Bebeklerimiz ve Biz

selam kızlar hepinize güzel bir hafta diliyorum
eşim bir hafta izine çıktı işim bitmiyordu şimdik hiç bitmez artık
ezgiyi okula yolladım nazı uyuttum.eşim pc yi kapmadan bi bakayım dedim
bizde herşey yolunda sedece 2 gündür nazın yanakları acayip dercede
kızardı neden oldu ki acaba sabah kalktığında bişi yok .şimdi görseniz elma gibi resmen

gözün aydın canım .insan nasıl mutlu oluyr
herşey yolunda değilmi canım neno nasıl oldu

iyi geçmesine sevindim canım fotoları bekliyoruz

mavicem canım geçmiş olsun .ne kadar dr götürmiycez desekte olmuyor işte
acil şifalar canımm

haklısın kadiscim allah sağlıklı evlat versin .nasılsın canımm yezda nasıl

ayşegülcüm nasılsın bebeğüm aliş nasıll

sağol ekincim vallahi iyi olmaya çalışıyorum uykusuzluk var
yezda geceden huysuzdu 6-7 kere kalktım acayip uykm varrrrr

Mavilim güzel sorunsuz geçmesine çok sevindim canım resimleri bekliyoruz en kısa zamanda..
mavilim çok teşekkürler duydum sonunda..
Semiha cım çok saol canım...damla çok iyi geldi...
Bilgileri paylaşmak ne kadar güzel ve faydalı...
Kadis cim ve Ayşe cim sizlerede merhaba..
Ekincim eşinin evde olmasına sevinmen lazım canım sana yardımcı olmak açısından..
Saol canım şuanda herşey kontrol altında...ıhlamur,keçiboynuzu suyu,limonlu bal..vs..tedaviye devam..
Senin kuzun nasıl..Acaba çokmu sıcak evin canım ondanmı kızarıyor yanakları papatyanın

denonun iyi olmasına sevindim canımmm
canım ya çok fazla sıcak değil normal aslında.acaba dişmi çıkarıyor diye düşündüm
aklıma geldi zehrada zeynonun yanakları kızarıyor demişti yanılmıyorsam
neyse hasta olmaz inşallah.çok da huysuz bugünlerde

sağolsun eşim yardımcı oluyor da yinede adamlar evde oldumu iş bitmez

merhabalar .....

saolun kıslar geçmiş olsun dilekleriniz için çok teşekkürler

yelizcim aslında çağan 1 yaşına kadar hemen hemen hiç hastalanmadı desem doğrudur yani... 1 yaşında tanıştık antibiyotikle ama bu arala şu salgın hastalıklar canımıza okudu çağatayda okula gidince sınıfta ne varsa toplayıp geliyor aslında bu durumun çağan için iyi olduğunu düşünüyorum nasıl yani dersen çağatayı ben cam fanusta büyüttüm dersem yalan olmaz yani o kadar korumacı bir tavrım vardıki aslında aşırı korumacı ve bunun çok yanlış olduğunu şimdi anlıyorum kışın neredeyse sokak yüzü göstermezdim çocuğa aman hasta olacak diye kimselere gidip gelmezdim hastalık bulaşacak diye sonuş ortada çocuk okula başlayınca sudan çıkmış balığa döndü böyle soğuk havalara hiç ama hiç alışık olmadığı için vede sabahçı yani sudan çıkmış balığa döndü kuzum çok ama çok hatalıyım biliyorum ama olan oldu artık en azından çağan öyle büyümicek artık tamam belki hastalanınca çocuklar yıpranıyor ama bağışıklık sisteminin gelişebilmesi için mikroplarlada tanışması lazım ben yaptım kimse yapmasın.... sokakta çocuğum hiç birşeyle oynamasına izin vermezdim mikrop kapıcak diye şimdide kendi hiç birşeye elini sürmüyor yani olayın özeti bu biraz günah çıkarmak gibi oldu ama benim kulağıma küpe oldu tüm tecrübesiz annelerinde olsun :çok üzgünüm:

