Bebeklerimiz ve Biz

hayır canım yaptırmadım henüz ama yaptırıcam o zamandan beri hastalıktan yakamızı kurtaramadıkki.... pazartesi bir bakarım duruma göre...

yemek konusuna gelince senin kuzu benim büyük oğluma benziyor en ufak pütürde öğğğkkk deli oluyordum dişleri erken çıkmıştı ama çocukta çiğemek diye bir şey yoktu ama ufaklığım daha sekiz dişi var arkalar bomboş damaklarıyla herşeyi eziyor... ammaaa yediği şey damak tadına uymadımı kusma yok ama tükürüyor... mesela bugün abisi nesquick mısır gevreği yiyordu onada verdim ağzına yattı tabi götürdü valla... çok üsteleme eline muz felan gibi şeyler ver öğütmesi kolay olur... zamanla alışır gider.. yediğimiz hemen herşeyi yiyor canım ama çok kuru şeyleri mesela pilav gibi hala yemek istemiyor bende zorlamıyorum nasılsa çorbalarına felan katıyorum pirinci bulguru oyüzden çok zorlamıyorum... öpüyorum canımmm:1hug:

slm kızlar nasılsınız bi bakayım dedim bazen errror veriyor birdahada girmek nasip olmuyor

mev cancım hakkınızda hayırlısı canım cok zor eminim
kaynım 4 aydır işsiz annemde kalıyor dul bi kızı var
dayı ogluda üzelde calışıyor 7 aydır babası bakıyor evli barklı cocuklar var zor valla

selam kızlar
kuzumu uyuttum daha doğrusu uyutmamı istedi beni zorla yatak odasına götürdü
gündüz bir kere uyumuş sanırım ondan erken uykusu geldi bu akşam sizler naparsınız..??

Bebek İştahsızlığı İçin Ne Yapabilirim?

Uzmanlar bu durumda bebeğim gelişimi normalse fazla endişelenmememizi söylüyorlar. Aşağıda Acıbadem Hastanesinin yayınladığı “Ye Oyna Sağlıklı Ol” adlı kitaptan aldığımız bir yazı var. Yararlı olacağını ümit ediyorum.

“Pek çok ebeveyn bebekleri ikinci yılında birden bire daha az yemeğe başlayıp yemeklere olan ilgisini kaybedince endişelenir, ancak bu durum hemen her zaman büyümek için daha az yakıta duyulan ihtiyaçtan kaynaklanır. Genelde bebekler ilk yıllarında aşağı yukarı 7.5 kilo alır ve 25 cm uzarlar, ancak ikinci yılda yaklaşık 2.5 kilo alır ve 10 ila 12 cm uzarlar.

Eğer her öğünde porsiyonları dikkatle ölçüyorsanız ve çocuğunuz birden bire bir seferde sadece bir kaç lokma yemeye başlarsa sizi endişelendirebilir. Bu durum normaldir. Araştırmalar çocukların her öğünde farklı farklı yiyebileceğini ancak genelde günlük aldıkları kalori miktarı aşağı yukarı sabit olacak şekilde gün içinde toplamda ne kadar yediklerini ayarlıyabileceklerini ortaya çıkarmıştır.

İştahsızlık ancak bir kaç öğün üst üste devam ediyorsa yada çocuğunuzun büyümesi normalin altında kalıyorsa sizi endişelendirmelidir. Çocukları aç olmadıklarında yemek yemeye zorlamanın gereği yoktur. Eğer öğle yemeğinde yemek seçip yemezlerse daha sonra ara öğünlerde daha çok yiyerek toparlayabilirler. Bunun istisnası çocuğun kendisi için yararlı bir yiyeceği yemeği reddedip tatlıya geçmek istemesidir. Tatlıların ve şekerlemelerin çocuğunuzun günlük yediği besinlerin ancak küçük bir kısmını oluşturduğundan emin olun, yoksa yemekleri geri çevirmeyi öğrenir.

