Bebeklerimiz ve Biz

Tedavi
Alınması gereken ilk önlem sigaranın bırakılmasıdır. Kronik bronşitin geliş-mesinde sigaranın baş sorumlu olduğu genel olarak kabul edilen bir gerçektir. Uzun süre sigara içen bir hasta sigarayı bıraktığında ya da azalttığında özellikle sabah yataktan kalkınca yaşanan sıkıntılı öksürük nöbetleri ve çıkarılan balgamın kısa sürede ortadan kalktığı, solunumun kolaylaştığı ve genel sağlık durumunun hızla düzeldiği gözlenir. Böylece sigaranın kronik bronşit gelişimindeki etkisi, sigara bırakıldığında gözlenen sonuçlara bakılarak kolayca kanıtlanabilir.

Hava kirliliği önemli bir sorundur. Çoğu zaman bireysel çözümlerin ötesi-ne taşmakla birlikte, kirli havayı solumaktan özenle kaçınmak gerekir.

Solunum sisteminin hava kiriiliğine de bağlı olarak gelişen kronik hastalık-lanndan ölüm oranı son derece yüksektir. Bu durum sanayi merkezleri ve büyük şehirlerden elde edilen istatistik verilerde açık biçimde ortaya çıkar.

Bu verilere göre kronik solunum sistemi hastalıklarından ölüm, kalp damar has-talıklanndan ölüm oranının ardından ikinci sırayı almaktadır. Bu nedenle kronik bronşit hastalarının havanın kirli olduğu yerlerden uzak durması yaşamsal bir önem taşır. Bu hastalar yılm belirli zamanlarım, özellikle kış aylannda sis görülmeyen, nem oranı düşük, yumuşak ve ılıman bir havası olan bölgelerde geçirmeye özen göstermelidirler.

Bronşitin yinelenme ve kronikleşme eğilimi gösterdiği hastaların, tozlu ya da zararlı gazlara açık bir ortamda çalışıyorlarsa, meslek değiştirmeleri gerekebilir.

Daha önce de belirtildiği gibi kronik bronşitin ilerlemesine ya da giderek kötüleşmesine neden olan enfeksiyonlar da önemlidir. Enfeksiyon etkeni olan bakteri ve virüslerin solunum yollanna girişi engellenemez; ama kış aylarında görülen salgın hastalıklarda bulaşmaya karşı genel önlemler alınabilir. Öte yandan mikropların gelişmesine uygun bir ortamın oluşması da engellenebilir.

Kış aylannda yaygın olarak görülen akut bronşit olgulannda yatakta dinlen-meye özen göstetirimeli, iyileşme dönemi evde geçirilmelidir.

Böylece hem soğuktan ve ani sıcaklık değişimlerinden korunma sağlanır, hem de solunum yolları için son derece zararlı olan sis ve kirli dumanın solunması önlenir.

Aşrıya kaçmamak koşuluyla hastanın bulunduğu ortam iyi ısıtılmalı, nem oranı yeterli olmalıdır.

Bu nedenle radyatör ya da sobaların üstünde su bulundurulmalı dır. Kronik bronşitli hastaların tedavisinde kullanılan ilaçlar hastanın ve hastalığın durumuna göre seçilir. Her şeyden önce balgamın akışkanlığım artırıcı ve yoğunluğunu azaltıcı ilaçlar kullanılır. Bronş mukozasındaki iltihap için iltihap giderici ilaçlara başvurulur. Ayrıca hem bronşit sonucu gelişen daralmayı önlemek, hem de salgılanan balgamın daha kolay atılabilmesini sağlamak için bronş genişletici ilaçlar kullanılmalıdır.
Doğrudan solunum yoluna uygulanan ilaçlar ve solunum alıştırmaları kronik bronşitte çok yararlı olmaktadır.

Solunum tedavisi uygun bir alet ile çeşitli ilaçların aerosol olarak püskürtülmesi biçiminde uygulanır. Bu yöntemle antibiyotik, balgam söktürücü, bronş genişletici ve iltihap giderici ilaçlar verilebilir.
ilacın doğrudan solunum yoluna verilmesi, sindirim sisteminden ve kandan geçerek zararlı etkiler yaratmasını engeller. Bu yöntemle ilaç, etkilenmesi istenen dokuya doğrudan ulaştırılabilir.
Solunum alıştırmalannın tedaviden çok, koruyucu etkileri vardır. Bu yolla hastaya nasıl daha iyi soluk alıp verebileceği öğretilir.

Antibiyotik tedavisi yıllarca son derece gelişigüzel uygulanmıştır. Özellikle kış aylannda koruyucu antibiyotik tedavileri bile yapılıyordu.

Artık günümüzde bu yaklaşım geçerliliğim yitirmiştir. Antibiyotik tedavisi yalnızca ateş, öksürük ve aşın balgam çıkarma gibi enfeksiyon belirtilerinin alevlendiği durumlarda uygulanır. Bu uygulama için sorumlu bakterileri ve doğru antibiyotiği saptamak amacıyla balgam kültürü alınmalı, antibiyogram yapılmalıdır. Böylece hastalık etkenine karşı etkili olan antibiyotik belirlenebilir.

