Bebeklerimiz Nasıl Büyüyorlar ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi febi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

maşallah duruya...

......./

kızlar çok güzel bi site buldum incelemenizi tavsiye ederim üstelik biçok kart indirdim bastırıp kullanıcam.(eşleştirme,zıt kavramlar v.s.)

Son düzenleyen: Moderatör:
canım site sadece eğitim amaçlı bi paylaşım sitesi reklam falanda yok neden yasak anlamadım.

duruşa aferin çok güzel kalıbı bastırıyo çıkarıyo demek maaş.. mervenin gücü yetmiyo beceremiyo

hafta sonu taşınıcam malum .. aktivite durumum sıfır..:sinifsinif: taşındıktan sonra bir süre internetim de olmayabilir.. topik sizlere emaneett :gitme:

canım baya ince açınca oluyor kalınken duruda yapamıyor.

taşınma işindede allah kolaylık versin canım hemen bağlat netini ona göreklava:

maşallah duruya. uras artık hiç oynamıyor hamurlarıyla(((
bugün hastayız.ishal kusma. bakıcımız da yoktu babaannede akşama kadar sadece kraker yedirebilmiş şimdi uyuyor. yarın dra gideceğiz((
sitenin adını özelden atarsanız sevinirim.ben göremedim ((
febicim kolay gelsin sizede.

canım baya ince açınca oluyor kalınken duruda yapamıyor.

taşınma işindede allah kolaylık versin canım hemen bağlat netini ona göreklava:

hhm inceltim bi de bakeemmm ..

bakalım cnm bir yerleşim hayırlı olsuna gelirsiniz artıkıınnnnn yerimseniben yüz yüze görüşelim hilmişko gelince de haber verin haaa naniknanik

maya çok geçmiş olsun canım urasa.

biz hamurlara yeni başladık uras bıktı tabi oyna oynakaydirigubbakcemile3

Canım kolay gelsin,keşke yakında olsaydık gelip yardım ederdim.Sanberk de birkaç ley taşırdı teyzesine yardımcı olurdu. guclubacismile kaydirigubbakcemile3

Canım geçmiş olsun,yarın dr dan gelince haberleri bekliyoruz.
Uras çoktan oynuyor hamurla biz de ilk defa bugün tanıştık oyun hamurla.
İlk baştah aldı baktı mıncıkladı sonra ben top yaptım ve gösterdim hemn attı gool yapacakmış :))))))) sonra böyle değil deyince bozuldu ve braktı gidip arabalarla oynamaya başladı.Ben de hamuru açmışken bir etkinlik hazırlayım dedim ilerde yaparız bi de size fikir olsun diye foto çekecektim.Tam hazırlarken sanberkin ilgisini çektim ne uğraşıyorum o kdar geldi ve çok güzel oynadık.iki reng hamur hazırladım sarı ve kırmızı.İki hamurda birer daire çıkartım sonra daireleri knedi hamur rengine yerleştirmedsini istedim.İlk baştan koymak istemedi ama ısrar ettim ve kırmızı rengi yerine koydu sonra sarıyı yine kırmız yere koymak istedi ama hayır dedim orda değil hemn sarı boşluğua koydu sonra braktım nasıl istresen oyna dedim.Hemn hamurları aldı daireleri yustyuste koydu.Kalmış olan sarı hamur parçaladı mıncıkladı. şakkıdı şaşırdım tadına bakmadı hiç de ağızına deymedi :))))) şoktaydım.

Durucuya afferin çok tatlı tontiş elelrle ne güzel şekiller çıkartmış.

Canım lini bana da özelde atarmısın.

fikriyecim bi iki çıkarınca alışıyolar ve istiyolar kurabiye kalıplarını kullanabilirsiniz sizde.keşke resimde çekip ekleseydin.

yuz boyası
- 1 bardak mısır nişastası
-yarım bardak su
-yarım bardak yüz temizliici krem
-birkaç damla gıda boyası
iyice karıştırın boya hazır

parmak boyası
- 1/2 bardak mısır nişastası
-2 bardak su
-gıda boyası
Suyu ve mısır nişastayı karıştırın kısık ateşte pişirdikten sonra gıda boyasını ekleyin.