Küçük çocukların çok yemek yemeye uygun olmayan küçük mideleri vardır. Ara öğünlerde besin değeri olmayan yiyecekler yerine sebze ve meyveler gibi sağlıklı gıdaları beslenmeye katınız. “

Keçiboynuzu pekmezinin faydaları nelerdir?
İçinde sütün üç katı oranında kalsiyum var.Çinko,sodyum ve potasyum bakımından zengin.Kemik gelişimi açısından faydalı,iyi bir balgam söktürücü ve göğüs yumuşatıcı

KIZLAR İYİ GECELER HEPİNİZEEEE
allaha şükür günümü atlattım kızlar
bayağı yoruldum 10 kişiydik 4 çocuk vardı çocuklar zati hiç durmadı yerinde
benim papatyamda bugün beni hiç üzmedi hanım hanımcık oturdu nedense aman
nazar değmesin arkadaşlar bile şaşırdı ayağıma dolanmadı yani

mevcancım üzme kendini canım hangimizin işi garantiki
inşallah herşey iyi gider canım .her fabrika krizde allah yardımcımız olsun hepimizin

ii gecelr kızlar akşamdan beri bakamadım... önce taziye evine gittik sonra döndük ve oğluşumun yarınki beslenmesi için pohaça yaptım.. eccük bakim dedim ama kismeler yokkk.... ekinnaz canım verdiğin bilgiler için mersi canım... aradada keçi boynuzu pekmezi verim bari... hepinizi çoookkk öptüm ii gecelr diliyorumm allah rahatlık versin canlarımmm.... Şeniz

Herkese Günaydın,güzel bir gün diliyorum
Hayırlı cumalar..
Benim yaramaz gece 03,00 de yine yanımıza geldi...iyi alıştı bu aralar aramıza uyumaya
sanırım babasını özlüyor çünkü sabah erken gidiyor akşam geç geliyor hiç karşılaşamıyorlar...

Zeynepcim paylaşımın için teşekkürler şekerim

Şimdilik kaçıyorum işlerim biraz yoğun öpüyorum mis kokulu bebişleri.

günaydın kızlar. herkese hayırlı cumalar. herkesin keyfi yerindedir inşallah.. mis kokulu bebişlerinizi öpüyorum ve sizlere birer buket veriyroum. gününüzün iyi geçmesi dileklerimlea.s.a.s.a.s.

kızlar hepinize hayırlı cumalar
iyi bir geçirmeniz dileğiylee
öpüyorum hepinizi
bugün çarşıda işlerim var ezginin kurs taksidini yatırıcam bankaya nazla nasıl gidicem bakalım
bebek arabasına binmek istemiyor artık yürüyecek hanımefendi

yelizcim demek deno makyaj yapmaya başladı kız biz bunlarla napcaz
bunlar şimdiden süslüler nazda geçen kalem almış eline gözünüde kapatmış kalemi gözünün üstüne sürmeye çalışıyor parfümümü almış fıs fıs yapıyor
çok zilli bunlar çokk

herkeslere günaydın hayırlı cumalarrrrr....

herkese güzel bir gün diliyorum bu ara pek bir eksik topik neyse burada ola arkideşler en şapırdağından öpüldünüz yewrülarımmmmŞeniz

mavice cim merhabalar... evet bugünlerde ben bile yazılanları takip edebiliyorum... önceden çok hızlı ilerlediği için geri kalıyordum.. kızlar süslenip zilli zarife, oğlanlar da delikanlı olmaya başladı baksana...

kızlar merhabalar
hayırlı cumalar herkese
berra bütün gece öksürmekten uyumadı.sabah hemen doktora gittik.nezle olduğunu söyledi.burun damlası ve bir öksürük şurubuyla eve döndük.

herkes iyidir umarım.

slm kızlar nasılsınız bugun guzel haberlerle baglanıyorum
bırıncısı esım geldı yanımda artık evımızede yerlestık evımdeyım suan

bıde oglumun dışlerı çıktı 15 gunde 4 tane dışı patladı dıgerlerıde yolda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…