Bebeklerimiz ve Biz

:merhabalar kızlar nasılsınız bakalım 2 gündür yoktuk bayağı döktürmüşsünüz .
mavicem kuzun düzeldimi canım nasıl oldu. sen nasılsın.
ekinim yok yaa oda benim gibi uğramamış canım nasılsın yazımı görürsün herhalde öpüyorum seni ve kuzularını
yelizcim denonunda uyku problemimi çıktı .inş. düzelir yaa bazen yezdada yapıyor ataraxı ben diyarbakıra giderken kullanmıştım . sakinleştiriyor ama vermiyorum şuan.
gerek görmüyorum. geçmiş olsun dileklerine teşekkürler canım denoyu ve seni öpüyorum

edacım cerenciğe geçmiş olsun canım .

sevilcim benim kuzuda süt içmiyor vallahi aynıyız yani ama doktora sordum önemli değil dedi yoğurt yiyorsa zorlama dedi. ama mutlaka yoğurt yesin dedi hergün.

elifcim neyin var kuzum niye uykusuzsun, yorgunsun canımmm

dünürüm efeye maşallah tuvalet eğitimini ne güzel erken başlamış maşallah efeye

zehracım sende uğramaz oldun kısss buralara kendini temizliğemi verdin bacum.
zeynepcim ayşegülcüm semacım sizler nasılsınız kuzular nasıl umarım herkes iyidir.

hala gribim dün erken yattım bakamadım. işyerimde taşındı artık soğanlığa gidicez yarın maltepe son artık. hakkımızda hayırlısı olsun. hepinizi çok öpüyotum kenidinize iyi bakın beni özleyin anacım.

Selam Kadiscim,Umarım düzelir canım,bakalım artık.
Demek geçmedi gribin,Yezda nasıl peki?
Yeni yeriniz hayırlı olsun bereketi bol olsun inşallah.

iyi geceler kızlar ben bugün hiç fırsat bulamadım ama geçmişe şöyle bir baktım herkeste asayiş berkemal allah daha iyi etsin inşallah...:Saruboceq:

kızlar iyii geceler nasılsınız internetimiz yok yapamadılarr tek tük geliyo gidiyo ama ondada fırsat bulamıyorumm öpüyorum hepiniziiii

yelizcim paylaştığın yazı için çok teşekkürler...

bu konu bende çok derin... ben çok kızıyorum çocuklarını kurallarla kaidelerle büyüten insanlara... ne gerek var zaten büyüdüğü zaman uyması gereken pekçok kural olucak anne baba çocuk ilişkisinde yasaklar cezalar çok saçma bence.. herşeyi olduğu gibi doğal sürecinde yaşamak varken neden böyle duvarlar örmek gerekiyor aramıza.... var tanıdığım çok yakınım olan bir aile bu tarz yaklaşan çocuklarına ama dışarıdan bir göz olarak okadar yanlış buluyorum ki oçocuğun halini ben görüyorum anne baba çalışıyor o çocuk zaten özlemle büyüyor bir de kurallar yasaklar ııhh hiç bana göre değil inanın bana o bahsettiğim çocuğun halide hiç iyi değil mesafeli büyüyorlar aileye karşı...

