Bebeklerimiz ve Biz

Herkese günaydın güzel bir gün diliyorum,
Denom Gece kalkıp süt isteme huyunu adet haline getirdi bir haftatır böyle ve oyun istiyor .
Akşam yatmadan 300cc süt, gece 300cc süt sabah kalktığında 300cc süt . Sütün içindeki cicibebeyi kestim,bundan olabilirmi?
Bu akşam yatmadan cicibebeli vereceğim,Acaba acıktığı içinmi kalkıyor yoksa adet halimemi geldi bu akşam anlıcaz.

Mawice çok tatlıymış bacum küçüklüğün,Aynen bendede hiç küçüklük resimlerim yok
Hepsi annemde Hazine gibi saklıyor. :)

iyi akşamlar kızlar..netim olmadığı için gündüz pek giremiyorum..umarım herkes iyidir..hasta bebişlerde acil şifalar dilerim...
iyiyiz tatlımmm sende iyisindir umarım

emzik konusunda bizdede durum aynı ne yapacağız zaman göterecek:sm_confused:
benimkide bağımlı oldu

dünürüm ben dün gece keşfettim şu mesajların altındaki HQ butonu varya hangi mesajlardan alıntı yapmak istiyorsan sırayla onlara basıp sonra cevap yaza bas sonra yaz yorumunu şekerim oldimi .... delikafadulden
ve ben bu alıntı işen bayıldım lennnndelikafaduldendelikafaduldendelikafadulden

geçmiş olsun drydenis kuzuşuna,
Yelizcim valla iyice yaramaz oldu peşindeyim mecburen birazdan kalkar gelir :)))) sen nasılsın Deniz hanım nasıl?
teşekkür ederim bacım

diğerlerinin hepisi o dediğin yerlerde bir benimkine kıyamamış herhalde... :1closedeyes:... benim kuzuların ikisininde camideeeeeeee:Saruboceq:

kız benim kızın göbeği bende delikafaduldendelikafaduldendelikafadulden

cok sevdim ben bu alıntı işini.suyunu çıkarırım artık:roflol:

bu arada herkese günaydınnnnnn

Son düzenleme:
günaydın kızlar hepinize mutlu günler diliyorum iki gündür hava o kadar güzelki insanın içi açılıyor dün oğlumla çıktık gezdik belki bugünde çıkarırım kuzumu çok mutlu oluyor birde marketten kiku (çikolata) alıyoruz değmeyin keyfine sonra gakgulara (kuşlara) bakıyoruz :)))))

selam herkese.gerçekten havaların güzel olması insanı okadar etkiliyorki güne daha güzel başlıyorum güneşi görünce. bende bugünü oğlumu biraz dışarı çıkarmayı planlıyorum.evi toparlayıp çıkıcaz inşallah.

kızlar gunaydın ben efeyı hergun çıkartıyorum çıkartmazsam çok mızmız kuduruk oluyor durmuyor hıç akşamları.bıde kızlar sıırte hıç kış gelmedı ben doguda böyle sıcak bı sehır görmedım duramazsınız gercektende bahar resmen dışarı çıkarken bıle mont gıymıyoruz

günaydın arkadaşlar
hepinize güzel bir gün dilerim

sanada günaydın bitanem naılsın prensin prensesin nasıl tatlım...:1hug:

Mawice çok tatlıymış bacum küçüklüğün,Aynen bendede hiç küçüklük resimlerim yok
Hepsi annemde Hazine gibi saklıyor. :)

ben bu resimleri farklı akrabalarımdan aldım annemdekiler onda zaten çağataya gösteriyorum 3 aylık halimi nasıl gülüyor anlatamam annem bebek olmuş diye... ayrıca güzel sözlerin içinde Şeniz

oyy kıyamam ben kıs alişme çocuklar hep öyle çıldırıyorlar sokağa çıkınca...

bu arada bizde bugün abimizin okuluna gittik biliyorsunuz abimiz anasınıfına gidiyor bugün alıyorlardı karnelerini bende yanında olmak istedim kuzumun... çok tatlı heyecanlar kıslar bunlar rabbim hepinize yaşatsın inşallah... çağanı görmeliydiniz sanki kafesten çıkmış okuln bahçesinde dellendi resmen ama nasıl koşturmak... abimizinde karne süper ehh tabi bizim mutluluğumuzu görünce bir kasılıyor görmeniz lazım... kıyamam ben kuzuma başarıları daim olur inşallah...:Saruboceq:

günaydın semacım nasılsın canım evet tatlım değerlendirmek lazım güzel havaları öpüyorum senide kuzunuda :1hug:

demek siirt çok sıcak garip yani karlar eridimi orada canım evet gezdir efeyide enerjisini atsın biraz mutlu günler canım :1hug:
sanada günaydın tatlım.. iyi çok şükür.. daha iyi. ama öksürüğü kaybolmadı daha var ara ara öksürüyor.