Sulu boyası
- 1 çorba kaşığı elma sirkesi
- 2 çor.k. soda bikarbonat
-1 çor.k mısır unu
- 1/2 çor.k. gliserin
- 1 çor.k su
- 2 damla gıda boyası

Sirkeyi ve bikarbonatı köpürmeyi durdurana kadar karıştırın
kalan malzemelri ekleyin ve karıştırın.
Farklı renkleri yapmak için bu karışımı biraz daha fazla yapın ve gıda boyayı eklemden önce farkli kaplarda ayırın. Her renk için ben aptamil şişelerin kapakları kullanmayı düşünüyorum,eğer parmak byasından boş kapları varsa onları kullanabilirsinz tekrar.

Soğuk Oyun hamuru
- 1 bardak tuz
- 1 bardak un
- 1/ 2 bardak su
- gıda boyası
Güzelce karıştırın,hamur hazırdır.Eğer biraz sert olmuş ise birkaç damla su ekleyin.İstediğiniz kıvama gelene kadar azar azar su ekleyiniz.
Eğer çok yumuşak ise un azar azar un ekleyin.

Plastik oyun hamuru

- 2 çay bardağı bikarbonat
- 1 bucuk .ay bardağı su
1 çay bardağı mıdır unu

Tüm malzemelri karıştırın orta ateşte pişirin.Kanayınca ya kadar karıştırın.
Koyulaşınca ateşten alın ve bir tepsiye yayılın,soğuncaya kadar bekleteyin.
İyice kapanabilir kaplarda saklayınız.

Çamur oyun hamuru
- 1/2 bardak soğuk su
-1 çor.k. yağ
-2 çorba kaşığı kahve rengi temper( türkçesini bilmedim) boyası
-1 çor.k mısır unu

Su,yağ ve boyaı karıştırın sonra kalan malzemeli ekleyin güzelce karıştırın.

benden bu kadar,eğer anlamadığınız yeri varsa sorabilirsiniz,açıklmaya çalışırım.

fikriyecim bi iki çıkarınca alışıyolar ve istiyolar kurabiye kalıplarını kullanabilirsiniz sizde.keşke resimde çekip ekleseydin.

Canım foto çektim ama birkaç gündür imas bende açılmıyor hep sorun var diye yazıyor.Benim pcde sorun olabilir.

fikriyecim hemen kaydediyorum bunları.. özellikle yüz boyasıyla ilgili tedirginliğim vardı benim.. ne olduğunu bilmediğimiz şeyleri yüzüne sürmek istemem doğrusu.. bunu mutlaka denicem..

bide irem bugün oyun hamurundan bir parça yemiş( başbaşa bırakmıyorum aslında oynayıp hemen kaldırıyodum.. kapıcı zile basınca boş bulunup hamurları kaldırmadan kapıya gittim.. sonra kapıcı bişeyler söledi filan derken 3-4 dakka yanına gidemedim.. sonra bi gittim ki yüzünü buruştura buruştura yiyo( mama mama diyo bide eşşek.. çok korktum ama kutusunun üzerinde zehirsiz güvenli yazıyo.. neyse yanii demek istediğim benim kızımı anca senin tarifin paklar:) oyun hamurunu da gıda boyası alır almaz yapıcam. teşekkürler..

Canım bişey olmaz korkma,zaten sehirsiz yazıyormuşama dediğin gibi evde yapılması daha güvenli olur.He yeselr iyi olur ara öğün olarak geçer .:roflol: hele ikindi vaktinde iyi olur önce yoğurdunu yedirirz sonra hadi oyun hamurları çıkartalım da biraz ısıralaım deriz. :icecream: :roflol:
Yuz boyası yalnız kullanıcağımız krem mümkün kadarıyla en kaliteli olmalıdır.Acaba bebek kremi olur mu diye düşünüyorum veya onun yerine vazelin. ?

:roflol::roflol::roflol: ayhhhhhhhh çok güldüm yaaaa:))) bide ikindi vaktinde, önce yoğurt sonra üstüne oyun hamuru haa hahayyyy:))) sen çok yaşa emii:)) kremide kendimiz yaparız daha sağlıklı olur mayonezden felan hahahha:)))

:roflol: ee mayonezide kendiniz yapın bari bunun sonu gelmez yumurtlayana kadar:dance:

fikriyecim sağol bilgiler içinopuyorumnanaktan.yüz boyasına vazelin olmaz sanırım malum çok yağlı.
resimleride hızlıresimden yüklemeyi dene.

sibel bugün duruda sanırım küçük bi parça attı ağzına ben mutfaktayken.aynı irem gibi yüzünü buruşturup ağzını şapırdatıp geldi yanıma hammu diye anladım ama zehirsiz olduğunu bildiğim için rahattım sadece açıkladım mama değil oyuncak diye :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…