ben çocukluğumu çok severek hatırlamıyorum benim babam çok baskıcı despot bir babaydı annem ise öylesine işte çok istedim ihtiyacım olan zamanlarda annemle arkadaşlık yapmayı ama bunu sanırım yanlızca ben istedim... asla öyle bir ilişkimiz olmadı bilmiyorum sanırım sevgi anlayışlarımız farklı belkide gerçi hem annemle hem babamla hayat görüşümüz duygularımız siyasi görüşümüz herşeyimiz farklı benim babam özellikle beni hep tenkit ederdi en büyük ben olduğum için daima örnek olmalıydım kardeşlerim hata yapınca bile ilk ben suçlanırdım... içim sızlayarak hatırlıyorum o günleri oysa bende çocuktum hep gıptayla imrenerek baktım arkadaş gibi olan anne kızlara... ben çocuklarıma asla öyle davranmıyorum sevgimi olabildiğince gösteriyorum hata yaptığında cezalandırmıyorum konuşuyorum sakın kimse o çocuk o anlamaz demesin bir kere anlamaz iki kere anlamaz ama en sonunda yanlış olanın ne olduğunu kavrayamasada hatalı bir şey yaptığını anlar...belki biraz asabi bir yapım var geçmişten gelen belki biraz sabırsızım ama söz konusu çocuklarımsa akan sular durur benim için... sizlerde sakın yapmayın ben mesela annemi babamı çok seviyorum ama geçmşten gelen asla söküp atmayı başaramadığım bir kırgınlık var yüreğimin bir kenarında hep... anne babada olsa hiç kimsenin bir çocuğa bunları yaşatmaya hakkı yok ben çocukalarımı sevgiyle büyütüyorum çağan belki küçük daha ama çağataydan bunu meyvelerini topluyorum artık öylesine sevgi dolu kendiyle ve çevresiyle barışık bir çocukki bu hali çok mutlu ediyor beni ama ben öyle bir çocuk değildim çok içine kapanık sessiz kendi halinde biriydim... beni kendime getiren eşim oldu ona okadar aşık oldum ki belkide sevgiye olan açlığım beni ona okadar itti... ama hayatımda kiimse beni onun kadar sevmedi sizlerin içinden geçiyordur belki olurmu hiç öyle şey anne babadan çok kimse sevebilirmi... bilmiyorum ama bana sevgisini hiç kısıtlamadan gösteren tek insan eşim bunu çok iyi biiliyorum... çocuklarınızı sevin asla sevginizi ilginizi esirgemeyin kendiyle ve hayatla barışık bir çocuğunuz olsun istiyorsanız cezaları kuralları atın bir kenara allahın size verdiği bu hediyenin tadını çıkarın zaman çoookkk hızlı akıyor...

off ya bende ne dertliymişim... ama içim bu hislerim bu... off gece vakti efkar çöktü:çok üzgünüm:

Son düzenleme:
kızlar iyii geceler nasılsınız internetimiz yok yapamadılarr tek tük geliyo gidiyo ama ondada fırsat bulamıyorumm öpüyorum hepiniziiii

iyi gecelr esmacım arda nasıl tatlım bu aralar çok gelmeyen var ekin yok bir kaç gündür ortalıkta mavilimde uğramadı bugün hiç

MÜBAREK CUMA GÜNÜ RABBİM HALİL İBRAHİM BEREKETİ VERSİN

Vaktiyle birbirini çok seven iki kardeş varmış.

Büyüğü Halil.

Küçüğü ise İbrahim...

Halil, evli çocuklu.

İbrahim ise bekârmış...

Ortak bir tarlaları varmış iki kardeşin...

Ne mahsul çıkarsa, iki pay ederlermiş.

Bununla geçinip giderlermiş...

Bir yıl, yine harman yapmışlar buğdayı.

İ kiye ayırmışlar.

İş kalmış taşımaya.

Halil, bir teklif yapmış :

İbrahim kardeşim; Ben gidip çuvalları getireyim. Sen buğdayı bekle.

Peki, abi demiş İbrahim...

Ve Halil gitmiş çuval getirmeye... .

O gidince, düşünmüş İbrahim:

Abim evli, ço cuklu. Daha çok buğday lazım onun evine

Böyle demiş ve

Kendi payından bir miktar atmış onunkine...

Az sonra Halil çıkagelmiş.

Haydi İbrahim. Demiş, önce sen doldur da taşı ambara.

Peki abi.

İbrahim, kendi yığınından bir çuval doldurup düşer yola.

O gidince, Halil düşünür bu defa:

Der ki:

Çok şükür, ben evliyim, kurulu bir düzenim de var.