gelinime iyi bak deli dünürrr.... nasılsın canım iyimisin ceren nasıl öp benim yerime olarmıŞeniz

bu arada mavilim gelmemiş daha ters bişi yoktur inşallah:uhm:

bende iş çok çağanı yatırıcam mutfakta biraz işim var onları halledip lahana sarıcam hadi bana kolay gelsin size iyi sohbetlerrrr-tatlicadiarzu-

Yavaş yavaş Geçer annesi sen merak etme,Geç olsun güç olmasın. Ceren'e öpücükler.

Mawicem Canım Dediğin gibi Başarısı bir ömür boyu sürsün, Ne güzel,Bizde zamanı geldiğinde yaşayacağız Allahın izniyle. Kolaylıklar dilerim.

Mawilimi bende merak ettim eski neşesi yok artık,

Sevilcim oşgeldin nasılsınız bugün ana-kız. :) havada çok güzel

Selam kızlar...
Dünkü güzel havayı fırsat bilip attık kendimizi sokaklara. Babamızda izinliydi indik sahile kuzum koştura koştura gezdi. Tutmasak atlayacaktı denize. Buda benden denizi çok sevecek. Babamız yandım ben diyor. Birdin iki oldunuz. O benim aksime nefret eder denizden ve sıcaktan.
Ya dün öyle kötü bir olaya şahit oldumki...
Kalender gibi İstanbulun en nezih semtlerinden birinde sahilde iki bayan köpeklerini gezdiriyorlar. İki serseri koca kadınlara laf attı. Kadınlarda cevap verip terslediler. Sonuçmu serseri kadının suratına bir tokak savurdu. Hepimiz şok olduk. Kadında karşılık verince baya dövmeye başladı kadını. Eşim ve etrafdan bir kaç adam daha olaya müdahele edip çocuğu uzaklaştırdılar. Hıncını alamadı kadınlara bir küfürler bir tehditler savurduki sormayın..
Ah ahhh ne oldu bu İstanbul böyle ne oluyor bu insanlara. Artık hiç bir yerde güvenliğimiz yok. Allahım korusun bizleri. Böyle barbarların kalbinede biraz sevgi versin....

Çocuklarınızla konuşun...

Bir gün susmayı öğrendim. Öyle bir sustum ki belki sonsuza kadar susacaktım. Çünkü susmak benim küçücük dünyamda babamla kurduğum iletişim tarzıydı. Babam akşamları eve yorgun dönerdi.
Ben bütün gün evde sıkılır, onun gelişini iple çekerdim. Daha o kapıdan girer girmez boynuna atılır onunla oynamak isterdim. Babam sarılır, öper sonra da, hadi odana git, derdi. Yemek hazırlanınca annem çağırır bu defa masada bir araya gelirdik babamla. Onlar annemle konuşurken ben araya girer, sesimi duyuramayınca da bağırırdım. Babam sinirlenir, 'Bütün gün insanlara kafa patlatmaktan bunaldım, birde sen kafamı ütüleme!' derdi. Annem de 'Bütün gün zaten seninle uğraştım, bir çift laf da mı konuşturtmayacaksı n babanla?' diye çıkışır, beni odama gönderirdi.
Çaresiz bir şekilde boynumu büker odama yani hapishaneme doğru yol alırdım. Babam arkamdan, 'Bizim bir odamız bile yoktu, her şeye sahip, hâlâ ne istiyor anlamadım.' diye bağırmaya devam ederdi. 'Keşke benim de
bir odam olmasaydı, keşke bizim de evimiz bir odalı olsaydı da hep birlikte otursaydık' derdim içimden; ama yüksek sesle söylemeye cesaret edemezdim.

Yemekten sonra babam kanepeye uzanır, eline kumandayı alır, televizyon seyrederdi. Beni yanına çağırır biraz severdi. Onun izleyeceği önemli birşey varsa beni adeta yerimden bile kıpırdatmazdı. Azıcık hareket edip koşup oynamaya çalışsam oda hapsim yeniden başlardı. Bir gün anladım
ki susunca babamla daha iyi anlaşıyoruz. Bu defa susarak yapabileceğim oyunlar geliştirmeye başladım.

