Ayşecim,görmemişim sorry.
Alişin hazır olup olmadığını isteğinden çözebilirsin, altını ıslatıp üzülüyorsa, bu istemediği anlamına gelmez, istiyorum ama neden tutamıyorum anlamına gelir.
Hazır olması için ona wc nin ne olduğu anlatman lazım artık büyük adam olduğunu, anne babası gibi
ihtiyacını wc ye yapması gerektiğini söyleyerek gün için sürekli anlatarak önce beyinde hazır edeceksin.
Aslında çiş kaka gece gündüz diye ayırt etmemek lazım. Deniz 18 aylıktı gündüzü bıraktı, her ikisinide wc
ye yaptı. Ama dediğimi gibi 18 aylık olduğu için geceyi bırakmamıştık. ılk başta çok hevesliydi, koşa koşa gidiyordu wc ye, yapınca alkış kıyamet oda çok mutlu oluyordu,sonradan oyunu bırakıp wc ye gitmek çok cazip gelmedi, istemedi direndi, altını ıslattı , yada wc ye yaptıkdan 5 dk sonra altını ıslattı.
Boniboni çok sevdiği için ucuna ödül koydum, her yaptığında bir tane bonibon verdim, yapmak istemediğindede bonibonun kutusunu çalkaladım o sesi duydukdan sonra direk wc ye gidiyorduk , yapıyordu çişini alıyordu bonibonu. Zamanla o ödülün seyrekleşti ve ortadan kalktı.
Ama dediğim gibi her kaçırdığında sürekli konuştum.
"Annecim çişini wc ye yaptığın zaman ben çok çok mutlu oluyorum,sende üzülmek istemiyorsan çişin geldiğinde hemen wc ye koşalım tamamı annecim" " Tamam anne söz" diyordu.Ama kaçırmalar devam ediyordu.ona sevdiği arkadaşlarından benden babasından kuzenlerinde örnekler verdim.Bu onu dahada mutlu etti.gündüz uykularındada bezlemedik, ondada kaçırdıkları oldu. Kuru kalktığıda.Sonra sonra
dahada uzun süre kuru kalmaya başladı.ılk zamanlar bi kaç saatlik yolculukda bez bağlıyordum
ama sonra sonra uzun süre tuttuğu için bağlamadım.Ki erkek çocuklarının çok büyük bir avantajı,
yanında boş pet bulundurup çişi geldiğinde işetebilirsin.Bu yaza kadar böyle devam etti.
Bi akşam istemedi bağlanmayı, bizde bağlamadık.Çişi geldiğinde uyandırdı bizi. Ama bu isteğide çabuk gitti uykusunun en derin ve güzel yerinde kalkıp çiş yapmam cazip gelmedi. 1 hafta boyunca sürekli
altını ıslattı bende 1 hafta boyunca üşenmeden 2 saatte bir kalkıp üstünü ve yatapını değiştirdim.
Zor bir süreçti, Bu sefer her kuru geçen gecenin sabahında ona süpriz vereceğimi söyledim, ve kalktığında bir dilim kinder verdim. Islattığında üzülüyor çünkü süpriz yok ama kuru kalktığında
bir heyecanla "annecim süpriz verirmisin " diyor. Şimdi Bu sabah süprizleride azaldı ve yavaş yavaş oda bitecek.
Yapman gereken ilk başlarda ona güzel güzel anlatmak ve Mesanesini kontrol altına alana kadar Saat başı gece ve gündüz wc ye tutmak ondan teklif beklemeden. Sadece biraz sabır, sonrası çok rahat.