Bebeklerimiz ve Biz

edacım ben zaten uzun zamandır muhatap olmuyorum dişlerimi sıkıp cevap bile vermiyorum hııııı diyip geçiyorum, topu eşime atıyorum. ama eşimin üzerine bile yürüdüğü olmuştur kayınbabanın. ha eşim çok mu güçsüz diceksiniz hayır kesinlikleeee, eli kolu bağlı olmasaydı keşke. babasının kalp hastası olması annesinin kıza bakıyor olması bir sürü şeyi kafasında düşünüp cevap vermiyor sebep olmak istemiyor çünkü.

düşünsenize biraz önce bna açtı tel eşim, onlar beni şu hayatımda bir kerede evlat olarak gördülermi nimet dedi, bir kerede bişey istiyormuyum diye sordular mı dedi. ne bekliyorumki onlardan dedi.

Ahh ya çok zor ama dişinizi sıkacaksınız nimet'çim. Nil iyi olsun gerisi önemli değil diyeceksin bir süre daha, kendine telkinde bulunacaksın yapacak birşeyin yok. Eee nasılsa onlarında sefalarının sonu gelecek o zaman bu yaptıklarını unuturlar ama

Birde sabrına hayran kaldım, evlat için insan nelere katlanıyor. Biraz daha devam et kendinide çok yıpratmamaya çalış

nimet çok şaşırdım kayınvalidene
arkadaşların dediğine ktılıyorum en iyisi biraz kendinzi kısıtlayıp nili bir kreşe bırakmak en azından kimseye minne duymak zorunda kalmazsınız
tabiii dışardan söylemse kolay diyebilirsin

ciddi ciddi kreş olayını düşündüm araştırdım da kızlar. eşimede önerileri sundum.
hayatım ayın kaçı oldu daha maaş alamadık dedi. ikimizde aynı yerde çalıştığımız için maaşalrımızı ikimizde alamıyoruz sonuçta. birimiz alsa bişeiklde ordan onu kapatır burdan bunu kapatır hallederiz. ikimizde boş ceple dolaşıyoruz cesarte edmedik doğrusu. hem 2 ay katlanalım nasıl olsa annnem bakacak dedik. sonrada şu kriz olayı 5 ayda biraz daha rahatlar veiririz dedik.

canım yaaa allah yardımcın olsun
ama öncelikle şunu söylemeliyimki çok sabırlısın sabrından dolayı kutluyorum seni
birde eşine yüklenmediğin içinde taktir ettim senii canımm
yazdıklarını okuyunca yapacak bişeyin olmadığını düşündüm canım ya
allah islah etsinn de allaha havale et canımm
bu sabrının mükafatını elbet alacaksın isyan etmee
şuanda mecbursun onlara canım çalışmak zorundasın
onlarda bunun farkında o yüzden böyle davranıyorlar:teselli:

2 ay sık dişini canım bak annen bakacakmış ondan sonra
rahat edersinn.kreşlerede para dayanmaz canım ya
birinizin çalıştığı kreşe gider

gerçektende nimet sabrına hayran kaldım canım ben olsam dayanabilirmiydim bilmiyorum herhalde imkansız ama çaresi yok sıkıcan dişini mecbur en azından biraz geç gitsinler yaaa yavrunun sağlığı için bence konuş nimet söle bakıyorlar ama sonucunda nilide düşünmek lazımmm yaniii

inş. çabucak geçer şu 2 ayda nilde sende rahat edersin

ahh şu paranın gözü çıksın kriz yüzünden maaş sorunu aldı başını gitti dediğin gibi ayrı ayrı yerlerde olsanız hiç değilse birinizin aldığıyla kreş veya bakıcı olayı çözülürdü .

tabiki bakıcıya nazaran babannesi daha iyi bakar ama düşüncesizliktede sınır tanımıyorlar bunlarr allah ıslah etsin kalplerine merhamet versin

bende sabrıma şaşıyorumyaaa zaten
eşime zamanında çok yüklendim de ne oldu değişen bişey olmadı üstelik karı -koca huzurumuz kaçtı. napalım dayanacağız artık. cumartesi düşecez yollara teslim edicez fıstığımı. kızdan sonra böyle oldum ben. allah bi sabır verdi çok ilginç. normalde gırtlaklarına çoktan yapışmış olmam gerekirdi.

