Bebeklerimiz ve Biz

Ayşegül Wc eğitimi en çok sabır isteyen eğitim.

teşekkür ederim kızlar evet sabır gerekli ama ben zorunlu olarak başlamıştım biliyorsunuz henüz hazır değil kuzum sanırsam hayırlısı bakalım...
Elif halılarım geldi güzel yıkanmış bilgilerine...

Kadiş naber cnm Yezdanın fotoyu gördüm maaşallah çok güzel :))))

Sağol güzelimm teşekkürlerrr sen nasılsın alişle wc eğitimi biraz durgun galiba ziyanı yokkk yavaş yavaş alışır canımmm tabiki zor bir süreççç çocuk içinnnn

sen nasılsınnn napiyinn ev hazırlıkları ne alemde bacımm

saolun kızlar..ayşegülcüm hoşgeldin cnm..
allah kolaylık versin wc için..dediğim gibi kesinlikle yelizden yardım al bence...
halıları beğendiğine göre bende oraya vereyim cnm.. çok saol

Kadişcim sağol vala şimdilik bıraktım bakalım hele bi iki yaşına girsin kuzum korkuyor ağlıyor kıyamıyorum sonra, ev işi bekliyoruz evin boşalmasını iyice sinir ettiler bizi hayırlısı bakalım bu hafta sonu kesin çıkmalıyız çünkü bu evin sahibide emlakçıya kiraya ver demiş,

Elifcim evet güzel verebilirsin 4 halı 75 , koltuk takımı 75 toplam 150 tuttu

Yelize geçen yazmıştım tüyo ver diye görmedi sanırsam nasıl başladın önce gündüz mü, kaka çiş beraber mi valla bilemedim ne yapayım 2 gün çocuk bez yokken kaka bile yapmadı sadece çiş kaçırdı bezi bağlayınca kakasını yaptı kuzum benim :))
birde kızlar maaşallah bu ara iyice dillendi herşeyi bilip anlayıp anlatabiliyor
ışık aç, cam ört, Alinin evi, Adis açç (hadise hayranı oluyor) vs. epey gelişme kaydettik bakalım...

Nereye verdin yelizcim anadolu yakasımı memnun kaldınmı temiz yıkamışlarmı bir bilgi verebilirmisin
bende vermek istiyorummm kaynarca tarafında bilmiyorum hiç vrasa pendikte olur güvenemiyorum
maltepede biryer vardı oraya veriyordum ama orada uzak gelmezler belkiii

Ayşecim,görmemişim sorry.
Alişin hazır olup olmadığını isteğinden çözebilirsin, altını ıslatıp üzülüyorsa, bu istemediği anlamına gelmez, istiyorum ama neden tutamıyorum anlamına gelir.
Hazır olması için ona wc nin ne olduğu anlatman lazım artık büyük adam olduğunu, anne babası gibi
ihtiyacını wc ye yapması gerektiğini söyleyerek gün için sürekli anlatarak önce beyinde hazır edeceksin.
Aslında çiş kaka gece gündüz diye ayırt etmemek lazım. Deniz 18 aylıktı gündüzü bıraktı, her ikisinide wc
ye yaptı. Ama dediğimi gibi 18 aylık olduğu için geceyi bırakmamıştık. ılk başta çok hevesliydi, koşa koşa gidiyordu wc ye, yapınca alkış kıyamet oda çok mutlu oluyordu,sonradan oyunu bırakıp wc ye gitmek çok cazip gelmedi, istemedi direndi, altını ıslattı , yada wc ye yaptıkdan 5 dk sonra altını ıslattı.
Boniboni çok sevdiği için ucuna ödül koydum, her yaptığında bir tane bonibon verdim, yapmak istemediğindede bonibonun kutusunu çalkaladım o sesi duydukdan sonra direk wc ye gidiyorduk , yapıyordu çişini alıyordu bonibonu. Zamanla o ödülün seyrekleşti ve ortadan kalktı.
Ama dediğim gibi her kaçırdığında sürekli konuştum.
"Annecim çişini wc ye yaptığın zaman ben çok çok mutlu oluyorum,sende üzülmek istemiyorsan çişin geldiğinde hemen wc ye koşalım tamamı annecim" " Tamam anne söz" diyordu.Ama kaçırmalar devam ediyordu.ona sevdiği arkadaşlarından benden babasından kuzenlerinde örnekler verdim.Bu onu dahada mutlu etti.gündüz uykularındada bezlemedik, ondada kaçırdıkları oldu. Kuru kalktığıda.Sonra sonra
dahada uzun süre kuru kalmaya başladı.ılk zamanlar bi kaç saatlik yolculukda bez bağlıyordum
ama sonra sonra uzun süre tuttuğu için bağlamadım.Ki erkek çocuklarının çok büyük bir avantajı,
yanında boş pet bulundurup çişi geldiğinde işetebilirsin.Bu yaza kadar böyle devam etti.
Bi akşam istemedi bağlanmayı, bizde bağlamadık.Çişi geldiğinde uyandırdı bizi. Ama bu isteğide çabuk gitti uykusunun en derin ve güzel yerinde kalkıp çiş yapmam cazip gelmedi. 1 hafta boyunca sürekli
altını ıslattı bende 1 hafta boyunca üşenmeden 2 saatte bir kalkıp üstünü ve yatapını değiştirdim.
Zor bir süreçti, Bu sefer her kuru geçen gecenin sabahında ona süpriz vereceğimi söyledim, ve kalktığında bir dilim kinder verdim. Islattığında üzülüyor çünkü süpriz yok ama kuru kalktığında
bir heyecanla "annecim süpriz verirmisin " diyor. Şimdi Bu sabah süprizleride azaldı ve yavaş yavaş oda bitecek.

Yapman gereken ilk başlarda ona güzel güzel anlatmak ve Mesanesini kontrol altına alana kadar Saat başı gece ve gündüz wc ye tutmak ondan teklif beklemeden. Sadece biraz sabır, sonrası çok rahat.

Son düzenleme:
Kadis'cim ben avrupa yakasına götürdüm,k.walidem vermişti burda biryere hep lekeli geldi,
orda bildiğim ve güvendiğim yere verdim.

Yelizcim tşk evet üzülüyor tutamadığı için farkındayın o nedenle hazır olmadığını düşündüm biraz daha beklemeye karar verdim benim için önemli olan poposundaki kızarıklığın iyileşmesi şu an o nedenle bez bağlamıyorduk daha iyi bügünlerde en azından kaşımıyor bakalım hayırlısı gerçekten çok zor bir süreç çiş eğitimi Allah hepimizin yardımcısı olsun bol sabır versin :)))

Rica ederim Ayşe'cim, En iyi zamanı oğluşun belirleyecek, ama madem beze geri döndün gerek kalmadı.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…