Bebeklerimiz ve Biz

mrb ark ben 6 aylık bebegıme corba yapıorum havuc patates ıcıne ırmık atsammı nasıl atsam bı bılgınız varmı

Merhaba yaşegülcüm,iyilik güzellik valla ne olsun,koltuklarımı sildim,kuzuyu uyuttum kahvemi yaptım
dinlenmedeyim.Kuzu uyansın karnımızı doyurup kuaföre gidicez beraber.

Siz nasılsınız? Aliş huysuzluk yapmış biraz gece.

Sibeldudy merhaba,ben hiç irmikli yapmadım çorbasını. içine genelde pirinç,yeşil mercimek kırmızı mercimek vs atıyorum. bir sakıncası olacağını sanmıyorum ama.
ırmiğin helvasını çok seviyor benim kuzu.

gazı olur dıe korkuorum mercımek veremıorum cok tesekkurederım pırınc denım yenı gectıgımız ıcın fazla karıstırmak ıstemıorum

iyiyiz Yelizcim sağol uyuyor beyim şimdi erken kalkıyor ya sorma huysuzlukda dediğim yatmak istemiyor sinirleniyor bide elini ısırıyor sinirlenince dizlerini yere vuruyor ne yapacağımı şaşırıyorum valla delü oğlan işte,
oh valla ne güzel temizledin her yeri mis gibim olmuştur eline sağlık ana kız güzelleşmeye gideceksiniz demek valla süpersiniz Denonunda saçlarını düzelttirmeyi düşünüyormusun?

Sibeldudy ben irmikle yapıyordum ilk ek gıdaya geçtiğimizde patates havuç haşlayıp rondodan geçiriyordum sonra irmik katıp biraz pişiriyor sonrada z.yağı ilave diyordum pirinçde katabilirsin ama mercimek için bence erken şu an elma suyu sebze çorbası ve evde yapılmış günlük yoğurt ver yalnızca,
bebişinide güle güle büyüt Allah bağışlasın...

herşeye varlar uyuya yoklar dimi :)
saol canım,çocuk olan evde temizlik ne kadar sürer tahmin edersin :) canları sağolsun.
Deno süslenmek açısında ruj parfüm ve krem yeterli şuanda,benim işlerim var.
Yok canım hiç düşünmüyorum hemde.omuzlara düştü bukleler.

tesekkur ederım yogurdada baslamaktas kararsızım gaz yaparmı dıe cok cektım ılk aylarında gaz problemı bıde hıc yemıyo gerı atıyo dıs de cıkarıcak heralde huysuzlugu uzerınde nasıl alıstırıcam ek gıdaya bılmıorum onerılerınız varsa soyleyın lutfen

yoğurt gaz yapmaz canım zaten ilk ek gıdalar arasında ama günlük evde yapman lazım sebze çorbası ve meyve suyu ilk başlarda yeterli zaten emiyordurda

güle güle Yelizcim süslü Denoyu öptüm,
benimkide sabah gündüz kremiyle heryerini kremlemiş bi dakka da bi gittim eller yüz bembeyaz kutuyu boşaltmış bide komidinin üstüne filan sürmeye başlamış dün yıkadım güya her yeri krem kokuyor sıpanın...

evet cok sukur emıyor ama ek gıdada zorlanıyoruz bıraz yogurduda denım bı elmayı ayrı sevmedı yogurdun ıcıne atarım ozaman yer belkı

sibeldudy ek gıdaya alışır canım merak etme.her anne inan senin kadar zorlanıyor.ben hala zorlanıyorum birşeyler yedirebilmek için.kendini kasma lütfen.
bizim ek gıda zamanlarımız çok iyiydi.berra ya ne versem yiyordu.şimdi ağzıan katı hiç bir gıda koymuyor.benimde şu gıdalarla başım dertte yani anlayacağın.hepimiz düzene gireceğiz elbette.
yoğurt gaz yapmaz canım.meyve suyu.yoğurt ve sebze çorbası ilk başlayacağın öğünler arasında tatlım.

Semiha doğru söylemiş biz bile hala herşeyi yediremiyoruz benim oğlum sadece çorba bunun yanında çok az sayıda yiyecekkabul ediyor hepimiz bir gün rahat edeceğiz inşallah...

en erken ek gıdlaar başlayan benim herhaldeee, çok şükür çok zorluk çekmedim
4 aylıktı ben bugur mercimek katıyordum çorbasına, hatta köfte ve balık da vermiştim.
gerçi bizim doktorumuz erken başlatmıştı, çünkü zayıf giidyordu ve gece uykusu olmayan bir çocuk olduğu için büyüme de gerilik olmasın diyee , ne yese harcıyor diyordu
herşeyi zamanından önce verdim diyebilirm.

pirince hiç alıştırmadım ben
bugura alıştı mesela, pirinçli bişeyi svemez , bulgurdan yanayım daha faydalı zaten

mesela kuruduta kuru incire, kuru kayısıya, hatta son zmanalarda fındık, bademe alıştırdım

çikolata vermek istemiyorum, veririsemde haftasonundan haftasonuna oda kinderinkini

kilosu ve boyu çok iyi çok şükür

hafatsonu taze sarımsak istedi verdim, soğan çiğ çiğ yiyor, çiğ köfte, turşu abudik gubidik yicekleri seviyor benim kızım
lahmacun falan yer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…