Bebeklerimiz ve Biz

Selam kızlar...
Kaç gündür canım çok sıkkın girip okuyup çıkıyorum. Canım hiç birşey yapmak istemiyor, elim kolum kalkmıyor, sürekli uyumak istiyorum.
Of ya tez elden bir iş bulmam lazım yoksa kafayı yiyeceğim. Biliyorum kızımla olmak dünyanın en güzel işi ama izin vermiyorlar. Kaynanam sürekli beni eleştiriyor yok çocuğun yemeklerini çok tuzsuz yapıyormuşum, yok bacakları buz gibiymiş niye, çok mutsuzmuş birşey mi yapmışım, poposu pişmiş altını değiştirmiyormuymuşum, uykusu gelmiş niye uyutmamışım daha bir sürü şey... En gıcık eden de "kızım annen seni 3 aylıkken bıraktı gitti" demesi. Birde bunlarla beni, eşime şikayet ediyor.
Biraz huzur istiyorum çok şeymi yaaaaaaaaaaa.
Sizlerinde de canını sıktım ama biraz daha konuşmasam kafayı yiyecektim.

ayyyyyyyyyyyy imdatttttttttttttttttttttkötükedihüso yeter yaaa nedir bulardan çektiğimiz seninkide katmerliymiş be gülüm off ya kıyamam ben sana ne kadar zalim insanlar varya canım benim ne diyeyimki takma desem ben yapamıyorum ki bunu sana nasıl diyeyim.... canım benim ama yinede çok üzülmemeye çalış bebişini keyfinden bırakmadığını sen çok iyi biliyorsun bebek bu altıda pişicek hastada olucak gözlerinin içine bakıyoruz ama oluyor işte ne yapalım bunun böyle olmadığını sen çok iyi biliyorsun inan bana yavrunda bilicek ileride bunun böyle olmadığını ayyyyyy içimden neler söylemek geliyorda hem bana yakışmaz hem buna değmez kıyamam sana allahtan sabır dilemekten başka hiç birşey gelmez ki elimden rabbim yardımcın olsun bitanem :teselli:

Çok keyifsizim bitanem bu aralar. Ufak çapta depresyon geçiriyorum. Geçecek inşallah Rabbime sığınıyorum.
Sen nasılsın oğluşun öksürüğü nasıl oldu???

geçti çok şükür bitanem ama sende inan bunların hepsi geçicek o istediği kadar baksın yavruna bir laf var bilirmisin bilmem

elin yağı balı annenin kuru eli yeter demişler o ister yağa batırsın ister bala yatırsın sen onun annesisin niye kebdi dört dörtlükmüymüş zamanında onun kaynanası sağmı bilmiyorum ama birde onu ondan sormak lazım :jeyyar:

Sevil cim cnm..
seni o kadar iyi anlıyorumki..
sanırım sende k.walidenle birlikte oturuyorsun..
ahh birde şu şikayet etmeler insanı çileden çıkartıyor gerçekten..
Bizdede geçen gün benzer problem yaşandı. beni eşime şikayet etti resmen....
ki bunu kendisine defalarca söyledim.. Hoşuna gitmeyen bişi oldumu veya aramızda bi problem yaşandımı bunu ikimiz halledelim diye. ki ben çerkezim bizde asla saygısızlık yoktur.. yanlış anlamayın kızlar..büyüğe saygı insanın fıtratında vardır zaten ama bu çerkezlerde biraz daha ön plandadır bilirsiniz..
uslübunca konuştum tabi..
valla cnm bende benzer şeyleri yaşadım ama ben hehe diyip geçtim yine bildiğimi yaptım..

zamanla bıktı artık söylemekten.. bir anne evladının kötülüğünü istermi.. ve anne kadar kim düşünür acaba. Allah korusun bişi olsa. herkes baştan üzülür, ama zamanla unutulur. ama annenin yüreği ömür boyu yanar..takılma bunlara cnm.. büyükler genelde böyle. kendi düdüklerinin ötmesini isterler hep..
ve sana nacizane tavsiyem .. maddi durumunuz iyiyse bebeğinle kendin ilgilen cnm..

Ağlattın beni bitanem ya... Çok saol iyki varsınız. Allah hepinizden razı olsun...
Olmuyor işte takmıyacağım diyorum başka birşey yumurtluyorlar...
Lafdan anlayan insanlar değil. Konuşmak hiçbir işe yaramıyor. Aksine çamur gibi sıçrıyorlar. İnsan eşini seçebiliyor ama ailesini seçemiyor işte...
Söylenecek çok şey varda yeri burası değil bitanemmmm
Bir konuşmaya başlasam 2 gün sürer....