hayırlısı olsun o zaman biz şartlarınızı bilmediğimiz için öneri sunuyoruz sadece
benim maaşım garanti olduğu halde eşimin alması krıtikleşince birde zamanlarımızı ayarladık bakıcıyı bıraktık ekstra bir durum olursada annem,babamla konuştum annem gelicek ebrar için

bugün kocişimin doğumgünü..işlerin çoğu bitti..sıra kendimi ve masayı hazırlamakta..ben kaçıyorum öpüyorum hepinizi..geçmişe bakamadım umarım herkes iyidir..

nimet sabrına şaştım kaldım bacım vallahi ben olsam yapabilir miyim bilmiyorum..
hem eşime hemde ailesine yüklenirdim sanırım gerçi içinde olmadan bilemiyor insan..yaşadıkça çıkıyor dayanma gücü insanın..
allahım sana bu kadar sabrettiğin için öyle bi mükafat versin ki çektiğin herşye değsin inşallah...
yaptığın bunca fedekarlığı bir gün anlarlar ama iş işten geçer..
benim kaynoş yazın 1 er hafta köye gitmek istedi ruzeyi de götürecekti herkes o kadar şey söyledi asla götüremezsin dedim..işe getireceğim ama onunla yollamayacağım o gidecek..
rabiim sana bugünkünden daha çok sabır versin cnm..
2 maaş da aynı yere bağlı olunca aynı bizim gibi oluyor işte.
herşey aynı şirketi bekliyor...
rabbim yar ve yardımcın olsun nile de sana da sağlık versin..kuzun iyi olsun ki sana d moral olsun

“Hep Bahara Döner Dünya...

Bu sabah erkenden kaldırdım başımı yastıktan, yürüdüm yeşilliklere. Bahar gelmiş galiba. Nasıl da renklenmiş her yer. Oysa hiç beyazlanmayacak gibiydi ağaçlar! Yeşillenmeyecek sanmıştım toprakları. Hiç dönmeyecek gibiydi börtü-böcek. Yine ısıtmaya başlamış güneş. Işıltılı bir koşturmaca dört yanımda. Şöyle bir silkelenmeliyim, atmalıyım uykunun tozlarını üzerimden...

Bahar geldi. Toprak her gün bir çocuk doğurur artık. Ne okullar kurulur baharda doğaya. Görebilene... Kısacık yağmurlar, uzadıkça uzayan günler neler neler anlatırlar anlayana, dinleyene...

Bir bahar sabahı kelebeğin biri hüzünle kaldırmış başını topraktan... “Neden daha çok göremiyorum baharı..?” demiş, bir çiçeğin sessizliğine doğru uçarken. Konmuş çiçeğin aydınlığına bir daha sormuş; neden daha çok göremiyorum baharı..? Başka mevsimleri..?” Çevirmiş başını, bakmış kelebeğe çiçek. Düşünmüş; “Ben de. Ben neden göremiyorum başka mevsimleri..? Neden işim bir baharlık..?” Sarılmış kelebekle çiçek birbirine, ağlaşmışlar... Bilmeden, bütün mevsimleri değil, kısacık ömürlerde, bütün mevsimlerde baharı yaşamanın YAŞAMAK olduğunu...

Zaten bütün mevsimler baharı hazırlar insanlara. Yaz, yeni baharlar için kavurur toprağı. Sonbahar, yeni baharlara savurur yaprakları. Kış, yeni baharlar için dondurur, örter üstümüzü... Ve biz bütün yolların bahara gittiğini bilmeden, geçici kışlarda üzülerek, geçici yazlarda sevinerek, geçici sonbaharlarda ürpererek sürdürürüz yürüyüşümüzü...

Oysa hep bahara doğru döner dünya. Düşünebilene, sevebilene, OLABıLENE...

Karanlıklarıyla bu güzelim dünyanın baharını karartanlar, bugünlere şöyle bir baksınlar. Sevgiye dönebilmek için, körlerin bile göreceği bin bir türlü işaret taşır baharlar...”

Süper di miJ

yada ben çok beyendim paylaşmak istedim..

mevcancım eşinin doğum günü kutlu olsunn

galiba ayşegülünde eşinin doğum günümüydü neyse geçtiyse onun doğum günüde kutlu olsun

merhabalar benım 6 aylık oglum var ek gıda verıyorum yogurt yıyor meyve sulrı purelerı corba yaptım havuclu patateslı elmalı muhallebı yaptım pırınc unundan baska ne yapabılırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…