Ama kardeşim bekâr.

O daha çalışıp, para biriktirecek. Ev kurup evlenecek.

Böyle düşünerek,

Kendi payından atar onunkine birkaç kürek.

Velhasıl, biri gittiğinde, öbürü, kendi payından atar onunkine.

Bu, böyle sürüp gider.

Ama birbirlerinden habersizdirler.

Nihayet akşam olur.

Karanlık basar.

Görürler ki, bitmiyor buğdaylar.

Hatta azalmıyor bile.

Hak teala bu hali çok beğenir.

Buğdaylarına bir bereket verir, bir bereket verir ki...

Günlerce taşır iki < I>kardeş, bitiremezler.

Şaşarlar bu işe...

Aksine çoğalır buğdayları.

Dolar taşar ambarları.

Bugün 'Bereket' denilince, bu kardeşler akla gelir.
Bu bereketin adı: halil ibrahim bereketidir.

EVİNİZE VE HAYATINIZA HALİL İBRAHİM BEREKETİ DİLERİ

Rica Ederim Aynurcum,
Eskilerimizin demesine göre o dönemlerde çocuklarını sevmek ayıp olarak karşılanırmış,dedelerimizin yanında annelerimiz babalarımızı çocuklarını sevemezmiş,ağlasa bile kucağına almazmış. Nesil değişiyor bakış açıları değişiyor artık ayıp olan şeyleri dönemimizde yapmadığında zaman kızılıyor.

Bizler ve çocuklarımız bu yönden şanslıyız. Çocuğa tabiki kurallar koyacağız yapmadan anlayacak,olmaz dediğimizde bilecek. Ama bunun ilgisizlikle sevgini gösterememekle alakası yok. Çalışan anne babaların işleri daha zor konudada işlendiği gibi yorgun ve stresle geliyorsun eve ama çocuğumuz bunu anlayacak yaşta olmadığı için (anlasada kabul etmeyecektir çünkü bütün gün bizi özlüyor ve bekliyorlar) ona ilgisiz davranıp odasına yollamak çok ama çok yanlış duyarlı anne babaları bu gibi davranışları yapmaz diye zannediyorum.Sorumluluklarımızı çocuğumuzun uyku saatlerinde yapmamız hem anne baba için hemde çocuk için en doğru zaman ama Eğer bu işimiz çocuğumuzun uyanık olduğu dönemlerde yapmamız gerekiyorsa bunu çocuğumuzla yapabileceğimiz bir işse onunla paylaşmamız gerekiyor. Atıyorum sofra kurmamız gerekiyorsa onunda yardımını istememiz gerekiyor,etrafı toparlıyorsak yine çocuğumuzda yardım isteyip kirlileri onun sepete atmasını isteyebiliriz.Bu hem onu önemsediğimiz anlamına gelir hemde beraber vakit geçirmiş oluruz, en önemliside kendine olan özgüvenini kuvvetlendirmiş oluruz. Çocuğumuzda işe yaradığını ve anne babasının onunla ilgilendiğini hissederek daha mutlu ve huzurlu olabileceğine inanıyorum. -Ki ben sevgisini kolay kolay belli edemeyen bir yapıya sahip(t)im. Çocuğum için herşeyden önce sevgimin önemli olduğunu düşünerek bu özelliğimi altettim. Herşey onlar için.

He anne baba gibi onlarında seni çok sevdiğinden eminim. yerimseniben

Son düzenleme:

çok doğru noktalara değinmişsin canım öncelikle günaydın ve hayırlı cumalar... dediğin doğru ama be kendimden verdiğim örneklerde şuna değinmek istedim ilk çocuklar özellikle eskiden ( çüünkü yeni nesil artık anne ve babalık konusunda o kadar bilinçliki)insanlar ama soyumuz yürüsün çoloğuğumuz çocuğumuz olsun diye düşünürlermiş şimdiki nesil öylemi özlleikle eğitimli anne babalar geleceğini garanti altına alabilecekleri kadar çocuk yapmak istiyorlar... benim annem ve babam anne babalığı benimle öğrendi diye düşünüyorum ve geçmişte onların nasıl bir çocukluk geçirdiği çok mühim... onları asla suçlamıyorum ama söylediğim gibi yüreğimdeki kırgınlığı atamıyorum bu da benim elimde değil onlar beni sevmiyor demek değil bu ama benim sevgi anlayışım çok farklı.. bende sevgimi çok gösteremem çok fazla dışa vuramam ama çocuklarım için asla sınırlarım ve kurallarım yoktur... onlar bir tarafa tüm dünya birtarafa şimdi benim sorguladığım şeyse ben çocuklarım için böyle hissederken eski bir zaman bile olsa onlar nasıl farklı düşünüp davranamıyorlardı anlayamıyorum.... ki ben evlendikten sonra babam yaptığı hataların farkına varmış ve bunu annemle paylaşmış ama ne yazar herşey geçtikten sonra... haa dersenki bak geçte olsa anlamış .anlamışta ne olmuş aynı tasss aynı hamam... özellikle çağann doğumundan sonra çok sıkıntılı günler yaşadım kayınvalideme kızıyorum tamam ama en çok kendi anneme kızıyorum düşünmediği için babama kızıyorum... hani dedim ya onlar nasıl bir çocukluk geçirdi acaba diye o bile mazaret değil çünkü ben hoşnut olmadığım bir çocukluk yaşadığım için ben öyle bir çocukluğu çocuklarıma yaşatmak istemiyorum... yani bundan ders alıyorum... off arkadaşım ya bende dert bir değil yani neyse paylaşım ve tavsiyeler için çok teşekkürlerkaydirigubbakcemile5

sanada hayırlı cumalar yorgun savaşçı nerelerdesin sen yahu:sm_confused: berra nasıl canım

sorma mavicem ya dibe bir vurdum çıkamıyorum bir türlü...berra iyi canım. bugün aşımız vardı onu vurunduk.uyuyor şimdi.sen ve çocuklar nasıllar?

selam kızlar hepinize hayırlı cumalar nasılsınız bakalım
mavicem nabıyın bakiim
Semihacım ne aşısı yaptırdınız Berroşa

sorma mavicem ya dibe bir vurdum çıkamıyorum bir türlü...berra iyi canım. bugün aşımız vardı onu vurunduk.uyuyor şimdi.sen ve çocuklar nasıllar?

iyiyiz bitanem ne olsun işte günük telaşlar... hayırdır neyin var cınım umarım ciddi birşey değildir... berrayada çok geçmiş olsun şifa olsun yavruna:Saruboceq:.. çok sıkma kendini hiç birşey için ...kaydirigubbakcemile5

abartılacak sorunlar değlde benim abartılarım canım ya.kış rehaveti hep depresyonla çöküyor işte üzerime.sağol canım desteğin için.

slm ayşegül.berra ya son karma aşısı yapıldı.

Cümleten hayırlı cumalar kızlar...
Bu sabah erkenciydik. Tabi yorgun düşüp uyudu kuzum 10 da. Bende daldım eve çamaşır yıka, as, kuruyanları topla... Zaten mutfak akşamdan savaş alanına dönüyor. Sabah 1-2 saatim orayı toplamakla geçiyor. Kuzu ikinci uykuya yattığında da ütüyü yaparım artık.
Genel olarak herkes de keyifler iyi... Aman Allah bozmasın...
Semihacım takma sende fazla kafaya kurdukça daha büyüyor sorunlar. Dediğin gibi kışın kasvetide tuz biber oluyor. Ne diyelim Allah dermansız dert vermesin.
Elif yok 2 gündür. İnşallah bir problem yoktur.
Birde Ekinim Nazım yok... Eeee kocayı buldu bizi unuttu tabi...
Mavicem aldımı oğluşun karnesini???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…