Bebeklerimiz ve Biz

olur mevcan bende yaptırmadım sağlık ocağına yaptıramıoruz bende yaptırmak istiyorum,

semihacım hepatit A için bana 19.ayda dedi dr. bidaha sor istersen 2 yaş demişsin

Saol kadiscim hepsi Zeka küpü maşallah. inşallah olmaz canım ya . olursa bile bizim girdiğimiz yöntemlerlen girersin.

Nimetcim bak tabi, araştırma yap netten. Canım aynen arada bir ceza vermeliyim diye düşnüyorum
hernekadar içim cız etsede. Oyun değil çünkü istediği zaman çok güzel çişini söyleyip wc ye yapıyor
inatlaştı işte nazar nazar Allah kem gözlerden korusun. Annesi gibi onunda yıldızı çok düşük demekki.

yaaa sorma şikayetler başladı, babanesine şikayet ediyor birde abartarak :)))) deli kıss :)))

Mev.can cım özel aşılarda dr lar baskı yapmıyorlar yaptırabilen var yaptıramayan var , ailelere bırakıyorlar. Eğer yaptırabilecek gücün varsa yaptır hem aceleside yok uzun bir süresi vardı, tabi o arada
geçirirse bilemicem o riski göze alıyorsan yaptırma. çok göreceli birşey yani özel aşı, su çiçeği aşının fiyatıda 50-60 tl arasıydı.

saolun kızlar...pekii ben şimdi pnomokok da yaptırmak istiyorum..berfe 15 aylık acaba şimdi olsa olurmu..netten araştırdım 2 yaşa kadar yaptırın diyorlar...

biz 4 doz yaptırmıştık berra ya.ama seni tam bilmiyorum ne zman vurdurman gerekli.galiba 2 doz vurduracaksın sen.

Hepatit-B : Doğumda, 1ay sonra,6ay sonra

BCG: 2. -3. aylar arasında

Karma (Difteri,Boğmaca,Tetanoz,Polio, HIB) Aşılar: 2.-4.-6.-18.-aylarda

(Difteri,Boğmaca,Tetanoz,Polio) :4-6 yaşlar arasında.

(Difteri, Tetanoz veya sadece Tetanoz): Her 5 senede bir

Rotavirus : 2.-4.aylarda (Rotateq) de ilaveten 6. ayda.
Kızamık(Kızamık ,Kızamıkçık,Kabakulak olarak) Mutlaka 1 yaşından sonra.
Suçiçeği : 15. aydan sonra.
Hepatit-A : 1 yaşından sonra 6ay ara ile 2 defa.
Prevenar Zatürre) aşısı.2.-4.-6.- ve 12-15 aylar arasında 4 doz,Hiç yapılmayanlarda 2 yaşından sonra tek doz.
Kız çocuklarında 10 yaş sonrasında "Rahim ağızı kanser" aşısı tavsiye ederim. Hayır, aşı rahimden yapılmıyor, koldan yapılıyor.

dr.KADİR TUĞCU

pnömokok 1 yaş altı için 4 doz (2-4-6 ve 12 aylarda ) bir yaşını geçmiş bebeler içinde 2 doz iki ay arayla mev.can.

Kızlar çok garip gerçekten nerde yanlış var anlamadım ben, hem kuzenim hem ben yaptırdık pnömokoku

Arkadaşlar merhaba:)Benıde aranıza alırmısınız:)Ama benım oglum daha 5 ay 1 haftalık .İsmi Ege..
Sizlerın tecrübelerinize dayanarak bırsey sormak ıstıyorum.Ben 4 gun once ogluma ılk olarak 1 adet bebe biskuvısını anne sutuyle ezdım cok mınık bır parcada peynır koydum ıcıne afıyetle yedı..Ertesı gunde aynısını yaptık..3.gun oldugunda oglumun boyunları komple isilik dolduPoposuda öyle..Çok üzüldüm hemen kestım.Sizce alerjimi yaptı?Yoksa diş çıkarırkende vücüt direnci düştüğü için poposu pişik gibi oluyormuş onunla alakalı olabilirmi?Yardımcı olursanız çok sevinirim..

hoşgeldin güzel paylaşımlar dilerim oğluşunu güle güle büyüt ek gıda zamanı gelmiş
bilemiyorum ki bisküvinin nesi alerji yapmış olabilir ama bana sorarsan bebe bisküvi yerine mamaların kahvaltı olanlarından toz olarak kat kahvaltının içine

merhaba canım.aramıza hoşgeldin.bence alerji olmuş gibi duruyor.bir süre verme bakalım geçecek mi.?

saol canım benim evet küçükte olsa düşünüp alması ki ekonomik durumuz konusunda fikir sahibisiniz çok mutlu oldum galiba ihtiyacım varmış böyle bir güne.. sen nasılsın canım... dilerim deno en kısa zamanda eski düzenine döner canım maşallah konusunda sonuna kadar katılıyorum bazı inşallahr çok boş boğa bir maşallah demek ne kadarda zor geliyor....

mavişim canım tekrardan geçmiş olsun diyorum ruzişe canım benim süt oğlumda var bu problem ama yemek konusunda çok seçici ve iştahsı olduğu için kaka olayında kabızlık problemi var ve tabiki yırtılma oldu aman zaman kanıyor bunu kesinlikle çözmeniz lazım canım özellikle kız çocuklarında anatomik yapılarından dolayı dahada dikkat gerekli bir arkadaşımı bir prof bulmuş ve ona götürmüştü kıını yemek alışkanlıkları ile ilintilemişti kızının durumunu yan ibeslenme şeklini değiştirdiklerinde düzene girmişti kabızlık problemi ve o yırtıkta amanla kapandı ama yırtığın kapanması için zorlanma olayının ortadan kalkması şart canım öpüyoruım bidenemmmŞeniz

öncelikle hoşgeldin canım güle güle büyüt kuzunu sorduğun soruya gelince canım küçük olduğu için belki ağır gelmiş olabilir ama üçüncü gün değil ilk günden reaksiyon gösterirdi bence alerji olsa peynir için erken diye biliyorum yanlış hatırlıyorsam düzeltin kızlar peynir 8. aydan sonraydı öyle değilmi kızlar:uhm: geçmiş olsun canım :teselli:

heayyyttt beaaa ne döktürmüşsünüz sabahtan beri oku oku bitiremedim

öncelikle nimommm geçmiş olsun yevrüm ennn kısa zamanda çaresine bak insanın kendi dişinin yerini hiç birşey tutmuyorrrr

kadişim iş konusunda gelişmeler güzel ama umarım kk ya girişin için engel olmaz ama öyle bile olsa işleriniz olsun canım akşam evden görüşürük bidenemmmm:1hug:

ayşegülüm nirdesin danammmm alişim nasıl öpüyorum ikinizide

zehracım canım çok geçmiş olsun emire umarım en kısazamanda düzelir ve zeynoya bulaştırmaz:Saruboceq: sen nasılsın canım öpüyorum en haşininden Şeniz

ekinimmmm bidenemmm sevgi kelebeğim benim nirdesin yirim o nazın dillerinini bennnn öpüyorum canımcım

semihacım berramız nasıl sen nasılsın tatlım kocammmannnn öpücükler

mevcannnn berfe sultan nasıl demek dişlerinden ötürü huysuluk yapıyor yürek dolusu sevgiler canımmmmmmmŞeniz

unuttuğum varmı bilmiyorum ama tüm güzel anneler mutlulukla dolu bir hafta diliyorum dilerim herşey gönlünüzce olur....:Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…