Zeynepcim altlı üstlü oturuyoruz. Birde birlikte otursak ne olurdu bilmem. Aynı apartmanda bile yetiyor. Bak sen enazından okadarını bile söylüyorsun. Bundan 2 ay önce ben bir söyledim iyilikle onlar işi anneme babama kadar götürdüler....

canımsın iyiki sende varsın şunun şurası iki sıkıntımızı paylaşıyor dertlerimizi hafifletmeye çalışıyoruz....bende öyle zor günler geçirdimki hala da oluyor sıkıntılar ama hep rabbim bugünlerimi aratmadiyorum... çokta herşeyi kafasına takan kolay kolay atamayan biriyim ama olan bana oluyor türlü türlü dertler getiriyor böyle sıkıntılar zamanla bedenimizden çıkıyor acısı ama kendimize ve ruhumuza iyi bakmamız gerek çünkü kuzularımıza biz lazımız kimse değil bak sana kendi yazdığım kısa bir şiiri yazıyorum
YAZGIM
Dün dolaştım sararmış yaprakları arasında hayatımın

meğer ne kadar ağlatmıştı beni kötü yazgım

bazende göz yaşartan şen kahkahalar atmıştım

kırılmıştı dallarım, ezilmişti yapraklarım

ne çiçeklenecek halim kalmıştı nede yeşerecek mecalim

kimbilir daha ne yazgılar yaşayarak tükenecekti hayatım

elimde kalem yüreğimde umut tüm sarmaşıkları geleceğe doladım

sen yüreğinden umudu eksik etme hepsi geçer bitanem:teselli:

Son düzenleme:
14 kuşu bugün 17 kuşu oldu nasılsın hayatım derin nasıl

zeybencim hiç çerkez tanıdığım biri olmadı ama çok meşhur bir laf vardır çerkezden kız alıcan ama kız vermicen derler

anladın sanırım adetleri çok ağır olduğu içina.s

merhaba
geldik simdi kızımla,
ewimize...

bugun arkadaslarla orda da bu k.walide konusu konuşuldu
hepsi ayni ,we hiçbiri değişmiyor,
boyle kabul etmekten baska care yok
sadece saygı boyutunu asmadan altta kalmadan dişinizi göstermeniz gerekiyor , yoksa tepenize cıkıyolar....

sevilcim canım yaaa takma diyicem ama elinde değildir kesin insan ister istemez etkileniyor niye kaynanalıuk yapmaya bukadar meraklılar anlamıyorum yani evladını bir anneden başka çok düşünen varmıki .allahım bunlara akıl fikir versin yaaaa.

Allah razı olsun bitanem:1hug:
Ne güzel anlatmışsın hayatı iki satırla...
Güzel kalbin gibi, hep güzel olsun hayatın canımmmmm

Cahil insanlarla uğraşmak zor kızlar...
Ne demişler cahil dostun olacağına akıllı düşmanın olsun diye. Benimkide o misal işte.

ah be cnm. gerçekten zor insanlarmış..
Ama önemli olan senin haklı olmam.
sen haklıysan söylemekle kendilerini rezil ederler ancak..
Allah sabır versin arkadaşım

Selam canım... Oh ne güzel gezmişsin. Keşke benim de gidip gelecek arkadaşlarım olsada bir soluk almaya fırsatım olsa. Arkadaşlarımın hepsi çalışıyor. Anca hafta sonları onda da bir denk geliyorsa 3 aksilik oluyor. Allah ayırmasın sizleri. değmesin arkadaşlığınıza...
Drn nasıl girdimi uykuları düzene...
İrem yine başladı gece 2 de kalktı sabah 6 ya geliyordu uyudu. Galiba benim huzursuzluğum kuzuma da yansıyor.

ewet cnm bilirim bu lafı..
Ama bizde adet kalmadı cnm..
Ne benim ailemde nede eşimin ailesinde..
K.walidemin buranın köylerinde oturan akrabalarında var ama..
ewet gerçekten çok ağır adetleri var..

mavicem saol cnm
arkadastaydım bugun
yeni geldik
iyiyiz
siz nasılsınız?

iyidir canım çok saol ne olsun işte çocuklarla uğraşıyom ohh ne güzel gezmişsiniz sefanız olsun canım öpüyorum drn i

yaa kıslar eccük konuyu dağıtalım çok sinirlerim bozuldu akşama ne yapıyorsunuz bana fikir olur en azından beynim durdu sanki hiç birşey düşünemiyorum :1no2:

ewet cnm bilirim bu lafı..
Ama bizde adet kalmadı cnm..
Ne benim ailemde nede eşimin ailesinde..
K.walidemin buranın köylerinde oturan akrabalarında var ama..
ewet gerçekten çok ağır adetleri var..

evet zamanla herşey eskiyor adetlerde tabiki zaten ne gerek var bu kadar kurala kaideye insanlar bir birini sevmesede azıcık insan olduğu için sadece saygı gösterseler dünya ne güzel bir yer olurdu

allahım kendimi hippiler gibi hissetim ama öyle bir dünyada yaşamayı kim istemezki :lepi:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…