Bebeklerimiz ve Biz

Bak sen yaaa, geçmiş olsun denizde bir dere benim dudağımı patlatmıştı,:)
Yaa birde o kıyımsızlıkları yokmu bütün acıları geçiren. :))))

Son sözü ben söylerim diyorsun he edacım. (k.walide konusunda) en iyisi sözünü dinletebiliyorsan ne mutlu sana.

sağolsunlar söylettiler yeliz'cim yoksa emin ol hepinizin anne ve kayınvalidelerini sollardı bezdirmek konusunda.

Ya annen konusunda da işin zor ama tatlı dille defa defa anlatacaksın, anne böyle böyle diye. Ahh anneler olmadık şeyleri tutturur sonrada güceverirler hemen, sen kesinlikle gece yanında falan yatırma canım ya ona da yazık bir öyle bir böyle düzenini bilemez. Elbette benimde çok hoşuma gidiyor yanımda yatması, bu aralar sallamıyorum yanımda yatırıp uyumasını bekliyorum ne şımarıklıklar, öpücükler içimin yağları eriyor ama uyuduğu zaman hoop yatağına.

Ya birde şimdi biz yanındayız oynuyor ediyor yarım saat sonra kendi kendine uyuyor ama yatağına koyduğumda uyusun diye çok ağlıyor (ve ben dayanamıyorum), bu işi nasıl halledeceğiz. Her gece saat 10 da yatar uyur olduk, hem kendi uyusun istiyorum fikirlerinizi artııı tecrübelerinizi dinliyroum.

gelin dedim yahu,
anne abla kardeş kuzen arkadaş demedim...

bakma benimki de korkar benden,hem de oglundan..
küçükken yani 6.ayı doldurana kadar esimden oturtulmama konusunda cok cekmiştir....
6 ayı dolana kadar cocoukların oturtulmaması konusunda cok hassastı esim ,babnnesi drn'i kucagina alip poposunun altindan bil tutumazdı...

gecen kandilde gittigimizde de sölemesi ayıp kek yapmış,bana soruyo '' drn'e de werelim mi ,içinde katı yag filan yok'' dedi
''werelim '' dedim.....
:)))))

Ahha ya geçmiş olsun, bizde de oluyor öyle kazalar suratım değişince öpmeye başlıyor canım acısada gülüp bende öpüyorum ne tatlı bunlar. Dişler bizimde sorunumuz, Allah yardımcıları olsun yazık hepsine ya

öyle olacak tabi, sen annesisin düzenini sen bilirsin. Gerçi seninki benimkinin yanında şekerpare şekerim. Elbette onlarında bildikleri var boş değiller, ben Asya doğduktan sonra kim ne dese kulak veriyorum en cahil insandan bile öğrendiğim birşey oluyor ama kararı ben vermeliyim. Bizim ki bu ara sürekli hürriyet in bebek bölümü varmış okuyup bana geliyor, bugün gazetede okudum şöyle yazıyordu diyor, hepside benimi internetten ve doktorumuzdan defalarca hatmettiğim şeyler. Hoş herkese anlatırken çok güzel bakıyor, diyecek birşeyim yok diyor (benim duyduğum).

Özellikle Annem evet :) çok anlattım ama oda kendine göre haklı özlüyorum dayanamıyorum kıyamıyorum vs. Ben denize homurdandığımda deniz boynunu büküyor dudakları düşüyor Annemin o hali hoşuma gidiyor gülüyor oooy kıyamam ben kuzuma bağırma kızıma diye bana dönüyor.

Bizde geceleri öyleyiz uyuyunca hop yatağa,
Seninde demen gibi bzı zamanlar uyandığında yanıma gelmek istiyor tabi zaferi o kazanıyor ama uyumamak için direnip yatağına tekrardan bırakıyorum. aynen benimde çok hoşuma gidiyor fakat verdiğim örneklerden dolayı bu konuda kendime bile taviz vermemeye çalışıyorum.

Kendi uyusun mevzusunu bende çözmüş değilim maalesef kitapdan aldığım tiyolarda işe yaramadı.
Kitapdan sinirli oyuncak ilan edin bir oyuncağını bu seni koruyacak seninle beraber oda yatacak vs gibi konuşun yazıyordu ama oda işe yaramadı. Sende bir dene istersen belki işe yarar. Bende yaramadı kendisinin istemesini bekleyeceğim.

