları hemen hemen hiç yok bide 1 kilo kadar vermiş annem tartmış hemen. kısa günün karı; ayak göbek parmak elide öğrenmiş babaanneden. bide dedesi arabayı devir düzelt dik yaptırmayı öğretmiş.
sürekli ambu diye pencereye çıkmak istiyor(ambulans sesi duyunca) aklıma şöle bişi geldi.yarın eşime kamerayı verip ambulans çektirteceğim.sonra ben gördüğüm araçları çekeceğim. bu hafta onlarla oyalansın.deli oluyor traktör ambulans itfaiye araçlarına.

burda yüzünü çekebilmişim. çaktırmadan çekmeye çalışıyorum çünkü yukardaki gibi videoyu almak istiyo. burdada ayırdınmı sorumdan videodaki aydede görüntüsü aklına geliyo fırlıyo yerinden almak için :)))kamerayı görmeyedursun hemen kendini seyretmek istiyo.

kursun hayırlı olsun maya :) ne kursu merak ettim

sadece yeşilleri ayırması bile çok güzel bence renk kavramını anlamış demekki.alkisalkisalkis

bizde bugün buzluk kabına ikişer ikişer nohut koyduk.ben bi iki örnek yaptım oda tekrarladı peşimden ama hadi tekrar yapalım deyince yan çizdi sıkıldı kısa süreli bi aktivite oldu yani :) ama tavsiye ederim ikişerli olması değişik geldi.pazzlelarınıda hadi yapalım değince yapmıyo cadı anca kendi canı isteyince yapıyor bi bakıyorum yapmış oluyor.dünde yaparken yakaladım çekeyim dedim ama şarjım bitti sonlarda.becerebilirsem video eklerim.

akşamda aile boyu oturup oyun hamurlarıyla oynadık kalıplardan şekiller çıkardık,ama oyun hamuru sertmi olur yoksa bizimkisimi öyle bilmiyorum merdaneyle zor açılıyor durunun açması mümkün değil anca ben açıp inceltiyorumda öyle kalıbı basıp çıkartıyor.ondan çok bizim için bi aktivite oldu yani:icecream:

urasa maaşallah,oyuncağınıda çok beğendim
genciza adın ayşegüldü heralde yanlış hatırlamıyorsam(ayşegül diyeceğim sana sakıncası yoksa)
durucuğumada maaşallah,,,oyun hamurunu kendiniz yapabilirsiniz,,unun içine bolca tuz atarak yoğurun ,gıda boyaları var,büyük pastanelerde satılıyor,çok azı renk için kullanılabilir,kurumaması için streç filmin içinde ve buzdolabında saklayın canım,,
yiğite çok heveslenip aldım ama hamura dokununca ığğ deyip yere attı,suratınıda bir buruşturduki görmeyin

ne demek ayşecim tabiki diyebilirsin adaş sayılırız hemyerimseniben

aslında evet yapılabilir bende almış bulundum bi kere aynı şekilde parmak boyasıda yapılabilir sanırım fikriye yazmıştı yapılışını sağolsun.

duruyada ilk verdiğimde aynı tepkiyi gösterdi canım tuhaf geldi ama sonra sonra alıştıda istemeye bile başladı sık sık vermek gerekiyor yania.s

Ay Maya canım yerim ben onu ya çok çok şeker bişey.41 kere maşalah yavruna:)))))))) o kadar mı şirin olur bir çocuk. Gelin isatanbula ya bi de bize yakın bir ev alın.Sen işteyken alırım ben onu sanberkle parka götürürüm ..))))))))))))) Ama ödülümü de alırım doya doya mıncıklarım ben onu :))))))))

Bak iyiki hatırlattın bende birkaç tarife var hem parmka boyası hem oyun hamuru için.Ama tembelim ben hazır aldım :))))))))))))))

yarın kitaba bakıyım hepsini burda yazayim.

mayacım oyuncağınız çok güzel,ona benzeyan gördüm bugün alcaktım ama bu hafta yoktu bitmiş.Tek benim gördüğüm kare,üçgen ve halkalr vardı.çok beğnmiştim.artık netten sipariş veririm.