GİZEMDE BUNLAR VAR OKUNYUN KIZLAR GRİPBE COK BENZİYOR
Özellikle soğuk algınlığı sonrasında öksürükle birlikte hafif ateş (37,5°C- 38,5°C ) görülür.
Üst solunum yollannın, yani burun, boğaz, gırtlak ve soluk borusunun enfeksiyonları na neden olan soğuk algınlığından başka öteki iki etken de burun solunumunu engeller.

zehracım canım çok üzüldüm inan... böyle durumlar beni çok fazla etkiler hemen empati kurarım ve tanıyayım tanımayayım onun acısını paylaşırım çok üzüldüm inan allah sabır versin yar ve yardımcısı olsun...

nilgüncüm çok geçmiş olsun canım çağatay da akut bronşit oldu hala toparlanamadı tam 1 ay oldu yani düşün paylaşımın için çok teşekkürler emeğine sağlık canım

bu arada sıkıntımdan paylaşmayı unuttum sabah 11 civarı telefonum çaldı bir açtım liseden can ciğer bir arkadaşım liseden sonra o evlenince ve araya hayat denen kargaşa girince kopmuştuk benim ailemde eski oturdukları yerden taşınınca bir kaç yıl sonra arayınca bulamamış beni geçenlerde bir arkadaşım okul arkadaşlarını bulunduğu bir yerden bahsetmişti girip kaydımı yaptırmıştım oradan bulmuş sonra yeni soyadımı bulunca başka büyük bir siteden beni bulmuş eşimin adını öğrenmiş sonrası malum bilinmeyen numaralar aranmış ve ev telefonum bulunmuş okadar şaşırdım ve mutlu oldumki alatamam... bayram sonrası en kısa zamanda görüşeceğiz ortak bir arkadaşımız var yine aynı sınıftan hatta aynı sıradan onunla hiç kopmadık üçlü bir buluşma yapacağız böylesi can sıkıcı bir günde bana çok iyi geldi...yerimseniben

Tenzilecim onuda denerim bakalım ben balığın hertürlüsünü çok severim..Bir tek sevmediğim balık
Barbun dur..kokusu çok kötü çürümüş gibi.. ııy..umarım denizde öyle severek yer..

off ya bende bayılırım barbuna hatta eşime cuma günü istavrit vardı barbun alalım demiştim c.tesi barbun yedik. Bu akşamda balık vardı :) üstünede ayva tatlısı ohh.

selam herkese iyi geceler
benim canım sıkkın biraz
kocamla tartıştık daha doğrusu ben söylendim şimdi görmek ile istemiyorum birde salak gibi sigara içtim etkisi ne kadar sürede geçerki kızımı emzirmek için bilenin,z varmı
merhaba eda senden başka kimse yokmu benmi göremedim

günaydın günün ilk günaydını benden olsun.... dilerim hepiniz için güzel haberlerle dolu stresten uzak relax bir gün olur... şimdiden iyi sohbetler....

Herkese günaydın güzel bir gün diliyorumm..
Keyifler iyidir umarım bu sabah...
Pamuklarınızı kocaman öpüyorum...
Evet bugün güzel haberler duymak istiyorum...

günaydın herkese güzel günler olsunnnnn hepinize
bu sabah kuzum ağladı bu sabah arkamdann yüreğim dağlandıı yaaaa
annesinin böcüğü ooo öle zoruma gittiki onu bırakıp gitmek artık büyüdükçe daha iyi anlıyorlar bırakıp gittiğimizi

günaydın kadis ali's mother mavice..
Kadis cim kapıya kadar gelmesin yada ananesi oyalasın içeride canım çok zor gelir ikinizede bu şekilde..

Canım giremedim ben o siteye açmadı ama bakarım az sonra.. mucuxxx

sanada günaydın soytarıcım ben az sonra çıkacağım biraz işlerim var sonra görşmek üzere .....

günaydın kızlar.güzel bir gün diliyorum herkese...
benden pek iyi haberler yok bugün....
kaç akşamdır akşam yemeğini yerken karnıma bi ağrı giriyor...
kıvranıp duruyorum...
sebebini bilemedim bi türlü...
dün akşam kaynanam bana bu yüzden surat astı ve konuşmuyor neden sadece akşamları oluyor diye...
kendimi suçlu gibi hissediyorum...
acaba neler düşündü kim bilir eşimde gördü tavırlarını arama ve sende konuşma diyor...
canım sıkılıyor....

elifcim üzme kendini canım huylu huyundan vazgeçermii
neyseki herşey eşinin gözünün önünde oluyora eşinde görüyor canımm
boşverrrrrrrrrrrrrrrrrrr allaha havale etttt

sanada günaydın yelizcim ben tam çıkacekken uyandı annem okadar erken gelmiyo benim kociş benden sonra kalkıyo işe gitmek için o giydirp götürüyo çünkü bazı sabahlar uyuyo kalkmıyooo annem eşim işe gidene yakın geliyo eğer uyuyorsa yada eşim benden sonra kalkarsa o götürüyo bu sabah babası oyalamış telf konuştum sakinleştirmiş ama bırakıp işe gitmek zorr oluyooo:çok üzgünüm:

elifcim üzme kendini canım huylu huyundan vazgeçermii
neyseki herşey eşinin gözünün önünde oluyora eşinde görüyor canımm
boşverrrrrrrrrrrrrrrrrrr allaha havale etttt

üzülüyorum canım...
insanların ne dertleri var benimki yanında devede kulak ama hep huzurum kaçıyor..adamın başının etini yiyorum ondan sonra...
eşim çok pasif beni savunmaz hiç karışmaz..
kendiniz halledin der...
yanımda olmadığı için üzülüyorum zatenklava:
saol canım ilgin için...

kızlar çok heyecanlıyım anaokulunla ılgılenen bayan bınbası vardı dun ıkı defa komsusu aradı bugun benı beklıyormuş bırazdan çıkıyorum çok heyecan bastı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…