Bebeklerimiz ve Biz

sende yaz ozaman sanada ben rica etsem yerimseniben bende çok severim doğum hikayelerini seninkinide bekliyoruz olarmıyerimseniben iyi gecelr canım

kız benimki sezeryan,ne ekşını olacak, kaydirigubbakcemile3
Çooooooooooooook istedim normal olmasını.Ama kısmet işte.
Halen yazmamı istiyormusun :))))

Son düzenleme:
bendende bu kadar sabah malum erken kalkıyorum çağatay için okula gidiyor benden hepinize iyi gecelr ve deliksiz uykular

kız benimki sezeryan,ne ekşını olacak, kaydirigubbakcemile3
Çooooooooooooook istedim normal olmasını.Ama kısmet işte.
Halen yazmamı istiyormusun :))))

kesinlikle istiyorum olsun canım sezaryenle olanların hikayesi olamzmı bak benim ikiside sezaryen ama yazmaya bir kalksam offf off yani hele çağanınki 1,5 aylık bir serüven en kısa zamanda bekliyorum canım oldumuyerimseniben

“Beynin sol lobu konuşma, matematiksel işlemler, analiz gibi mantıksal konularda etkin. Sağ lobu ise ritim, hayal kurma, renkler, boyut hacim gibi yaratıcılık konularında etkin. Beynin iki lobunun kullanılabilmesi ise beyin kapasitesinin iki kat değil, kat kat artmasına yol açıyor.

Mesela günlük hayatta başımıza gelmiştir insanların yüzünü rahatça hatırlarken, isimlerini hatırlamakta zorlanırız. Bu sağ lobun ne kadar etkin olduğunu gösterir.

Ülkemizde verilen eğitim sistemi ise söyleme-anlatma metodundan ibaret olduğu için beynin sol lobunu hitab eder. Dolayısı ile mucitlik ve üretkenlik ortaya çıkmaz.

Beynin iki lobunun aynı anda çalışması konusunda ise en yararlı faaliyet nedir biliyor musunuz?

Kitap okumak.

Çünkü sol lob ile takip edilen kavramlar, sağ lob ile tasvir edilir, canlandırılır. Halbuki televizyon izlerken, sağ lob genelde pasif durumda kalır. Bu yüzden de beyin gelişimine katkı sağlanamaz.”

Bu da demek oluyor ki, çocuklarımıza bebeklik dönemlerinde kitap okuma alışkanlığının temelini kazandırmak, yapabileceğimiz en büyük iyilik.

“Benim bebeklerim kitap okumayı sevmiyor” diyen annelere ise benden birkaç nacizane öneri:

Gün içerisinde kitap okuma saatleriniz belli olsun. Bu saatlerden bazıları da onların algılarının en açık olduğu sabah saatlerine denk gelsin. Mesela sabah uyandıklarında öğlen ve akşam yatmadan önce gibi…

Kitap okurken bebeğinizin dikkatini çekecek vurgular ve mimikler yapın. Örneğin benim oğlum hayvan seslerinin taklidinden çok hoşlanıyor. Ben de ona kitap okurken düz yazıları okumaktan çok daha fazla resim üzerindeki hayvan figürlerine yoğunlaşıyorum. Kurbağa görünce zıplatıyor, kelebek görünce

alıntıdır-Ozlem Eren

paylaşmak istedim

benden sonra çok güzel muhabbet etmişsiniz...

biizm uyku düzeni havalarda uçuyor.uyandık oyuncaklarımızla oynuyoruz.

günaydın herkese güzel günler hayırlı cumalar olsun .
dualrınız kabul olsun.

dün gece güzel muhabbet olmuş aslında bir ara açıcaktım ama benim cadı rahatsız kendini o yastıktan diğer bir yastığa attı durdu burnu akıyor ateş çıkıyor ve çok mızmız durumda erken yatırdım ama evelki günden beri dewam eden bağ ağrım dün yatana kadar geçmedi kızla beraber kendimi yatağa attım yoksa güzel sohbete katılacaktım sizlerle .

konu otorite ve yataktı sanırsam

otorite konusuna gelince % 100 tenzile yelize sizlere katılıyorum gerçektende bizim hayır dediğimize baba veya başka biri evet diyorsa çok sinirleniyorum.

en ufağından bir kaşık veya çatalı istediği zaman hayır dediğimde tabiki bizim cadı ağlamaya başlıyor. baba dayanmıyor ya ağlamasın ağlasın efendim her dediğini yapma başka birşeyle dikkatini dağıt unutur sonuçta dimi ama yok veriyor eline tabiki bizim cadıda 4 köşe her dediğini baba veya annea anne yapıyorya rahat annemde öle kıyamıyor bu sefer düzen bozuluyor.

yatak konusunda ise hasta ateş vs gibi şeyler olmadıkça kendi yerinde yatırıyorum zaten sürekli üstünü açtığı için bizim yanımızda yatmayı istemiyor (bu aralar hariç nedense gelmek istiyor yanımıza) ama genelde yatırmamaya çalışıyorum. alışmasını istemiyorum var olan düzeni değişiyor otomatik olarak :)

mavicem çağan bak sen kafa he geçmiş olsun canım

boncukcum sende hoşgeldin canım inş. en kısa sürede bebişin olur

doğum hikayeleri güzeldir ya bende çok seviyorum okumay bekliyoruz bütün annişlerden

nimetcim sağol canım yaaa teşekkürler fotolar için yorumuna

yelizicm denonun cicileri hayırlı olsun hangi lcw gittiniz ??