neyse bilgisayarı oturduğumuz odaya taşıdık çağatayın odası ne kadarda uğraşsak tam olarak ısınmıyordu ve çağan bir sıcak bir soğuk şifayı buldu yavrum kapının ağzında ağlıyor hareket alanı kısıtlandı tabi kapanıp kaldık bir oadaya -tatlicadiarzu-

herkese mutlu ve sağlıklı bir hafta diliyorum sevgiler

Saol canım benim...İnşallah yarın daha iyi olacak..( iyi düşünelim iyi olsun dimi :) )
Dediğin gibi hastalık belirtisi değildir umarım..
Ateşini ölç bakalım normalmi..?
Olsun o kadar canım..boşver sende bu birhafta dokunma bişeye toplu yaparsın haftaya :))
öpüyorum seni ve papatyanını kolaylıklar diliyorum..

Elif o dediğim pastane varya yılbaşındaki pastalara altın vereceklermiş :))) tabii hepsine değil sayılı :))

Elifcim ne yaptın iyi geçmiş hafta sonu çok sevindim resimleri bekliyorum, pastayı naptın istediğin gibi oldumu?

saol canım umduğumdan iyi geçti valla...
şeker hamurllu pastaya taktım kafayı gittim iyi bi pastaneye...şeker hamuru yenmiyor boşa gider pastanız dedi...normal ama şeker hamurlu gibi düz bi pasta yaptırdım istediğim gibi olmadı...ikinci yapacağım pastayı ya sizin ordan yada bizim meşhur gimsalar varya ordsn yaptıracağım o kadar para vermeye gerek yok..
2 kilo pastadan sadece 1 dilim kaldııı...

hepinize teşekkürler kızlarrr...
hala içim içime sığmıyor..kadiscim çok üzüldüm ya..
allahıma binlerce kez şükürler olsun evlatlarımız sağlıklı...
sabah sağlık ocağında hemşire anket yaptı...
annelik nasıl gidiyor dedi...çok güzel dedim...
neler yediriyorsunuz dedi...herşeyi dedim...
ilgileniyormusunuz kitap okuyormusunuz dedi.....kalan bütün vaktimi ona ayırıyorum dedim...sorulara cevap verirken gözlerimin içi gülüyordu..rabbim her anne olmak isteyene tatırsın kucaklarını boş bırakmasın inşallah...
1 yaştan itibaren çocuklara anne ve babanın verdiği ilgi çok önemliymiş...
baba ben işten geliyorum diye ilgilenmemezlik yapmamalıymış...
artık çok dikkatli olmamaız gerekiyormuş...
a.s.

Mavicem...yaptığın tabiki doğru değilmiş... o kadarda sakınmamak gerektiğine bende katılıyorum...istediğin kadar sakınsanda birşekilde bulaşıyor..
Tekrar acil şifalar diliyorum iki kuzunada..

Zaten bebeklerimizin en çok istediği şeydir ilgi..
Kitap okumak eğitici oyunlar oynamak beyin gelişimi açısından çok çok faydalı..
3 Yaşına kadar milyonlarca hücre var beyinciklerinde bizlere düşen elimizden geldiği kadar en çok
hücreyi yaşatmaya çalışmak...3 yaşından sonra kalanları için çalışmak.. onun için ilk 3 yaş çok çok önemli..
Deniz cik kitapları çok seviyor...ya kendi bakıyor resimlerine hayvanları seslerini çıkartıyor yada bana
getirip kucapıma oturuyor okuyım diye..aynı zamanda legolar,tahta puzzle,zeka küpleri..vs vs..
En birinci görevimiz zaten o değilmi? dünyalarını renklendirken aynı zamandada eğitmek..öğretmek..