Yeliz'cim benimki daha seni koruyacaktan v.s. anlamaz ki :))). Öyle favori oyuncağımızda yok sevdiği bir bebek var ama çokta düşkün değil.
Ya sonuçta alışacaklar ya bizle ya da bizciz uyumaya ama ben geç kalmak istemiyorum. Maşallah 11:50 de yatağına aldım eskiden olsa 12:30 kalkmış olurdu ama benim uyku düzenim çok bozuldu ya, uyu uyan normal tabi.

saolun kızlar ya geçen hafta bir gün boyunca müthiş mızmız ağlak bir çocuk oldu allah allah ne oldu diyorum eyvah dedim bu da su çiçeği çıkaracak neyse sonra dişleri kontrol ettim alt köpekler geliyor hatta biri dün patlamış... mızmızlığı bira hafifledi ama yine eski çağan değil yani çok kolay bir çocuktur aslında sanırım sabah kahvaltısında yine bulamaça başlicam çünkü normal kahvaltıyı pelk iyi yapmıyor bir kaç gündür... otorite konusuna tekrar dönersek ilk başlarda çağatayda biraz sorun yaşadık bir iki derken en sonunda restleşmeye kadar gitti iş çocuğa olur olmaz vakitlerde yemek saati felan fark etmiyor istediği zaman çikolatalı ekmeği dayıyordu ehh çocuk onu yiyince eyemek yermi birde cips tabiki bir güzellikle uyardım iki olmadı üç en sonunda artık dedim siz iyilik yaptığınızımı sanıyorsunuz uyardım uyardım olmadı bir daha böyle bir şey olursa yollamicam size dedim ( alt katımda oturuyorlar :çok üzgünüm:) tamamen bu kabustan kurtulamasakta eskisi gibi değiller artık

buu arada cocugun yanında yatması ile ilgili doktorlar da ikiye bolunmuş durumda
kimin yatmasın özguwen kaybı olur diyo..kimi yatsın zamanı gelince istesende yatmaz diyo
biz yatırmıyoruz
anca ben annemde iken birlikte yatıyoruz
rahatlığı yadsınmaz tabi
ama ileri için ben uygun bulmuyorum

uyku konusunda ben çok kasmıyorum ya zaten bugüne kadar çağatayın babannesi ile yatması 2 veya 3 tür kendide istemez ama çağatayı kendi yanımdan ayırmakta geç kaldım biraz olsun ama sonrasında ayırıken hiç zorluk çekmedim. çağanda daha 1,5 aydır felan kendi yatağında yatıyor tabi ben baş ucundaki koltukta yatıyorum ama allaha çok şükür maşallah diyeyim çağan gece uyanmaz deliksi uyur.. 15 ay emdi 1 yaşından sonra gece kalkmalarınıda bıraktı emerek uyuyor sabah kalkıyordu..

mavicem ne güzel anlatmışsın :))
nasılsın?
diğer bayanlar sizler nasılsınız :))
tanışmıyoruz ama mavicemin yazdığını görünce daldım buraya :)))

Öyle deme edacım,Anlar hemde çok iyi. Bence bir dene sen şimdiden başla ki beyninde yer etsin.
Geçicek canım inşallah bazı şeylerden biraz fedakarlık gibi mesela hergün yemek yapmak veya hergün temizlik yapmak yerine o uyuduğu vakitlerde sende yat uyu dinlen.

Bencede kesinlikle çoğucun ayrı yatması özgüvenini destekler,diğer uzman görüşe katılmıyor.
Örn.Barış 6 yaşında. kınamıyorum kınancak durama gelmek istemediğim için.Annesi isteseydi alıştırırdı diye düşünüyorum sadece.

Aynurcum anlamıyorsun bir şekilde anlatmak lazım kesinlikle.ıyi olmuş umarım tekrarı olmaz.

Merhaba nazarboncuğu.Hoşgeldin

evet tenzilecim doktorlarda hem fikir değil bu konuda ama ben şöyle düüşnüyorum her çocuğun kendine özgü bir tarzı var bazı çocuklar çok fazla güvenli bazıları daha içe kapalı kimi arsız kimi utangaç kimi sosyal kimi asosyal çocuğuna göre değişiyor çağatay benim büyük yani çok sosyal bir çocuk hemen iletişim kurar asla çekinmez kimseden hemen paylaşıma girer bak ben bu çocuğu 3,5 yaşına kadar kışın yanımda yatırdım hep ama bu her çocuk için aynı olmaz bunu çok iyi biliyorum her kural kaide her çocuğa uymuyor edanın dediği gibi kendimiz seçiyoru uyan ve uymayanı çünkü hepimiz kendi çocuklarımızın uzmanlarıyız. a.s

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…