herkese günaydın..
hayırlı cumalar olsun..
rabbim tüm dualrımızı kabul etsin inşallah...

geçmişi okumaktan ancak gelebildim...
otorite...
bizim evde de uygulaması en zor olan..
hele de kaynanamlarda..
ruze iyice arzıslaşmış durumda...inanılmaz inatçı olmaya başladı...babannesi bişeye cıs bile derken gülüyor..e sen gülersen o da yapmaya devam eder..
ama bizim evimizde yapamıyor ruze..
cıssa cısdır..dikkatini dağıtıyorum ya da ağla kal orda diyorum olduğu yerde bırakıyorum..
bikaç dk. sonra tıpış tıpış geliyor.
k.walide anne çok çekersin diyorum ama hoşuna gidiyor kadının..

gunaydınnn guzel anneler nasılsınızzzzzzz

bu aralar cok yogunum pek gıremıyorummmmm

kızlar oglumun dogum gunune 1 hafta kaldı ama ben dogum dunu menusunu hazırlamadım bıle neler yapayım sızce fıkırlerınızı beklıyorummmmmmmm

hepınıze hayırlı cumalaarrrr

günaydın kızlar
hayırlı cumalar
yoğun ve uzun bir gecenin ardından bugün çok gergin olarak güne başladım.uykumu alayamayınca çok agresif oluyorum.berra beni perişan ediyor geceleri...

semihacım rahatsızmı berracık acaba dişleri falan mı zorluyor benim cadıda aynı yerden yere atıyor kendini çok mızmız huysuz ağlıyor sürekli burnu akıyor ateş daha ne sayayınki

şimdi aradım annem yine aynı diyor ( çok halsizimiş bıdığım

Herkese hayarlı cumalar...
Küçük hanımım dünden beri çok iştahsız. Dün tavuk çorbası verdim içmedi mercimek çorbası verdim içmedi pilav verdim yemedi. Saat 12 ye geliyordu muhallebi yedi yattı. Oda binbir nazla...
Dedim canı istemiyor herhalde...
Sabah kalktı kahvaltısını etmedi. Yumurta yaptım yemedi. Simitle portakal suyu verdim biraz içti onuda bıraktı. Nesi var anlamadım. Deminde yatağımda oynarken kendi kendine uyumuş. Saat 10 da kalkmışdı oysa...
Hiç böyle yapmazdı(
Ne oldu kuzuma anlamadım.
Otorite kosusu geçmiş. Bezde pek karışan olmaz ama benim kızım çok aksi ve inatçı kendi istemedikçe hiçbirşey yapmıyor.
Gece birlikte yatma konusuna gelince doğumdan önce en büyük kabusumdu. Çünkü çok yakın arkadaşımın büyük kızı ilkokula kadar küçüğüde halan (3 yaşında) onunla yatıyor. Ben doğduğundan beri hep ayrı yatırdım. 6. ayından sonrada odasını ayırdım. Çok şükür problemde yaşamadık. 3-4 ay önce birlikte yatmak için çok zorladı ama ben herseferinde yatağına koyunca vaz geçti.

canım yezdada aynı demekki.berra nın gündüz birşeyi yok.gece oldumu bütün düzen bozuluyor.dişlerimiz çıktı.16 tane oldular.görünürdede diş falan yok başka ama ne bileyim.doktora götürsem mi diye ikilemde kaldım.

sevilcim sanada merhaba canım.irem neden böyle olmuş olabilir ki.ama arada iştahsızlık baş gösteriyor.geçen haftada berra yaptı aynısını.bu hafta şükür biraz daha iyiyiz.

selam annişlerr hasta kuzular var çok geçmiş olsun çocuklarda genelde bu ara hep aynı sıkıntılar var nedense çağanın dişten gerçi ama çok çok extrem bir durum olmadıkça çağan uyku sorunu yaratmıyor... çok şükür maşallah tüt tütütüüü ama neme lazım nazar filan değer:sm_confused: uyku problemi olan çocuklarla çok or ya allah kolaylık versin hepinize canım ya öpüyorum hepinizi sonra yine gelirim a.s.

sevilcim sanada merhaba canım.irem neden böyle olmuş olabilir ki.ama arada iştahsızlık baş gösteriyor.geçen haftada berra yaptı aynısını.bu hafta şükür biraz daha iyiyiz.

Dişten sanırım Semihacım alt azıları geliyor. Damakları felaket şiş.
İnşallah bizimkiside kısa sürer o böyle iştahsız olunca benim bütün dünyam kararıyor.
Bakalım daha uyuyor tarhana yaptım onu çok seviyor inşallah içer...

hayırlı cumalar arkadaşlar
bol bol ettigimiz dualrın kabul olması dileğimle..

semiha napmışınız siz 04.30'da ,uzuldum walla,
gecer insallah kısa sürede

kadis sizede gecmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…