Bak iyiki hatırlattın bende birkaç tarife var hem parmka boyası hem oyun hamuru için.Ama tembelim ben hazır aldım :))))))))))))))

yarın kitaba bakıyım hepsini burda yazayim.

parmak boyasını ben hiç denemedim,yiğit bayılır sanırım,yarın sen yazda fikriyeciğim senden kopya çekeyim,,yiğit pembe keçeli kalemle odasının duvarlarını ,yeşil çekyatı karalamış,,birde beyaz deri koltukları tükenmez kalemle halletmiş yani, tabir yerindeyse,,babası şok oldu görünce,,meraklı yani bizimki boya kalem işlerine,,bekliyorum tariflerini

ah fkriyecim ya gözümde tütüyor istanbul.gelsem bile asla urası getirmem aklı başına gelmeden. durdan çüşden anlamaz.çok teşekkürler tatlım.ben güzel videolarını ekledim mızıkladığı videoları koyayımda o zaman bakalım fikrin değişecekmi :)))
kızlar aslında gelişim olarak uras normal. (dil gelişimi geri ).bloglardaki çocuklara baktım çok çok iiler. bu arada aktivitelerede baktım neler yapabiliriz di,ye yapılcak çokda bişi yok gibi şimdilerde.bu hafta üşenmezsem bi puzzle hazırlamalı.

tamam canım yarın ilk fırsatta yazacam,şimdi kitap sanberkin yanına da gitmeyim uyanmasın.

tatlım sipariş vermediysen daha merveninki gibi olanı al takarken girinti çıkıntı engelli olsun biizmki düz nasıl olsa denk getiriyor.

yok yok canım kesinlikle fikrimi değiştirmem.O tatlı çocuğa herşey değer. :teselli:
Ay canım ne geride ben ne deyim ya sanberk çok geride kalıyor ama ne yapayım.Biraz sabrediyorum daha umarım yetişir diyer çocuklara.Kitap okuyoruz hem de baya okuyorum,kendisi çok seviyor.Ben kitabı kapatıyrum o geri açıyor ve bana uzatıyor benimle beraber tekrarlamaya çalışıyor okuyomuş gibi yapıyor ama hiçbirşey analşılmıyor.Gündüz de tek tük bişe anlaşıyor o da zor.

yok tatlımya geride değildir . mesela sen dört kutuyu üst üste koyar demiştin daha önce 18 ayda. ama onu kutu olarak düşünme mesela daha eğlenceli tuvalet kağıtlarıyla dene eminim daha çok üstüste koyduğu olacaktır.dil zaten oğlanlarda geriden gidiyor. bazen geç konuşup direkt cümlelerle konuşmaya başlayanlar oluyor. sen genede vermeye öğretmeye konuşmaya devam et.
uras dediğim akitiviteleri yapıyor ama günlük aktivitelerde hiçbişi yok. ne kendi başına yemek yer ne kaşık tutar nede buzdolabı açar ne yemek yapbozunu yapar(yemekle ilgili herşeyde sıfır). yada kaka çişde de durum aynı. yada giyinme.aslada söz dinlemez helede dışardayken.
iyi geceler hepinize.

ıyi geceler canım,bana moral verdiğin için çok sağol canım.Bazen biz anneler çok acele ediyoruz galiba.Büyünce eski günleri ararız herhalde:)))))))))))))))

İyi geceler canım,bana moral verdiğin için çok sağol canım.Bazen biz anneler çok acele ediyoruz galiba.Büyünce eski günleri ararız herhalde:)))))))))))))))

fikriyeciğim merhaba,her çocuk aynı olacak diye bir kural yokki ben bunu kabul ettim,çocukları aynı aylarda arkadaşlarım var ,çocukları yiğitten daha uslu,kavga yok,bağırma yok,maaşallah süper konuşuyorlar,ilk duyduğu kelimelerin hepsini söyleyebiliyor hele bitanesi,şaşırıp kalıyorum,,yiğit hala baba dediğinde,dede dediğinde ben çok seviniyorum,bilinçlide demiyor,,
amaa şöyle bir durum varki motor becerileri o bebeklerin kat kat üstünde,kilolu bir bebek olmasına rağmen 13 aylıkken yürüdü,,her dediğimi anlıyor ama konuşamıyor sadece,birazda saldırgan,yani gayet normal bir durum diye düşünüyorum ben,
çok kafama takmıştım zamanında ,,yiğit 10 aya kadar öyyle baktı bana hiç hareketsizdi ,ama 11 ayında tam ters döndü şimdi koşamıyorum arkasından,eminim sonra da böyle olacak,
hem bütün bebekler birbirinden farklı,,birbirlerinden üstün oldukları durumlar var,,hiç şikayet etme bebişinii,,güle güle büyüt,,sevgimiz onlara verebileceğimiz en güzel şey,ve en önemli şey bence

dünkü aile boyu oyun hamuru faslından sonra duru her dakka hamur istemeye başladı :)

sabahta yine isteyince sadece kırmızıyı çıkardım,kırmızı bu haftaki rengimiz olduğundan onuda iyice vurgulayalım diye onu seçtim gerçi kırmızı yerine turuncuyu öğrendi gibi :)))
kurabiye kalıplarından şekiller çıkardık bide bul-tak arabasının parçalarından faydalandık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…