Önce resim yaparak başladım işe. Babam çizdiğim resimleri çok beğeniyor; 'Bak, böyle uslu uslu oyna işte.' diyordu. Babam bazen göz ucuyla bakıyor, resimle ilgili bir şey sorsam afallıyordu. Ama bana kızarak beni artık odama göndermiyordu. 'Son günlerde ne de akıllandı benim oğlum.' diye komşulara anlatıyordu annem halimi.

Resimlerim arttıkça ortalık dağılmaya başladı. Annem 'Odanı topla!'diye odama kapattığında işe nereden başlayacağımı bilemiyordum. Ben bunlarla uğraşırken zaman geçiyor; ama odamı toparlamayı beceremiyordum.
Annem odama gelip 'Bak sana resim yapmayı yasaklayacağım. ' dedi bir gün. Susuyor olmamı usluluk olarak değerlendiren ailem resim yapmayı da elimden alırsa ben ne yapacaktım?

Bu düşüncelerle bir aile tablosu yaptım. Babam eve gelince uygun zamanı kolladım. Her zamanki gibi yemekler yendi, odaya geçildi. Babam oturur oturmaz çizdiğim resmi getirdim. Babam baktı. Hım, dedi 'Çok güzel olmuş. Bu adam benim herhalde.' dedi. Ben 'Hayır o adam değil, bu çocuk sensin.'dedim. O 'Hayır, bu adam benim, bu çocuk sensin, bu küçük kız da arkadaşın.'dedi. Ben yine 'Hayır, o büyük adam benim, bu küçük adam sensin, bu küçük kız da annem.' dedim. Babam benimle uğraşmaktan vazgeçip: 'Peki neden bizi küçük çizdin?' dedi. Heyecanla başladım anlatmaya. Ben büyüyüp adam olacağım. İş bulup çalışacağım. Siz yaşlanıp küçüleceksiniz. Beliniz ükülecek, komşumuz Ahmet amca ile Ayşe teyze gibi küçücük kalacaksınız. Ben işten geldiğimde yorgun olacağım.
Siz benimle konuşmaya çalıştığınızda işyerinde kafam şişmiş olacağından sizi duymayacağım bile. Siz benimle bir şeyler paylaşmak istediğinizde 'Hadi odanıza çekilin de kafa dinleyeyim.' diyeceğim. Ve bir de bağıracağım 'Her şeylerini alıyorum. Sıcacık odaları da var, daha ne istiyorlar' diye.

Annemle babamın gözleri fal taşı gibi açılmıştı.
Duyduklarına inanamıyorlardı .. Bana sarılıp beni öyle içten bir okşayışları vardı ki sonsuza kadar konuşsam hiç bıkmadan dinleyecekler gibiydi.

Farkında' Olmalı İnsan...

Kendisinin, Hayatın , Olayların,
Gidişatın Farkında Olmalı.

Ohh ne güzel gezmişsiniz hayatım,tadını çıkarmak diye buna denir,Keşke o olay yaşanmasaymış
ne kötü sana laf atıyorlar cevap veriyorsun diye üstüne birde dayak, tövbe yaa..Dediğin gibi hiç bir yerde
güvenliğimiz yok, insanlar ceplerinde silah ve kesici aletlerle geziyorlar, Hepimiz Allah'a emanetiz.
Allah kötü insanlarla karşılaştırmasın kimseyi.

yeliz çok güzel ve anlamlı bir yazı.paylaştığın için saol canım.çok etkilendim

mavicem sanada kolaylıklar bayılırım lahana sarmasına.bende ilkdefa profiterol yapmayı deniyorum bakalım olacakmı.

Saol Semacım mail gelmişti hoşuma gitti Sizinlede paylaşayım dedim.
Nasılsın Çocuklar nasıl??

Hazırlardanmı yapıcan yoksa tamamen kendinmi?? bende hazır kutulardan aldım onu bile yapmaya vaktim yok haleen yapacam.

Hoş bulduk Yelizcim.
Bugünde hava güzel ama biraz rüzgar var. Sokağa çıktık bisiklete bindik kuzenlerimizle oynadık. Gerçi fazla durmadık. Malum rüzgar tehlikeli. Kaş yapalım derken göz çıkartmayalım dedik.
Çok güzel bir yazıymış. Paylaşımın için saol canım.
Denomda geceleri çok kalkıyormuş sanırım. Belki dediğin gibi acıkıyordur. Bu gece sen yine bisküvi kat bakalım. İnşallah alışkanlık haline getirmez. Çalışırken kesintili uyku çok hırpalıyor insanı....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…