Bebeklerimiz ve Biz

canım doktor bizede yazdı çağataya ama zinco çocuğu hembedeen hem zihnen zinde tutar dedüüüü valla ben onun yalancısıyamdelikafadulden

nabersiniz nan delüllerrrrr... valla baş delüü olaraktan beh ehh işte fena deyülüm ... hepinizi özlerinden öpüyor mutlu sağlıklı neş-e ya gark olduğunuz bir haftasonu diliyorummm nayır nolamaz ben gidiyorummmm delikafadulden delikafadulden delikafadulden

mesajınızı okurken kendi kızımı gördüm.evet aynen öyle yapma diyorsun kızıyorsun üsteliyor.aslında hata bizde yoksa çocuk ne anlamış inattan yada bişeyleri garezi varmış gibi yapmaktan.çocuk adı üstünde.nevzat tarhanın bir yazısında okumuştum çocuğa yapma etme gibi emirlerle başlayan cümleler tamamen ters tepiyormuş.çünkü çocuk ma me kavramını henüz bilmediği için işin sadece yap et kısmını anladığı için üzerine gidiyormuş.bununla oynama dediğimiz zaman oynamak fiilini yazıyor kafasına ve devam ediyor.bu durumda en iyisi dikkatini başka tere çevirmekmiş.zor zanaat zor çocuk büyütmek zor:)

benim kuzumda iyi soytarıcım. büyüyor dana... napsın patır putur emekliyor. tırmanıyor. sonrada düşüyor. geçen ağzının üstüne bir düştü, yavrum yaa... nasıl ağlıyor kuzum. oyuncağına çarptı. dişleri de çıkmıştı alt dişleri acıttı sanırım üst tarafı...
dünürüm nere kaçtın leynnnn. damadım nasıl söyle bakimmm.

herkese iyi haftasonular ben kaçar. kayınvalidemin ayağı tutmuyormuş. kuzuma nasıl bakcak. herkese kuzularınızla iyi haftasonu geçirmenizi diliyorum. hasta olan varsa acil şifalar. hoşçakalınnn

iyi akşamlar kızlar..herkese mutlu bi haftasonu diliyorum..
berfenin huysuzluğu üstündeydi bugün yine..neyse şimdi uyuyor..
bende berfeyi ablama bırakıp kuaföre gittim..
güzelcene kestirdim şaçlarımı bide bakım yaptırdım..
kendime geldim valla.bu sıkıntıların üstüne iyi oldu valla...

sizede merhaba tekrardan.evet henüz yeniyim sitede.sizin kızınızın ismi nedir?sizinki 14 aylık galiba.benim kızım bugün tam 15 aylık oldu.22 eylül doğumlu.
buarada teşekkür ederim sağolun iyiyim inş sizde iyisinizdir.kızınızda çok şeker görünüyor fotoğrafında allah bağışlasın.iyi geceler

Oncelikle aramiza hosgeldin,
keyifli paylasimlar dilerim...

ewet dedigin gibi hata bizde aslinda,cocuga kurallari zamaninda koymali we bu konuda tutarli olmaliyiz,bence en ince ayrinti zamanlama...ornegin 2 yasina kadar hic dis fircalatmayim weya hiç bu konudan bahsetmeyip pat diye fircalamasini istememiz ters tepki yaratir , cunku artık bilinclidir we yapmak istemeyecektir,halbuki dişleri cıktıktan sonra azar azar fircalatsak bu eylemi cok kolay gerceklestirir,fircalamamak icin inat etmez...bu sadece bir ornek...
muhakkak tutarlılık sart,hem cocgumuza karsı hemde anne baba ilişkisinde...birinin hayir dedigini degeri ewet dememeli,gibi gibi bi suru sey....gercekten zorrrrrr

arkadaslar MONTESSORI diye bir akim war
nette bi inceleyin , cocuklarimiz icin cok ama cok faydali,simdiden baslayin sizde uygulamalara,cok keyif alacaksiniz....