Kadis cim yazımdada belirttiğim gibi ben çok küçükken başladım almaya..
en başından beri kitapları denizin ulaşabileceği yerlere koydum
sürekli elinin altında olsun diye... nesneleri öğreniyorum,hayvanları öğreniyorum,sebzeleri öğreniyorum,renkleri öğreniyorum,şekilleri öğreniyorum..vs.vs.
En son geçen hafta aldım hikaye kitabı 3 hikaye var içinde küçük kurbağa,kurtla kuzu,geyik,kalın sayfalı
bir sayfasında hiyakesi yazıyor diğer sayfasında hikaye kahramanlarının puzzle ı var 6 parça şimdiden aşılamak lazım kitap sevgisini.

Tünaydın arkadaşlar.. Nasılsınız? Bebişler nasıllar? Yeliz doğru diyosun en çok bekledikleri şey ilgi ve bizim bunu vermemiz gerekiyor onlara çünkü kişilik gelişimlerini çok etkiliyo. Bunu bildiğim için bende işten eve gidince ilgilenmeye çalışıyorum.

birşeyleri iç içe koymak çıkarmak beyinleri için en faydalı aktivitelerden biri..
ufak çanta kese veya nesnelerin içine onun küçüğü olan diğer nesneleri koymak..
aynı zamanda büyük tencerelerin içine ufak kaplar koymak kaşık ve kepçeyle onlara vurmak bizler için
gürültü kirliliğinden ibaret olsada onlar için ayrı birer keşiftir...yere attıkları zaman nasıl bir ses çıkacağını
merak ediyorlar...
akşama unutmazsa yeni aldığım kitabın ve tahta puzzle ın resmini eklerim senin için...örnek olmuş olur

Merhaba Ceysum..Saol biz iyiyiz. sen nasılsın?
İlgi ve sevgi başka birşey beklemiyorlar bizden..sıcacık bir gülümsememizin bile"seni seviyorum"demek
istediğimizi çok net anlayabiliyorlar.
Bir hikaye okumuştum yaşanmışmıydı bilmiyorum ama..
okula giden bir çocukla ilgili..sürekli annesinden ilgi bekliyor annesi yemek iş temizlik vs çocuğuna
hep birazdan birazdan diye diye geçirtiyordu..çocuk enson yorgun düşüp uyuyakalıyordu..annesi o uyuyunda anlıyordu ihmal ettiğini yatağına götürken çocuk uyanıyordu ve "annecim şimdi müsaitsen bana vakit ayırırmısın" diyordu...

Merhaba yeliz bende iyiym saol. Valla bazen ev iş derken onları unutuyoruz eve bir yardımcı almak lazım bence ev işleri için. çünkü onlarda bize bakıyor işleri kastediyorm.

yelizcim ben o kitaplardan markette görmüştüm bir tarafı hikaye bir tarafı puzzle dediğin gibi
anlarmı şimdi alsam acaba birde ben d samart uydusunda luli diye bir kanal var orda çok eğitici programlar var herşeyi gösteriyor onu çok ilgiyle dinliyo bizim kızzz hayvanları tanıyalım renkleri tanıyalım şekilleri vs. herşeyi gösteriyoo buda yardımcı olur herhalde onun için dimi
ama mutlaka kitapta alıcam

kızlar bugün çok durgunuz,
benim çok uykum var malum kuzu erkenci sabahtan beri ayaktayım kahvaltı yemek oğlumu bıcı bıcı yaptım uyuttum evi sil süpür yaptım biraz oturdum,
aktiviteler evet Yelizci çok faydalı benim yavrum çok seviyor iç içe geçmeli şeyleri hemen alıp eline koşuyor bişeyler diyor anlamıda tak demek :)) bugünlerde iyice dillendi arada annede diyor ama genelde nnneee resmimiz eline geçerse baba anne diyor, sabah eşimin tel çaldı konuşuyor tamam abi dedi bizimki evde koşuşturuyor abiiii abiiii diye :)) bir telefon sesi duyması hemen cevaplıyor aooooo, kucağıma oturup kulağımı tutuyor bakbak (kulak) bu (burun) giş(göz) gibi gibi çok şey daha :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…