Bebeklerimiz ve Biz

Torunu, pamuk gibi bembeyaz sakallı,nur yüzlü dedesine merakla soruyor :

"Dedeciğim! Bir insanın ömrü ne kadar olur?" Dede tatlı bir gülücükle:

"Ezanla namaz arası kadar yavrucuğum." deyince
torun: "Nasıl yani, ömür bu kadar kısa mı?" der.
Dede: "Evet yavrum. ömür, namazsız ezanla, ezansız namaz arası kadardır." diye cevap verir.
Torun yeniden sorar: "Namazsız ezan ve ezansız namaz sözlerinden ne kastettiğini anlamadım dedeciğim. Bu nedemek açıklar mısın?"
Dede şefkatle ellerinden tuttuğu torununa: "Bak yavrum, geçenlerde komşumuzun çocuğu doğdu.çocuğun kulağına ezan okundu değil mi? işte oezanın namazı kılındı mı? Kılınmadı.O ezan "Namazsız ezan"dı. insan öldüğü zaman kılınan cenaze namazının da ezanı yoktur. O da "Ezansız namaz"dır. Aslında o namazın ezanı insan doğunca okunmuştu kulağına. "Bak ey insan! Doğdun, ama öleceksin, ömür çabuk biter, hayatını iyi değer lendir. Boşa vakit harcama!" ikazını yapıyordu o ezan.
ışte yavrum EZANLA NAMAZ ARASI KADARDIR. Sakın boşageçirme. ömrünü dolu dolu yaşa, bir nefes bile boşluk bırakma!"

çok geçmiş olsun cn, umarım biran önce geçer başağrın:Saruboceq:

tenzile hikaye çok güsel ve manalıydı
dayanamdım hemen rep verdim

kızlar gerileri okuyamadım
bugün moralim çok bozuktu
eşimin abisi hastanede yatıyodu dün de eşim refalatçi olarak kaldı yanında
sabah aradı beni durumu iyi değilmiş diye ağladı telefonda
safra kesesi için yatmıştı hastaneye kalp olayı çıktı şimdi

telefonla görüştüm şimdi eşim yoldaymış eve geliyomuş daha iyi şimdilik dedi
ama yoğun bakımda kalıcakmış 2 gün falan
kayanımı çok severim melek gibi bi insandır
zeynebe ve emire de çok düşkündür cnm abim benim
bir an önce sağlığına kavuşmasını diliyorum
canlarım sizde dualarınızı esirgemezsiniz biliyorum

gelişmeleri yazarım eşim gelince

tekrar merhaba, kuzuyu uyuttum yemeğimi ocağa koydum ve geldim

zehra'cım geçmiş olsun ,nşallah iyi haberler alırsınız
mavice sana da geçmiş olsun

kuzen paylaşım gerçekten güzelmiş, emeğine sağlık

yeliz size de sıhatler olsun bende kızımı yıkadım biraz evvel misler gibi uyudu. Sen saçlarınımı kestirdin, biraz evvel fotonuza baktım deniz aynı sen ya ne güzel benim kızım hiç bana benzemiyor

oooh şükür edacım yaa inan senin kadar sewindim , hani rahatlayıp oturdunya o açıdan...
Saol canım senin kuzunada sıhatler olsun çok tereddüt ettim yıkamakla yıkamamak arasında ama beni görünce içi gitti yerinde duramadı epeyde olmuştu bende aldım yanıma yıkandık bir güzel. Şifa niyetine diyelim :)))
Bende deniyim uyutmayı bakalım başarılı olabilecekmiyim...

yıkanan kuzu we annelere sıhhatler olsun...

yelizcim yok ta bi yerle yazisma halindeyim de pc acikta mecburen , arada ondan gizli bakıyorum...
oyun oynarken bi görew weriyorum ona '' sen bunu yap ben geliyorum bekle beni'' diyorum...saolsun gitmesem 1 sene kalkmaz yerinden :)))

bu arada ewde reçel yapamayanlar icin , gecen market alışwerişinde Tamek'in yeni cıkardıgı cilek reçelinini aldım ,tawsye ediyorum,hem cocuklara ozel,biras daha dogal we daha az sekerli,ustunde de buggs bunny resmi war.küçücük çilekler,we hakkaten yakıcı şeker yok içinde..
aklınızda olsun...

aaah aaah çilek reçeli= rahmetli halacım ..... Nur icinde yat

Bende tereddüt ettim banyoya bir girdim bir çıktım, sonra hızlıca yıkayıp giydirdim. Pek memnun kalmadı apar topar yıkanmaktan şööyle biraz oynamak istedi ama biraz daha beklemesi lazım

saol canım, gerçektenmi? Deniz beni o konuda hiç dinlemiyor, bekle dediğim zaman beklemiyor veya bensiz durmuyor Hatta haftasonu eşimin iş ark. eşleri deniz seni anne olarak görmüyor dedi, annelik korku değil tabiki ama birazda lafımı dinlese hiç fena olmayacak. Sen nasıl koydu bu otoriteyi, varmı püs noktası.?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…