Son düzenleyen: Moderatör:
çok teşekkür ederim.inş birbirimize faydalı oluruz.kesinlikle haklısınız tutarlı olmak lazım.biz bu konuda çok dikkat etmeye çalışıyoruz.eğitmek doğurmaktan çok daha zor bunu daha iyi anlıyor insan anne olunca...hayırlı pazarlar

herkese selam, iyi pazarlar, eşimle bu sabah mutfağa girip harika bir kahvaltı hazırladık, bu aralar liseli aşıklar gibiyiz, allah bozmasın

sonrası bu kadar eğlenceli değil, ütü yaptım, ortalığı topladım

sırada banyo faslı ve yemek yapımı var, yarınki derslere hazırlanmam lazım, bi de berkanın ödevleri var, of of hiç sevmiyorum hafta sonlarını

selammsssss nasılsınız arkideşler hepinize ailenizle iyi ve mutlu pazarlar diliyorumm...

biz yaklaşıkkkkk 2 saat kadar önce kahvaltı yaptık geçe saat 02:30 felandı yattığımızda bir arkadaşımızın evinde toplandık dün akşam yaklaşık çocuklarla bereber 15 kişi felandık çiğ küfte ikramlar sohmet muhabbet derken zaman nasıl geçti anlamadık birde yahu 50 centi severdim ama akşam bayıldım daha doğrusu bayıldık adamakaydirigubbakcemile3 yakışıklı değil ama sevimli bir herüf candy shop ı söylemeye başlayınca benden delü olmasın bir arkadaşım var bir attı kendini ortaya dellendük resmen delikafadulden :dance: velasıl kelam güzel bir akşamdı... beni şimdi işler bekliyor sanırım akşama kadar ancak hallederim... ama tembelliğimde üstümde bugün neysenm çenem düştü yine hadi size iyi pazarlar

Herkese merhabalar,
uzun bir ara oldu valla sizlerle şöyle çata çata yazışmayalıdelikafadulden
neyse benden haberler geçeyim size ege iyi dğn doktora götrürdük Acıbadem hastanesine gittik bu sefer genel cerrah boynundaki ve pipi ucundaki kitle gibi ufak parçalara baktı.
boynundakiler lenf bezi sıkıntı yok dedi biz bunları tıbben değerlendirmiyoruz bile dedi:Saruboceq: önemsiz miş yani.
pipisi içinde sünnet olmamaız gerekiyor sanoırım 2 yaşı civarına kadar sünnet olmamzı şart oldu bu duurmda:1rolleyes:
sizlerde umarım iyisinizdir bebekelrinizde.
ege wc eğitimine başladı parolamız HABERRR VEEER haber veriyor ama kakada başarısız onu yaptıktan sonra haber evriyor ama çişi kaçırmıyor hatta bu sabah uykudan anne kalkkkk haber ver diyerek uyandıdelikafadulden

Uzun bir aradan sonra tekrar merhabaaaaa
Şöyle ufak bir göz gezdirdim genel olarak keyifler iyi Allah bozmasın...
Ben hiç iyi değildim cuma itibariyle işten çıkartıldım. Sevineyim mi üzüleyim mi bilemiyorum. Biliyorsunuz çok uzağa taşınmıştı. Gidip gelmek zor oluyordu ama maddi olarak çok hırpalanacağımızda bir gerçek. En kötüsüde 5 yılımı verdiğim yerdem mesai saatinin bitmesine 10 dk. kala işten çıkartıldığımın haberini almaktı.
İremim de iyi çok şükür. Hafif birv öksürük var. Bakalım şimdilik ilaç vermiyorum. Ihlamurla falan atlatırız inşallah. Bu arada zillim pıtır pıtır yürüyor. Dur durak yok kızımaaaaaaaaaa

ay cnm çok uzuldum ya gercekten bıde enayı gıbı ınsanı çıkısa bekletıyolar madem çıkardın gunduz söyle deme ama pekı sigortan varmıydı cnm
tazmınat davası acarsan kazanırsın bıtanem

iyi geceler arkadaslar

herkes umarim iyi bir haftasonuu gecirmistir.
bizi soracak olursaniz cumartesi gunu yemege gelen arkadaslarimizin dısında pek bi aktiwitemiz olmadi.Butun haftasonu ewdeydim ( sıkıcı bi haftasonuydu yani ....

kartalsewil gecmis olsun cnm ya,hayırlısı olsun hakkınızda...umarim en kisa zamanda gonlune gore bir is bulursun bu arada da kuzunla wakit gecirirsin doya doya....

yakında dugun war yanii :))

wc egitiminde de tebrik ediyorum masallah
bu arada ctesi gelen arkadasimin 2.5 yasinda kizi war,wc.egitimini bitireli epey oluyor,2 yasinda degildi bile ama bu ara yine eskiye donus yapmişlar bez baglıyorlarmis asla söylemiyormuş...
doktor psikolojik we de erken egitim werilmesinden demiş...

benim kzuu da bugun ilk kez yemek yerken kaka dedi we poposunu gösterdi,sonrada yuzu değişti,yapmaya basladi,sasirdim bende,yapmadan önce soylemesine,hayırlısı diyelim....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…